- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
-
Freddy TNT
őstag
A bootolás és a fájlműveletek lassulnak be. Meg-megáll utánna szöszölve folytatja, majd mint az állat úgy tölt a RAID0. A másolással még nem volna baj,mert a 20GB-s quantumon nem lassít be semmit a mobile rack.
Egyszerűen érthetetlen, hogy még csak nem is egy vezérlő kezeli őket mégis belassul.
Bár fontolgatom a szoftveres RAID-et XP-vel,csak még azt nem tudom, hogy a meglévő kötetet át tudja-e venni a win, bár kétlem....nekem meg nincs kedvem most felbontani és telepítgetni
u.i:hogy értetted azt,hogy vigyázzak a Sil kártyára,mert azt tárolja az infót ? Elméletileg semmi oka elfüstölni nem ? De ha mégis akkor nem lehet egy ugyan ilyen kártyával ugyan ilyen beállításokkal folytatni ?
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
Hi !
Kössz a segítséget. A bios-ban be lehet állítani, hogy SCSI vagy RAID-ről bootoljon,de a gyakorlatban semmi haszna nincs.
Az auto detect-et nem lehetett letiltani,csak entert nyomni rá és kész. Azonban a primary master-t le lehetett tiltani ( None ) Aztán bejött a win és látja a vincsit.
Kössz a tippet ! -
Freddy TNT
őstag
Kössz a segítséget
Na, szóval:Van egy silicon image karim. Kábelenként 1 vincsi. Alaplapra 2 cd-rom van kötve. A mobile rack pedig a primary kábel masterére. Próbáltam a secondary kábelre is kötni,de tök ugyan az.
Megfordult a fejemben, hogy talán fel kéne másolni a rack-ben lévő vincsire rendszerindító file-okat pl: ami a jelenlegi c:\ -n van ( c:\win98, d:\winxp )
És belövöm, hogy az e:\-n keresse az oprendszert. (mert szerintem a rackben lévő szeretne a c: lenni)
A gond szerintem csak az, hogy a meghajtójelek felcserélgetésével borulna az egész rendszer. (nem találná a d:\ ***** kezdetű dolgokat)
Vagy rosszul gondolom ? -
Freddy TNT
őstag
Nekem egy ASUS A7N8X-E DELUXE alaplapom van. Jelenleg nincs pénzem (és nem is egy elavult darab) egy új lapra áldozni
Na meg akkor új proci is kellene meg stb....
A cahce-ről már hallottam asszem legalább 16Mb-s kell. Na de milyen ? Egyáltalán miért kell rögtön hardveresre gondolni ? -
Freddy TNT
őstag
Nos egen. A Sil elég szarnak mondható
Bár eredetileg a plussz 4 IDE csati miadt ruháztam bele. Aztán kiadta az eszem , hogy próbáljuk ki. (na meg nem is igazán +4, inkább csak +2 IDE
)
A sebesség mérhető és 104 MB/s max, valamint 56MB/sec minimum között a konfigom. Szerintem nem is olyan rossz egy ilyen low-end karitólPersze erősen ingadozik.
Érezni nem mindenhol lehet. De mikor a haver gépét idehoztuk és LAN-ban kezdtünk el játszani akkor bizony volt pár másodperc előnyömA SWAP file is fürgébben dolgozik.A konfig közel azonos és korábban szinte egyszerre töltöttek be. De persze van egyébb tényező ami befolyásolja mindezt.
De látom benne vagytok a témában. Milyen RAID vezérlőt ajánlanátok RAID0-hoz ami megfizethető áron van,de jobb(két vincsihez). (tudom, a SIL-től minden jobb) Elmehetnénk mondjuk a hardveresig is
A backup vincsivel nem lesz bajom, hogy betellik. A haldokló maxtorom miadt vettem és gondolva a jövőre egy 200GB-s Samsungot vettem.
u.i: ''A kártyán rögzíti a raid infot.'' => melyik nem ?
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
Nem igazán értem, hogy miért riogat itt mindenki mindenkit a RAID0-tól ?
50%-al nagyobb az esély, hogy elszáll mineden. Ez igaz. NA és ha csak 1 vincsit használsz ? Akkor is. Kivéve persze, ha egy másikat is tartasz mellette,de nem RAID-céljából.
Például: ha valakinek a sebesség a fontos és hajlandó rá X ezret költeni két vincsire(pl:2*80GB), akkor tegye. Hiszen ha egy darab nagyobb vincsit vesz(1*160) akkor ugyan akkora a kockázat. (csak az előző esetben megmarad egy vincsid)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Futás, futópályák
- EA Sports WRC '23
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HP notebook topic
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Táp ventilátor csere
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged