- Fotókon a Samsung Galaxy A57
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
Kartács
üzenetére
Értem... Szóval azt mondjátok, hogy nem érdemes RAIDx-re OP-rendszert telepíteni mert nem lesz sebességbeni (érzékelhető) különbség.
Igen, ésszerű költségeket figyelembe véve jobban jársz egy gyors HDD-vel. Keress rá: Raptor WD. Az ára mondjuk meglepő lehet a kapacitásához (és a többi HDD-hez) mérten, úgyhogy ülve keress rá.
Jav.: egyébként a többi HDD-k közül is vannak jobb elérési idővel rendelkező modellek, pl. a Hitachi-k is jók szoktak lenni ebben, olvasgass teszteket. Én pl. most raktam át az OS-t egy Samsungról egy Hitachira, mert észrevehető a különbség, pedig mind2 7200-as fordulatú, és hasonló árban lehetett őket kapni annak idején, de az egyik kb. 1/3-ad sebességet ver a másikra átl. elérési időben, valós tesztekben.
És olyan nem létezik, hogy ''simán'' rákötöm a 2 SATA vinyót a gépre és nem RAIDezek csak fut ahogy fut?! Az még így is gyorsabb lenne a 2 ATA vinyómnál nem?
De, létezik, semmi akadálya. Esetleg összefűzheted őket (ez a JBOD), hogy egy nagy tárhelyet láss, ha ez fontos (bár hasonló, de kisebb kockázata van, mint a RAID0-nak), vagy csak simán az NTFS (ha windows-ról van szó) előnyeit kihasználva egy könyvtárként láthatod az egyik HDD partícióján a másik HDD-t. Ez utóbbi esetben az egyik HDD elhalálozása esetén a másik tartalma ugyanúgy hibátlanul olvasható marad.
A P-ATA, S-ATA között elsősorban nem a sebességbeli különbség az érdekes. Különálló HDD-k esetén ma ez egyébként is 0.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
- AKCIÓ! Asus Prime H610M i5 12400F 16GB DDR5 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i7-12850HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Építőipari csomag (vakológépek, targoncák, építőipari eszközök és kellékek, egyéb, sok más)
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jav.: egyébként a többi HDD-k közül is vannak jobb elérési idővel rendelkező modellek, pl. a Hitachi-k is jók szoktak lenni ebben, olvasgass teszteket. Én pl. most raktam át az OS-t egy Samsungról egy Hitachira, mert észrevehető a különbség, pedig mind2 7200-as fordulatú, és hasonló árban lehetett őket kapni annak idején, de az egyik kb. 1/3-ad sebességet ver a másikra átl. elérési időben, valós tesztekben.