Aktív témák
-
Genialis
aktív tag
Csak akkor downgradelek ha régebbi hardwerről van szó.
Viszont, már eljutottam odáig, hogy VGA kártyaként működik!!!
Nem szerette a vesa driver a 130Hz-es monitorbeállításomat..:)
(Én viszont az ő 60Hz-esét nem szeretem:( )
Egyébiránt következő az akció: DRI driver betöltődik a kernelbe. (nem tudom kell-e paraméterezni, nem írják sehol)
Ha megadom a radeon drivert az Xconfigban, akkor közli, hogy nem talál devicét az PCI:1:0:1-es slotban. Ok, megadom neki, hogy BusID=''1:0:0'' erre közli, hogy ő akkor sem talál devicét a PCI:1:0:1-es slotban. Most épp itt tart a bírkozás.
Megpróbáltam az ATI honlapjáról a FIREGL drivereket, de valszeg nem jót sikerült letölteni, mert az R200-as chiphez volt. Azért még próbálkozok ezen a vonalon is. -
Genialis
aktív tag
Hát az első problémáim felmerültek. A DRI driver csont nélkül lefordul, csont nélkül felficcen a kernel modul, és az X csontra közli, hogy nekem nincs semmiféle videokártya a gépben, nemhogy radeon, de még egy vga sem! Na ez eddig jó ugye?
Szerencsére találtam egy talán kibúvót. A linuxquestions.org fórumán olvastam, hogy elméletileg a firegl drivernek jónak kell lennie az R9800-hoz. Ez azért örvendetes, mert eredetileg az ATI 9800-hoz csak max 4.2-es x-hez ad drivert, de a firegl-hez van 4.3-as x driver is. Ha sikerült valamit alkotni majd írok. -
Genialis
aktív tag
Na meg a drék 9.1 is ilyen volt áprilisban.
Biztos érdekes lesz beizgatni a 3D-t Radeon 9800-al linux alatt, tuti nem lesz olyan egyszerű, mint az Nvidia van. Főleg mivel az ATI oldalán csak régi X-ekhez van driver. Ellenberger az általad említett DRI projekt állítólag tud valamiféle 3D támogatást, úgyhogy első körben tuti nem szedem szét a tutkó drék kernelt emiatt. (És főleg nem downgrade-elek)
Ha minden igaz hét végén már tudok beszámolni a tapasztalataimról.
Feltéve ha érdekel valakit.
Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik
- Óra topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged