- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
White Tiger
tag
Huh srácok, köszi ezt a topicot!
Már hónapok óta a szekrényemben volt egy radeon 9200-es, már voltam vele szervízben, mindenféle más fórumon próbálkoztam, azt is mondták h vegyek másik monitort
Már le is mondtam a dologról, kölcsönkártyát használtam eddig, már épp venni akartam egy másikat, mikor megláttam a hozzászólásod, Jester. Gondoltam, mit vesztek, ha kirpóbálom.
És bejött! Szóval ezer köszönet!
De azért tényleg rakhatnék kicsit szembetünőbb helyre ezt a rohadt pipát...
off:
Na, de legalább így hamar rájöttem, milyen ''jó'' kis bolt is a flustrál (ugyanis sajnos ott vettem, egy hétig gondolkoztak csak a dolgon, aztán meguntam) -
Jester
aktív tag
Ha belegondolsz, nem biztos, hogy ezen sokat lehet javtani. A DDC információ emlékeim szerint a Plug&Pl(r)ay monitorok miatt jött be a képbe, tehát, hogy a kevésbbé hozzáértő felhasználók számára automatikusan megtörténjen a monitor konfigurálása. Az, hogy a monitorgyártók csak a TCO szabványban megadott értékeket adják vissza ekkor, nem pedig a teljes működési tartományát a monitornak, az már egyrészt rajtuk múlik, másrészt pedig a kommunikációs szabványon. az ATI itt max szvsz annyit tehetne, hogy nem rejti el olyan mélyre ezt a beállítást a ControlPanelben, hogy jobban szembe tűnjön a felhasználóknak.
-
Peet1981
csendes tag
Jester: 1000köszönet! Megoldottad a problémámat
, és baromi sok rohangálást megspóroltál nekem, úgyhogy örök hála!
Koenig: Szintén igazad volt! -
koenig
aktív tag
sziasztok!
Jól mondod Jester! Nincs a kártyátokkal semmi baj!
Én csak annyit tennék hozzá hogy érdemes használni az ati tray tools-t, sokkal több beállítás lehetséges, mint az eredeti ati tálcaikonnal. -
Jester
aktív tag
Egyáltalán nem biztos, hogy rossz kártyát fogtatok ki. Nekem hasonló gondom volt. (Nem tudtam a r9600-osomnál 85 Hz-et beállítani, csak max. 75 Hz-et, noha a monitorom a 120 Hz-et is tudta az adott felbontáson.) A következőt vettem észre: ControlPanel -> Megjelenítő eszközök fül alatt a DDC információ alkalmazása miatt volt korlátozott a frissítésem (ugyanis a monitorom azt állította magáról, hogy csak max 1280x960x75 Hz-et tud, ami nem volt igaz), és emiatt bírálta felül a driver automatikusan a beállításaimat. A DDC információ alkalmazása elől a pipát kivéve már az általam beállított frissítéssel kezelte a monitort. A frissítési frekvencia felülbírálását is itt lehet beállítani. Tehát ha problémátok van vele, érdemes megnézni, hátha csak ennyi a gond.
-
Peet1981
csendes tag
jah, még annyi, hogy nálam:
alaplap:ASUS P4P800-E Deluxe
proci: P4 2,8 HT
memória: 512MB TwinMos
vid.k.: Sapphire ATI RADEON 9200 128MB
op.: WinXP SP2 ENG
nálad hogyan néz ki a konfig? -
Peet1981
csendes tag
Szia Aton-hawk!
Mond6juk, hogy elég kevesen reagáltak, úgyhogy szerintem egyértelműen hibás kártyákat fogtunk ki. Én is próbáltam már mindent, amit Te is írtál, de semmi nem segít.
Talán még írok a 7végén egy e-mailt a gyártónak, de aztán száz, hogy visszaviszem a boltba, hiszen egyértelműen nem teljesíti a specifikációit.
Bár már előre félek, hogy Sulinetes termékeknél hogyan műkszik a garancia. Nincsen kedvem 2 hónapon át vid.kártya nélkül gépeznem. -
aton-hawk
tag
Szia
Nekem is ugyanez a problémám, csak egy radeon 7500-al. A frissítésnél kiírja a 100hz-et, de a monitor továbbra is 60hz-en megy. Bármilyen felbontásban próbáltam, de sehogy nem megy. A monitornak nincs baja, mert kyro2 videokártyával tökéletesen működik. Probáltam még refreshlock-ot, és powerstrippet is, de azok sem segítettek. Powerstripnél mindig visszaugrik 60hz-re, hiába lock-olom le. Valaki please segítsen nekünk!! -
Peet1981
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni:
Egy Sulinetes Sapphire Radeon 9200 Atlantis (128MB) vid.kártyával vannak következő gondjaim:
1) 1152*864@100Hz-en szeretném használni Samsung SyncMaster 757DFX monitorom. XP-ben beállítom, ki is írja, hogy 100Hz, viszont, mikor a monitoron ellenőrzöm a frissítést (meg ugyebár szemre is látszik), látszik, hogy csak 85Hz-n frissít. Több ugyanilyen monitornál is ugyanez a prob, más vid.kártyákkal pedig megy, tehát monitor OK. 4.9es Catalyst van fent, régebbikkel is ugyanez volt a gond.
2) És még egy komolyabb probléma: Ha úgy bootol be a gépem, hogy nincsen közben bekapcsolva a monitor, akkor a frissítést mindíg visszaállítja vagy 65-70Hz-re, úgy, hogy a beállításoknál továbbra is 85öt ír. Ha be van kapcsolva a monitor, és úgy bootol az XP, akkor pedig megy rendesen.
Egyszóval xarul műkszik az egész, úgy, ahogy van.
Ha vki tud, légyszi segítsen, mert különben visszaviszem a boltba, és kitudja, hogy ilyen probbal, és főleg sulinetesen hogyan fogadnak majd.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tesla topik
- Házimozi belépő szinten
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 1 / 2
- alza vélemények - tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest