Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• unrealnoise

senior tag

Sziasztok!

Megnyitom ezt a topicot, mert én csak Zappiti lejátszós témát találtam a fórumon. És szerintem azért érdemes lenne elválasztani a kettőt a továbbiakban.

Tényleg ilyen kevesen rendelkezünk még R_volution lejátszókkal?

Én a minap rendeltem egy Player Mini-t. (link)
    Előtte már 3 féle Zidoo készülékem is volt. Meg Plex lifetime előfizetésem is.

Most már 1-2 napja pofozgatom a kis lejátszóban a gyűjteményem.
    22 TB anyagot eresztettem rá első körben. Hát a tartalmak felismerésével voltak gondok azért.

Pár tipp:

1.) A Mac-es (PC-s) alkalmazást ne keverjétek bele, nyilvánvaló, hogy a TV-n és a lejátszón magán derítsétek fel a HDD-k tartalmait. De még így is sok azonosítatlan anyag maradt vissza, amit a Mac-es app csak részben jelenített meg, aztán volt, hogy el is illantak, így kezdhettem az elejéről.
    A megoldás, hogy TV-n beazonosítgatjátok az "ismeretlen" tartalmakat, majd azt már a PC-s kliensből is szépen lehet menedzselni.

Most úgy csinálom, hogy Mac-en végzem a simításokat, és addig be sem kapcsolom az asztali lejátszót.

2.) A lejátszás gyors, szép. Pedig nem egy erőgép a kicsike. Azonban eddig mindent is vitt. Nyilván ezért is vettem. Tetszik, hogy a borítókhoz egyénileg hozzá lehet adni egy csomó mindent – special top banners címszó alatt. És a minőséget részesítem előnyben, BR Remux, 4K - DV, HDR, stb, így egyből látom, mit lehetne beszerezni esetleg jobb minőségben. 👌

3.) Legyetek türelmesek is azért. Most, hogy kezdem kiismerni, és mindent felismertettem vele, imádom, mennyire testre lehet szabni. Tetszenek a dinamikus hátterek, a zenék amikor a plakátra megyek. Nagyon klassz. Tényleg nem kell hozzá nagy tudás, nem kell kódokkal, beépülő dolgokkal kapcsolatosan fórumokat túrni, egyszerűen meg kell tanulni használni.

4.) Én ezt elsősorban a kedvencek miatt vettem. Persze igen, Tudja a DV Profile 7 Fel-t is, meg mindent, gondoltam jó lesz, ha már új TV-t veszek. Az elsőre nehézkesebb tartalom-felismerés miatt inkább marad az R_video sorozatos és kedvenc filmes gyűjteménynek. (Persze az is igaz, hogy nem is nevezgettem át egyesével mindent, ahogy itt is ajánlják.) A sorozatoknál mókoltam egy kicsit, és minden jó lett.) A friss, még nem látott szerzeményeket szerintem az R_video-n kívül fogom megtekinteni, persze ugyanezzel a lejátszóval.

5.) A tartalmakat lehet értékelni is, bár ez nem annyira magától értetődő. Mondjuk kattintsatok a film adatlapján a szerkesztésre, és akkor itt ahol be lehet állítani a felső bannereket a film borítójához, lehet az értékeléseket is módosítani. Elvileg magától nem fogja felülírni semmivel.

ChatGPT ezt írta a kérdésemre:

"Az adatbázisban a TE értékelésed fog megjelenni
    a felületen. Ha nem törlöd az automatikusan lehúzott adatokat (IMDb / TMDb), akkor azok megmaradnak, de a te saját értékelésed mindig előnyt élvez vizuálisan. A szerver nem fogja visszaírni automatikusan az IMDb-s értéket a tiédre, kivéve ha újra “refresh metadata” parancsot adsz a filmre. (Ekkor újrahúzhatja az értékelést, felülírva a te sajátodat is, kivéve ha külön zárolod.)"
    -- -- --

Szóval még tanulom, ismerkedek csak vele, de örülök, hogy Zidoo Z9X 8K-ról váltottam. Nem rossz az sem, főleg a saját lejátszójával, de ez valami más élmény azért. :)

Új hozzászólás Aktív témák