Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Bond 007
őstag
-
blakey
titán
A Serviio egy jó DLNA szerver, egyszerű borítóképeket is tesz, normálisan sorba rendezi a dolgokat, a sorozatokat is jól rendszerezi, tud magyarul és a legtöbb eszköz tudja kezelni, mellesleg nem olyan nagy erőforrás igényes. Nálam már csak ez az egy DLNA szerver működik az SMB, NFS, FTP mellett.
-
-
fogtunder
nagyúr
de miért nem használod lejátszásra a NAS-ra telepíthető Kodit? kétlem, hogy a TV-d jobban oldaná meg a feladatot, mint az. vagy kevés a RAM neki?
amúgy elvileg van mód arra, hogy egy PC-re telepített Deluge klienst átállíts think client módban és azzal vezéreld a NAS-on futó klienst, de én még nem próbáltam [link]
-
Mr Bond 007
őstag
Csak ezen a felületen keresztül tudod vezérelni. Ennek nincs olyan elő felülete mint a transmissionnek volt. Viszont ha lefagyna ezzel is le tudod állítani vagy újraindítani a container stationben. Ha meg a config fileokat akarod bizergálni azok is ott vannak a Deluge könyvtárában a nason. (a webes felületen mindent be tudsz állítani ami fontos, nekem nem volt rá szükségem)
Így lényegében mindent el tudsz intézni távolról ahogy eddig is.Nekem Ts453A a nasom, abban gyárilag 4Gb ram van.
-
Mr Bond 007
őstag
Picit nehezebb beállítani, főleg elsőre
Szívtam vele én is pár órát, mert teljesen máshogy van mint linuxon. (bár könnyebb, csak nincs leírás a qnapos grafikus felületnél mit hogy kell)Csináltam egy Deluge mappát a nason a gyökérbe, bele meg egy Downloads mappát.
Deluge- latest
Én ezt az image filet használtam. A tároló létrehozásánál container stationben beírod a keresőbe hogy deluge és kidobja. Itt látod melyik portokat használja alapból. KATT Át lehet őket variálni, de egyelőre elég ha elindulMikor beállítod a konténert, fontos hogy ezeket csináld meg: (Van amit a speciális beállítások kinyitásával fogsz tudni elérni.) Hogy mennyi % cpu erőforrást meg ramot adsz neki az egyéni preferencia nekem 80% cpu és 1,5giga ramot kapott a 4-ből.
Hálózati módnál fontos hogy host legyen, ne bridge.
Valamint a megosztott mappáknál a /data mappát adtam meg ami a nas /share/Deluge könyvtárára mutat. (ezt lehet variálni ahogy akarod) Persze olvasás és írási joggal érhesse el.
Ezután le okézod, és elindítod a konténert.
Belépsz a webes felületre, portot ha nem variáltad nasodcíme:8112 Alapból a password deluge.
Majd ha beléptél preferences, és ott a Download to résznél megadod a /data/Downloads elérést. Így a letoltések a nasod gyökérkönyvtárának Deluge/Downloads könyvtárába kerülnek.
Ezután érdemes beállítani másik jelszót, a többi meg ugyanolyan mint bármelyik torrent kliensben.Ha minden sikerült és megy, akkor frissíteni kell a deluge-ot. (későbbiekben ha jön új verzió pár parancs kiadásával lehet updatelni)
Be kell menni a container stationbe és ott kiválasztani a deluge konténert. (vagy ami nevet adtál neki mikor csináltad)
Terminál gombra kell rányomni majd ott a parancsnál beírod /bin/sh
Ezután bejön a terminál ahova be kell írni ezeket:$ sudo add-apt-repository ppa:deluge-team/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get dist-upgrade
Ezt csak elsőre kell, ha legközelebb is frissíteni akarod, csak a 2 utolsót kell beütni, és megnézi van-e új verzió ha pedig van akkor frissíti.
-
citkar
addikt
Na, talán megleltem, ez a tároló létrehozása lesz, csak az elnevezésből nem gondoltam volna
Köszönöm a segítséget.Másik dolog: visszaolvastam, hogy a HS 251 esetében valaki cserélt RAM-ot.
Milyen modult kell bele rakni? Kerestem, de csak TS sorozatúakhoz találtam (mintha a HS 251-nek nem is lehetne cserélni). Egyelőre elegendőnek tűnik, de érdekelne honnan lehet beszerezni s mennyiért, hátha szükség lesz rá.A deluge el is indult, tesztelem is.
Kíváncsiságból feltettem a transmissiont is (a legtöbb csillaggal jelöltet, mert sok volt) és ezt ahibát írta:
Could not find OpenVPN provider: **None**
Please check your settings.Ez orvosolható? Kipróbálnám azért ezt a fapados a transmissiont is, hátha nekem jó lenne így is.
-
Mr Bond 007
őstag
Deluge-nak is van remote gui-ja ugyanaz mint a transmission, de sok torrenttel nekem már alapbeállításokkal is gyorsabb és stabilabb.
Elérhető a remote gui, de alig van lehetőséged a régebbihez képest. Én is anno úgy voltam vele hogy jó lesz az, de iszonyat béna
A docker konténer olyasmi mint a vmware tehát virtualizálás, de itt nem komplett os-t hanem appokat lehet futtatni izolálva a fő rendszertől. (ennél sokkal több, de nagyon nagyon sarkítva kb ez)
App centerben ott kell lennie a Container Station-nek.
-
Mr Bond 007
őstag
A qnapclub-os qtransmission eléggé fapados az eddigihez képest. Pont emiatt én is deluge-ra váltottam ami a container stationben fut docker alatt. Ha ragaszkodsz a transmissionhöz akkor azt is felrakhatod ugyanitt. Azért is jobb docker alatt, mert testre lehet szabni mennyi erőforrást kaphat, így nincs az a probléma hogy pl gigás netnél letérdelteti a nast a maximális letöltési sebesség miatt, (vagy ami nálam volt hogy az allokáció idejére elérhetetlen volt a nas) + csak ahhoz a könyvtárhoz fér hozzá amibe dologozik, mert izolálva fut. Biztonságosabb,mert ha be is jutnak azon keresztül, csak a letöltéseidet látják majd, ráadásul amint frissítést kap a program, csak kiadom ugyanazt a parancsot mintha linuxon lenne. Nem kell megvárni mire eltelik x év és nagy kegyesen kiadja a qnap a frissített appot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest