- Yettel topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- Megérkezett Európába az Oppo vékony órája
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornus
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Én azért minden azonosított csúcsot használnék.
Hogy ellenőrizd a kalibrációt, meg azt, hogy lineáris, akkor plottold fel a te x értékeidet meg az azonosított csúcsokhoz tartozó hullámhossz értékeket. És erre akkor már illeszthetsz is egy egyenest, ami megadja a meredekséget meg az eltolást és kész is.
Talán a np.polyfit is elég ehhez, persze elsőrendű polinommal. -
Capricornus
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
A python részében nem tudok segíteni, mert én csak sufi kódokat szoktam írni, szóval azt rábíznám egy profira.
Viszont spektrográfot már kalibráltam, szóval abban lehet, hogy tudok segíteni.
Megpróbáltam megnézni a dokumentációt a projekt honlapján, de sajnos regisztrálni kellene, azt meg nem akarok.
Szóval jól értem, hogy van egy referencia spektrum, amit ők adnak és te is csináltál egy sajátot egy fényforrásról? És utána a referencia spektrumon be tudtad azonosítani a csúcsok egy részét?
Ha kevesebb van én azt tenném, hogy csak azokat a csúcsokat használom fel a kalibrációhoz, amiről van saját mérés, a többit kidobnám. Ilyen primitív spektrográfnál annyi ponttal is bőven be lehet kalibrálni és utána már tudsz interpolálni/extrapolálni egyéb hullámhosszakra is. -
Capricornus
aktív tag
válasz
Hege1234
üzenetére
Én az astropy.time-al szoktam ilyen problémákat kezelni. Sima datetime-ot nem használok, mert szerintem nagyon nehézkes. Ha neked csak a sima datetime jöhet szóba, abban sajnos nem tudtam én sem ezt megoldani.
from datetime import timedeltafrom astropy.time import Time
startTime = '2022-10-26T20:00:00Z'
date_and_time = Time(startTime, format='isot', scale='utc')
time_test_minus = date_and_time + timedelta(minutes=-45)
print(time_test_minus) -
Capricornus
aktív tag
Sziasztok!
Python3-ban van-e a unixos join-hoz hasonló függvény/kód/bármi? Van 5 adatfájlom és az első oszlopban szereplő nevek alapján kellene őket összefésülni egy végső adatfájlba, amiben csak azok a nevek és a hozzájuk tartozó értékek szerepelnek, amik mind az 5 fájlban előfordulnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium használt, karcos kijelző 91% akku - 6 hó garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Beszámítás! Logitech G920 Driving Force Racing kormány garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest