Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz
bringasisti #1427 üzenetére
Mikor a 24 órás EKG holter volt fent akkor ezt használtam. Tű pontos.
-
bringasisti
őstag
Már bánom hogy hozzászóltam
-
bringasisti
őstag
Nekem mikor tolom ezerrel semmi gondom, viszont a regenerálódás alatt szokott gondom lenni. Ezért mikor hazamegyek akkor is mérem a pulzust, sőt akkor mérem igazán mert akkor szokott úgy kalimpálni mint a nagymuter kakukkos órája. Tehát leteszem a telefont és járkálok a panelben. Nyilván ha valaki csak az adatokat akarja az óráról a telora másolni a 20 másodperc idejére maradjon a seggén.
-
bringasisti
őstag
Bemész a boltba és a polcon van 10 féle router. Van amelyiknek 1 micsodája van van amelyiknek 2. Ezért a teljesítmény se egyforma. Azért írták a fészen amit nem olvastam csak utaltak rá hogy ennyit tud, mert az egész rendszer a Garminnál az energia takarékosság körül forog. Nyilván az óra azért ad olyan szuflát amilyent mert így is nehéz mint egy féltégla és szempont az üzem idő. Ezért ha valaki telefont használ akkor más megoldás után kell nézni már azért is mert minden app ami tudja az ANT+ rendszert az bluetooth smart rendszert is tudja, viszont fordítva csak a töredékre igaz.
-
bringasisti
őstag
Igazatok van nem vitatkozom. Azért a 1393 Hsz-t meg kéne nézni.
-
bringasisti
őstag
válasz
Yoshida #1401 üzenetére
Erre írtam hogy mikor tekerés után hazamegyek és eldobom a bringát, leteszem a telefont, kimegyek a hűtőhöz a 160 as panel betonon nem szakad meg a kapcsolat mert a Polar öv 100 illetve 200 méter hatótávolságig ad hogy mikor a sportoló gürizik az edző távolból tudja figyelni mit csinál a tanítvány.
-
bringasisti
őstag
Van egy Polar H7 komplett pántom. A jeladó tökéletes, de a szövet pántot szertném külön megvenni hogy ha mosásban van akkor is tudjam hordani. A csatlakozása minden típusnak egyforma, a fent említett abay ugyanazon az áron adja a Polart mint itt lehet kapni, ezért néznék utángyártottat.
-
bringasisti
őstag
eBay rendelés esetén ha külön pulzus pántot jeladó nélkül akarok venni esetleg termék számot vagy keresési támpontot esetleg valaki?
-
bringasisti
őstag
[link]
Én nem engedhetem meg magamnak szerény nyugdíjam okán, de ha valakinek a minőség...) -
bringasisti
őstag
Nem volt szándékomba, de szerintem valós értéket a mi anyagi lehetőségünkön belül mérni teremben csak a pulzus. Méred a terhelés alatt és méred hogy utána mennyi idő míg visszaáll a normál szintre az valós és értékelhető. Teremben még az is kérdés egy hirtelen megindulás megtorpanás irányváltás mekkora energiát kíván ( és nem haladtál 2 métert) amivel nyílt terepen hány métert lehet futni
-
bringasisti
őstag
Pontosan ez a probléma és szemfényvesztés! Kalibrálja magát hogy múlt héten valahol egy teljesen más környezetben mikor a szomszéd kutyája kergetett mekkora volt egy lépés távolsága, és ezt vetíti a terem foci mozgására mikor cikázol, megtorpansz, cselezel. Ez körülbelül az a kategória hogy a reklámba volt hogy két dióda világit az orrodba és a lúdtalptól a hajhullásig mindent gyógyít.
-
bringasisti
őstag
A kódolatlan 10 ezres kategória az valóban szar mert mikor front van ami a betegeknél egy lényeges kérdés az örvénylő szélben a porszemek ütköznek, statikus elektromosság keletkezik és az óra az időjárást mutatja nem a pulzust. Az ANT+ kicsit könnyebb csatlakozni mint a SMART rendszerrel ami szintén kódolt, de az hogy esetleg kétszer kell megpróbálni az nem lehet kizáró ok. ANT+ esetén mivel 3 méter a hatótávolság ha valaki elindul egy Budapest futáson ahol egy szoba nagyságú területen a rajtnál áll 30 ezer ember nem fog összeakadni egy másik készülékkel SMART rendszer esetén ahol 100 méter a hatótávolság esetleg igen. Garmin és a POLAR csúcs kategória egyik ezt másik azt használja. Mint itt korábban volt szó róla nem mindegyik telefon tudja az ANT+ rendszert, ha valaki focizik és felrúgjak nem megy a levesbe a 100 ezres óra mert a pálya szélén a telefon rögzíti az adást ha el nem lopják. ANT+ telefonos alkalmazás alig van, van akinek egy 20 ezres pánt jobban kielégíti az igényét mint egy 70 ezres óra. ( minek vegyek meg egy GPS rendszert légnyomás mérőt stb. amikor a telefonban is már van egy)
-
bringasisti
őstag
-
-
bringasisti
őstag
Egy örök igazság: ahol lócitrom van ott veréb is van. A gyártó azt erőlteti ami számára nagyobb profitot eredményez. Kedvenc példám mikor a nevenics kategóriás gyártó úgy hirdeti a kéziszerszámot hogy számítógéppel tervezett ergonomikus rezgéscsillapítóval ellátott fogantyú és 3 méter hálózati kábel. Vagyis hogy a nyélre van egy gumi csík ragasztva. A másik ami már márka azt írja hogy 2.3 J az ütőenergia.
-
bringasisti
őstag
Pont itt a tévedés lényege amit írtál. Az ujja az embernek más bőrfelület mint a csukló ugyanis a tapintás miatt más a szerkezete mint a csuklónak ! Másik rendkívül fontos szempont hogy egy olyan eszközt használnak ami könnyű ezért együtt mozog a dióda a bőrfelület adott pontjával azért mert egy kialakított fészekbe teszed a mérendő felületet. Tehát e két rendszer között az a hasonlóság hogy a Trabi és a Ferrari is négy keréken gurul, csak a tempó más. Múlt héten voltam orvosnál, egy olyan csipeszt tett az ujjam végére ami egy 5 centis kábel segítségével kapcsolódott a kijelzőhőz pont azért ha egy rezgő kezű beteget mér akkor a beteg újának a vége a könnyű sújt a befoglaló férőhely segítségével együtt tudja rezegtetni és a dióda mindig ugyanazt a receficét méri, míg a nehéz vas az asztalon pihen.
-
bringasisti
őstag
Nincs nagy gond, de okom volt a témát körbejárni. Mikor 24 órás holter volt rajtam elmentem tekerni egy iszonyút. Mivel vén fasz vagyok a pulzusom 153- ra ment fel az 55 kilométeres távon néhány alkalommal. Közben a pántot is használtam és pontosan mutatta hogy vagy egy tucat alkalommal 153 a pulzusom. Egyszer se mutatott 154- et. Azonkívül mutatja hogy mekkora a szórása a szívemnek. Mit említettem a gyerek méregdrága almás órája meg mit mutatott mikor kocsival másfél kilométert autókázott hogy felugorjon hozzám.
-
bringasisti
őstag
[link]
Szerintem kár rugózni a kérdésen, nem készítenének ilyen orvosi eszközt ha a szőrős ráncos mozgó bőrön lehetne valamit mérni. Pontosabban valamit lehet mérni, valamit de nem értéket -
bringasisti
őstag
válasz
zharkanyi #1187 üzenetére
Ha bemozdul az óra akkor nem a pulzust méri hanem hogy hány ránc van a csuklóján a futónak. De egyszerű a kérdés, meg kell nézni egy prémium óra leírását ahol megírjak hogy mér az adott termék fény segítségével de ha pánttal használja ugyanazt az órát a figura, akkor még azt is méri hogy a dobbanások hány milliszekundum szórással sorakoznak. Vagyis a gyártó is elismeri a saját termékéről hogy a két mérés két kategória. Nyilván aki vett egy fény alapú órát az nem fogja elismerni hogy kidobott 50 ezret az ablakon.
-
bringasisti
őstag
Órákat Coc@s ismeri, őt kell kérdezni. Optikai pulzus mérés nem létezik, egy parasztvakítás az egész. ANT+ övek kevés mobil apphoz tudnak csatlakozni. Használni kell a telefont egy öv segítségével
-
bringasisti
őstag
válasz
monroe8609 #1095 üzenetére
Nem tudom a választ, de mivel a telefon nagyobb vas, nagyobb memória gondolom hogy többet kapsz. Soroksari út elején van a szerviz ott megkérdezheted
-
bringasisti
őstag
válasz
Vertigo #1092 üzenetére
Polar H10 pánt rendelkezik memóriával, bár sehol nem írjak hogy mennyi ideig veszi az adást, csak azt hogy egy edzést rögzít. Rákérdeztem hogy van aki 10 percig edz van aki egy napig. Azt mondták 30 órát rögzít, de leírva sehol nem láttam. Utána telefonra le lehet menteni, és kezdődik előröl. Mellékvese esetleg? Érdemes megnézni
-
-
bringasisti
őstag
Ha mozdulatlanul ülsz egy székben és méred a pulzust akkor is ugrálni fog, de ha veszel egy mély lélegzetet akkor pláne ugrál. Az orvosok azt mondják hogy 40 év alatt mindenkinek a szíve rendelkezik egy kis szívritmus problémával, 40 feletti ember vagy kinövi vagy nem. Ha az öv megcsúszik nyilván keletkezik egy zaj a grafikonon de mint írtam az EKG holter eredményével össze hasonlítottam és tű pontos. Mindjárt dobok egy képet hogy a gondok hol kezdődnek
-
bringasisti
őstag
Üdv. A stressz értéked azért ilyen mert a Teremtő úgy alakított minket hogy mikor a nagyfatert az oroszlán kergette a Serengeti bozótosában akkor tudta az utolsó tartalékot is mozgósítani és életbe maradt. Ma ezt sportnak hívjuk. Nekem fel volt téve a pánt mikor egy 24 órás holter volt rajtam mindkét eszköz 153 Max pulzust mutatott. Azokat az értékeket amit kiír egy kardiológus tudja megmondani hogy jó vagy rossz érték mivel összefüggésében kell nézni. Ugyanakkor egy idő után Te is látod hogy főleg ha azonos útvonalon terheled magad most mit érzel és mit mutat máskor nem érzed jól magad és mit mutat. Tű pontos. Ha a BEAT alkalmazást használod ott vissza tudod nézni a pulzusod hogy alakult egy meredek utcán fel és utána lefelé. Az hogy írod hogy visszamegy a pulzusod az azt mutatja hogy nem kínáltad meg magad rendesen. Én 66 vagyok és ha megyek egy rendes kört akkor 3 órán keresztül 90 alá nem megy a pulzus, csak utána csökken.
-
bringasisti
őstag
válasz
szabacsik #1064 üzenetére
Nekem két másik típusú övem van. Van hogy csak a sokadik nekifutásra csatlakozik. Ilyenkor kilövök mindent ami hátul fut, kikapcsolom a bluetooth alkalmazást újra indítom a telefont. Van olyan alkalmazás ami szereti ha indításkor ő kér engedélyt a bluetooth bekapcsolására, van amelyiknél a setting opcióval kell a kapcsolódást beállítani. Próbáljál több app között garázdálkodni.
-
-
bringasisti
őstag
válasz
Drótszamár #1045 üzenetére
Nekem van egy Geonaute övem az tudja a ANT + és Bluetooth Smart rendszert egyidejűleg használni, de sajnos ha sokáig rajtam van akkor meghülyül. A Polar H 7 csak egy frekit tud és egyszerre nem mindig tud két appot használni viszont a H10 rendelkezik belső memóriával így telefon nélkül is tud rögzíteni adatot és segédeszköz nélkül a telefonra tölti ha hazaérsz.
-
bringasisti
őstag
válasz
Drótszamár #1043 üzenetére
Ezért a pénzért 2 Polar H 7 övet kapni és telefon segítségével a feni képen lévő adatokat meg még egy csomó más paramétert tudsz rögzíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest