- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
feka007
veterán
válasz
axioma #19809 üzenetére
A válaszból megértettem a megoldást, azért köszöntem meg. Az előbbi válaszok ezzel szemben nem sokat segítettek, hiába próbáltam azok alapján előrébb jutni.
Szerintem még mindig jobb, mintha chatGPT-be beírtam volna az assignmentet. Bár úgyis az a jövő, hogy csak be kell írni oda a paramétereket majd, aztán lektorálni a kódot, akkor meg nem is értem, miért sz.rakodjak vele, igazad van
-
feka007
veterán
Sziasztok!
Épp a listákat vesszük Python tanfolyamon, és elakadtam az alábbi feladattal. Tudnátok segíteni a javításban pls?
A feladat leírása:
"A török szultán születésnapja alkalmából elküldte az első szolgáját a börtönbe, hogy mind a 100 cella ajtaját nyissa ki. Második szolgájával utána minden második ajtót bezáratott. A harmadik szolga minden harmadik ajtót kinyitott, ha zárva volt, illetve bezárt, ha nyitva találta. A negyedik szolga minden negyedik ajtó állapotát változtatta meg, és így tovább, egészen a 100. szolgáig. Mely cellák ajtaja maradt nyitva a végén?"
Ahogy eddig próbáltam megoldani:
list=[]
for i in range(100):
list.append(1)
for i in range(1,len(list),2):
list[i]=0
for i in range(2,len(list),3):
if list[i]==1:
list[i]=0
else:
list[i]=1
for i in range(3,len(list),4):
if list[i]==1:
list[i]=0
else:
list[i]=1
print(list)
for i in range(len(list)):
if list[i]==1:
print(f"{i+1}. cella: nyitva")
else:
print(f"{i+1}. cella: csukva")Nem tudom, hogy egyáltalán az egymásba ágyazott for loopokkal kéne-e elindulnom, de az volt az elgondolás, hogy legyen minden alapból nyitva (1) egy 100-as listában, amit az egymásba ágyazott for ciklusokkal bejárok egymás után, hogy először minden 2., majd minden 3. és végül minden 4. értéket átírjak a megfelelő állásra (1 vagy 0), amiből aztán kiprintelem a végeredményt. Csak valahogy annyira nem tűnik jónak. Lehet az egészet máshogy kéne megközelíteni? Remélem valaki tapasztaltabb itt megmondja majd.
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest