- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Froclee #10266 üzenetére
A selenium nem tud beleírni egy file feltöltő OS ablakba.
A C# szimpi, abban kezdtem el az egészet, viszont, egyelőre nem tudom eldönteni, hogy melyik ablakot melyik böngésző nyitotta. Ez itt a bökkenő.
Gondolom, kell lennie valamilyen ablak-hierarchia a windows-ban, csak nem tudom, hogy keressem. Eddig csak irreleváns találtaim vannak.
Ezután már "csak" bele kell írni a megfelelő ablakba. -
Sziasztok!
Windows alatt szeretnék egy olyan service-t írni, ami egy file feltöltő windows ablakba bele tud írni egy szöveget magától, és rá tud klikkelni a feltöltés gombra.
A szöveget a böngészőtől kapná meg egy egyéni protokolon keresztül (pl.: teszt://), amire a service folyamatosan figyelne.
Eddig nem találkoztam nehézséggel (bár még nem tartok itt az implementációval).A gond ott kezdődik, hogy egyszerre több böngésző futna, így ezek több file ablakot nyitnának (böngészőnként csak egyet), és el kellene döntenem, hogy melyik böngésző melyiket nyitotta ki, hogy mindegyik a neki kellő string-et kapja.
Hogy induljak el ez ügyben?
-
Sziasztok!
Szeretnék belekezdeni C, OpenGL, és HTML5 programozásba.
Eddig Kezdő szinten voltam C# és AS3-ból, illetve nagyon kezdő szinten Javaból.
Kérdésem, hogy ezekhez letezik-e jóféle linuxos fejlesztőkörnyezet, és ha igen, melyik.Köszi!
-
Köszi az infót!
Sejtem, hogy mire gondolsz.
Egyelőre nagyobb falatnak érzem az oprendszerek és grafikus hardverek megismerését az optimális felépítésű program érdekében - legfőképp a grafikával kapcsolatos dolgok érdekelnek. Ha jól sejtem, a hardverek mélyebb ismeretében könnyebb jó programot írni.
Most asszem a sima C lesz az első, és a sw/hw környezet megismerése, utána OpenCL és OpenGL - aztán java is, bár még utána nézek, hogy pontosan milyen előnyei vannak számomra az elterjedtségén kívül. -
Sziasztok!
Szeretnék elkezdeni komolyabban belerázódni a C/C++/C-satöbbi nylev(ek)be.
Még nem tudom, hogy melyikkel kapok jobb/hamarabb állást, így nem tudom eldönteni, hogy melyiket kezdjem el.
Melyik az, ami után a többi könnyebb?
Később szeretnék OpenCL, GLSL, és más C-re épülő nyelveken is programozni, tehát egyelőre csak egy jó kiindulási alap kellene.
Nem kell tök elölről tanulni a programozást, vannak alapismeretek (ActionScript, PHP, pascal, Delphi, kevés C/C++) Írtam már egyedül kisebb progikat - gugli segített..
Köszi!
-
Szia!
Azt, hogy pl. háttérszínt csak közvetlen a betűk alá lehet rakni, az egész dokumentum háttérszíne ''elfelejtődik'', valamint a háttérképet sem jeleníti meg, sőt meg se jegyzi az email ezen részeit, mert továbbküldés után olyan kliens sem látja, ami amúgy megjelenítené.
Ezeken kívül nem jelenik meg a beágyazott SWF, és még biztos van jópár dolog, amit nem tudtam kipróbálni. A freemail pl. jópár képeslapkülső rendszerből fogadott képeslapot egyből megjelenít, amit a gmail vagy egyáltalán nem, vagy csak külön ablakban fehér háttérrel.
Én ezt a jelenséget annak tulajdonítom, hogy a gmail és más külföldi webmail-el rich text támogatással bírnak ugyan, de a HTML-el bajaik vannak. A citromail, vipmail, freemail, stb. lazán megjelenít minden ilyen extrát. Sőt, ha freemail-ből továbbítok egy levelet, akkor néha .eml formátumú csatolmányként küldi tovább a levelet, amit a gmail szintén nem támogat, még úgy sem, ha külön HTML-ként nyitom meg. Ez utóbbi esetben, viszont továbbküldve egy Outlook-os címre megjelenik az .eml csatolmány.
mod: Az inbox.com pl. annyiban jobb a gmail/yahoo-nál, hogy legalább a dokumentum háttérszínét megjeleníti, de a beágyazott SWF, vagy a háttérkép ott sem OK.
[Szerkesztve] -
Hali!
Kipróbáltam, hogy az incredimail-t beállítom úgy, hogy a gmail SMTP-jét használja, és így pont ugyanazt a hatást értem el, mintha a gmail-ből küldtem volna a levelet. A kimenő bekerül az elküldöttek közé, párbeszédek tökéletesek, egyetlen egy gáz van, ha igazi HTML levelet küldök, akkor az hiányosan kerül be a küldöttek közé de ez várható volt...
Szóval a problémám teljes mértékben megoldódott, nem kell saját progit írnom. -
válasz
Lortech #2820 üzenetére
shev7 írta, hogy java/css ismeretekkel a fire fox better gmail kiterjesztésével jobban testreszabhatom a gmail-t.
Ez talán elég lesz. A Gmail notifiernek kellene dekoratívabbnak lennie.
Nem ragaszkodom ahhoz, hogy egy külön programból küldjek email-t, elég, ha a gmail úgy néz ki, ahogy én akarom. Ha ezt css/java segítségével el lehet érni, akkor sztem ez a legjobb megoldás.
A firefox ''szétszedése'' meg nem annyira fontos, elöbb a gmail dizájnolása jön, aztán a gmail notifier továbbfejlesztése... -
válasz
Lortech #2817 üzenetére
shev7, Lortech: Köszönöm a válaszokat!
A Css-hez nagyon nemértek, és az AJAX technika is még új, de C++-ra építve szerintem nem lesz olyan nehéz.
Azon törtem a fejem, hogy a legegyszerűbb tényleg az lenne, ha egy Firefox ablakban nyílna meg, de ez esetben nagyon jó lenne, ha valahogy el lehetne tüntetni a firefox keretét, de úgy, hogy ha egy másik Firefox ablakok (nem tab-ot) nyitok meg, akkor az normálisan jelenjen meg... Ez lehetséges?
Amúgy az egész ötlet onnan jött, hogy egy régi kolleganőm, aki IncrediMail progit használ, nagyon belehabarodott a kis Flash animációkba, amikkel tele van az Incredimail.
Ezekkel szeretném kiegészíteni a Gmail notifiert.
Azért írtam, hogy csirke, mert nem elég dizájnos.
Most a funkcionalitás mellett az is fontos, hogy tényleg nagyon szép legyen, és lehessen animációkkal tűzdelni. Persze én nem olyan Incredimail-es bugyuta marhaságokat akarok, hanem normálisakat, de akkor is.
Tehát már csak a Gmail notifier forrását kell megtalálni. Minnyá ráguglizok.
[Szerkesztve] -
Sziasztok!
Egy elég fura kérdésem van hozzátok:
Szeretnék írni egy olyan progit, ami összegyúrja egy levelező progi, és a Gmail előnyeit.
konkrétan:
- Egy system tray-en csücsülő kis cucc néha megsasolja, hogy van-e új levelem.
Eddig semmi extra.
- Aztán ha jön, akkor nem csak szól, hanem egy általam megadott animációt, kidob.
Ez sem nagy dolog, az Incredimail tud ilyet.
- a lényeg azomban az lenne, hogy ha levelet írok, vagy válaszolok egyre, akkor az kerüljön bele a gmail-es postaládába, pontosan úgy, mintha webről küldtem volna.
Azért fontos ez utóbbi, mert így megmaradna a Gmail-re jellemző beszélgetés-szerű rendezés, és más gépről is ugyanúgy hozzá tudnék férni a leveleimhez, az elküldöttekkel együtt.
Tehát egy animációkkal, és teljesen egyéni, és átrendezhető keretprogramot akarok írni gmail-hez. A Gmail notifier-t ismerem, de az csirke, ráadásul mivel ugyanúgy egy böngészőt használ, nem lehet testreszabni.
A kérdésem, hogy szerintetek mit kell átnéznem, megtanulnom ehhez?
C++-ban tudok programozni, de webes tapasztalatom = 0.
Szerintetek??
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- iPad Pro 11 hüvelykes( 3. Generációs,2021) wi-fi-cellular 128 Gb sérüléssel
- Google Pixel 9a 128gb - Makulátlan, iPon garancia, akár beszámítással
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- SK Hynix PC811 2TB NVMe Gen4 SSD! 7000-6500MB/s
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest