- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Apple iPhone 17 - alap
- A Vivo bemutatta az OriginOS 6-ot, ezekre a telefonokra lesz telepíthető
- AI-ra cserélte a concierge szolgáltatást a Vertu
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
c-ben gondolkozva:
a 10ezer csúcs miatt célszerű éllistával ábrázolni, ott pedig nem probléma a memórialimit.
csúcsoknak lefoglalod előre a memóriát, akkor ugye tömbként kezeled, és a tömb indexe fogja megmutatni az illető csúcs ''nevét''. minden csúcsból kiindul egy lista, ami tartalmazza az éleket. egy élnek van végpontja, ami egy int és rákövetkező csúcsa, ami egy csúcsra mutató pointer, vagyis egy csúcs mérete nagyjából 12byte, össszes csúcs így 240kbyte-ot foglal. ha nagyon szorít az időlimit, akkor eltárolhatod minden csúcsnál az utolsó élre mutató pointert, így a beszúrás n idő helyett 1 idő alatt megtörténik.
az élmátrix az egyébként micsoda?én csak a csúcsmátrixot és az éllistát ismerem/használtam.
listákról minden könyvben olvashatsz, de a gúgle is sok hasznos találatot dob, főleg ha angolul keresel. ennek fényében nem értem, mi a probléma a file-ból való lista felépítéssel. (kulcsszó: linked list). -
Jester01
veterán
Hacsak egyéb ok nincs rá akkor a gráfot egyszerûen csomópontokkal és belõlük induló élekkel ábrázoljuk:
class Node
{
public:
vector<Node*> Edges;
};
Ez nálam mérve 12 byte csomópontonként, az kemény 120kB. A 200000 pointer az 800kB. A legrosszabb vector overhead-del számolva is belefér 2 megába az egész (64 bites gépen max. dupla ennyi).
Ha valami egyéb információt is el kell tárolni a csomópontokról/élekrõl akkor az persze erre még rájön, de azt semmiképp nem úszod meg.
(Az éleknek az egyszerûség kedvéért nem csináltam külön osztályt.)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen egeret válasszak?
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 9070/9070 XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro 126GB Gold Független 89% Gyári Akku iOS 17.3.
- Dell OptiPlex 7050 Micro i5-7500 / 8GB RAM / 256GB M.2 SSD
- Kompakt Gamer PC - i5-4750 + R9 380 4GB + 8 GB RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő