- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filléres telefonok érkeztek a ZTE-től
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újjáéled a Motorola Moto G100
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Mechorganic #15287 üzenetére
Esetleg még azt lehet csinálni, hogy az egészet megírod C-ben/C++-ban. A sebességkritikus rész(ek) kódját megnézed, és ha találsz benne olyan részt, ahol szted lehet gyorsítani, akkor azokat megírhatod C-be/C++-ba ágyazott assemblyben. Macerás, de ha a gyorsaság számít, akkor talán ez a legegyszerűbb.
-
bambano
titán
válasz
szerintem a nem sebességkritikus részeket meg lehet írni c-ben, a sebességkritikusokat meg c-be ágyazott assembly-ben. pl. a kép beolvasását úgyis a diszk limitálja, felesleges asm-et erőltetni rá.
-
kovisoft
őstag
válasz
Ha a sebesség számít, akkor lehet, hogy jobban jársz, ha C-ben írod meg a kódot, és rábízod az optimalizálást a fordítóra. A modern CPU-k bonyolult architektúrával rendelkeznek, kézzel nehéz olyan assembly kódot írni, ami gyorsabb kódot eredményezne annál, mint amit egy jó C compiler előállít sebességre optimalizált módban, mert ismerni kell, hogy mely utasítások milyen körülmények között tudnak párhuzamosan végrehajtódni, mikor mi mire vár, stb. Ha érdekel a téma, akkor ezen az oldalon találsz rengeteg infót az optimalizálással és a CPU architektúrákkal kapcsolatban.
-
Livius
őstag
válasz
Bármilyen .exe amit fordítasz egy mingw gcc-vel vagy akár a Visual studio-val console app-ként .bat fájlban használható, ehhez nem kell asm-ben írni. Én azt javaslom a standard C++-t válaszd erre, mondjuk Win XP-én a (Win 10-re is felmegy) Codeblocks ingyenes IDE-t felrakod a mingw-vel együtt és már fordíthatsz is bármilyen console-ban futó .exe-t. Ha még be is állítod a -Ofast optimalizációt, szerintem ugyan ott leszel sebességben mintha hozzáértően asm-ben csináltad volna.
Ezt a "képsorozat esetén a nem változó kép négyzeteket nem kell újra eltárolni" nem igazán értem, hogy ebben mi a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- iPhone topik
- Színhelyességre fókuszáló, menedzselhető monitorral jelentkezett a BenQ
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest