- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
rdi
veterán
Off : Na nekem viszont tetszik az írás, bár csak gyorsolvasással (értsd. felületesen :)) ) olvastam el, mert nagyon hosszú volt. De az elejéhez csatlakoznék kedvelt történetemmel:
On
2002-ben kértek fel, hogy írjak egy iktató programot. Na én csináltam egy fasza kis SQL-es adatbáziskezelést, Delphiben, ahol kényesen ügyeltem a normál formák betartására :t
Például ebben az esetben nagyon jó és _elégséges_ felület a Pascal is. -
rdi
veterán
Szerintem meg vannak pl a Delphiben personal kiadások, ahol regisztrálni kell ugyan, de ingyenes,
vagy lehet kicsit régebbi C++ buildert ujságmellékleten ingyenesen szintén. Olyan nekem is volt :))
Ezek a környezetek azért jók, mert nem kell sokat pepecselni a képernyőtervezéssel.
Persze egy jobb adatbázis kezelés Delphi alatt ,már sajnos pénzes. Hacsak magad nem kezdessz el komponenseket csinálni, vagy nem találsz free komponenseket. Bár ott meg jó lenne tudni, hogy a készítője nem sért-e szerzői jogokat valahol.
Hát én már nagyon régen kérdeztem alternativ interbase megoldást delphi -hez, de konkrét ajánlattal senki sem élt. :)) -
rdi
veterán
válasz
CsendPenge #22 üzenetére
Pascal aztán delphi 4,
vagy c utána c++
de az biztos, hogy a kódólás csak egy része a dolognak. a tervezés az nagyon fontos. Úgyhogy én pl. leginkább hétköznapi nyelven leírom, hogy mit akarok csinálni, csak utána fogok neki. Nyelvi logika is van az életben.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest