Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Vamzi02
csendes tag
PII-es Procit 633 MHz Asus P2-BF Alaplap
Meddig mivel és meddig lehet tuningolni Biztonságosan a procit és a bioszt???
Geforce 4 MX 440 AGP8x TV-OUT video kártyámat meddig érdemes húzni??? -
Vamzi02
csendes tag
Hol lehet venni 1 átalakítót procihoz?
-
törölt tag
1.7es p4-es procit meddig lehet biztonságosan felhúzni?
mi van akkor, ha túl nagyra állítom és nem indul el? akkor sütöttem ki? :) vagy el sem indul, ha nagyok az értékek?
számít vmit ekkora értékeknél a húzás?
[Szerkesztve] -
Mazlee
aktív tag
AMD-seknek a TBred húzása:
[L]http://www.web-jussi.com/cgi-bin/sql/kotelogalleria/koteloesite.pl?id=2[/L] -
SpoonTHX
tag
hogy miért nem veszek egy jobbat inkább pár ezerért?
itt a válasz:azenyim: P4 2A GHZ 43000pénz a legolcsóbb helyen is
viszont az eggyel nagyobb:))
merén abban gondolkodtam hogy 12000 ér nekem adnak blokkot meg pumpát a HOC -os vihűtésből és a többiami kell hozzá meg már van itthon de tényleg megéri...köszi -
SpoonTHX
tag
Amúgyhihetetlen szar ez az ixpé windows mert mostmeg felraktam ujra ugy hogy install előtt már fel volt húzva 2700 ra és most már viszi a 2900 at isde én nem játszadozok nyugodtan 1.85 ös feszkóval majd ha lesz vizhűtés...
-
SpoonTHX
tag
ugy akartam megoldani a ramot hogy menjen 400mhzen (mert elvileg 400as csak 100as az fsb-m amit növeltem 130ra ehhez hozzájön hogy az arány 3:4 igy lesz a ddr 350) de ez nem igazán jó mivel hogy a ram 400 as igy pénzkidobás lett volna.hogy csökkentem a szorzót a p4-en viszont növelem az fsb-t igy marad az órajel ,de a ram magasabban megy,de NEM...NEM ilyen egyszerű mert az abit nem engedi csak az fsb változtatását :(
-
SpoonTHX
tag
Köszi már mondták egy páran...dew már két hónapja megy igy :) amúgy akkor mi a megoldás?maradjon 1.7v on viszont jobb hűtéssel ?mert 1.7en nem megy neki a 2700 sem
-
hobizoli
nagyúr
válasz
SpoonTHX
üzenetére
Ha nem akarod, hogy a hiperszuper majer tuning P4-2.0A eltavozon az orok bitmezokre az u.n. Sudden Northwood Death Syndome-l, akkor talan NE vedd feljebb a Vcore-t 1.700V fole...a nagyobb feszultseg miatt at/eleghet a CPU magon belul a vezetoszalak nemelyike. Ez lehet egyik pillantarol a masikra is, de akar par nap, het alatt is lejatszodhat: eloszor csak vmivel kisebb orajelet bir, aztan mar megint meg kisebbet...egyszer aztan mar el sem indul full alapon se, de lehet azonnali is a halal.
hobizoli -
SpoonTHX
tag
Nekem p4 2A ghz van default 1.5v dual 256mb samsung ddr400 és abit ic-7 alaplap meg egy zalman cu7000 hűtő ,de a proci az istennek nemmegy 2800 főlé 2800mhz a max 1.8v on 1.75v-on ''csak'' 2700 at megy de mivel az fsb je a procinak 400 (alapból) ezért a 400 as ramot 4:3as fsb- ram aránnyal is csak 360mhz esnek ismeri fel az alaplap. ezt hoggyan lehetne feljebb tornászni ? 1.8v-on meg 2800 on nem megy 68c fok fölé 1 órányi pcmark loop után sem mégis ha 2800 fölé viszem kék halál,windóz fagyás ,vagy jobb esetben bench közben szaraxik
-
A_M_D
tag
Sziasztok!
Nekem van egy Athlon xp 2000+ os tbred(a) magos procim. Az alaplapom ABIT KD7. Azt mondják hogy a tbred(a) magos procikat alig lehet húzni, nekem sikerűlt feltornázni 2010Mhz re 1.75-1.80 as feszkóval.Ment is stabilan csak a cpu core felment 72 fokra és ez egy kicsit aggaszt:( Tud valaki hasonló dologról PL.:kinek hány fokon megy a proci magja(CPU core temperature). Másik problémám az hogy a via kt400 chipset 55(tuning nélkül) fok fölé is képes felmenni és a SZANDRA kiírta hogy túl magas az alaplapi chipset hőmérséklete!!!!!!Ha valakinek hasonló chipsete vagy az alaplapa az írja meg nekem a hőmérsékletét a cuccoknak!!!! Köszi! -
cecil
aktív tag
Esetleg arra gondoltam hogy kevés az áramfelvétel a konektorból ... régi elektromos háló...
-
cecil
aktív tag
Az az érdekes a boltban ahol vettem 200*10-en simán elment a 3Dmark3....
itthon meg nem (egy az egyben ugyanaz a gép)
Csak a helyszín más .... Érdekes mi?????????????? -
cecil
aktív tag
igen de minél magasabb FSB-re törekszem
azért az nonszensz, hogy alap FSB fölé nem lehet menni.............
Nem lehet hogy kevés ezez a táp???? -
cecil
aktív tag
végigzongoráztam már mindent..... 6 órát baszakodtam vele..............
-
cecil
aktív tag
igen... volt bios frissités is -tehát leuccsó BIOs van
-
cecil
aktív tag
HELP!!
Konfig:
alaplap: Chaintech 7NJL1 -nforce2, dualDDR400....
2˙db Hynix PC3200 256MB DDR 400Mhz
Athlon XP 2400+ Tbred B
Spire MicroFlow II cpu cooler
Matrox 80Gb 7200rpm
Club3D ATI Radeon 9500 128MB @9700-re alakítva +húzva
ház: Codegen + 300W codegen táp
mostani beáll: alap minden - 133Mhz FSB 15-szorzó 1.65V
amint elkezdem tuningolni pl 166*12 vagy próbáltam 200*10 1.75V rögtön kifagy a gép a 3dMark3 2. tesztjénél -monitor kikapcs csak reset segít
MIÉRT??????????????????????????????????????????????????????????????????? -
dobi
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Tuning segítség kellene:
Abit KD7-Raid lap
AMD Athlon XP 2000+ (TbredA)
2x256/400 DDR
A proci alapból 2000/266 a memória pedig 200 ami ugye nem szinkron.
Namost a procit kéne hozzászinkronizálni a memhez vagy fordítva (de nem úgy, hogy a mem-et leveszem 266-ra).
Mindkettőtt be kéne lőni 333-ra, ami a memnél sikerült is, de a procinál sajna nem.
Kpróbáltam a 166*10-es szorzót, de a gép meg sem nyikkant..
BIOS-reset után megint jó minden...
plz... -
Vaszilij
csendes tag
Milyen hűtőt ajánlotok P4 1,5 GHz-es 2,1 GHz-en való futtatásához?
-
Vaszilij
csendes tag
Milyen hűtőt ajánlotok P4 1,5 GHz-es 2,1 GHz-en való futtatásához?
-
hobizoli
nagyúr
Igen, jol kombinaltad.
Duron: 100/200, PC1600
Tbird: 100/200 PC1600, 133/266 PC2100
Palomino: 133/266 PC2100
Tbred: 133/266 PC2100, 166/333 PC2700
Barton: 166/333 PC2700, 200/400 PC3200
Az elso ertek, az a valos fizikai orajel, a masodik az az effektiv (az EV6-s DDR buszrendszer jelatvitele miatt, amit a K7-s rendszerek hasznalnak), ehhez mindig minimum 16 szoros (64bit=8byte es DDR=2, azaz 8*2=16) jelzesu RAM modul parosul, ez van mindig a ''PCxxxx'' jelzessel irva. Ha tuningolni is akarsz, akkor ehhez mindig egy meg nagyobb orajelu/jelzesu modult KELL valasztani.
A CPU-hoz is ez az FSB ertek (100/133/166/200 illteve ezek DDR ertekei) szallitja az adatokat, ezt szorozza fel maganak a gyari vagyaz altalad beallitott szorzoval. Tehat, van neki egy kisebb adatkommunikacios, meg egy nagyobb belso orajele is, a ketto azonban egymassal szinkronban van/kell, hogy legyen. Erre van a szorzo. A nagyobb adat kommunikacios orajel, gyorsabb adataramlast eredmenyez, ettol meg a belso orajel lehet ugyanakkora vagy akar kisebb is. Mindig az az azonos osszetevokbol allo rendszer lesz a gyorsabb, ami gyorsabban kommunikal. Tehat, ha egy 2000MHz-s CPU 10x200, 12x166, 15x133 vagy 20x100 orajelekbol allitja eloa belso -mindig azonos, 2000MHz-s- orajelet, akkor a legnagyobb FSB-t haszanlo kombinacio adja a legjobb teljesitmenyt, esetunkben is ez a 10x200 -s.
Az nForce2 dual DDR-es megoldasa 2*2*64bit*FSB (dual*DDR*8byte*MHz), azaz elvileg 2x-re novelt savszelssegget tud nyujtani. Ezt sajnos azonban a CPU NEM tudja kihasznalni, mert a a vezerlo North Bridge es a CPU kzott csak 1*2*64bit*FSB (single*DDR*8byte*MHz) savszelsseg all fenn. Ez az u.n. uvegnyak effekt, a legszukebb kereszstmetszet limital. Teljesen nem vesz ela masodik csartorna savszelssege, mert a CPU-t az egyik aggal kiszolgalva, mindekozben a fennmarado savszelsseggel a AGP-t es az I/O rezzt is ki lehet szolgalni, de ha nem is teljesen kihasznalva, de vmennyire azt hasznositva.
:DD
hobizoli -
DrSoul
őstag
Bocsi hobizoli, de nem mindig vagyok képbe...
Akkor most milyen frekvenciák vannak, és hogyan viszonyulnak?
A procinak kettő van? (külső meg belső?)
Én csak ennyit tudok: Athlon Xp 266 Mhz-es FSB; Barton=333Mhz-es FSB
Ebből kifolyólag: Xp-hez elvileg elég PC2100(?)=266Mhz-es memória (vagy ez igazából 133, csak DDR, ezért duplázódik???), és Bartonhoz PC2700(?ezeket sose tudom)=333Mhz-es memória modul (ami akkor ezek szerint 166Mhz?)
Minek kell akkor a 400Mhz-es memória ?(pc3200?,talán) Tunninghoz? Ezt hogyan képzeljem el fizikailag? Nem értem, hol duplázodik az frekvencia, és miért...
És akkor még hogy jön a képbe az nForce2 a DualChannelel?Vagy már nagyon bekavartam???
Heelp!
De csak ha ráérsz! :))) ) -
Victorius
tag
Köszi a segítséget! Még annyit kérdezek, hogy mindezek tükrében szerinted (illetve szerintetek) melyik a legjobb tuning-alaplap P4-en?
-
Victorius
tag
És mi a helyzet a kártyákkal? Szintén nő az AGP, meg a PCI freki is?
Remélem, nem sütök meg semmit... :-) -
RAM
őstag
hobizoli!
Te vágod a témát, nem tudsz segíteni?
Bp. 8.ker
Aktív témák
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest