Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
atis28
csendes tag
válasz
üzenetére
Áhh ezaz!
Nagyon szépen köszi, annyi csak, hogy "MOV 0 ,IR0", de azért erre már magamtól is rájöttem. :p Próbálgattam én ezt az utasítást is, de az IR0 előtti vessző nélkül... Azt még ha megkérdezhetném, hogy miért van ott, mi célt szolgál stb.. 
Mégegyszer köszi a megoldást! -
atis28
csendes tag
Sziasztok!
Omron CJ1M-CPU11-et kellene programoznom, ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni. Van ugyanis egy olyan probléma a feladat során, hogy x elemet sorba kellene rendezni. Ezek ott csücsülnek D memóriaterületen, pl. D20, D21, D22, D23.. Ezeket kellene tehát sorba rendezni. Először is egy MAX(182)-es utasítással szépen megkeresem a maximumot, majd ezt egy új területre másolom, pl. D30-ra. A MAX utasítás vezérlő szavait úgy állítottam be, hogy IR00-ba kimásolja a legnagyobb elem PLC memóriacímét, a végén pedig majd az egészet egy FOR-NEXT utasításba raknám, így elvileg sorba rendezné a "tömbömet". De ahhoz, hogy a memóriaterület sorbarendezhető legyen, minden egyes max keresés után nullázni kellene az adott elem értékét az eredeti adatterületen, hogy a következő max keresésnél az már ne zavarjon. Így a MAX utasítás végig ugyanarra a tömbre lenne elvégezhető. Ehhez ugye IR00-ban ott csücsül az adott elem PLC memória címe, amit nullázni kellene. De szerény tudásommal nem tudom megoldani, hogy egy PLC cím alapján, hogyan tudnám kinullázni az elemet. Pl., ha első keresésnél D20 a legnagyobb, akkor azt kell utána kinulláznom. Compare utasítással valószínűleg össze lehetne gányolni, de gondolom van erre egyszerűbb és szebb megoldás, erre lennék kíváncsi, vagyis hogy IR00-ban levő PLC cím értékén lévő értéket (pl. D20), hogy tudnám kinullázni (0-ra set-elni). Remélem érthető voltam.
Előre is köszi a segítséget!
Atis
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Lexus, Toyota topik
- Parfüm topik
- Villanyszerelés
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
- AKCIÓ! Dell Latitude 3430 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest