- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsi82
tag
válasz
Directors066 #1308 üzenetére
Szia!
Ez az AhogyPaintbenHirtelenÖsszeTudtamRakni szabvány szerinti. Működőképes, de nem teljes. Ráadásul ahogy néztem, megint elrontottam a végálláskapcsoló jelképét. Ez arra jó, hogy megértsd, hogy hogyan kellene, hogy működjön.
-
Dezsi82
tag
válasz
Directors066 #1305 üzenetére
-
Dezsi82
tag
válasz
Directors066 #1303 üzenetére
Szóval ezt alkottam. Van egy start gomb, ez egy ciklust hajt végre. Igazából én ennek látom értelmét, mert ugyebár vlaminek el kell, amikor van darab.
A stopnak meg úgy látom értelmét, hogy ha megnyomom megáll, ha újra start, onnan folytatja, ahol abbahagyta.
A rajz elég gagyi, paintben van, és nem teljes de asszem a lényeg látszik. Nincs benne stop, meg vészstop, de talán azzal boldogulsz. Vészstopnál ugyebár annyi, hogy a szelepek megfelelő vezérlő ágára rányomod a levegőt. Stopnál meg szerintem simán szakítsd meg a táplevegőt a váltószelepek előtt.
A lényeg az alulról második szinten lévő magányos váltószelepnél van. Az tárolja el azt, hogy az első lépés, vagy a második lépés az aktív. Másodikba akkor vált, ha 3. henger hátul van, elsőbe akkor, amikor az első hátul van. Az adott lépésben csak a megfelelő végálláskapcsolók kapnak levegőt, így nem gabalyodnak össze működés közben
Remélem segítettem. -
Dezsi82
tag
válasz
Directors066 #1301 üzenetére
Hát, én elkezdtem, de sajna nem tudtam befejezni, mert el kellett mennem.
De a következőket javaslom:
Ugyebár a gond abból adódik, hogy a végálláskapcsolók állapotából nem egyértelmű a következő lépés. Ehhez tehát kaszkád módszer kell. Magyarul valahogy el kell tárolnod, hogy meg történ-e a váltás, és lépésekre osztod a folyamatot, egy lépésben gey henger csk egyszer szerepelhet, tehát
Lépés 1: A+ B+ C-
Lépés2: C+ AB-
A két lépés között a C henger hátsó helyzete adja a váltást. A lépés állapotát tárolja mondjuk egy bistabil szelep állása.
De ha vársz egy picit, összedobok valamit.
A start/stop mit csinál? Start egy ciklus, vagy folyamatos? -
Directors066
tag
válasz
Directors066 #1291 üzenetére
Senki nem tud nekem segíteni
Vagy Dezsi82 te elkezdted ?
Nagyon fontos lenne mára mert holnap be kellene vinnem a suliba.
-
Dezsi82
tag
válasz
Directors066 #1293 üzenetére
Szia!
A vezérlésed milyen? PLC, vagy teljesen pneumatikus? -
Csakénvagyok
őstag
válasz
Directors066 #1291 üzenetére
Szia!
Nekem nem világos hogy mit értesz te pneumatikus rajzon. Mert nekem ez (gugli képtalálat).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest