Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
sesztakbence
üzenetére
Üdv sesztakbence!
Szóval S7-1200-ba csak IEC timert tudsz használni, aminek a meneteke a következő:
A Timer operations utasítások közül behúzod a megfelelő típusú timert. Pl. TON bekapcsolás késleltető.
Mivel az IEC timer funkció blokk, kell neki egy adatblokk (DB) is. Amikor ledobod a TON-t, nyílik egy ablak ahol meg kell adnod milyen nevű vagy számú DB legyen az övé. A DB-t magától létrehozza alapesetben.Timer-ként nem tudsz rá hivatkozni a szokott módon!
A timer kimenetére ezért el kell helyezni valamilyen változót (merker bitet, DB bitet, stb) ahogy a képen is látható. Ezután a timer állapotát a kimenetén elhelyezett változón keresztül tudod kezelni. A példa szerint tehát timer "érintkező" helyett az M1.0 "érintkezőt" kell használni. -
Szirty
őstag
válasz
sesztakbence
üzenetére
Üdv sesztakbence!
Mielőtt a problémádra reagálnék, én megkérdezném, hogy a házi feladat milyen fajta vezérlővel oldandó meg?
Nagyon nem mindegy, mert ha pl. S7-1200 az alany, azon szerintem a "hagyományos" S5Timer nem használható, csak az IEC timer, ami viszont nem S5TIME tipust használ (mint amilyen pl. az S5t#3S200MS) hanem TIME típust, aminek a szintaxisa T#3S200MS).
S7-300, S7-400 és S7-1500 CPU-nál viszont mindkettőt használhatod. -
byte-by
tag
válasz
sesztakbence
üzenetére
halo sesztakbence !
itt is használhatod a simatic szabványt.
a blokkot behúzod a szabad helyre, illetve beírod az ismert S_ODT típust.akkor az lesz amit Te is ismersz.enter után ez lesz:
beírod ezt :
enter és ez lesz:
valószínűleg Te nem adtad meg az időzítőd típusát (illetve szabványát) és azért nem fogadta el.
ezután a TV-be szintén az ismert formátum kerülhet.alul a "General" fűl alatt vannak az elem opciói illetve mindenféle információ, valamint ott tudod beállítani az IEC check-et is az "attributes"menüben, többet között.
a TAG címeket autó modon kiosztja, (ha nem definiálsz elötte)ezt a PLC TAG -eknél megjelenik, ezt átírhatod, ez a szimbólumneved.én is ismerkedem még a TIA -portal-lal, meg kell szokni.Lehet, hogy Szirty oldalát indokolt lenne látogatni, ott úgy tudom van TIA okosság.
byte-by
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest