Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Jester01 #3811 üzenetére
epp az iment, mielott a fenti linkeket beszurem neztem meg 5-6 proxy-n keresztul az oldalamat (nem egyszerre, 5-6 proxy-n keresztul, hanem egymas utan)
minden esetben ures volt a $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"], csakugy, mint a $_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"], s minden esetben csak a $_SERVER["REMOTE_ADDR"] adott vissza ip-t (bar valoban igaz, hogy minden esetben a proxy-et)
Bovebben: [link]
a kod az alabbi (a fenti linkek egyikerol valo, ez tunt a leginkabb szimpatikusnak):
<?php
if ($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"]) {
if ($_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"]) {
$proxy = $_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"];
} else {
$proxy = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
}
$ip = $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"];
} else {
if ($_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"]) {
$ip = $_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"];
} else {
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
}
}
?>
mocsok szmajlik, tetu rios
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
tkazmer #3799 üzenetére
igen, mert az elso parameternel az elso idezojel megnyitja a string-et, a masodik lezarja, a harmadikrol meg nem tudja a parancsertelmezo, hogy mit keres ott
vagy probalkozhatsz az idezojelek es aposztrofok keveresevel, de az eleg csunya
str_replace( '"', "'", $akarmi );
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
ajanljatok nekem olyan szovegszerkesztot, ami tud ftp-re menteni
ugy, mint a dreamweaver
csak azt nem szetressuk
meg s suk-suk-olest sem
(de hulyen nez ki ez ekezet nelkul)
szerk.: jajj, majd elfelejtettem: elore is koszonom
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3541 üzenetére
vagy letiltod a register_globals-t a fenebe, mert csak a baj van vele es a fuggveny visszateresi ertekekent visszaadod a valtozot
-
VladimirR
nagyúr
fread() miert nem kepes akkora adatot olvasni fsockopen-nel megnyitott file-bol, amin amekkorat a masodik parameterben mondok neki?
tansfer-encoding chunked mellett probalom megmondani neki, hogy akkora darabot olvasson, amekkora a kovetkezo chunk, erre visszaad egy feleakkorat, valkamivel nagyobbat (valtozo, a chunk valamivel kevesebb, mint 8kb, ez meg 4-6kb-os darabokat olvas)
megkerultem, szoval amit akartam mukodik, csak erdekelne, mi okozhatja ezt a hibat -
VladimirR
nagyúr
valamiért én mindíg ellenőrzöm, hogy átadnak-e GET-el olyat, amit nem kéne, és kiirtom a 3-4. sor magasságában a nem szükséges adatokat, de miért is?''
miert? register_globals=off mellett, ha van egy valtozod a _GET tombben, amit nem hasznalsz, mitobb, nem is kerted, csak ugy odacsapodott, az okozhat valamilyen problemat?
register_globals=on mellett is csak inicializalatlan valtozoknak kavarhat be, nem? -
VladimirR
nagyúr
válasz
Flashback #3055 üzenetére
a session_is_registered-nek nincs ertelme a session_start elott, mindenkepp false lesz a visszateresi erteke
itt egy mukodo kod:
<?php
session_start();
if ( isset( $_SESSION["szamlalo"] ) ) {
$_SESSION["szamlalo"]++;
} else {
$_SESSION["szamlalo"] = 1;
}
print $_SESSION["szamlalo"];
?>
Bovebben: [link]
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
_Petya_ #3033 üzenetére
ki az az elmebeteg, aki kozepre igazitva kozol le programkodot?
szoval ebbol kindulhatsz, es beleptetes utan a felhasznalonevet, illetve egy logikai valtozot (hogy be van-e lepve) tegy be a session-be, vagy kuldd el a kliensnek kukiban
ezeket kesobb vissza tudod kerni, s igy mas oldalakon (belso.php) is latni fogod, hogy be van-e jelentkezve
tehat, ha a nev es jelszo stimmel, akko pl jon egy ilyen a login.php-ben:
$_SESSION[''auth''] = ''true'';
$_SESSION[''user''] = <ide jon a user neve>;
ezeket pedig a kovetkezokeppen mint egyszeru tombelemeket tudod majd a belso.php-ben ellenorizni
ami fontos, hog6y mindket (pontosabban az osszes) php-ben, amibn hasznalni akarod a session-t, az elso kiiratast megelozoen meg kell hivnod a session_start() fgv-t
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
md5, vagy sha1 (ez utobbi eseteben a flag false legyen (vagy ne legyen megadva)) fuggvenyt rahuzod a time, vagy getmypid fuggvenyre
esetleg ezek kombinacioja, szukseges hosszusagura vagva
vagy nem ilyesmire gondoltal?
mas: elobbi kerdesemhez jon meg, hogy az gzuncompress miert dob hibat (Warning: gzuncompress() [function.gzuncompress.php]: data error in ...), ha egy webszerver (iis/5.1) altal kuldott, ''content-encoding: gzip'' header-ju szovegre akarom raengedni? -
VladimirR
nagyúr
gzip-pel tomoritett szovegben (webszerver valasza GET keresre) elofordulhat-e egymas utan ketto darab sortores?
-
VladimirR
nagyúr
hogyan tudnam a php kimenetet valos idoben elkuldeni a bongeszonek?
gondolok itt arra, hogy van pl egy script, ami 2 percig fut es en masodpercentenk ki akarok irni valamit
mondjuk itt egy kod:
<?php
ob_start();
for ( $i = 0; $i < 120; $i++ ) {
sleep( 1 );
print ''.'';
flush();
ob_flush();
}
?>
viszont ez nem ugy mukodik, ahogyan en szeretnem, hanem ugyanugy, mint a flush-ok nelkul, itt is csak a script lefutasa utan latom a kimenetet
viszont, ha az ob_start-ot kiveszem, akkor jo
leszamitva azt az aprosagot, hogy igy minden egyes ob_flush-ra dob egy notice-t (amennyire ertem, emiatt a notice, illetve ennek kiiratasa miatt latom a kimenetet)
kerdesem az volna tehat, hogy hol, mit allitsak, hogy minden egyes flush utan lassam a kimenetet (ob_implicit_flush is hatastalan, pedig az lenne a legjobb, ha mukodne) -
VladimirR
nagyúr
válasz
paramparya #2911 üzenetére
dehogy irok magamnak, mar vannak ilyenek
oda akarok kijukadni, hogy.....jobbat mondok, inkabb megmutatom:
oldd meg a fenti fuggvenynevek nelkul az elso kerdest
mellesleg egy szoval nem mondtam, hogy irj pontos megoldast a bajara -
VladimirR
nagyúr
válasz
paramparya #2909 üzenetére
legy szives, irj nekem egy fuggvenyt, ami megnyit egy jpeg filet
meg egyet, ami atmeretezi
meg egyet, ami elmenti
persze aztan nevezd el oket, ahogy akarod (vagy inkabb olvasd at ujra, hogy mire celoztam)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
paramparya #2897 üzenetére
imho ha erti mi a teendo, az meg edeskeves a szukseges fuggveny nevenek hianyaban
-
VladimirR
nagyúr
válasz
paramparya #2895 üzenetére
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Forest_roby #2577 üzenetére
< => &lt;
-
VladimirR
nagyúr
ha a szerveren le van tiltva a hibak kiirasa, de az error_reporting() fgv megy, akkor ir-e ki valamit a kovetkezo kod:
<?php
error_reporting( E_ALL );
print ''alma'';
prnit ''korte'';
?>
ha jol sejtem, akkor nem, mert a sintaktikai hiba miatt el sem kezdi a php ertelmezo feldolgoni, s igy nem jut el addig, hogy bekapcsolja a hibauzenetet -
VladimirR
nagyúr
válasz
Hujikolp #2504 üzenetére
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322) = internet explorer 6 + windoze xp sp2 1.1.4322-es .NET keretrendszerrel
a kodot nem illesztem be, mert joparszaz sor, mert mas is van benne (es nem csak az altalad emlitett 3 bongeszot ismeri fel)
ha csak a 3 fenti bongeszore van szukseged, akkor a kovetkezok kellenek:
$regvermsie = ''/msie([+_ ]|)([\d\.]*)/i'';
$regverfirefox = ''/firefox\/([\d\.]*)/i'';
$regveropera = ''/opera([\/+_ ]|)([\d\.]*)/i'';
$regnotie = ''/webtv|omniweb|opera|maxthon/i'';
ezek regularis kifejezesek, melyek, ha illeszkednek (vagy nem illeszkednek) a user-agent-re, akkor megvan a bongeszo tipusa
ha a $regvermsie illeszkedfik, de a $regnotie nem, akkor IE
kulonben, ha a $regverfirefox illeszkedik, akkor firefox
kulonben, ha a $regveropera illeszkedik, akkor opera
azt, hogyu illeszkedik-e egy minta az adott string-re, a preg_match fuggvennyel tudod ellnorizni, pl.:
if ( preg_match( $regvermsie, $_SERVER[''HTTP_USER_AGENT'') ) {
print ''a te bopngeszod Internet Explorer'';
}
(mondjuk ez a pelda pont nem jo, mert a $regvermsie minta illeszkedhet pl az opera, a maxthon, az omniweb, illetve a webtv user-agent-ekre is (user-agent lehet bongeszo, megialejatszo, letoltesvezerli, vagyis barmi, amivel adatot tudsz lekerni egy webszerverrol
ezert kell azt is nezni, hogy ne illeszkedjen ra a $regnotie minta, akkor szinte biztos, hogy IE a bongeszo)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
FehérHolló #2417 üzenetére
182.12.82.120 = ( ( ( 182 * 256 + 12 ) * 256 + 82 ) * 256 + 120 = 3 054 260 856
182.128.21.20 = ( ( ( 182 * 256 + 128 ) * 256 + 21 ) * 256 + 20 = 3 061 847 316
egyetlen problema van csak, hogy trukkozni kell (hacsak nem lehet valahogy php-ben unsigned int-et letrehozni)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
FehérHolló #2413 üzenetére
van, hogy nem mindegy 16 byte-on tarolsz egy ip-t, vagy 4-en (bar lehet, a mysql-es int nem 4 byte, nemtom fejbol)
-
VladimirR
nagyúr
gondolom a EGPCS sorrend (vagy amit a php.ini variables_order pontjaban megadiunk) a donto itt is (feldolgozas balrol jobbra, az ujabb ertek felulirja a regebbit)
szerk.: kozben megneztem, valoban uj valtozot hoz neki letre, ha a $a erteket valtoztatom, a $_GET[''a''] erteke nem valtozik
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
mr_knight #2296 üzenetére
az utasitaszarojelen belulre, a print (sikere feltoltes) ele
de mi az a ''feltoltott'', amire vonatkozoan a jogosultsagot allitani akarod?
feltoltod a filet, majd a move_uploaded_file fugvennyel bemasolod valahova
ezutan a move_uploded_file fuggveny masodik parametereben szereplo file-ra kell a chmopd fuggvenyt meghivni -
VladimirR
nagyúr
megneztem mindket megoldast es kisse elbizonytalanodtam: biztonsagos ez igy? marmint hogy a internet guest user hasznalhatja a cmd.exe-t?
-
VladimirR
nagyúr
egen, mndenkepp meg kell varnom, csak ha a script-tel csomagoltatom be, addig ki sem tudom kuldeni, amig kesz nincs
de mindegy
es egen, jol erted, errol lenne szo
az exe azert nem jo, mert lusta vagyok most abba belefolyni, hogyan lehetne megoldani, hogy a progi a neten levo adatbazisbol dolgozik, meg hasonlok
a user meg kibir annyit, hogy kicsomagol es ranyom az install.bat-ra (nekem eleg a win command shell-je is, kell md, copy, del, meg reg import)
de az onkicsomagolo exe nem is rossz otlet, lehet az lesz a vege
most mar csak egy kerdesem maradt:
miert mondja az exec, a passthru, meg a system is azt, hogy unable to fork (filenev)? -
VladimirR
nagyúr
erre gondoltam mar en is, de jobban tetszene valami belso megoldas (a file-t egybol kuldenem is a kliens fele es igy meg gondolom meg ki kell varni, amig a csmagolas lefut)
arrol lenne szo, hogy itt (Bovebben: [link]) letre kellene hoznom egy .reg file-t, egy .bat file-t, es elore meg nem hatarozott szamu .html file-t, annak megfeleloen, hogy a felhasznalo miket valogat ossze, majd ezeket becsomagolni es egybol kuldeni is a kliensnek -
VladimirR
nagyúr
hi
meg tudom oldani valahogyazn azt, hogy php sript-tel becsomagolok nehany file-t?
ahogy nezem, sem a gz, sem a bz fugvenyek nem alkalmasak erre
van valamilyen megoldas?
az, hogy en kulon kezzel becsomagolom a file-okat, nem megfelelo, mivel azokat is maga a script hozza letre
segitsegeteket elore is koszonom -
VladimirR
nagyúr
ez arra utal, hogy a php parancsertelmezo nem hajtja vegre a ssript-et, hanem az egybol kiiratasra kerul
nezz bele az oldal forrasaba, van egy olyan erzesem, hogy ott lesz az egesz php kod
ha igy van, akkor nezd at az apache konfigjat
egyebkent windoze-ra imho konnyebb iis-sel kezdeni -
VladimirR
nagyúr
asszem csak ujrainditas utan valik rendszerszintuve a valtozas
indits egy parancssort, es oda ird be, hogy path
ha kiirja, nyertel
ha nem, az sem tragedia, ez a harom az, ami kell bele: %SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;
annyira egyebkent nem nagy baj, max nehany telepitett program nem fog mukodni, de azoknal meg ugyis ki tudod talalni, hogy mit nem lelnek, mit kell megadni, hogy mukodjenek -
VladimirR
nagyúr
válasz
whitewolf5 #1467 üzenetére
a hiba egyebkent az volt, hogy a lekerdezes eredmenyenek csak az elso sorat ellenorizted, igy csak az admin-nal lehetett osszeutkozesben a nev, minden mas (akar a mar letezo tesztelo is) negedve volt
lekerdezest ciklussal ertekelj ki, valahogy igy:
while ( $row = mysql_fetch_assoc( $result ) ) {
// itt a $row az eppen aktualis sor, amig vegig nem mesz mindegyiken
} -
VladimirR
nagyúr
válasz
whitewolf5 #1419 üzenetére
jobbat mondok: select now(); (datetime tipusu mezoben tarolhato)
-
VladimirR
nagyúr
100%-ig sajat irasu vendegkonyvembe (url az adatlapomon) is jott ma egy ilyen post, szoval valoszinuleg mindent nez, amiben benne van a guestbook szo valamikent
az adott bot egyebkent nem nezte az oldalt, a webszerver logjaban csak az volt, hogy post-ol
2006-04-22 22:32:01 66.23.49.60 - 84.2.206.196 80 POST /guestbook/input.php - 302 0 648 HTTP/1.1 Mozilla/5.0+(compatible;+Googlebot/2.1;+http://www.google.com/bot.html) -
az eleje a datum, aztan az ido, a robot ip-je, majd az enyem, port, es utana, hogy post (elotte errol az ip-rol nem volt mas)
a szarhazit meg ki sem tudom zarni, mert a google user-agent-jet hasznalja
mindegy, meg most gyorsan osszedobok egy ellenorzo reszt hozza -
VladimirR
nagyúr
szuresnel igazad van, de ezutan ugyis tovabb szurom, ha kell (meg van ennek egy csunyabb valtozata is, tombokre), es igy egy korben letudom a stringvaltozok szureset, illetve a $_REQUEST tombbol valo kiszedest (lusta vagyok mindig beirogatni a valtozo neve ele azt is, hogy $_REQUEST
)
bar igazad van, lehet javiytanom kene ezen a hozzaallasomon
a br-eket pedig szerkesztes elott visszaalakitom, igy csak bevitelkor (1x) es modositaskor (2x) kell cserelgetnem
meg igy is gyorsabb, mint minden egyes megjelenites elott konvertalni
csak azt hittem, valami oka, pl nem illik beleirni ilyet a db-be
persze tusdom, ennek is megvan a hatranya (pl nem gondolok egyet, es <br /> -re, hanem <br></br> -re akarom cserelni holnaptol, akkor az addig bevitt adatok mar ugymaradnak, s csak az ujonnan bekerulok kapjak az uj format (ezert (pontosabban a visszaalakitas pontatlansaga miatt) van az itt ph-n, hogy ha r3-ban irt post-ot szerkesztesz, akkor a benne levo link szetesik (akkor lehetett megfigyelni, mikor az r3/r4 atallas volt, illetve meg mod-ok szoktak emliteni) -
VladimirR
nagyúr
szet van valasztva, az escape-elest mar a kod legelejen megcsinalom minden bejovo valtozora ha nincs beallitva a magic_qutes
foreach ( $_REQUEST as $key => $val ) {
get_magic_quotes_gpc() ? $$key = $val : $$key = addslashes( $val );
}
viszont erdekelne, hogy miert nem tanacsos az adatbazisba beirasnal az entereket br-re cserelni?
kiiratas elott kellene? nem lassu az ugy? (jo, tudom, akkora oldalaknal, mint pl az enyem nem szamit, de gondolkozzunk nagyban) -
VladimirR
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #764 üzenetére
jah, bocs, ha nem strtr-rel, hanem str_replace-vel csinalod, es ott sem tombbel, akkor ugyelni kell a sorrendre
eloszor a & jelet, aaztan a < > jeleket, es csak a legvegen csereld az entereket
nalad valszeg az tortent, hogy abban a sorrendben cserelted, ahogy fentebb irtam (igaz, szolnom kellett volna), igy elobb kicserelte az entereket <br /> sortoreseketre, majd a <br />-ekben levo < es > jeleket < es > karakterekre
en igy csinalom egyebkent:
$text = $_REQUEST["text"];
if ( !get_magic_quotes_gpc() ) $text = addslashes( $text );
$replace = array(
"&" => "&",
"\r\n" => "<br />",
"\r" => "<br />",
"\n" => "<br />",
"<" => "<",
">" => ">",
);
$text = strtr( trim( $text ), $replace );
az strtr fuggveny, ahhoz, amit egyszer mar lecserelt, tobbet nem fog nyulni
tehat ha lecsereli az entert ''<br />'' karakterekre, akkor a benne szereplo ''<'' es ''>'' jelekhez nem csereli le ujbol
esetleg ezt megelozoen a $text-valtozora meg raengedhetsz egy substr() fgv-t is, es levaghatod ugy 4-5000 karakterre
attol tobb ugys eleg (galeriaban kommentek lehet kevesebb is, nekem a vendegkonyvben annyi, de oda is sok), es igy legalabb nem lehet tobboldalas szarokkal flood-olni -
VladimirR
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #759 üzenetére
bevitelkor hajtsd vegre a kovetkezo csereket (str_replacs, strtr fuggvenyek valamelyike)
"&" => "&" // mindenfele spec karakterek kiszuresere
"\r\n" => "<br />" // enter-ek atralakitasa sortoresse
"\r" => "<br />" // ha nem xhtml, akkor sime "<br>"
"\n" => "<br />"
"<" => "<" // html kodok kiszuresere
">" => ">"
tovabba ajanlott a kovetkezot is vegrehajtani a bevivendo szovegen:
if ( !get_magic_quotes_gpc() ) $text = addslashes( $text );
ez annyit csinal, hogy bizonyos karakterek ele, amiknek szerepe lehet adatbazis-lekerdezesekben ( \, ', ", illetve a NULL ) betesz egy-egy backslash-t ( \ )
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
szuszinho #712 üzenetére
html:
<form name="urlap" action="valami.php" method="post">
<textarea name="szoveg"></textarea>
</form>
php:
if ( isset( $_POST["szoveg"] ) && $_POST["szoveg"] != "" ) {
// vagyis, ha letezik, es nem ures string
// irtak bele => adatok feldolgozasa
} else {
// nem irtak bele => hibauzenet
} -
VladimirR
nagyúr
legtobb szetrveren van lehetosehg szript futtatasara naponta a megadott idoben, jarj utana, hogy nalad van-e erre lehetoseg
ha nincs, akkor talan az lehet megoldas, hogy a script elejen lekered a datumot, es eltarolod azt (file-ba, vagy adatbazisba) - majd minden futaskor elso korben ellenorzi, hogy az aktualois datumn egyenlo-e a tarolttal
ha igen, kilep
ha nem, frissiti a tarolt datumot, es lefut -
VladimirR
nagyúr
$p = ''/\<kifejezes\>([a-zA-Z0-9]{1,64}*?)\<\/kifejezes\>/'';
preg_match_all( $pattern, $text, $match );
ekkor a $match[0]-ban a kovetkezoklesznek:
[0] => <kifejezes>alma</kifejezes>
[1] => <kifejezes>narancs</kifejezes>
[2] => <kifejezes>hangversenyzongora01</kifejezes>
vagyis azon kifejezesek, amikre illeszkedett a minta
a $match[1]-ben pedig ezek:
[0] => alma
[1] => narancs
[2] => hangversenyzongora01
vagyis az illeszkedo reszek zarojelben levo reszei (ha ezekre nincs szukseged, a zarojelet el is hagyhatod a mintabol, s ekkor csak a $match[0] tomb-ot fogod visszakapni
(sry, egesz nap a tuzfalammal baszkodtam)
p.s.: * helyett hasznalj + (plusz) jelet ha az ures <kifejezes></kifejezes> parost nem kered vissza
vagy pl [a-zA-Z0-9] helyett hasznalhatod ugy is, hogy [[:alnum:]] (alfanumerikus karakterek)
egyebkent itt egy hasznos kis progi, regularis kifejezesek tesztelesere => Bovebben: [link]
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
$p = ''/\<kifejezes\>([a-zA-Z0-9]{1,64})\<\/kifejezes\>/'';
while ( preg_match( $p, $text, $match ) ) {
$talalatok[] = $match[1];
}
ha a kifejezesben lehet sortores, akkor a $p vegere kell egy s betu
ha a <kifejezes> kapcsoloban lehet kis, es nagybetu is, akkor a $p vegere kell egy i betu
most sajna nincs idfom kiprobalni, de ez elvileg mukodik -
VladimirR
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #674 üzenetére
mi a ketto kozott a kulonbseg?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #670 üzenetére
megeshet, hogy a php.ini-ben (nagyon helyesen) ki van kapcsolva a register_globals, es a tovabbiakban nem fog letrejonni a $valami valtozod, es csak $_GET[''valami''
-kent tudsz ra hivatkozni
-
VladimirR
nagyúr
válasz
szuszinho #664 üzenetére
az a baja, hogy minden div-et elrejt, nem csak azt, amit kellene
nem tudom, hogy pontosan mi kell, ezert ket kodot adok
1: ezzel ki-be kapcsolgathatod a div-eket egyesevel:
<script type=''text/javascript''>
function toggle(id){
if ( document.getElementById(id).style.display == 'none' ) {
document.getElementById(id).style.display = 'block';
} else {
document.getElementById(id).style.display = 'none';
}
}
</script>
2: ezzel valtogathatsz a lathato div-ek kozott:
<script type=''text/javascript''>
function toggle(id){
if ( document.getElementById(id).style.display == 'none' ) {
document.getElementById('div1').style.display = 'none';
document.getElementById('div2').style.display = 'none';
document.getElementById('div3').style.display = 'none';
document.getElementById(id).style.display = 'block';
}
}
</script>
de ezek inkabb illenenek valami html-es, vagy javascript-es topic-ba
nekem meg volna egy php-s kerdesem, hatha tudja valaki
preg_replace fugvennyel szeretnek kicserelni egy szovegben bizonyos szavakat azonos nevu valtozokra, tehat pl az ''alma'' szo helyere kene betennem az $alma valtozo erteket
csak valahogy nem akar osszejonni - tudnatok ebben segiteni? ha jol vettem eszre, akkor fugvennyel sajnos nem megoldhato a dolod -
VladimirR
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #561 üzenetére
anbnyira azert nem konnyen, hisz le kell hozza generalni a http request-et - vagy van mas modja is?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
cartman123 #516 üzenetére
$rendeles = ''blablabla
blablabla
blablabla
blablabla
blablabla {$name} blablabla
blablabla
blablabla
blablabla {$mail} blablabla
blablabla
blablabla
blablabla''
tivabba ha html kod van a levelben, akkor a $fejlecek-be meg kell adnod a content-type-ot, pl.:
$fejlecek .= ''Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n''; -
VladimirR
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #341 üzenetére
szerintem az url az az ''nincs URL, socket open felsorolas resze (tehat egyik sincs), vagyis pl nem lehet fopen-nel url-t megnyitni
-
VladimirR
nagyúr
azt meg tudna mondani valaki, hogy az array_merge() fgv miert tetulassu?
itt van ket programsor:$pager[$i] = array( ''start'' => ( $i * $numshow ), ''showed'' => $tpage, ''selected'' => ( $cpage == $tpage ? ''selected=\''selected\'''' : '''' ) );
$pager = array_merge( $pager, array( $i => array( ''start'' => ( $i * $numshow ), ''showed'' => $tpage, ''selected'' => ( $cpage == $tpage ? ''selected=\''selected\'''' : '''' ) ) ) );
ugyanazt csinaljak, megis, az elobbi lenyegesen gyorsabb (5000-szer lefuto ciklisban az elobbi 0.09 mp, utobbi nem fer bele a php 30 masodperces limit-jebe)
illetve masik kerdes, hogy vannak meg ehhez hasonlo fuggvenyek, amik ennyire lelassitjak a script-et? csak hogy tudjam, miket erdemes kerulni
elore is koszonom
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Direct One (műholdas és online TV)
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest