Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi, akkor körülnézek majd AJAX témában.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kifejtem kicsit, miért írtam, hogy picit "gányolás" a második megoldás. Önmagában természetesen a különböző azonosítóval ellátott id-khoz ugrálás egyáltalán nem gány, sőt, gyakran alkalmazott módszer, gondolom ezzel nem mondtam újat (lásd akár Wikipédia, stb.).
Az említett módszer viszont nem minden esetben működik. Vegyük azt az esetet, hogy a formot egy teljesen más feldolgozó fájlba irányítjuk, majd a feldolgozó fájlból PHP segítségével (header fv.-nyel) visszairányítjuk, a visszairányítás után a megfelelő üzeneteket kiírjuk, stb... Ebben az esetben hiába rakjuk a feldolgozó fájl neve mögé a hashmarkos fragmentet, azt a szerveroldal nem fogja megkapni, tehát nem is tudjuk beállítani a visszairányítós részhez.
Erre is van azonban kerülő megoldás: ha a formba beleteszünk pl. egy hidden mezőt, amiben eltároljuk annak a div-nek (vagy más HTML-elemnek) az azonosítóját, amihez majd ugrani szeretnénk a form feldolgozása után, és így állítjuk össze a címet, amihez szeretnénk átirányítani a felhasználót:
(legegyszerűbb példával)// visszairányítás
$filepath = 'test_jump.php';
$id_of_div = $_POST['id_of_div'];
header('Location: '.$filepath.'?#'.$id_of_div);
die();Ebben az esetben (ha már nem AJAX-szal küldjük el a formot) viszont figyelni kell arra is, hogy a form validálása/feldolgozása után kiírt üzenetek (ez vagy az a mező hiányzott, stb.) is a meghatározott id-jű div-be kerüljenek. Persze az is megoldható, hogy csakis hiba esetén írjon ki valamit, és akkor viszont annak megfelelően módosítjuk a fragmentet...
Na, ezek miatt írtam, hogy alaposan megbonyolítja a kódot, és innentől akár már nevezhető gányolásnak is. Bár lehet, hogy erős szó rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Milyen notebookot vegyek?
- EAFC 26
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OTP Bank topic
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen monitort vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest