- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8892 üzenetére
Köszi szépen, ezt jó tudni!
Nekem új a copy-on-write, mert ezek szerint ha egy buzinagy tömböt átadok pl. egy függvénynek, akkor amennyiben az nem vár referenciát, nem is másolódik le az egész tömb, amennyiben a paraméterként kapott tömböt nem módosítom - pedig erre eddig más nyelvekben tanultak miatt gondosan odafigyeltem. Ergo nem is muszáj referenciát odatenni (csak ha az eredeti tömböt amúgy is módosítani szeretnénk).
Ez hasznos infó volt! -
modder
aktív tag
válasz
Peter Kiss #8892 üzenetére
Ez érdekes. Az első kommentből kiderül, hogy elvileg ezt már javították, ezek szerint semmilyen célt nem szolgált, csak így lett megvalósítva.
Érdekesebb a PHP copy-on-write technikája, amit már olvastam valahol, de később, amikor rá akartam keresni (a pontos kifejezés hiányában) nem találtam semmilyen információt róla. Még arra sem emlékszem, hogy meg lenne-e említve a PHP doksi referenciák fejezetében.
Ez a kitekintés arra volt jó, hogy feliratkoztam a php-internals listára, mert amúgy is érdekel a belső működése
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Béta iOS-t használók topikja
- Formula-1
- További aktív témák...
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest