Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Orb1337

tag

válasz Orb1337 #4156 üzenetére

OOP alapok kipipálva, elhatároztam hogy kipróbálok egy keretrendszert.
    A Symfony-ra esett a választásom, találtam hozzá jópár tutoriált valamint egy diplomamunkát is.
    Netbeans 6.8 támogatást nyújt a symfonyhoz, legenerálta a könyvtárrendszert.
    Ugye a Symfony 1.4 tartalmazza a Doctrinet és a Propelt is, viszont alapból Doctrinenal indul. Megnéztem Sandboxos változatban is, szintén Doctrine.
    Hogy tudom átállítani Propelre?

• cucka

addikt

válasz Orb1337 #4156 üzenetére

Azon fáradozom, hogy Javában megszerzett OOP tudásomat "átültessem" PHP-ra is.
    Hát izé, ne várj sokat a php-s oop-től :)

A kérdésem az lenne, ha több classból álló problémát kellene megoldanom, azt egy osztalyok.php fájlban hozzam létre?
    Van rá lehetőség, [link]
    Röviden annyi, hogy írsz egy __autoload nevű függvényt. Ha a php semmilyen módon nem tudja megtalálni a hivatkozott osztály nevét, akkor meghívja ezt a függvényt, paraméterként átadja a keresett osztály nevét, aztán oldd meg :)

Például ha a /var/www/weboldal_neve/classes mappában vannak az osztályaid és class_valami.php nevű file-okban találhatók, akkor valami hasonlót kell írni:

function __autoload($class_name){
    require_once('/var/www/weboldal_neve/classes/class_'.$class_name.'.php');
    }

A lényeg, hogy olyan módon kell elhelyezd/elnevezd az osztályaid file-jait, hogy osztálynév alapján automatikusan be tudd include-olni. Ezt a php a script minden futásakor végigzongorázza, tehát ha az autoload bonyolult (pl. egy adott könyvtárban rekurzívan keres), akkor a már megtalált osztályok neveit cache-eld file-ba.

Új hozzászólás Aktív témák