Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Brown ügynök #7000 üzenetére
Jaja, én is így gondolom, vagy esetleg egy tutorial alapján, vagy könyv alapján még modulokból fellehet építeni, na de ha egyéni modul kell, plusz még azt fejleszteni az már gázos lehet.
Meg hát olvasom én neten az ilyen dolgokat, hogy miért jó és miért nem... De amikor érted, ilyen webkészítő oldalak írnak véleményt, hogy miért jó a cms és miért nem, akkor érezni rajta, hogy azért írják csak, hogy melyik terméküket válaszd... a cms webáruházat, vagy a nem cms webáruházat, ezekben a cikkekben én meg nem bízom... az ilyen véleményekre nem adok, meg a fanatikusoknak sem. :-D csak aki látta mindkettőt és hidegvérrel tud válaszolni.
És köszönöm a megerősítést.
-
Lacces
őstag
Lehet, hogy nem ide kéne, de itt sok a tapasztalt webfejlesztő.
Azt nagyjából tudom, hogy mi az előnye egy CMS-nek, erről sokat olvastam. De mi a hátránya? Mikor érdemes egy weboldalt teljesen az alapoktól PHP-ban vagy ASP.NET-ben felépíteni? És mikor érdemes egy CMS-re hagyatkozni, mint mondjuk a Drupal.
Szeretnék egy játéknak csinálni weblapot, ez lehet CMS, mert gyorsabb összedobni állítólag. És akkor a weblap önmagát is képes "fenntartani".
Szeretnék egy másik weboldalt, amit magam akarok fejleszteni, ez egy mini közösségi oldal lenne, de ha úgy kívánja, akkor később fejleszteni is kell rajta, karbantartás. Így gondolom, érdemes az alapoktól, hogy lássam és tudjam, hogy mi micsoda merre.
Másik kérdésem: PHP-ról ASP.NET MVC-re átmenni mennyire nehéz? Én azt vettem észre, hogy a felépítése hasonló (főleg ha MVC modellt követi a PHP is), mintha azokat át lehetne egymásba ültetni könnyedén, erről tapasztalat, vélemény?
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
each() + tömbhöz kéne magyarázat.
Adott a következő kód:
reset($array)
while ( list($termek, $ar) = each($array))És a reset() és each() és tömb kapcsolatához kellene magyarázat.
Azt írják, hogy azért kell a reset(), mert a tömb az each ha egyszer végig ment a tömbön, és ha újra meghívom akkor a reset() nélkül nem megy végig a tömbön.Kérdésem, miért nem megy végig a tömbön mégegyszer? (hogy kell ezt elképzelni)
- egyik, azért mert az each() megjegyzi a $array tömböt, és ha egyszer lefutatta, akkor nem hajlandó többé.
- másik, mert a $array-nek van valami indexmutatója, amit az each() a tömbvégéhez visz, és ezt a mutatót kell ismét az elejére vinni a reset()-el... Ezt így magamtól találtam ki., és a php.net manulon és ilyet olvasok ki az angol szövegből.Ezek szerint ha a második feltevésem igaz, akkor ez a tömb pointer(mutató) manipulálható?
Meg ha már ennél a témánál tartok:
a reset() az each előtt vagy utána érdemes meghívni?
Másik kérdés:
a foreach vagy a fentebb említett while ciklusos megoldás a gyorsabb?
pl.: foreach( $array as $kulcs => $ertek)
echo... -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehet rábírni az eclipse-t, hogy PHP projektekkel tudjak dolgozni?
1-ik variáció ami a phpeclipse oldalán van wiki szekcióban leírva: url linket adjak meg. Az nem működik.... nem elérhető... amit ott megadtak az hibás.
2-ik variáció az install new plugin. Na itt 3 plugint telepítettem, a php kivételével mindegyiket látom ha megnyitom a projekteket. A php projektet sehol sem látom.
Megnéztem az Eclipse szerint fent van a php (php sdk).Most akkor hogyan lehet feltenni? Már 1 órája próbálok rájönni. Nekem rejtély.. Esetleg ha tudtok valami tuti jó leírás ami bevállik, annak örülnék!
Indigo verziót telepítettem fel.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Ez egy érdekes kérdés tőlem... Hogyan érdemes a PHP-t megtanulni?
Én arra gondoltam, hogy ahogyan haladok a könyvben, úgy a függvényeket és hozzá a leírást egy docx-be kiírom magamnak, mint egy jegyzetet, és abból már html-tként felküldhetem weblapra, és ott bármikor elérehetem vagy kinyomtatom magamnak és akkor úgy átnézhetem mindig.
Plusz közben egy webáruházat építenék fel, hogy gyakoroljam a php kódolást...
De amikor olvasom a könyvben csak meglepődöm, hogy váó mennyi függvény van. És hogy ezeket hogyan fogom tudni megtanulni, na az nálam kétséges...
Szóval tanácsokat várnék, hogyan érdemes megtanulni a PHP-t, a gyakorlati programozás mellett (webáruház) mert ugye sok függvényt ott nem használunk fel.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan php-s dolgot, tutorialt, ami lehetővé teszi, hogy egy excel fájl tartalmát a php kigenerál html-be?
Termék neve, ára, stb... egy html-es táblázatba kigenerálja.
Asp.net-es ecommercenél láttam ilyet és szépen feltölti.
-
-
Lacces
őstag
Másik kérdés: Netbeans-t hogyan kell beállítani, hogy a helyi EasyPHP webszerverrel együttmüködjön?
Nem fordítja le a php oldalakat.
Projekt beállítosn belül valahol?(jó az easyphp, mert a komodo edit alatt fut szépen! minden beállítgatás nélkül)
-
Lacces
őstag
flock($fp, LOCK_EX); illetve van még flock($fp, LOCK_UN);
Néztem angolul a php.net-en, de nem értettem meg, hogy mi ez, mire jó? Valami annyit vettem ki, hogy a fájlba írás/olvasás -nál lehet kérni a zárolás, és azt végrehajtani.
Most akkor mire is jó ez a flock függvény? Gyakorlati haszna van? Most kezdtem el 6 órája tanulni a php-t és hiába van egy közepes angol írásbeli értelmező készségem, ez most kifog rajtam...
Belezavarodtam, hogy ez miért kell és mire jó? (nem bírom angolul felfogni)A segítésget előre is köszönöm!
Lehet már aludnom kéne :-D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest