Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz cucka #3963 üzenetére

    Ismét köszönöm az alapos választ. :R

    A DBDesigner-t majd kipróbálom. :K
    Jaaaa, akkor már sejtem a parent_id szerepét. Vagyis ez akkor arra való, hogy adott menüpontnak tetszőleges számú almenüpontja legyen?

    Na, ez az MVC-szerkezet egyelőre kicsit magas, de remélhetőleg előbb-utóbb csak utána tudok már olvasni, ha lesz rá időm... Amúgy most olvasgatom a PHP fejlesztés felsőfokon c. könyvet, eddig nagyon alapos és hasznos olvasmánynak találom.

    "(Tehát a struktúrád működjön tetszőleges számú nyelv esetén)"
    Így lesz, mindenképp ki fogom javítani. :K

    A menu_content táblában úgy látom, hogy a táblázat mezői közé tartozik a language_id és a menu_id is. De ettől függetlenül valószínűleg mindenképp joinolni kell a language és menu táblát is, hogy ezek azonosíthatók legyenek.
    Akkor már nem lenne esetleg jobb/szebb megoldás egy külön összekapcsoló táblát létrehozni erre a célra? Ezt most nem kötekedésként kérdezem, hanem mert érdekelne. :D

    "Nagyjából ugyanolyan gyors lesz."
    Tényleg? Mert ez esetben viszont egyértelmű, hogy az adatbázisban való tárolásnál maradnék, az legalább könnyen és rugalmasan kezelhető, módosítható, különböző szempontok szerint egészíthető ki, nem macerás a jogosultságok beállítása sem, míg mindez a fájlkezelésről azért nem mondható el! Tehát ha azt mondod, hogy nem lesz gyorsabb attól, hogy fájlból olvasom ki, akkor mindenképp maradok az adatbázisnál.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák