- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesztpadon a One UI 8.5
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bzozoo
tag
Arra jöttem rá, hogy session esetén az történik, hogyha megnyitok egy PHP oldalt (természetesen session_start()-os oldalt), akkor a frontenden tárolt session cookie alapján a PHP kiolvassa a szerveren letárolt az ID-hez társított session fájlból az értékeket, legalább is azokat, amiket igénylek a $_SESSION[key]-el.
Amire pedig a te hozzászólásod alapján jöttem rá, illetve értettem meg, hogy ez a kiolvasási folyamat nem feltétlenül a frontenden a domainhez kapcsolódó cookie alapján történhet, hanem egy $_POST metódusban be tudok neki "POST-olni" egy adott session_id-t és akkor abból fog dolgozni, a session_start után.
Ezeket az session_id-ket sima mezei cookie-ben is le tudom tárolni a frontenden, így a sessionhoz sem kell nyúlni mindig, illetve a PHP-t sem kell zaklatni minden egyes lekérésnél, ezzel a szerver terhelése csökken, valamilyen szinten a biztonság is, ezt gondolom. Sőt a frontenden létezik sessionStorage is. Ide is le tudom tárolni a PHP session_id-t.
Tehát ha a felhasználó validálása alatt azt értjük, hogy a felhasználó által bármilyen módon visszaküldött session_id alapján kiolvassuk a szerveren tárolt és a session_id-hez társított session fájlt, akkor igen. Nagyjából körvonalazódott hogy mi is történik a háttérben
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VGA kibeszélő offtopik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Horgász topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti SUPER AERO OC 16G - Alza garancia 2027.11
- Gamer PC - R5 5600X, RTX 3060ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 és 16gb D5 RAM + GARANCIA
- Intel I9 14900K + ASRock Z690 PG Riptide + TeamGroup 32GB(2x16GB) DDR4 3200MHz CL16
- Alaplap javítás Telefon Tablet Laptop Konzol
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest