Hirdetés
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bzozoo
tag
"a backend legyen ami a frontot kiszolgálja és ne a front tárolja az adatokat"
Nekem az is fontos, hogyha az azonosítás megtörtént, akkor felesleges minden egyes lapbetöltés esetén újra validálni és újra lekérni az adatokat. Persze biztos vagyok benne, hogy állandó validálás mellett biztonságosabb a rendszer, viszont a szerverrel való kommunikációt is szeretném minimalizálni.
#20425 Mike
"a session id a serveren van, a php fér csak hozzá, nem kell utaztatni a front és a back között
amelyik php filet session_starttal kezded az hozzáfér a sessionhöz és az abban tárolt adatokhoz, tehát a postba már nem kell beletenni"Már rájöttem hogy a session a php-ben van, de a böngésző egy session cookie-val olvassa be az aktuális session tartalmát a phpből. Én nem php fájlon szeretném megkapni az adatokat és nem is a szerveren, hanem egy php mentes frontenden, ami akár a localhoston vagy másik domainen van. Ehhez viszont elkerülhetetlen a session_id utaztatása és adott esetbe $_POST-ban történő visszaküldése, legalábbis ebben a rendszerben.
"session_id("most_éppen_itt_repül_a_kismadár_a_session_id");
session_start();"
"Küldhet viszont session id-t post vagy get üzenet formájában (én a post-ot szeretem)"Ohhhh. Ez az amit kerestem . Végre leesett

Sikerült is alkotnom egy kis frontendet, amivel lehet generálni sessiont, azt lementi magának a kis sütijébe és ha kell neki valami a sessionból, akkor csak $_POST-ban vissza küldi a backendnek a session_id-t és az erre JSON választ ad az $_POST-ban küldött session_id szerint.
A backend forráskód fájlok itt érhetők el:
Ez ami generál egy sessiont és ez, ami megnyitja a postban küldött sessiont.
Frontend forráskód
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Asztrofotózás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 9410 i7 / 16GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijelző Profi gép, kedvező áron!
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia
- Intel 12th gen. i5-12500 / B660M / 16GB DDR4 félkonfig
- Toshiba Survillance S300 Pro 8 TB megfigyelőrendszerekhez - 2 db
- Gustard x18
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 100% Akkumulátor
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest