Hirdetés
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kapható a strapamobil, aminek kikapcsolása nélkül lehet kicserélni az aksiját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Nem, nem jó. Ha ilyesmikkel játszadoztál eddig, nem csodálom, hogy szívásnak érezted az egészet. Részletesen felsoroltam a teendőket ahhoz, hogy az UTF-8-karakterkódolással (és így a mindenféle nyelvben megtalálható specifikus karakterekkel, ékezetekkel, és egyéb, speciális karakterekkel) ne legyen problémád.
"Na én ezt nem akarom minden egyes gyakoroló feladatnál megcsinálni.
"
Ezt remélem, csak viccnek szántad.
Ne már. Legegyszerűbb módon legyen egy vagy több fájlod, amiben mindenféle ilyen lépést megcsinálsz, és ezeket egyszerűen include-old mindig az index.php-dban, és kész.
Ezen fájlok valamelyikében kiküldöd az UTF-8-as fejlécet (a header() fv. mutatott használatával), máshol megnyitod a kapcsolatot az adatbázissal (ezt is úgy, hogy már a kapcsolat elején beállítod az UTF-8-karakterkódolást, ahogy írtam; hogy singleton-mintán keresztül kommunikálsz az adatbázissal, ami esetleg nehezíti a unit testet, vagy más, az tök mindegy most ebben a fázisban még, mivel valszeg azt sem tudod, mi az a singleton vagy a unit test). Az előző step-by-step útmutató szerintem eléggé világos.A fájljaidnak alapértelmezetten amúgy is UTF-8 without BOM-kódolásúnak kellene lenniük, egyszerűen az általad használt fejlesztőeszközben állítsd be (bár a fejlesztőkörnyezeteknél ez az alap, csak az egyszerűbb, Notepad++-szerű szövegszerkesztőknél szokott default lenni az ANSI, mármint Windows-on), hogy mindig UTF-8 without BOM-kódolású fájlokat hozzon létre.
Az adatbázisban is érdemes (szerintem) alapértelmezettre állítani valamelyik utf8_ kezdetű collationt.
Nem hiszem, hogy ezek olyan bonyolult lépések lennének. Hidd el, hogy az összhaszon nagyobb lesz vele, mintha lusta vagy egyszer ezt az utat végigjárni. Például akkor megtanulsz adatbázist kezelni, és nem bohóckodsz fájlokba írogatással és azokból olvasással olyan műveletek esetén, amiket illene adatbázissal elvégezni.
Adatbázis-kezelési ismeretek nélkül manapság egy fejlesztő akár éhen is halhat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Jövő hónapban érkezik a Sacred 2: Remaster
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
"