- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AirTag-riválist hoz Európába a Xiaomi
- Fotók, videók mobillal
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sk8erPeter, oleslie, cucka: azóta rájöttem, hogy eléggé nagy butaságot kérdeztem, illetve az ötlet is elég sz*r. Viszont meglehet oldani, elegánsabbnak mondható módszerrel.
sztanozs: elég sok időt fordítottam arra, hogy a felhasználó mit vihet be és mit nem. Szerver és kliensoldalról is történik ellenőrzés, természetesen biztos, hogy nem tökéletes, mert mindig lehet találni vmi kiskaput.Íme a kérdésemre a válaszom:

Tehát az űrlapon labelek és hozzájuk tartozó beviteli mezők vannak.
Labelekből lesznek az oszlopok és beviteli mezők lesznek sorok.
(Megfelelő függvényekkel le van kezelve, hogy mik kerülhetnek be értékeknek, bár biztos lehetne kiskaput találni.)
Nos, bevitelnél leellenőrzöm, hogy történt-e már táblalétrehozás.
Ha igen, akkor ugrás tovább.
Megnézem hogy a már meglévő tábla oszlopszáma kevesebb-e mint a labelek száma, ha igen, akkor az azt jelenti, hogy adtam hozzá újabb beviteli mezőt.
Ekkor for ciklussal megfelelő számú ALTER TABLE $tablename ADD $columns[$i] VARCHAR(40); utasítást adok ki, ahol a $columns változó tartalmazza az újonnan hozzáadott beviteli mezők labeljeit, mint oszlopnevek.
Ha ez megvan, akkor mehet az érték feltöltés, ami dinamikus, teljes mértékben alkalmazkodik az adatbázis esetlegesen növekvő oszlopszámú táblázatához.
Nagyjából ennyi, ez volt a lényege.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hgst es seagate 500gb 2.5 hdd
- Hostpost.hu VPS és Webtárhely Bérlés
- Radeon Rx 6600XT/ I5 8400/ 16GB Corsair/ 1TB M2/ 128GB Sata SSD/ 500GB HDD/ Win11
- ÚJ Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon 32/1TB FHD+ 20Hó Gar
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512 /// Számla + Garancia
- Bomba áron eladó Asus Vivobook S433EA /i7-1165G7/16GB/512 GB SSD/FDHD/IPS
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- LENOVO ThinkPad T470,14",FHD,i5-7200U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, ÚJ akkumulátor, LTE KÁRTYA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest