- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
bélanéni
őstag
na jó elismerem, így már én is alig értem :DD
-
bélanéni
őstag
sőt nem is kell segédtömb, hanem egyből egy segédváltozóhoz fűzöd a 20 betűs szórészleteket, és utánuk egy szóközt: $seged_valtozo.=substr($tomb[$i],$j*20,20).'' '' ezzel megkaptad egy szó szétdarabolt verzióját, és ezt minden szóra meg kell csinálni, majd az összeset összefűzni egy stringgé.
-
bélanéni
őstag
bocs, itt kimaradt egy elég nagy rész:
...hosszát 20-al, majd ennek veszed az egész részét (ennyiszer 20 betűből áll a szó). ---> itt!
ezután ezeket beteszed egy segédtömbbe, majd összefűzöd őket egy segédváltozóba spaccel elválasztva. így megkapod az erdeti szó 20-asával szétdarabolt verzióját. ezzel ...
itt indítasz egy belső for ciklust 0-tól ($j) addig ahányszor 20 betűből áll a szó.
a segédtömbbe úgy teszed be, hogy $seged_tomb[$j]=substr($tomb[$i],$j*20,20) -
bélanéni
őstag
''megnézed egyenként milyen hosszúak, majd ha valamelyik több mint húsz, a huszadik karakter után benyomsz egy spacet. stb...'' bővebben:
- indítasz egy for ciklust 0-tól a tömb elemszámáig (ennyi szót kell feldolgozni)
- a for ciklusban a következőket hajtod végre: elosztod az adott elem (szó) hosszát 20-al, majd ennek veszed az egész részét (ennyiszer 20 betűből áll a szó).
ezután ezeket beteszed egy segédtömbbe, majd összefűzöd őket egy segédváltozóba spaccel elválasztva. így megkapod az erdeti szó 20-asával szétdarabolt verzióját. ezzel az értékkel felülírod az eredeti tömb adott elemét
- a for ciklus végén a tömb módosított elemeit összefűzöd egy segédváltozóba, így megkaptad az eredeti string max. 20 betűs szavas verzióját.
ha nem tudod ezt PHP nyelvre átfordítani, akkor sorry -
bélanéni
őstag
hé! nem akartam bunkó lenni, még poénkodni sem szabad... :F
amúgy én is próbáltam segíteni, csak gondoltam nem írom le a-z-ig csak a kezdő ötletet -
bélanéni
őstag
Gregorius, írd már meg a komplett weblapot! :P
-
bélanéni
őstag
szétdarabolod a stringet a '' '' (szóköz) karaktereknél:
$tomb=split('' '',$proba)
majd a tomb elemeit (az egyes szavakat) feldolgozod :
megnézed egyenként milyen hosszúak, majd ha valamelyik több mint húsz, a huszadik karakter után benyomsz egy spacet. stb...
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen NAS-t vegyek?
- Synology NAS
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest