Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• freddirty

senior tag

válasz fsdb #1589 üzenetére

Alapvetően nem bíznék olyan oldalakban amik ténylegesen nem tesztelik a terméket, marketing képeket raknak fel és aliexpress affiliate linkeket hogy pénzt kapjanak a termék eladásából.
    Ettől lehet okés az eszköz még, de nyilván ez egy noname kínai n+1-edik mini pc.
    A két ethernet port jó ha van ha routernek használnád és ki is használnád a gigabites sebességet.
    Kérdés még, hogy kell-e neked valami redundancia vagy jó mindenből egy és ha elpusztul valami az eszközben akkor majd kicseréled és újrahúzod mert az adat rajta jobbára értéktelen és/vagy kevés és vmilyen felhőszolgáltatásba backupolható.
    Ha amolyan mindent egyben szerveren gondolkodsz azt is lehet, csak a rendszer felhúzása előtt legyél tisztában azzal, hogyha bármi miatt nem megy a gép akkor net se lesz. Ami játszós, tanulós gép esetén nem feltétlenül jó irány, emiatt én inkább a külön homelab szerver és külön softrouter irányba mennék. De persze a két gép dupla beruházás és dupla üzemeltetési ktség.

• halisa

tag

válasz fsdb #1589 üzenetére

Szerintem jó lenne, de puding próbája az evés :) !
    Multibitet idézve: "Fontos, hogy milyen SSD-t használsz hozzá, hogy milyen plugin-eket telepítesz a router OS-re." Azért itt is érdeklődjél!
    Nekem 4db Opnsense van beállítva. Kettőn proxmoxon fut másik kettő külön vason.
    A külön vas : i7-4790s CPU és 16Gb Ram. Sokáig ez volt a fő router.
    Egyébként pofás kis gép. Ha megveszed kíváncsi vagyok hogy válik be!

Új hozzászólás Aktív témák