Új hozzászólás Aktív témák
-
piadex2
senior tag
Sziaszok!
Ha van egy kódom, ami megkeresi az összes w-vel és nagy w-vel kezdődő szót, akkor hogyan kell módosítani ezt a programot ahhoz, hogy a megtalált szavakat kiírja a képernyőre?
Előre is kösz a választ:piadex2
-
piadex2
senior tag
Hello megint!
Van egy file-om: file, amit hiába próbálok a HTML Parserrel feldolgoztatni pl úgy, hogy a HTML kódot egy másik file-ba másoltatom, mindössze egy üres file-t kapok végeredményül. Mit csinálok rosszul? (ha egyszerűbb html file-lal próbálkozom, akkor nincs gond)
Előre is kösz a segítséget.piadex2
vipisti: amúgy átnéztem (úgy ahogy) a reguláris kifejezéseket, a file műveleteket, meg még néhány alapot - elméletileg elégnek kell lennie ezeknek
-
piadex2
senior tag
Hello!
Kösz a segítséget!
Máshol azt ajánlották, hogy a perlben HTML parser-t használjak, mert különben nagyon elbonyolodok - mivel ez a válasz előbb jött ezt az utat kezdtem el bejárni.
Most viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy az alábbi kód:
my ($one, $two) = 2;print "$one plus $two\n";
print "$two\n";miért nem azt adja ki, hogy:
2 plus 2
2
miért azt, hogy:
2 plus-----vége------
Igazából az egyszerre történő értékadást próbáltam tesztelni, és ezért állok értetlenül az eredmény előtt.
Előre is kösz a segítséget!piadex2
-
piadex2
senior tag
Hello!
Először is kösz a segítséget.
Másodszor: pedig lenne egy olyan problémám, hogy a html kódból szeretném kiszedni a szöveget. Azt a részt, ami így : ...> szöveg szöveg ... szöveg <... található meg - vagyis kifordított kacsacsőrök között van.
Én már írtam rá kódot:
open(READER,"szoveg.htm");while( $line = <READER> ){
if ($line =~ /\>([^<>]+)\</g){
$gyujtes = $line;
}print "$gyujtes\n";
}close READER;
$input=<STDIN>;de nem úgy működik - nem tudom miért -, ahogy kellene.
Segítség ill. előre is kösz a segítséget.piadex2
-
piadex2
senior tag
Hello!
A kódot köszönöm, ment vele kapcsolatban kérdés privátban.
Újabb kérdés támadt:
van egy szöveg, amiben a "hide" szó többször előfordul. Hogyan lehet olyat csinálni, hogy megkeresem a hide szót, és - mivel ez egy html kód - megkeresem a hide szó előfordulása közvetlen előtti kacsacsőr mentes részt?
kacsacsőr mentes rész: nem kezdődik kacsacsőr és nem is végződik, pusztán a szöveg látható
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet megoldani, hogy a program kiírja, hogy hányszor szerepel a Horch a szövegben. Van olyan is, hogy egy sorban többször is szerepel a Horch.
Előre is kösz.piadex2
-
piadex2
senior tag
open(READ,"<audi.txt");
$counter = 0;
while( $line = <READ> ){
if($line =~ m/Horch/)
{
# {print "found Horch";
$counter++;
}else{
# print "there's no Horch\n";
}
}#while
if ($counter > 0)
{print "found Horch $counter time(s)";
}else{
print "there's no Horch\n";
}close READ;
$_ = <STDIN>;Ez a kód egy többsoros szövegben, amiben többször szerepel az, hogy Horch miért csak egyszer veszi észre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged