- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
BlackWoOd
aktív tag
OFF
''Egyébként meg akkor volt magas szintű az oktatás, ha mást sem csináltál a szabad idődben, mint programoztál. Na mi nem ilyenek voltunk, így látták a tanárok, hogy nem igazán érdemes strapálni magukat egy-két ember kivételével.''
Ja, kérem! Ők megpróbálták, de senkit sem érdekelt... úgy én sem hiszem, hogy strapálnám magam (feleslegesen...)
Bár ha jól emlékszem, az akkori tanárok megpróbálták a kevésbé érdeklődő/tehetséges/más goldolkodásmódú egyéneket kicsit ''szintre hozni''...
(több-kevesebb sikerrel, persze, de a szándék megvolt egyik részről...)
ON
Kinti!
Mi van a házival (vagy inkább szorgalmi feladat volt?)? -
BlackWoOd
aktív tag
Hát, én is a Kalmárba jártam 4+1 évet, de az alap algoritmusokat papíron tanították... A konkrét megvalósítás persze pacalban került a táblára, hogy mindenki yoóól lemásolhassa a füzetébe... :DD
(Sztem a prog. oktatás színvonala abban az iskolában elég magas szintű volt akkoriban 1992-től... :U)
(Ja, akkoriban a NetWars volt a grafikus csúcsjáték, CS sehol sem volt...) -
BlackWoOd
aktív tag
Ha nem karakteres mód, a fenti dolog grafikusban is ugyanúgy menne...
De ha nem karakteres, a pascal graf. cuccai között van egyszerű poly rajzoló rutin, úgy emléxem, így nem jelentene többet az egész egy kb. 10 sorok programnál...
(DrawPoly, FillPoly) :DDD -
BlackWoOd
aktív tag
Egy elvet leírok, a pas-t neked kell összebarkácsolni, remélem megy:
Adott a derékszögű hsz, mindegy hol.
A függőleges szára legyen ''Y'', a vízszintes meg legyen ''X''.
Szépen kiszámolod, hogy soronként mennyi csillaggal kell növelni a sort: ''A''=(X-1) / (Y-1)
Ezután soronként a következő a szükséges csillagok száma:
(ez fog az 1 db ciklusban menni, aminek legyen a változója ''i'')
CS(i)= ''i'' * ''A'' + 1
Így a kerekítésből adódó torzulást az utolsó sorban nem tudod kikerülni, de nem zavaró... (a ciklus 0-tól indul, így elsőre 1 csillagot kell kapnod...)
(Jah, rajzoláskor goldolj arra, hogy a képernyő koordináták ''fejjel lefelé'' vannak...)
Nem írtam kódot, csak papíron teszteltem, de 2 kül. adatsorral müxött...
mod: A ''vonalak'' meg persze, hogy megtörnek...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged