- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
g4besz
tag
-
blakey
titán
válasz
sakal83 #2686 üzenetére
Lehet vegyítve venni IPS-t és VA-t, egyelőre
, nekem kalibrálva van a monitorom is és a tv-m is, a tv már-már plazma színtű, ezt egyetlen egy IPS csúcs tv-vel sem lehet elérni, képtelenség. A panel ráadásul 99%-os RGB lefedettséggel rendelkezik és majdnem 100%-osra kalibrálható, tehát színhűség szempontjából rendben van.
-
blakey
titán
válasz
sakal83 #2683 üzenetére
Ekkora butaságot rég olvastam, ez így nem igaz. Leginkább attól függ a nappali tv-zésnél előforduló tükröződés, hogy a panel előtt esetleg rajta milyen réteg van, tehát volt olyan IPS panleles LG ami nagyon tülröződött. A VA paneles Panámra vetődő napfény semmilyen elváltozást nem eredményez, olyan réteg van rajta ami teljesen elnyeli az oda irányuló fényt, tehát maximum téged zavar a napsütés.
Az IPS paneles tv-k hátránya napfényben eltűnik, tehát nem veszed észre a gyenge feketét és kontrasztot, ezáltal nappali tv-zésnél mindegy, hogy milyen panellel szerelt a tv.
-
blakey
titán
válasz
sakal83 #2676 üzenetére
Nem kell egyetérteni ettől még gyengébbek voltak. Nem vagyok IPS ellenes, de a VA panel sokkal jobb mozizásra. Nem csak LG, Samsung van, nekem többnyire Sony és Toshiba tv-im voltak, ill volt LG, Samsung, Philisp, Panasonic is, az adott évben a Pana azonos kategóriűjú LCD-i gyengébbek voltak, van két Pana LCD-m is, egyik CCFL-s, 2008-as, nincs különösebb baja, de a 2006-os Sonym jobb,.a 2014-es Panát meg bátran mellé lehet tenni az azonos kategóriájú vetélytársak mellé, sőt néha a magasabbakat is veri, de ez tavaly fordult ilyen írányba, korábban egyáltalán nem ez volt a jellemző.
Nekem az fura, hogy minden hozzászólás ami arra írányul, hogy van nála jobb akkor az már az "ellenzésrő" szól, pedig szó sincs róla.
Tehát, hogy világos legyen, nem azt írtam, hogy rosszak voltak a Pana LCD-k, de voltak sokkal jobb LCD-k más márkáktól, azonos kategóriában és 2013-ig a plazma volt az elsődleges megjelenítő a Panasonicnál, ennyi a történet.
(#2678) rsf
Melyik kettő IPS?
Samsung nem használ IPS panelt, nem árt tisztázni a dolgokat.
IPS panel nagy hátránya a gyenge kontraszt és gyenge fekete, előnyére vállhat a némileg jobb betekintési szög, de az mára már nagyon minimális, VA sokkal jobb mozi szempontjából, ez van, nekem is be kellett látni, hogy ez a helyzet, 9 év 13 LCD ill. 2 plazma után. Tisztában kell lenni a dolgokkal és akkor nincs meglepetés. -
rsf
senior tag
válasz
sakal83 #2676 üzenetére
Én is arra kaptam fel a fejemet, hogy a Pana TV-k gyengék voltak annó.
Azt elismerem, hogy szolgáltatások tekintetében nagyon le voltak maradva, de képminőségben nem.
Amikor vettem szemeztem egy Samu-val is abban volt már smart meg böngésző meg média lejátszó ja meg drágább is volt, de nem volt annyi pénzem igy maradt az olcsóbb Pana 5év garival.
Ja és pont azért hasonlítottam össze a kettőt, mert mindkettő IPS-es.
Üdv. -
blakey
titán
válasz
sakal83 #2574 üzenetére
Azzal meg más gondja lesz.
Amúgy a videó konkrétan semmire sem jó, lehet, hogy a Samuban van egy olyan elektronikai javíás amit egyáltalán nem lehet kikapcsolni, általában a Samu tartalmaz ilyeneket. Ha ez a videó az alapja annak, hogy jó-e egy tv vagy sem, akkor azt kell választani amelyik tökéletesen viszi. Én többször kipróbáltam, többféle eszközzel (Pana BD lejátszó, Dune, tv saját lejátszója), minden vonalat szépen és tisztán láttam, 48AS640.
(#2573) lovi8
Milyen forrás esetén? Tesztképpel ellenőrízted? -
ht42
senior tag
válasz
sakal83 #2060 üzenetére
Ha valami szar és nem teljesíti a HDMI szabványt, akkor az nem a szabvány hibája. Én laptopot, rpi2-t, dvd játszót, műholdas beltérit sokszor dugdostam már össze a 640-essel bekapcsolva, de ezek az eszközök úgy látszik ismerik a szabványt. Vagy a mérnököknek volt annyi eszük, hogy megvédjék a bemeneteket, ami mondjuk nem nagy szám.
Ugye az USB-nél is vicces lenne, ha kifingana mert bekapcsolt gépbe dugok valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magisk
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Renault, Dacia topik
- Apple asztali gépek
- VR topik
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest