- Bemutatta első csiptetős fülhallgatóját a Xiaomi
- Még mindig bővül a Realme 16-os széria, most épp 8000 mAh-s aksival érkezett egy
- Záporoznak a Galaxy S27 Pro pletykái, csak legyen belőlük telefon
- Négyfelé kanyarodhat az iPhone 19 kijelzője
- Saját fejlesztésű chipet kaptak az Anker Soundcore Liberty 5 Pro fülhallgatói
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Még mindig bővül a Realme 16-os széria, most épp 8000 mAh-s aksival érkezett egy
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Záporoznak a Galaxy S27 Pro pletykái, csak legyen belőlük telefon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mz/ts250@300
tag
-
Mz/ts250@300
tag
Hát ha lefixaltad az agp/pci frekitt akkor nekem sincs tipem, mi lehett.
A másik Vgá-val is szemetel?
Nem lehet,hogy a a tuninghoz már gyenge a táp és nem tudd anyi kraftott adni a vgá-nak?
Vagy lehett a bios nem menti a beálitásokat ,hiába 66/33-ra van állitva.Az alaplapra viszont van egy tipem ,annó nekem egy abit is 7-es is ugyaneszt csinálta beálitottam a bios-t mentettem majd lefagyott ha kinyomtam nem,de ha Alt+ctrl+Delete-vel inditottam ujra a gépett a bios elmentette a beálitott értékekett.
-
Mz/ts250@300
tag
Nekem is volt mindegyikből, én saját tapasztalatai alapján (net, game, videó tömörítés, tömörítgetés, ...) azt tudom mondani, hogy a prescottot gyorsabbnak találtam.
Tuningban szintén a prescott volt a jobb.
Hőfok: G1 E0 prescottal semmi baj, én még 4GHz-re húzva sem találkoztam 70 fokkal pedig egy gagyi coolerem volt (cm aero4 lite).
Viszont ez már a 3.2-esre nem igaz, abból is egy E0-ásom volt de a "keményebbik" 103w.
Na ez már melegedett, viszont ezzel sem sikerült elérnem a 70fokot (persze alapórajelen.)Eddig volt 2.8@3.8GHz-as prescottom (asszem D1) (533FSB) mondjuk ez alapórajelen elég gyengécske volt.
Volt 3 gigás prescottom E0@4.1GHz és C0@4GHz steppinges, 3.2@4GHz-es E0 és egy 2.8@3.2GHz-as nw D1 -- itt be is fejeztem a northwooddal való foglalkozást. (előtte nekem is csak netes tesztekből volt ismerős az NW és az, hogy tényként kezelték gyorsabb a prescottnál illetve jóval hűvösebb).mod.: ja még mielőtt valaki megkérdezné a fent említett procik mindegyikénél ugyanazt a tápot, lapot, ramot, coolert használtam.
Ja és még egy dolog: mindenki jön itt, a szeretem a hűvös procit dumával.
Igazából ezek a p4-ek prescottok 74-5 fokig mehetnek (ott kezd throttingolni), tehát hogy innentől kezdve 22, 35, 40 vagy 67 fokon megy tök mind1Saját tapasztalat: NW általában valami spéci széria kell belőle, ha igazán tuningolgatni akarsz, bár 2.8G nw vs 3G prescott viszonyítási alapom volt egyértelműen gyorsabbnak találtam a prescottot. Harmadik dolog a melegedés, valóban valamivel hűvösebb volt a norti, de nem kell itt 10-15 fokokra gondolni. Az E0 3 gigásomtól, talán pár fokkal volt hűvösebb a 2.8-as nw.
Fogyasztás....nc (akinek ez számít vegyen valami full integrált notit)röviden ennyi
Én a tuningról már lemontam csak alapon hajtok mindent
Mint irtam alapon 20- wattal kevesebett fogyaszt a notwhwood-om (kb +1 vinyó),terhelten 10w(egy g1 es hez viszonyitva)
A gyári hütőwel 65-68 folyamatos nyuzás után melegbe 70-72 fokott is elérte tutuló ventilátor mellett, a nortwoodom eddig max 55fok volt ez pont 15 fok különbség.(matx es ház nuku szelözés és +venti)
Tuningba egyértelmű.hogy a prescott a jobb ez nem is kérdéses.
A konvertálás tömöritgetésbe is jobbegy picitt
A net használata során nem vettem észre különbségekett,de az általam használt játékoknál a nortwi gyorsabb volt (fry car,c.o.d.2,NfsM stb)Visszont azt hozzá kell tenem,hogy a northwoodom 3,2-es a prescott pedig 3ghz-s volt(bár az a 200mhz nem sokmindent jelent)
1:1 be cseréltem el egy srácal itt a ph-nÉn közbe játékra is használom a gépett,igyhátt a full integrált noti kiesett .
Lecserélni nem volt(nincs) kp ugyhogy maradt ez.
A szusz már ugyis kifogyóban van mindegyikből.Azonban amit nagyon szeret(ett) mind a két proceszor az a dual memoria kezelés.
-
Mz/ts250@300
tag
"Alapórajelen lassabb a 2.8-as Prescott, mint 2.6 GHz-en működő Northwood magos "társa". Fizikailag ott van a nagyobb cache, az SSE3 utasításkészlet, de (egyelőre) ez nem sokat segít a Prescottnak. A tesztek 90%-ában alapórajeleket tekintve a 2.8-as Prescott lassabbnak bizonyult egy 2.6-os Northwoodnál"
Ezt egy 2-3éves cikkből idéztem,tény ,hogy az azóta elterjetek az ss3-ra optimalizált programok .
Do-Eo stepping összehasonlitás
Végűlis én meg voltam (vagyok)elégedve mindkét proccal .
Csak idegesitett ,hogy ha játszok tutul a venti mert a procc70fokos.
Én szeretem ha hüvős a proci egy kicsit

-
Mz/ts250@300
tag
-
Mz/ts250@300
tag
Alaporajelen a legtöbb tesztbe nem is gyorsabb viszont tuningba életre kell.
Az intel ezt a procit 4-5ghz-es orajelle szánta azért növelte meg a futoszalagokat ,csak nem jött be nekik a nagy fogyasztás és melegedés végett.Ha az intel a northwoodot fejlesztetti tovább(90nm-sse3-1mb L2 stb)akkor méltó ellenfelei lettek volna az athlon prociknak
-
Mz/ts250@300
tag
még egyiket se, egyelőre beleraktam a celeron helyett a northwoodot, mert a prescott majd jövő héten ér el hozzám. aztán szerintem belegyűröm azt is és megnézem sandrával, melyik mit tud meg mennyire húzható/melegíthető. a northwoodos egyelőre szépen megy 3.0@3,3-on és 24 fokos, hűtőventi szinte áll. Terhelve se bírtam 33 fok fölé zavarni.
Viszont van elfekvőben egy aerocool ht101-es hőcsöves hűtőm, azt még lehet hogy ráapplikálom a mostani coolink helyett.IttVan egy összehasonlitő teszt egy 3,2gh-z nortwi illetve prescott-rol ,
A fogyasztás a te prociddal lényegesen alacsonyabb lesz mivel ezek az elsö szériás darabok.
A prescott (ha csak a procin mulik)meggy töbett is ,nekem 500fsb-vel szakitott egy g1-es fesz nélkül.
Viszont a jobb hütő nem árt májd rá. -
Mz/ts250@300
tag
Én személy szerint nem kinlodnák a dologgal föleg ha valoban aktiv a pat.(persze én nem tuningolok,super pi-zek,3d markozok stb)
Amugy melyik procit választotad? -
Mz/ts250@300
tag
-
Mz/ts250@300
tag
Kicsit kiegészítelek ha nem baj.

Az i865pe is tudja a PAT-ot.
Ha az asus lap egy p4p800-e vagy deluxe lenne, akkor egyértelműen azt az ic7 helyett, így viszont lapból tényleg az Abit IC7 a jobb választás. (hiába 875-ös, ebből a szériából az abitnak a MAX3 volt aminek "volt értelme" az viszont irreálisan drága még most is)Prociból a prescott a jobb választás.
VGA-ból a 7300GT ha DDR3 rammal van szerelve, ha csak DDR2 akkor inkább az x1650-et válaszd.
Most látom asus a 73gt is, az asusnak van AGP 7300GT-je????Miért lenne baj,sőt

Nekem is i865chipsetes alaplapom van ,az 533fsb-s prociknál rendre bekapcsola magátol a pat-ot,de 800fsb-s nél már nem.
Gondolom ez alaplap gyártotól függ,de hivatalosan a 865-ös ben nincs pat ,ennyi a különbség csak a 875-től(jól mondom?)A prescott nekem nagyon ellenszenves a nagy hötermelése,fogyasztása végett.(bár mivel ez eo lehett én is ezt álitanám harcba,csak mivel nekem meggy a gép 24/16-ot sokat jelent az a -20-25wat)
Persze ma már jol jöhet az sse3 1mb L2 stb
Viszont a Ht az érezhetöen jobb a prescotban . -
Mz/ts250@300
tag
Ja igen játékok alatt a doom 3 erős kivétel(ott a prescott jobb a +cache végett)
-
Mz/ts250@300
tag
Az eo nem rossz annál már csak a g1 jobb de iggy is jóval kevesebett eszik egy eo-s proci mint az elötti stepingü-ek.
Én a northwoodot ajánlom ,ha húzod a procit akkor prescott.
IttVan egy táblázat csak kiválasztod a programot és megmutatja melyik proci a gyorsabb(jelenlegi link a Far Cry alatti fps-t mutatja) -
Mz/ts250@300
tag
Alaplapból az abit ugyanis azon 875-ös chipsett van, ami valamivel gyorsabb (és tudja a pat-ot) mint a 865-ös(asus)
A proceszor az már kérdéses (jó lenne tudni a prescott procinak a stepingjét,és,hogy mire akarod használni)
A prescotban ugyan 1mbL2 van de az lasabb mint a nortwi 512-je.
A prescottok joval töbett Fogyasztanak,és melegednek is ,de viszont már van bennük sse 3 és a Ht-is hatékonyabb,valamint jól huzhatók
Nekem volt egy 3ghz prescotom (g1steping)terheletlenűl 20-25w-al töbett evett mint a 3,2 northwodom.terhelten nincs nagy különbség(5-8w)
Játékokban ahogy tapasztaltam a nortwi gyorsabb egy picitt,viszont konvertálásba a prescott a jobb.
A vgá-ból az x1650-prot rakd a gépbe valamivel gyorsabb mint a 7300gt -
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok!
Egy Asrock GE PRO-M2 alaplapom van,
[link]
és szeretnék belerakni minél nagyobb procit.
Az alaplap 533fsb-t támogat, tehát elvileg a 3,06Ghz-es Northwood a legnagyobb, amit belerakhatok!
Vagy bele lehet rakni 800fsb-s procit is, amit csak 533-on járatok? Vagy ezt esetleg szorzózár miatt nem érdemes (kisebb procisebesség)?
Szóval szeretnék minél többet kihozni az alaplapból, már ha találok boltban még hozzá procit.
A válaszokat előre is köszönöm !Hát szerintem ilyen procit(533fsb3,06ghz)
már nem igazán tálálsz,(föleg boltban)vagy ha igen elég borsos áron.
Van nekem egy 3,2 (d1 steping)ghz nortwoodom (amit most is használok)
A másik gépem egy 2,4(c1steping) ghz533 fsb-s norti egy asus alaplappal ami csak 533fsb-t kezel.
Ez az asus lap nem inditja el a 3,2 ghz nortwodott 533 fsb-vel.
De lehett ,hogy csak az ujfajta stepping végett(ezek a procik3,2-3,4ghz már a prescotos idökben jöttek ki)
De ha találsz is igy mondjuk egy 800fsb-s2,8 ghz c1 stepinges procitt ,és a lapod tudja hajtani 533fsb-n
a 2,8ghz-es procid csak 1,86ghz fogg járni(133x14)
Szerintem keresd meg a legnagyobb 533fsb-s procitt,itt a ph-n 2,4-2,6ghz szoktak lenni ,nem vészes áron. -
Mz/ts250@300
tag
A biosban tudod viszaosztani a ramott(ha tudod,) ,hogy lépést tudjon tartani a procival.
Ha jól csinálod nem lesz kisebb a ram teljesitménye.
Mint montam az proci fsb emelésével emelkedik a ram sebesége is,Ha mondjuk van egy 200fsb(efektive 800fsb 3ghz p4)és hozzá egy ddr 200mhz(400) ramod akkor a rencered 1.:1ben jár ám ha te emelni ekarod a proci frekvenciáját mondjuk 20fsb vel ,akkor a procid jár
3,3gz(220x15) a memod pedig (220x2)440mhz,de mondjuk a procid még töbett is birna ,de a ddr ramok nagy része már itt kifekszik ekkor kell viszaosztani ,hogy alapból alacsonyabb orajelen induljon,és igy kihozni a maximumot minndkettö hardverből.
Ennek csak az a lényege,hogy a memoriát nem tudod anyira huzni mint a procit,ezért kell viszaosztani ha nem birja a tempot .
Igy nagyban ennyi de a topik elején részletes leirást,összefoglalást kapsz mindenről ,érdemes tanulmányozni
[Szerkesztve] -
Mz/ts250@300
tag
Nem birja a memód az iramot,ha az fsb-t huzud növekszik a memoria orajele is.
Vedd lejebb az alap memoria mhz-t
Ui:a memoriával vigyáz a tuning téren mert az hamar bedobja a pacskert -
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok.Vki segítsen.
felhuztam a procit 45 fokig felment aztán lefaygott és most hiába kapcsoltam ki amikor újra elindítottam enm ad képet.Vki segítsen hiába indítom az INSERT gomb lenyomásával nem ad képet. Az elemet megtaláltam hol van de nem tudom kivenni aztán meg e mert enm értek a kivételéhez.Vki segítsen :'(csak átdugod ,majd vissza és kész (a jumpert)
[Szerkesztve] -
Mz/ts250@300
tag
-
Mz/ts250@300
tag
Pld:Everest rendszerstabilitás tesztetel
[Szerkesztve] -
Mz/ts250@300
tag
-
Mz/ts250@300
tag
-
Mz/ts250@300
tag
Nem vagyok ben biztos de a mobil procik nem 1m vagy 2mL2 vel rendelkeznek?
A 130nm mobil procik nem csak 400fsb-sek?
[Szerkesztve] -
Mz/ts250@300
tag
-
Mz/ts250@300
tag
-
Mz/ts250@300
tag
Szerintem akkor sincs 60fok ,ha feszemelés nélkül érted el a 24%tuningott.
Persze számitt milyen környezetnen van a proci és milyen hütővel van ellátva. -
Mz/ts250@300
tag
Bevan kapcsolva a Biosban az EIST energiatámogatás(leveszi a proci szorzoját 12 ha üresjáratban áll a gép)Ezért irja ki a ténylegesnél az 1,6ghz-et.
Terheléstől függően emeli a proci szorzoját.
De ha 3ghz akarod inditani tiltsd le a biosban ezt a funkciot. -
Mz/ts250@300
tag
hali
azt szeretném kérdezni,hogy milehet az oka (Asus P5B-Elap Core 2 Duo Proci stb.)100%-os folyamatos terhelésnél,az asus PC PROBE II -vel mérve aproci höfoka 52C
de viszont aCore Temp0.95-el mérve viszont 61C fok az everest 3.0-ás nál 50C
akkor most melyik mér rendesen, vagy egyiksem, aki tud kérem segitse,válaszoljon
elöre is kösz
hali
[Szerkesztve]Szoftveres mérések elég pontatlanok ,nem mérvadó egyik sem,bár szerintem az 50fok körűli a helyes érték.
-
Mz/ts250@300
tag
-
Mz/ts250@300
tag
Hali
Van egy g1 es 478-as 3ghz prescotom,milyen tuning alaplapott ajánlotok hozzá ,mert a jelenlegi sajnos elég anti tuning lap.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Jelszókezelők
- Gaming notebook topik
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Meglepően árazta az AMD a Ryzen AI Halo minigépet
- Android játékok topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Threadripper 3960X + Asus Zenith II Extreme garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 5950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800XT BOX - Gari 2029.02.22. -ig - Eladó!
- RYZEN 7 5700X3D (8 mag/16 szál, 96MB L3 cache)! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 27% - Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 87% akku 191 ciklus
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest