- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daniel:S
őstag
Köszi köszi mindekttőtöknek.

Akkor max +0.2, végre ezt is tudom.
És Remington neked e0 steppinges van? Akkor fesszel lehet hogy menn 4.2 körül is. Nem próbáltad?
És szerintetek Corsair DDR400-as memómat 1:1-ben fogja tudni vinni (ugye +20% tuning, 15x240=3600 --> DDR''480''), emeljek e ott is fesz-t (ha igen mennyit kb.), vagy ne játszadozzak ezzel, rakam be 5:4-be aztán jól van.
Köszi!igen e0-ásom van. hát tuti menne feljebb csak sajna egy szar 915-ös foxconn lapom ami nem épp tuningbarát
de pár héten belül lesz egy 945-ös gigám, abban reményeim szerint ki tudom majd hajtani
a memóriát meg egyszerű, próbáld ki, hátha szerencséd lesz. de sztem nem fogja bírni.
nekem amúgy 5:4-be vissza van osztva -
őstag
Üdv!
P4 (530) Lga 775 3Ghz 800fsb 1Mb cache....procimat szeretném tuningolni. Úgy tudom a gyakorlati határ 3600Mhz. Ezt nagyjából milyen feszültség mellett (tudom amin stabil, de még is, ezredenként, 1v-onként menjek feljebb, és mia z ami körül elvileg mennie kéne?fogalmam sincs. És mi az a határ amit bizotsan ne lépjek túl?
Remléem tudotok segíteni, köszi!hi !
nekem is ugyanilyen procim van, én 3.6-on használom alapfeszen, full stabilan -
őstag
-
őstag
Melyikben menne tovább egy 805? És melyik milyen árban van akár használtan?
Asrock ConRoe865PE, vagy ASUS p5nd2?
Azért kérdezem, hogy tudjam érdemes-e PCI-E-re váltani. Nem lenne ez akkora baj, ha nem a GF4Ti lenne az utolsó kártya, amiből Quadro-t lehet csinálni ingyé... Ugyanehez a teljesítményhez MAX alatt egy 7600GT-as kéne minimum. Az meg drága, és úgysem játszom.1értlemú p5nd2...de ha váltassz akkor nem csak a vidkarit hanem a ramot is le kell cserélned
egy ilyen quadrósított gf4ti-nak akkora teljesítménye van mint 1 7600gt-nek?
nem hinném... 
-
őstag
-
őstag
én csak az asus p5p800-ról tudok
amúgy ha van pénzed akkor asus p5wd2, ha nincs akkor p5nd2-sli
mod: meg még p5ld2
[Szerkesztve] -
őstag
Sziasztok!
Mennyivel lehet gyorsabb 3DS MAX 8 alatt egy nagyon jól húzható 805-ös proci max. tuningal járatva, amit léggel el lehet érni (Coolink U8 120, vagy Scythe Ninja + 12cm venti), mint egy - szintén nagyon jó húzható - s478-as Prescott proci, ami ugyanezzel a hűtővel megy?
Vagyis 805 vs. s478 Prescott...
Sejtem, hogy sok a különbség, de kérdés, hogy megéri-e a csere: (RAM, VGA, Alaplap, stb...)
A kérdés azért ilyen ködös, mert még nincs meg a hűtőm, és nem tudom, hogy mennyit tud a s478-as procim...
Köszi!
[Szerkesztve]Jóval gyorsabb lehet a d805 még alapon is mint a p4 mert a 3ds max egy több szálra optimalizált program tehát kihasználja a 2 magot.
-
őstag
na most, sztem a memóriák korlátozzák, mert most ugye 400-on vannak és így 200-as FSB lehet a max (
) de bben a táblázatban (1. hsz) úgylátom 200mhz-es FSB felett csak a DDR2 ramok osztóit (meg szorzóit) írják le, de gondolom, hogy egy 225-ös FSB-től (500mhzs) még nem szálnának el
akkor most azokat hogyan állítsam be, hogy bírják a magasabb FSB-t?
[Szerkesztve]225-ös fsb-nél 450-en menne a ram és nem biztos h bírja. Na most vissza kéne osztani a ramot, a dram freq-et állítsd 333-ra
-
őstag
-
őstag
A Tt-et nem ismerem de a Coolink az egyik legjobb hűtő a piacon így én azt ajánlom.(Nézd meg a ph-s tesztet)
-
őstag
I sorry!!!!!!!!!!! én az elején kijelentettem hogy nem ismerem a lapját mert nekem abitom van na most nekem egyben emeli az FSB-t a proci órajelével!!!én csak a Mhz et figyelem és ő meg hozzáemeli az FSB-t!
Most nem vágom mint mondassz...A proci órajele ugye így jön ki: szorzószám x fsb így feka procija: 16 x 200 = 3200 MHz. Hogy megkapja a 3.7 GHz-t neki 231-re kell raknia az fsb-t, így lesz 16 x 231 = 3696 MHz. A te lapodnál nem fsb-t kell állítani?

[Szerkesztve] -
őstag
FSB annyin legyen amennyin a proci tud tehát értelem szerűen ha 533-as akkor 533 ha 800-as akkor 800 ennyi! a fesszel csinján bánnyál mert megsűtheted a kezedet meg a procidat is
a lényeg hogy probáld meg feszemelés nélkűl húzni ha úgy nem viszi a kivánt 3.7Ghz-et akkor fokozatosan mindig 1et emelj rajta! NÉZZED KÖZBEN A HŐMÉRSÉKLETÉT A PROCINAK!!! bár az alaplapok töbsége tudja azt hogy kikapcsolja a gépet túlmelegedés esetén de nekem pl nem vot bekapcsolva alapból , nekem kellet bekapcsolni!! ajánlani tudom hogy ezt is nézd meg azzé! 
Ha nem emeli az fsb-t akkor h húzza?

feka: az fsb-t 231-re kell raknod h 3.7-en menjen, de ne egyből ezzel kezd hanem 200-ról 10 MHz-es lépésekben. Ha pl.230-on nem stabil akkor vegyél vissza 5-öt, ha így jó akkor 1 MHz-es lépésekben elkezdheted emelni. Előtte szépen oszd vissza a ramokat nehogy azok miatt ne menjen tovább a proci. -
őstag
nos: 3946Mhz-nél én bios szerint 1.61V-ot küldtem neki a CPU-Z meg nem azt irja ki nem tom miért de ha gondolod lefényképezem a Biosban! vagy mondj olyan progit amivel kitom mutatni a bios szerinti értéket! azzért igy probáld meg hogy hány fokos lesz! kivi vagy mert biztos nem 60 lesz!

Bios szerint is 1.39V...De sztem akkor is sok. mind1.
Bár ha ilyen egyszerű vízhűtésed van akkor megértem.
Mert azok kb úgy hűtenek mint egy közepes léghűtő. -
őstag
hello all!
nekem a 3Ghz-es procimat idáig sikerült kihajtanom! 3Dmarkos tesztelés alatt stabilnak is bizonyult:[link] kb 62-68 fokon duruzsolt vízhűtéssel!
(terhelés alatt!) alap: 48-52 fokk
[Szerkesztve]Sztem kicsit sok az a 62-68°C vízhűtéssel nem? Mert nekem 3.8GHz-en 1.39 volton cpu-burn alatt nem megy 60 fölé(gyári hűtéssel!) Alapon pedig 40°C
-
őstag
-
őstag
Hella
Nekem 530-am szintén 3.8 GHz-n + én adtam neki egy kis plusz feszt is és nekem se nagyon megy fentebb Everest szerint. -
őstag
Az, hogy jó-e, azt csak úgy tudod leellenőrizni, hogy kiírja-e az everest, a BIOS stb. a hőfokot

(Egyébként az Everest is a BIOS-ból szedi ki az értékeket, éppen ezért ha ott látod, akkor az eviben is ott lesznek)
Más:
Nálam most a következő várható:
Új ram (talán), méghozzá egy elég tuningbarát ram, ami akár 227MHz-en is elmegy, ami nálam elég sok lenne. 200MHz jelentené a 4GHz-et, úgyhogy jó lesz ez a RAM.
És valszeg lesz új hűtő is a CPU-ra. Ha lesz, akkor egy Thermaltake Big Typhoon lesz...hogy mié?
Mert,...
...16dbA
...P4 Prescott terhelve 35 C fok
...P4 Prescott üresjárat 28 C fok
Ha meg lesz minden(remélem, elküldi az eBay
), akkó lesz további nagyarányú tuning!
Addig is szevasztok guruk!Igen, megnéztem az Everestben és kiírta.

-
őstag
Ja azt nem írtam le h visszavettem mindent default értékre és úgy se írta ki...
Az előbb reseteltem a biost, így már jó
-
őstag
Hella!
Olyan gondom lenne h eddig 3660 MHz-n járattam a procit feszemelés nélkül, minden oké volt, mutatta a proci hőmérsékletét. Tegnap kibróbáltam 3750 MHz-n, ment is, de nem írta ki se az Everest se az alaplap progija a proci hőfokát. Ez miért lehet? (konfig adatoknál)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen monitort vegyek?
- Befellegzett a Destiny 2-nek, júniusban jön az utolsó frissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Meglepően árazta az AMD a Ryzen AI Halo minigépet
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- Új padokkal vezeti el a hőt az Arctic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 2TB 2in1 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

de pár héten belül lesz egy 945-ös gigám, abban reményeim szerint ki tudom majd hajtani
nekem amúgy 5:4-be vissza van osztva

nem hinném...

(terhelés alatt!) alap: 48-52 fokk