Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Aktív témák
-
Goose-T
veterán
1. Nem mindenki játékbuzi. Ennélfogva nem mindenki érez késztetést az iránt, hogy a legújabb agyatlan FPS-ek 100FPS-sel (hehe) menjenek a gépén. Fôleg, hogyha az 10 percen túl le sem tudja kötni.
2. Aki játékbuzi, vegyen AMD-t. Aki számítógépként szeretné használni a számítógépét, nem AMD-t vesz.
3. Az AMD-buzik ugyanannyira elfogultak, mint az általad említett Intel-buzik.
4. Kiforrottságban sehol nincs az AMD az Intelhez képest. Sok a macera vele. Azte ne mondd, hogy hazavitted a géped, összeraktad, feltelepítetted az összes drivert és rögtön minden tökéletesen müködött. Ezt senki nem hinné el neked. -
KZT
tag
Nem szeretnék vitázni csak pár gondolat:
Old Man bratyó köztudottan Intel buzi.Ez nem lenne baj,csak sok hülyeséggel tömi a nép fejét.
Tom bácsiról meg had ne mondjak semmit.Olvass bele az itteni vagy a HWSW-s róla szóló topicba.
Aki ért a témához messze elkerüli az oldalát,mert csak felidegesíti vele magát az ember,olyanokat ír.
Abban igazad van,hogy van olyan dolog amiben a cerka alig lassabb mint a P4.De sajnos 100 alkalmazásból csak 1-2 olyan van.Ez pedíg rossz arány.
Játékos szemmel a lehető legrosszabb választás.
Azt meg gondolom nem gondoltad komolyan hogy MINDEN megy nálad simán 1024-ben.Inkább csak az amivel Te játszol,vagy amit kellőképpen lebutítassz(grafikailag). -
HEBI
senior tag
Mondjuk egy P4-C meg hoz 12-14.000, tehát 9 kontra 12-14 ezer pont, van különbség de nem egetverő. Az árban viszont jelentős. Gyerek szerintem megfeletkeztek azokról a régi szép időkről amikor még mindenkinek celeronja volt 366-1100.
Manapság már itt forumon senki nem vesz celeront, mert ha nincs sok pénze akkor vesz egy XP-t, ha meg sok pénze van akkor meg egy P4-C.
Annak aki mindenképpen Intelt szeretne és nincs sok pénze, szerintem nem lehet olyan rossz választás... Vesz egy jó inteles lapot és egyenlőre tesz bele egy celeront, majd később megveszi a Ht-s P4-et. -
BauRulz!
csendes tag
Tényleg mik azok a játékok amikhez már extra erős konfig kell? :F
Esetleg MB World Racing? Az megy jól. Nekem most ~9000 -et hoz 3dMark2001 -ben a 2.2@2.6 Celeron -om egy Radeon 9500 -el, de ez eddig minden általam tesztelt játékra elég volt. -
HiperG
addikt
Én most azért szóltam, hogy mindenkinek egyenként válaszolsz így a régebbi hozzászólások nagyon ''felmennek''
Pár emberke pl. azt csinálja, hogy egy hozzászólásba beírja mindenkinek a nevét és a hozzászólás számát amire válaszolt...
pl.
HiperG(#75): Bla Bla bla)
X. Jakab (#9999): ,,l,,(*_*),,l,, -
HEBI
senior tag
Pont tegnap kérdeztem Sidaries csávót, hogy látott-e már P4 cerkát az újabbakból. Hát nem.
Szerintem itt a forumon mindenkinek P4-Cje vagy húzott AthlonXPje van. Úgyhogy senkinek nincs komoly tapasztalata a cerkákkal kapcsolatban, csak amit hallott a többi emberkétől aki szintén nem látott még olyat.
De ebben a topicban csak egy olyan emberke van akinek P4 cerkája van. Eddig én neki hiszek a többiek meg beszélnek össze vissza. Kellene még olyan ember aki már látott cerkát.
Nekem csak egy 1.7-es cerkával van egy kevés tapasztalatom egy ASUS laptopban, abban megy úgy mint bármi más SYS chipsettel. -
faster
nagyúr
Nem tudom, hogy az ódmen micsinál a stílusmagaazember idézeteket viszont tudom, kik szokták beírni a fórumokba.
Itt bent a munkahelyemen celeron 1800 van otthon athlon XP1700+ és videotömörítés (DVDRIP -> DIVX) tekintetében kb. 1.5szeres szorzó az athlonnak úgyhogy ne gyere nekem óldmennel mert nem hiszem el. -
-Devil-
aktív tag
Édes istenem! Hogy lehet valaki ennyire csőlátó? :( :O
Most nyáron volt szerencsém többféle P4/P4 Celeron illetve AMD-s konfighoz, direkt megnéztem, ''ki mit tud''. Volt 1.7-es, 2.0-ás celeron, 2.0-ás, 2.4-es P4 (533 FSB, volt 800-as is, csak arra nem tudtam időt szakítani sajnos :O ), volt 1.3-as Thunderbird, 1700+ Palomino, 2500+ Barton. Ti4200-8X 128MB videókártyák voltak bennük. A 2.4-es P4 és a 2500+ -os AMD-k kb. 10-12000 pont között voltak 3DMark 2001SE-vel tesztelve. A Celeronok meg valami iszonyat. Az 1333-as Thunderbird gépem képes volt szétverni mind a kettőt (Az enyém SDRAM-os, azok DDR-esek voltak, az enyém AGP4X, azok AGP8X. Csak akkor kapott ki az én gépem a 2.0-ás celerontól, ha dual DDR-t raktam mellé.
A Tomshardvert meg felejtsd el a pokolba! Kamu tesztekkel etetik a jónépet. Emlékeztek még az AMD-leégetős videóra? Hogy a P4 lelassul! Egy nagy büdös nemmondommit! Kipróbáltuk mi is, 85-90 fok környékén kapcsolt ki (setup-ban néztük, utána játék közben), semmi belassulás, csak lekapcsolt. Nem kell elhinni minden hülyeséget. -
Break
senior tag
Hmmm...jelenleg 2 gépet használok video (dvd) ujratörmörítésre :
P4 2,4/533@185*18/3330Hhz-en hajtva Abit Is-7 alaplapban
Barton 2500+@3000+ Abit KD-7 -ben hajtva....
A tapasztalataim szerint....mondjuk 50-60 film után......ÓRÁKKAL előbb végez ugyan azzal a filmel az AMD-s konfig mint az Intel....
Ráadásul a tömörítő progi (CCE) INTEL-re van optimalizálva..... :) -
Dr. Ernő
tag
A MHz nem minden. Az AMD más struktúrális felépítésének következtében alcsonyabb frekvencián is tud olyan hatásfokkal ''dolgozni'' mint a magasabb működési frekvenciájú Intel procik.
Gondolom itt mindenki feszt divx-et kódol napokon keresztül OSZT nem mindegy hogy 50 perc vagy 55 perc alatt végez. -
janati
őstag
Na figyeljetek Cerka gyűlölők!
Amiket én írtam, azt mindet tapasztalat alapján írtam. Ne tudja már mindenki, hogy milyen szar, ha még életében nem látott Cerkát divx kódolás közben.
HiperG:
Az én Cerkám divx SVCD-be való konvertálásakor úgy elveri a te amd-det, hogy öröm nézni. Az enyém ui. 2,8Ghz-en megy, míg a tied nem éri el a valós 2Ghz-et.
És itt ez a lényeg, nem a cache.
Tessék szépen megnézni Tom-nál is. Videókonv. feladatok: Cerka=P4.
Többet én nem vitázok. -
cartman|
tag
ja és ezen a teszten még nincs rajta a barton, ami 10-20% kal jobb mint azonos jelölésű tbread
-
cartman|
tag
vegéyl midnenképpen p4-et vagy amd bartont, én egy sz@ros cerkéval küzködök, akad minden régi cucc is, csak 6700 3dmark a 2100 ben ut2003BM: 19/61 fps a Ti4200 ammal, 2.0Ghz cerkámmal, Haveromnak P4-el 45/120 1.6 os p4-gyel, és te a cerka áráért vehetsz egy 2500+ bartont ami ut2003 ban a legkirályabb
íme egy kis prociteszt
-
agrarfiatal
senior tag
Sokan verik a mellüket hogy mekkora P4esük van. Aztán amikor meg rákérdek hogy nem cele prockó megy-e benne akkor mondják azt hogy az. Sokaknak 2GHz ugyanazt jelenti teljesítményben Pentiumnál, Celeronnál vagy XP-nél.
Valaki azt irta hogy nincs nagy különbség videotömörítésnél a két proci között. Én pont úgy tudom hogy a cache méret igencsak befolyásolja a videotömörités sebességét, és mint tudjuk a Cel nem bővelkedi cache-ben.
Egy PIII-as 1,1 Ghz proci 512kbyte cache-el lealázza az 1,6-os vagy nagyobb Celt. -
-
Varga
csendes tag
Ki irta azt hogy Lémer féle... csak nem P.Zoli
-
joysefke
veterán
teljesen nyilvánvaló, hogy ha van rá pénze akkor P4...
-
-
BauRulz!
csendes tag
Az az érzésem hogy az AMD -s társadalom olyan mint a Suzukis -ok, tele vannak kisebbségi érzéssel és az élő fába is belekötnek hogy bizonyitsák azt hogy az ő processzoruk milyen jó, még akkor is ha ezt senki sem kérdezte az adott helyen...
-
Jano
senior tag
Én azt mondom hogy Celeront ne vegyél, vagy P4 vagy Athlon XP de Celeron semmi képpen.
-
BauRulz!
csendes tag
Hát átment a topik erős off-topik -ba, miért kell minden Intel -es topikkal ezt tenni? Kérdezte itt valaki hogy jobb-e, gyorsabb-e az AMD? Nem.
-
HiperG
addikt
Most egy kis csendet kérek plz.
Had olvassa el mindenki a #27-et...
Mert ha nagyon belelendültök hamar ''felmegy'' -
Arius
aktív tag
:)
-
HiperG
addikt
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=3602[/L]
''Bármennyire is marad azonban a Celeronok tuningolhatósága, hatalmas teljesítményre ne számítsunk. A ComputerBase internetes oldal ugyanis tesztelt egy 3,00 GHz-re ''húzott'', eredetileg 2,00 GHz-es Celeron modellt, amelynek komoly gondjai akadtak már egy 1,4 GHz-es Athlon (Thunderbird!) AMD processzorral szemben is. Játékra tehát nem feltétlen ajánlott az Intel ezen terméke, mert hiába van az Athlon XP 3200+-al szemben majdnem 400 MHz-es előnye a most bemutatott modelleknek, a 128 KB-os másodszintű gyorsítótár kevésnek bizonyul erre a célra.'' -
faster
nagyúr
A topic indító meg jól eltűnt. Pedig tudni kéne, milyen konfigba akarja bepakolni a procit. Cagy hogy mennyi a keret. Mert szvsz 9800PRO alá P4-et kéne tenni.
-
HiperG
addikt
Főleg, hogy 2,8as Cerkát a játék tesztekben a Thunderbird is elveri :o
-
HiperG
addikt
Celeron közmondása:
''Nem szégyen szegénynek lenni, de hülyének...''
:DD ;] -
bitfarkas
őstag
Na hagyjuk a hasbaakasztós dumákat!
Ha tényleg igaz lenne, hogy szinte semmi, vagy csak 10-20% lenne a teljesítménykülönbség, az Intel csinálná magának a legnagyobb konkurenciát. Ki lenne hülye 50-60 %-kal magasabb árat fizetni 15 % teljesítménytöbbletért?
Tehát jó lenne, ha olyanok mondanák az okosságokat, akiknek tényleges (nem félórás) tapasztalataik vannak a két procitípussal.
Azért is érdekelne a dolog, mert P4-re szeretnék váltani, de ugyancsak bizonytalan vagyok. -
BauRulz!
csendes tag
Hát saját méréseim szerint amit egy kölcsön P4 -el tettem a 3dMark2001 -ben kb 60-80% -al jobb értéket ért el egy 800 -as 2,4 -es P4 mint egy 2,6 -ra húzott cerka.
Ennek ellenére a Cerkával is lehet játszani, csak kell mellé egy jó videokártya.
Nekem 2,6 cerka + Radeon9500 -el megy minden új game 1024*768 32bit -en teljesen simán.
Ha megteheted vegyél P4 -et mint jövőbemutató megoldást (azaz késöbb sem lesz sebesség gondod jó darabig) ha meg nincsen rá keret akkor Celeront. -
Sanya
nagyúr
Még mindig vannak számtech boltok, ahol ezt mondják: ---Áemdéj, vagy mi, hát az le szokott égni! Haverom haverjának a haverja, aki ....... az látott már videót is róla! Úgy elégett!----. No ezek után szerencsétlen looser vásárló meg el is hiszi, és megveszi a 2.2-es cerkát.. ami ugye..
-
HiperG
addikt
Celeron áráért meg kapsz egy AMD-t ami ugyan olyan jó...csak félre kell tenni elfogultságot és efelejti a lámer tévhiteket (pl. leégés stb.)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
enzo_ferrari
üzenetére
Sose búsulj, igy legalább hamarabb tag lettél....:C
-
enzo_ferrari
tag
OFF
sziasztok!!!
nagy segítséget kérnék!!!!!!!!
hogy lehet itt lezárni egy témát, mert most láttam, hogy a 7 éves tesóm rájött hogyan kell ide irogatni, és sormintát csinált az egyik általam nyitott topic-ba!!!
Ezt kellene lezárni, bezárni, eltűntetni, vagy valami!!!!
LÉCI!!!
Köszi!!!
EF
ON -
Baldauf
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy nagyon egyszerű kérdésem. Miért éri meg, ha megéri P4 procit venni celeron helyett?
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Fujifilm X
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Pánik a memóriapiacon
- Akciókamerák
- Gumi és felni topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest