- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Aktív témák
-
deepwell
aktív tag
Gyari hutovel, +10% on es 2.4 GHzn full terheles alatt kb 70 C kellene hogy legyen a procid.
A chipset homero a BD7 es lapon es szinte az osszes 845 os lapon amit az ABIT gyart, negy nagy kondi kozt van, igy igazabol a kondik hofokat meri ami kozel 90 C is lehet !!
Ajanlatom: vedd meg az elado ThermalTake Dragon hutomet, fordulatszabalyzos, es igy nyugodt lelekkel tuningolhatod a procid :)
p.s. a hutoborda ara 5500 Ft bontatlan csomagolasban. -
deepwell
aktív tag
??? hogy erted ezt, hogy 1,85V on elrepedtek ??? nekem 1,6 os ment 2.7 en 2,10 V mellett, a mostani 2.0 as pedig 3.3 m GHzn mondjuk igaz hogy csak 1.85V on de nincs ertelme feljebb vennem a corefeszt mert 3.3 fole nem tudom huzni 2.1V al sem :(
amugy alapbol a P4 ek (B0 step) 1.5V vagy (C1 step) 1.525V al vannak, a D0 ha minden igaz 1.475V de ez nem biztos. -
Bobo69
csendes tag
Ha neked 46 fokos a procid gyári hűtővel amikor felvan húzva megeszem a kalapom kb 60-70 fok között a reális bocsi :O
-
Bobo69
csendes tag
Ha neked 46 fokos a procid gyári hűtővel amikor felvan húzva megeszem a kalapom kb 60-70 fok között a reális bocsi :Ö
-
Bobo69
csendes tag
Ha neked 46 fokos a procid gyári hűtővel amikor felvan húzva megeszem a kalapom kb 60-70 fok között a reális bocsi :ö
-
access_denied
senior tag
Néhány apróság: a gyári intel hűtő alján van egy fekete dzsuva, ezt el kell távolítani. Ha van türelmed, a hűtő alját fel lehet polírozni valami finomabb dörzspapírral. Ez max 2, esetleg 3 fokot jelenthet. Ezután szilikonpaszta. Nem kell ezüst, semmivel nem lesz jobb. Max minden ezüstös lesz :). Ezzel kb 6-7 fokot tudsz menni minuszba. Aztán a házad hátulján, ha tudsz, akkor applikálj be még egy hűtőt, ami a procira fújja kintről a levegőt. Ez újabb 3-4 fokot jelenthet. Az általad említett hőmérsékletadatok ijesztőek. Az én procim 3.5Ghz-en max terhelésnél 46 fokos.
-
MaUser
addikt
Alapból hány V?
Azt javaslom maradj egyenlőre a +10%-nál és csak akkor emelj ha tényleg számít valamit. Sajnos régen a p4-ek egyszerűen elrepedtek 1,85V-on. De az még más setepping volt. Szerintem itt már nincs gond a +15%-kal sem, de ha ennyire fűt csak akkor emeld ha van értelme. +100MHz-ért nem érdemes fűteni ennyire, inkább a videókártyán húzd azt a picit, amit a kisebb házhőfok enged. -
MaUser
addikt
Elmélet:
A proci élettartam a hőmérséklettel exponenciális arányban csökken.
Gyakorlat:
Amíg stabilan megy minek aggódni, csak a feszültésget ne emeld alap+10% fölé, mert a piv-ek eléggé repednek.
A hosszú táv gondolom max 2-3 év. Ezt a procik max hőmérségleten is ki kell, hogy bírják. Hiszen akár éjjel-nappal is mehetnének egy üzemben és ugye egy év garancia az ekkor is jár. -
Perzsa
tag
Hi!
Tudom hogy ezt a témát megrágták, már sokszor, de én még se találtam konkrét hozzászolást.
Mennyi höfokon lehet egy P4 1,8-at (b1) 2,4-en hajtani, hogy ne legyen semmi baja hosszú távon??? BD7-II-es lapomvan gyári Intel hütövel.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest