- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
otapi
tag
válasz
KilgoreTrout #153 üzenetére
Én ezt az idézetet úgy értelmezem, hogy
1. kiszámolod mennyi a jelenlegi primerenergia fogyasztásod. Primerenergiának számít a gáz, a vezetékes villany, de a napelem által termelt energia nem. Ezt az energetikus biztos jobban tudja mi számít ide. A te esetedben az lehet a kérdés hogy a szaldó részeként hányad részét fedezted napelemmel, hányad részét meg a vezetékes villany. Mert attól hogy az éjszakai fűtést szaldósként elszámolták, attól még primerenergia fogyott vezetékes villanyként.
2. kiszámolod hogy a tervezett felújítás után mennyi várható a primerenergia fogyasztásod a fenti szabályokkal.
3. a két érték között kell min. 30% különbség, akkor felel meg.Szóval szerintem nézd meg mennyi volt a vezetékes villanyfogyasztás, és azt a megfelelő szorzóval lehet primerenergia fogyasztásnak számítani. Az hogy ezt a mennyiséget végül a szaldó miatt nem kellett kifizetned, az elszámolási, nem energetikai kérdés. De ismétlem szerintem, mert nem vagyok sem energetikus, sem jogász.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magyarországon jártam - saját kép - 40x60 - fém kerettel, prémium poszter fényes fotópapír
- Specialized Sirrus X 3.0 EQ
- Kisvasút - saját kép - 40x60 - clip kerettel, prémium poszter, fényes fotópapír
- Használt profi biztonsági IP kamera 4MP - optika 2.8 - valós WDR - POE - ONVIF - szolid áron
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S22 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest