Új hozzászólás Aktív témák
-
otapi
tag
válasz
KilgoreTrout #153 üzenetére
Én ezt az idézetet úgy értelmezem, hogy
1. kiszámolod mennyi a jelenlegi primerenergia fogyasztásod. Primerenergiának számít a gáz, a vezetékes villany, de a napelem által termelt energia nem. Ezt az energetikus biztos jobban tudja mi számít ide. A te esetedben az lehet a kérdés hogy a szaldó részeként hányad részét fedezted napelemmel, hányad részét meg a vezetékes villany. Mert attól hogy az éjszakai fűtést szaldósként elszámolták, attól még primerenergia fogyott vezetékes villanyként.
2. kiszámolod hogy a tervezett felújítás után mennyi várható a primerenergia fogyasztásod a fenti szabályokkal.
3. a két érték között kell min. 30% különbség, akkor felel meg.Szóval szerintem nézd meg mennyi volt a vezetékes villanyfogyasztás, és azt a megfelelő szorzóval lehet primerenergia fogyasztásnak számítani. Az hogy ezt a mennyiséget végül a szaldó miatt nem kellett kifizetned, az elszámolási, nem energetikai kérdés. De ismétlem szerintem, mert nem vagyok sem energetikus, sem jogász.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged