Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Android Autót minden mobilra!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Sidaries
őstag
válasz
Hacked_3876
üzenetére
Csak ugyanezeket tudnám mondani, főleg a Quake-re kihegyezve. :)
-
Hacked_3876
csendes tag
Nekem sokkal szimpatikusabb az OpenGL, néhány okból:
1. No Micro$oft és Open.
2. Rugalmas és f*sza: ha a kártyádon vmi új feature van, akkor azt berakják a fejlesztők egy GL extensionbe, amit majd a programból mint függvényt lehet hívogatni és kész. Ha persze valami gyökeresen újítás, akkor ez nem mindig működik, de az esetek többségében igen. Ellenpélda: DX-ben ugyanez úgy megy, hogy ha a MS beleimplementálja, akkor lesz benne, ellenkezőleg b*szhatod a nagyon király kártyádat a szuper feature-jével együtt, ha a DX nem ismeri azt a feature-t.
3. Elfelejtettem. (sorry:)
4. Quake-ek: mind opengl. :) Persze ez már az előzőeknek a következménye, főleg az openség (portolhatóság) miatt. -
törölt tag
Ha yol tevedek, akkor az OGL-t meg a tervezo/rajzolo progikhoz talaltak ki. Aztan jott a M$ es bevezette a D3D-t. Igyekezett beletenni mindent, amit az OGL tud es meg tobbet is. Sok teruleten sikerult jobban hasznalhatot csinalni, elsosorban a jatekokra van szerintem kihegyezve. Sajnos a kartyagyartok is lustiznak neha a driverekkel, van olyan kartya, aminek foleg a kezdetekben botranyosan rossz volt az OGL tamogatasa.
En csak azert szeretem jobban az OGL-t, mert azt munkara talaltak ki. -
Ra3
őstag
na, akkor ez mindent megmagyaráz. akár le is zárhatjuk a topicot, szójjatok BobMasternek. :D
-
Ra3
őstag
érdekelne hogy ki mit tud az OpenGL-ről, én nem sokat lövök hozzá, csak hogy kevesebb játék használja, (ha jol tudom pl SSam 1-2) ugyanakkor elég jól néz ki. szoval miért van a gammák többségében direct3d?
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- The Game Awards 2025 - Íme a jelöltek listája
- Assetto Corsa Rally
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Úǰ! Dell S2721HGFA 27" VA 144Hz FHD 1ms
- LG 29WL500-B ultraWide gamer monitor leárazás!!! AkciÓÓ!
- Samsung,Dell,iiyama,LG,BenQ,AOC monitorok,garancia,számla,22-24",IPS,TN,W-LED,HD,FHD,FHD+
- GIGABYTE AORUS FO32U2 Monitor(oled,4k,240hz)+ monitor arm
- Garanciális, számlás LG 25UM58-P ultraWide gamer monitor leárazás!!!AkciÓÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest