Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atikusz

senior tag

válasz ToBeY #13180 üzenetére

korábbi monitoron vga-n átvitte a full hd-t. reméljük akkor a hdmi-nél is úgy lesz.

• Atikusz

senior tag

válasz ToBeY #13176 üzenetére

és full hd-ban is át tudja vinni? mert olyat olvastam valahol, h nem mindegyik szabvány tudja futtatni natívan a maximális felbontást. a hang része nyilván nem érdekes, mert hang nem megy át monitoron.

Szerk:

Ez van a monitor adatlapján az edigital oldalán:

Megjegyzés HDMI monitorokhoz:

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy a HDMI interfészből egyidejűleg különböző szabványúak is jelen vannak a piacon. A készülékkel elérhető maximális felbontást mind a VGA jelforrás, mind az alkalmazott kábel oldaláról az 1.3 verziószámú HDMI protokoll képes csak átvinni. Ugyanez a szabály érvényes, ha single-link vagy dual-link DVI/HDMI konverziós kábelt vagy adaptert alkalmazunk.

Asztali számítógépek esetén javasoljuk a VGA kártya elsődleges Dual-link DVI kimenetét átalakítani HDMI felületté és így használni. Notebooknál javasoljuk a videokártya HDMI-szabvány támogatottság mértékét előzetesen a gyártói adatlapon ellenőrizni, képes lesz-e a monitor maximális natív felbontásán üzemelni. A korábbi single-link DVI kimenetű asztali videokártyáknál ez a probléma ugyanígy fennállhat.

• Atikusz

senior tag

Sziasztok!

Monitor témában lenne kérdésem.
    Van egy HP notim (részletes konfig adatlapomon) és venni szeretnék hozzá egy monitort és azzal használni majd a notit.
    A kérdésem az, hogy mivel D-SUB és HDMI csatlakozók vannak a laptopon, milyen monitort érdemes venni? Mindenképp digitális bemenettel szeretném használni, épp ezért, elég ha olyan monitort veszek amin csak DVI kimenet van? Mert ugyan tudom, hogy DVI-HDMI átalakítási lehetőség van, de abban nem vagyok biztos, hogy így pl. a full hd felbontás elérhető-e majd rajta. Tehát rövidre vágva. HDMI-HDMI vagy DVI-HDMI-t ajánlotok? Full HD felbontásban szeretném majd használni épp ezért kérdezem, hogy a kettő között van-e különbség (minőségben, felbontásban)? Tehát ha DVI-HDMI-vel kötöm össze akkor elérhető a Full HD, de ha HDMI-HDMI-vel akkor nem? Vagy ez így nem igaz?

Várom a válaszotokat, remélem tudtok segíteni! :D

Új hozzászólás Aktív témák