- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
saelin #46255 üzenetére
Akkor az is lehetett olyan jó, mint eredetileg 3 sebességes Simson motorblokkot utángyártott csőtengellyel és utángyártott hosszabb áttételű 4. fogaskerékpárral összerakni és szétszedni 3x, majd végül visszacserélni kopott csőtengelyre és rövidre áttételezett eredeti 4. fokozat fogaskerékpárra, mivel az utángyártott cuccokkal nem forgott el a meghajtótengely..
A főtengelynek biztos jót tett, hogy 4x lett összeverve és szétverve a két blokkfél...
De legalább nem a gép előtt és nem a munkahelyen kellett küzdeni, hanem jó levegőn -
BlacKSouL
addikt
Kalandort régen láttam erre..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
VoDaFoNe #46141 üzenetére
Mivel már beengednek a szextopikba(beengednek?) ezért mondhatom, hogy bár személyesen nem ismerlek, de úgy érzem ez nagy kár. Mert mondhatnám, hogy én magam már csak a személyes beszélgetésünkkel is több lehetnék, vagyis pozitívan fejlődnék általad (nem kéne elmennem erre), ugyanakkor amilyen képeket láttam eddig rólad, hát hazakísérhetlek az erdőn át?
Szóval igen, ne izgulj, nem baj ha még nem tartod magad tiptop nőnek (majd fogod) más annak tart, egyelőre "érd be ennyivel" -
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #46121 üzenetére
és most mindenre egyesével reagálok...
egészséges felnőtt, erős, jó kiállású férfi megkapja a legszebb, legjobb nőket, válogathat és megtermékenyíthet, ha akar. erősebb kutya baszik.
Tegyük be ezt az emberi társadalom szociális keretek közé szorító, tekintélyelv helyett szokásjogot előnyben részesítő erős környezeti hatása alá/mögé.
Ellenkező esetben ugye simán beszélhetnénk a fentiekről, azonban ezen környezeti hatásban az szimpla nemi erőszak. Visszás, de ez van. -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #45936 üzenetére
És akkor tudják ezt fokozni. 20 éves Vectra(vagy bármi más lepukkant, gondozatlan, lógó lökhárítójú, saras ajtajú bármilyen kocsi) áll a rokiparkoló és a bejárat közötti 5 méteren, elfoglalva a közlekedőrész felét, benne füstöl a bagó a füstösképű szájába', üvölt a nótárméri meg a kisgrofó 100%-on, hátul ugrál 4-5 'jövőreménysége', és aki arra menne kocsival, kerülgetheti, miközben purdéanyu meg bent a másik 5 gyerekkel veszi tele a 2 kocsit, mert ugye harmadika van, a segély má' kijött, be kell vásárolni, nagy a család.
És ez a normális, mondjuk ha tehetnék akkor a kocsival mennének be a boltba is.
Hozzáteszem NEM CSAK a többségikisebbség sajátos stílusa ez. De a parkoló mellé parkolás itt szintén gyakori alap. Kisbusz, kisteher, mikrobusz rendszeresen ott áll.
-
BlacKSouL
addikt
Mindig elhatározom, hogy a tuskónál a parkolóban vagy a rokkanthelyre (6 db) vagy a családi parkolóba (8db) fogok parkolni, hogy egyszer végre én is bunkó parasztnak érezhessem magam, de az emberek annyira vigyáznak rám, mindig teleparkolják ezeket a helyeket (többnyire kisebbségiek, vagy néha igazi rendes agyagedény földművesek), nem engedik, hogy bunkó paraszttá válhassak akár egy rövid időre is. Jó, este 10 után már parkolhatnék rokkantként, de a nagycsaládosok még éjjel fél 12-kor is vásárolnak.
(Értsd: ezek a helyek MINDIG tele vannak)És a többséget ez nem nagyon háborítja fel, teljesen bele van mindenki nyugodva, hogy ez itt ebben az országban, azon belül ebben a városban egész biztosan természetes. Mint ahogy Angliában jobboldali közlekedés van, vagy hogy Afrikában sok a fekete.
Ha annyi százasom lenne ahány bagócsikket már kibasztak elém az útra az elmúlt 15 évben, alighanem multimilliárdos lennék. De ez visszatérő problémám.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #45881 üzenetére
A legközelebbi garázsok úgy féltávon lehetnek. Villany nélkül... Anélkül meg akkut tölteni, világítani, fűteni elég nehéz. Ahol már nagyobb garázssor van, az meg kb 50-60 méterrel van csak közelebb
Nem azért van az ott nekünk, mert szeretek esőben-hóban-kánikulában gyalogolni..Egyébként ezt úgy 84-85 környékén vettük.
Ja, ugyehogy így már másképp néz ki az időjárás..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #45879 üzenetére
Nekünk a garázs a lakástól durván 1 km-re van. Ha úgy vesszük, hogy egy évben 12 hónap alatt havi átlag 20 napon kétszer teszem meg az utat, akkor az elmúlt 4 évben mióta kocsival járok melóba, gyalogoltam oda-vissza: 4 x 12 x 20 x 2 x 1 = 1920 km-t. Többé-kevésbé ennyi, mert van amikor nem minden nap megyek, pl. nyáron, de van amikor szombaton vagy máskor ha nem melóba megyek is. Itthon 10 napnál többet összesen nem éjszakázott szabadon a kocsi. Ennyit nekem megér.
-
BlacKSouL
addikt
Szandi mekkora Brian Johnsont nyomott..ez kész
Ezt se hittem vó'na
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
fél10től Utolsócserkész a zertéelen szanajéllel reklámozv és ripityára vágva..
-
BlacKSouL
addikt
Arra jöttem rá, hogy az űberszuperdivatos szélesvásznú képarányú laptopmonitoromon sokkal szarabbul olvashatók, nézhetők a dolgok, mint a régi, kocka, hagyományos LCD monitoromon. Nem tudom, hogy a tartalmak felejtenek el átlényegülni, vagy mi történik, de a kényszerű gépnélküliség alatt csak széles kijelzőkön dolgoztam, mióta ismét van itthon kép a 17"-os acer-en, azóta felüdülés a netezés, az itthoni munka, a képszerkesztés, a dokumentumkezelés, a táblázatkezelés, stb.
Egyedül a szélesvásznú tévézés nem jó rajta, de az a melléktevékenység könyörgöm...Mi is a hivatalos, és mi a valós oka annak, hogy átváltott a világ a szélesvászonra?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
stranger28 #45720 üzenetére
Á, anatómiai részletek nem olyan érdekesek. Viszont a fogó kimerevít egy pillanatot az idő végtelen folyásából, mintegy megmutatva hogy hogy elrohanunk a dolgok mellett, és nem látjuk meg a pillanatot a maga valójában. Ahogy a télre készülvén megragadják a lehetőséget és megpróbálnak bespajzolni minden ehetőt télre, tavaszra, és ehhez képesek rámászni a milliméter vékonyságú műanyag lemezre, mely közepén ott a kiskörömnyi méretű diódarab, illatozva, odaadóan, csábítva a jelöltet. Két mancsukkal óvatosan rátámaszkodnak, orrukkal megszagolják a diót, majd azt nyálcsorgatva megkívánva még jobban feltámaszkodnak, fogukkal megközelítve a diódarabot, ...
Na ezt a pillanatot ragadja meg és kényszeríti mozdulatlanná a föntről 0,05 másodperc alatt, rendkívül labilis, egyensúlyi helyzetéből kibillentve a fogó könyörtelen időkimerevítője, ami üresen hangos, szinte bántó csattanással csapódik az alsó keretnek, azonban belsejében a kimerevítésre váró, vagy talán nem pont erre váró alannyal halkan pukkan egyet, mint egy torz, műanyag fényképezőgép.Tudom, pszichiáterhez kéne járnom, de mocskosul drága
-
BlacKSouL
addikt
válasz
stranger28 #45713 üzenetére
Fúj!! Agyonverni? Ezt a kis szőrös gombszeműt? Hát van neked szíved?
Na jó, egérfogóval elroppantani a kis gerincét, aztán várni, hogy az idegi rángás meg a légzés-keringés megszűnjön, az megint más. De AGYONVERNI...?
Kicsit azt érzem, hogy érzéketlen lettem a kültakarómon kívüli világ, és az abban helyet foglaló élő és élettelen dolgok iránt. És azt érzem, hogy egyre nagyobb gec.. izé, szemétláda leszek. De hát ez van, egy ilyen világban csakis a világhoz idomulhat az ember.
-
BlacKSouL
addikt
Hát az ultrahangos riasztó előtt úgy táncoltak, mint részeg kispicsák a dzsasztinbíber koncerten a hangfalak előtt.
A ragasztóba vagy 2 belemászott, de egyszer kiszabadult, egyszer végül pár óra kínszenvedés után aztán kimúlt.
Ezek tehát egyáltalán nem hatékonyak...Nem esik, néha még a nap is kisüt.
Az egér aranyos kis szőrös állat, apró gombszemekkel, pici mancsokkal, mókás kis bajuszkával, hosszú vékony farkincával, mindaddig, míg nem hugyozza meg szarja tele az irodában a fiókokat, az asztalokat, nem rágja el a telefonkábelt, nem rágja meg a véletlenül elölhagyott csokit, vagy bármilyen ételjellegű dolgot a hűtőn kívül (és mindazonáltal ugrott már ki egyszer a hűtőből is a takarítónőre)... Engem sem zavart, hogy a cipőink körül futkostak az asztalok között, meg a fal mentén szaladoztak, meg motoztak mindenfelé az irodában, a kukában, a szekrények mögött, de amikor az asztalon szemezünk vele, meg a fiókokban tanyázik, és a papírokat is megrágja, onnantól megszűnik a barátság, és jön a gyilkos.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #44637 üzenetére
Tehát a befőttesüveg fél dióval feltámasztva két nap alatt fogott két egeret. 100%-os hatékonyság. Egy darabig őrizgettük, hogy majd betesszük egy lyukacsos dobozba, teszünk neki kaját, almot, meg majd kézhezszoktatjuk, de kolléganő sipákolt, hogy jajszegénymegfullad, meg mennyire szenved, hogy be van zárva, meg egérszagú, és mennyire szenved, úgyhogy mindkétszer elengedtük kint a patakparton, távol az épülettől.
Hogy aztán ezek jöttek-e vissza vagy a még bent lévők, mindenesetre továbbra is rágott valami hol a telefon alatt, hol a fiókokban.
Erre behoztam a gyilkost. Egy hétig nem fogott semmit, aztán már mikor majdnem hazavittem, akkor tegnap lecsapott. A nyaki gerinccsatornára mért hirtelen erős ütés mellett a kb. 1kg/cm2 nyomóerő általi fulladásos és keringésleállás miatti halál mintegy 30-40 másodpercre rövidíti a haláltusát, és 2-3 óra elteltével már egyszerűen eltávolítható az időközben merevvé vált alany.
Ma ismét lecsapott.. Szintén 100%-os hatékonyság. -
BlacKSouL
addikt
Tiszta állatkert van itt nálunk.
Itt van pl. Szaniszló a pók. De már öreg, tehát Szaniszló apóka.
Ott van az ebédlőben Gerzson a hangya. Mostanában el van tűnve, de nyáron egy időben mindig akkor jött fel az asztalra, mikor mentünk kajálni.
Aztán múlt héten a befőttesüveg megfogta Jeromost az egeret. Kizavartuk a patakpartra, így hiányozhatott testvérének, Tihamérnek, aki szintén beszállt a teleportba. Sittysutty teleportáltuk a patakhoz őt is.
Még szintén a nyáron berepült a raktárba, és egy éjszakát ott aludt a gyűrűs galamb, Frigyes. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #45268 üzenetére
Thunderbird tudta.Aktiváló emailből NOD licenszet kiszedtem, most próbál frissíteni.
Hülye kérdés:
Mivel nincs elég sata tápcsatlakozóm, amíg beszerzem a molex-sata átalakítót, addig cserélgetnem kell a HDD-ket(vagyis bennük a csatlakozókat. Jelent ez bármilyen problémát-meghajtóbetűjel-konfrontációt, ékezetesbetű-paradoxont, vagy más effélét? -
BlacKSouL
addikt
Outlook express adatfájlt ha jól olvasom nem lehet Outlookba imprortálni, kivéve, ha a gépre van telepítve Outlook express is.
Ha viszont nincs, akkor nem lehet.
Thunderbird tudja direktben? Mert akkor Outlook helyett azt használom. Persze egyszerűbb lenne az outlook, mert a céges levelezés is azon megy, tehát hozzá vagyok szokva, nagyjából ismerem.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
ladybug #45214 üzenetére
Amikor melóba megyek reggel, akkor 9 km-t vezetek le, álmos vagyok ugyan, de általában jobban pörget az hogy beérjek időben. Akkor még nem érek rá számolni. De ha suliba megyek, ott a 20. km-nél már kezd monotonná válni, pláne hogy az út egy részét már ezerszer megtettem busszal is, meg autóval is, tehát a rutinból vezetés is megy, elkezdek nagy álmosan unatkozni, így muszáj kitalálni valamit. Persze ez inkább úgy jön, hogy valami felb.. idegesít, és akkor utána már azt számolom. Múltkor a nem-indexelőket számoltam, 90 km-re jutott 12.
Arra jöttem rá, hogy az emberek jelentős része vagy nem tud vezetni, vagy nem lát, vagy fél, vagy egyszerűen leszarja ami körülötte történik, ő csak egyszerűen beül az autóba, megnyomja a pedált, tekergeti a kormányt, és kiszáll. A többi részlet nem érdekli. Egyébként pár kivételtől eltekintve (valahol mélyen talán érthető módon) általában a nőket nem érdekli az autó, ezért egyáltalán nem törődnek vele mi miért történik, mi mit működtet, mi miért lenne logikus, vagy mit kéne ésszerűségből másképp csinálni, nem egy összetett működő bonyolult szerkezetként nézik az autót, hanem csak egy szögegyszerűségű tárgyként, amivel akár szöget is lehet beverni, vagy vágódeszkaként használni. Ugyanakkor nem ők dobálják ki a csikket, nem ők nem indexelnek, nem ők előznek záróvonalon, zebrán, és még sorolhatnám.És mivel mennem kell, végül kedvenc reggeli jelenetem, nemtől függetlenül: kétszer kétsávos kivezető, limit:90. Jobb sávban megy autó 80-al, előttem egy autó behúzódik megelőzni 90-el, behúzódok én is, megyek mögötte, közben a jobb oldali felgyorsít 90-re, a másik megy mellette 90-el, és én meg haladnék, mennék, előznék, nyomnám akár a megveszekedett 100-ig is, de nem, 1-2 km-en keresztül mennek egymás mellett, én meg várom hogy kitörjön a 3. világháború, hogy elfogyjon a kétsávos, hogy kifogyjon a benzinjük, vagy bármi...és nem...
-
BlacKSouL
addikt
Mostanában gyakran járok a Starján-Aszód-Gödöllő útvonalon, és szinte minden alkalommal szembesülök azzal, hogy valami számomra ismeretlen helyi rendelet vagy szabály miatt Aszódon nem szabad 35-nél gyorsabban autóval közlekedni. Továbbá Gödöllőn a Kastélytól az M3 kivezetőig tartó szakaszon szintén. Teljesen nyugodt, ráérős tempóban poroszkálok 88-95-el a 21-esen, van aki lassabb, van aki gyorsabb, de sok helyen lehet előzni, halad a forgalom. Beérek Aszódra, és haladnék tovább 54-55-el, de nem tudok, mert mindenki 35-el megy előttem. Nem 48-al, nem 50-el, 35-el. Kiérek a kétsávosra, és a 60-as táblánál 70-el megyek, de mindenki megelőz...
Az Aszód utáni dombon túl ismét 2x1-es lesz az út, na ott már megint akad 2-3-4-... autós, aki úgy érzi ráér, és 65-70-el megy 90 helyett. Ez megy egészen Besnyőig, ahol maximum 40 a tempó. Majd jön a Gödöllői kétsávos, ahol bemegyek a belsőbe, és 60-62-vel sem tudok megelőzni senkit, de volt már hogy 70-nél toltak...A másik, hogy egy-egy 80-90 km-es út alatt minimum 40-50 bagócsikket basznak ki elém az útra, pedig tippre 60-nál több autóval egy irányban nem kerülök interakcióba. Ha egy héten megyek 5x, az 900 km, és 400-500 csikk. Vajon a dohányosok átlagban ilyen ..(sajnos nem jut eszembe pc kifejezés) vagy ez csak a legalja. Mert akkor nem a statisztika szerinti a dohányzás, hanem annak a sokszorosa. Gondolom az autóban dohányzók nagyon nagy többsége odabent nyomja el, és csak a maradék dobja ki. Sőt...a dohányosok 95%-a nem is gyújt rá kocsiban... Ennek fényében durva, hogy ha én csak a töredékükkel találkozom, és az ennyi.
A harmadik: Ha egész télen ennyit sütne a nap, akkor tőlem lehetne hideg is.
És egyébként: pina
-
BlacKSouL
addikt
Fingom nincs ki ez a csaj, de minden nap elém jön valami hírben, vagy valaki belezúgott a hírportáloknál, vagy pénzt kapnak érte. Most gondoltam megnézem jobban.
Nagyanyám testvére sajnos már idősek otthonában van, hálistennek egész jó állapotban, és tulajdonképp jól is érzi magát. Nade a lényeg. Van a szintjükön egy idős házaspár, ahol a néninek valami olyan betegsége van, hogy a nyelvét nem tudja a szájában tartani. Elég bizarr, de hát nyolcvanx évesen annyira már nem is. Néha kisétál kerettel a folyosóra, és szokott köszönni is, meg beszél amúgy, de alaphelyzetben hát kilóg a nyelve, ami ráadásul nem is kicsi.
Namost ezzel az ismeretlen külföldi csajjal alighanem ugyanez a helyzet huszonx évesen. Ha megéri a nyolcvanat, neki a térdéig fog kilógni?
Ki ez, mit csinál, miért jó az, és kinek? Mit közvetít a nagyvilág számára? Nem érdekel annyira a válasz, mert akkor már rágugliztam volna, csak mondom hátha én vagyok csak ennyire lemaradva a trendektől. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #45080 üzenetére
HA mindenki fagyos, és megy a fűtés egész szeptemberben, de soha nem kapcsolod be a radiátort, költségmegosztód is van, és mégis fizeted a fűtésszámlát a felszálló vezeték hőleadása miatt. Ez a szép. Persze valakinek ki kell fizetni, ez tény, és gonosz dolog lenne azzal a 4-5 emberrel kifizettetni, aki miatt fűteni kell, de akkor is, fura.
Mondjuk az igaz, hogy az első 3-4 emeletre alig süt be a nap, így ott sosincs meleg, nálunk idén még nem ment a radiátor(légkondi se), és az olyan napos napokon mint ma is, a déli oldali nappaliban és a hálóban 26 fok van, a legtávolabbi északi szobában 23,8. Közben jó meleg a felszálló cső, de mondjuk még a leszálló is, vagyis a felső szomszéd csutkán engedi a meleget a radiátorba. Így mondjuk kétszer annyit fizet fűtésre, mint mi, de minek garasoskodna, egyszer élünk.
Nekünk most kiszámolva 3 év és a korábbi telek átlagát, a műanyag ablakokkal 40%-al kevesebb a távfűtésszámla, mint simán a költségmegosztóval, és légkondival 19k-el kevesebb a szezon fűtésköltsége, mint a műanyag ablakokkal.
(És mondjuk nem feltétlenül kell eltekinteni a Prescott hőtermelésétől) -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #45059 üzenetére
Giga B75-D3V
i3-3220
4G Kingston HX Blu
FSP 400W 85+
Maradt a két HDD, meg rendszernek a régen megvett, nem használt SSD.A ház elejében meghagytam a 12-es ventit, mert nincs hangja, és a hdd-kre nyomja a cúgot, Hátul is meghagytam az S-Flex-et, mert szintén zajtalan, és az alaplap elég jól szabályozza lefelé 300-850 között (1200 névleges max.) És ugye a tápban is van egy 12-es. Az oldallapra felpattintottam a fanduct-ot amit 7 éve leszereltem a párhuzamos hűtő megvételekor, így most kintről szívja magára a hideget, és a két 12-es úgy szippantja le róla két irányba a meleget, mintha nem is lenne.
Majd még valamikor rádugom fogyasztásmérőre is, a Prescottos rendszer 225W-ot szívott ki csúcsban, alapon úgy 180W körül volt. Erre is kíváncsi leszek. Ráadásul most már a vga-m is leszabályoz, a régi fix volt.
Arra gondoltam, hogy egy ESD-s pufifóliára rárakom a Prescottos régit a régi táppal, aztán azzal fűtök -
BlacKSouL
addikt
Mivel már összeállt úgyahogy, most teszteltem, hogy mikre számítsak. Persze hogy foglalkozom vele. Közben megy rajta még a TV is, most épp a céges laptopról írok, amin pakolok össze egy táblázatot holnapra, és teljesen tökmellékesen radiális átömlésű örvényszivattyú Euler-turbinaegyenletét, jelleggörbéjét tanulom
Mégis micsinálnék?
Mondjuk ha választani lehetne, akkor gép nélkül, tv nélkül, laptop nélkül, örvényszivattyú nélkül ülnék valahol egy tengerparti kis bárban, szürcsölném a hideg koktélt, hallgatnám az egzotikus zenét, élvezném a fülledt meleg estét, és mosolyognék napbarnított, bársonyos bőrű, combközépig érő szoknyában a pultnál üldögélő fekete hajú lányokra, közben sóhajtoznék, hogy valaki tud élni..De most lefekszem aludni, mert a héten eddig a nettó átaludt órák száma alig éri el a nyolcat, és már kezdem magamon érezni, hogy néha megugrik az ékszíj..
-
BlacKSouL
addikt
Hát, kihal a lélek ezekből az új gépekből. Nézem a hardver monitort BIOS-ban, 31°C a proci. Prociventi 1030rpm. Rendszer 30°C, házhűtő(12cm, Scythe S-Flex 1400) alaplapról vezérelve 650rpm.
Bent a w7-ben cpu 24°C (szobában 23) rendszer 30°C, procihűtő 1030rpm, rendszerhűtő 810rpm.
Bekapcsolom 4 szállal a Prime-t, megy 20 perce.
Proci 42°C, rendszer 31°C. procihűtő 1620, S-Flex 822.
Közben a táp végig hideget fúj....Ezek szerintem má' nem is füsttel mennek... -
BlacKSouL
addikt
Azba.z.meg
Hát most ugye valamit vagy lehet, vagy nem. Lehet? Akkor használok
Mivel melóban majdnem minden angolul megy, általában nem használok csak egy angol szót vagy kifejezést a fájl-/mappanevekben, de álmomban sem gondoltam, hogy egy számítógépnév megadásánál ha nem tiltják akkor is tiltott...Most cskazéis belövöm a céges gépet, hogy megmutassam milyen elérési utak/fájlnevek vannak....Hagy'ne mondjam a japán karakterekkel teli mappaneveket...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #45002 üzenetére
b.zmegb.zmeg...
Nem lehet ékezet a számítógép nevében. Érted?? A windóz 7 telepítésekor megadott számítógépnév tartalmaz ékezetet (tudom, mentem volna másfelé spermium koromban hogy ékezetet használok) ezért az egyébként kétségtelenül ultraintelligens operációs rendszer nem tudja importálni a régebbi XP-ben valahogy dinamikussá lett lemezt.
Anyám ne sirassá' sokáig.
(Átírtam a szgépnevet ékezet nélkülire, és mint a vihar már importálta is be...) Na most akkor mi a teendőm a dinamikus-nem dinamikus kérdésben?
-
BlacKSouL
addikt
Na, a szopás folytatódik. Idegen lemez (dinamikus) importálása nem működik, Érvénytelen csomagnév hibával.
És a két vinyóból ez csak az egyik. A másikat még rá se dugtam... -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #44970 üzenetére
és most mi az ópiuma?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #44935 üzenetére
Nálunk úgy 6 hónapig állt egy ilyen csavart szárú, nemikeás bambusz a vízben, egy megskalpolt műanyag palackban, de 2-3 hetente új vizet kapott, közben csak pótolva lett, hogy bőven a gyökéren felül legyen. Aztán 6 hónap után két kis hajtással a tetején beültettük földbe, cserépbe, azóta köszöni jól van. Erősen locsolni kell, meg ablakban, napon van, de hajt, virul, és sokkal kevésbé érzékeny, mint mikor csak a puszta vízben állt. Lassan támasz kéne neki, mert olyan magasra hajtott ki. Egyelőre az ablak tartja.
-
BlacKSouL
addikt
Céges HP Probook 4530s-ben Kingston SVP200+ 60G teljesen jól teljesít W7 x86 alatt. SSD-re visszavezethető hiba még nem volt. Most kíváncsi vagyok az otthoni asztaliban mi lesz. Remélem amennyire az elején szopatott, annyira semmi baja nem lesz később.
-
BlacKSouL
addikt
tévékettőn van ez a Pimaszúr. Hát teljesen természetesen én mindig pinaszőrnek olvasom...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #44887 üzenetére
1. A klasszikus összeesküvés-elmélet szerint az van, hogy sosem lassul le az oprendszer, ezáltal folyamatosan használható marad, nem kell újrahúzogatni, illetve pláne nem oprendszert váltani, egy új, drágán megvehető oprendszerre.
2. A kevésbé paranoid, de még mindig érzékeny verzió szerint az időközben felfedezett biztonsági rések, hibák, összeférhetetlenségek, driverhiányosságok nem kerülnének javításra, frissítésre, így korlátok között kellene használni az oprendszert.
3. SemmiViszont mivel van 300 frissítés, és a semmitmondó leírásokat nincs időm, sem energiám átolvasni, ezért biztosamibiztos alapon inkább frissíteni szoktam amit lehet. Megnézem mindig a listát, de kb. ennyi.
-
BlacKSouL
addikt
SSD-n?
Macsek: Tegnap, aza ma hajnali 3-kor már ment minden szépen, fent volt pár apróság, és közben szítta magára az update-eket. Már vagy 260-at felszedett, és még mindig csak özönlöttek a fontos frissítések. A Media Centerben beállítottam a 2004-es gyártású Pinnacle PCTV Stereo tuner által fogható 76 csatornát, mert mitadisten, a 7-esbe beletették a tuner driverét, és mitadisten, a MC meg tudja kezelni.
Na ezzel egyidöben frissült megint vagy 6-8 frissítés, magának, háttérben, és sikított hogy indítsam újra. Megtörtént, és akkor indulás helyett fekete halál, miszerint megváltozott valami hardver vagy szoftverösszetevő, ezért nem indul. Onnan pinballozott az indítási javítás meg egy másik súlyos hiba képernyő között, de sosem tudta elindítani a javítást, mindig visszatért a hibához. SSD-t látta a BIOS, minden OK volt, de bootolni semmi. Aztán mivel már nem láttam, lefeküdtem.
Reggel ugyanez, hibára fut. De valahogy kiküzdötte a javítást, aminek a végeredménye, hogy egy frissítés telepítése miatt omlott össze, ezért rendszervisszaállítással javítja. Megtette, most 6-7 frissítéssel visszább vagyok időben, de egyelőre minden működik (délután bekapcsoltam, azóta megy, kikapcsolni nem mertem még, de közben a frissítési értesítő mindig nyaggat, én meg kikapcsoltam az automata frissítést, azért is nyaggat.) -
BlacKSouL
addikt
Valaki el tudja mondani, hogy hanyas számú W7 x64 frissítés vágja agyon a rendszert úgy, hogy utána nem képes elindulni, csak egy indító-javítás után, és rendszervisszaállítással? Mert most még hiányzik 1-2, de minden piros, és azt az egyet letiltanám, a többit meg engedném.
Media Center hogy tehető Always-on-Top állapotba? -
BlacKSouL
addikt
Azé nem mennek olyan könnyen a dolgok... link
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #44805 üzenetére
Érdekes lenne ezt kielemezgetni. Hogy mondjuk Miskolc inkább ipari, valamikor mi is az vótunk, deviszont Szolnok és Kecskemét meg inkább mezőgazdasági jelentőségű.
Etnikai vagy nem etnikai vonatkozásait is fölösleges elemezni, mert Miskolc és Starján érintettebb, Szolnokot mondjuk nem ismerem eléggé.
Miskolchoz és Tarjánhoz a keleti, hátrányos helyzet a társított fogalom, míg mondjuk hozzánk képest Fehérvár már erősen nyugat.
Ellenben a déli, keleti határszél is hírében rosszabb. statisztikailag mintha nem lenne ugyanaz. -
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #44777 üzenetére
A céges, amiről most írok ebben ugyanaz a Kingston van amilyet vettem is, tehát azt tudom már mit tud.
MOst még az x64-en hezitálok mert mindenhol írják, hogy kicsit inkább előnyös, de átlagfelhasználással csak inkább nehézségekkel szembesülnék mondjuk egy elcseszett nemlétező driverrel, vagy effélével. Persze lehet hogy nem, de ahogy írod is, nem tapasztalsz különbséget. Végülis, azt megtehetném, hogy felrakom, aztán nem lakom be nagyon, és ha nem stimmel, akkor felrakom a 32-est... -
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld #44727 üzenetére
Akkor ha azt mondjátok, hogy nekem is mindenképp megéri a 64-es, és inkább előnyöm lesz belőle, mint hátrányom, és nem fogok a 64 bit miatt driver vagy inkompatibilitás-probléma okán napokon át küzdeni és szentségelni, akkor esküszöm felöltözöm, kimegyek a garázsba a dvd-ért, behozom, és felnyomom azt...
Persze miután átpattintottam a frissen, csak emiatt megvett 16Gigás pendrive-ra, telepíthető verzióban... -
BlacKSouL
addikt
[link]
NA, most kollégám adott egy x64-es magyar telepítőt, amit természetesen a kocsiban hagytam, a garázs meg 1 km-re... -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #44733 üzenetére
MSDN-ről pontosan hol? Mert bárhonnan regisztrációba vezet, ami még mindig nem sok előfizetés nélkül.Vagy vannak közzétéve felhasználók? Privátban jöhet bármi infó, 3 éve nem torrenteztem, a céges gépen nem is tudok, az otthoni meg ugye épp épülne..Ráadásul épp műszaki kémia előadáson ülök, és a 100megás mobilnetem seggére verek épp, mivel az egyetem csak 1 helyen biztosít ingyen wifit..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld #44725 üzenetére
UEFI-ben és BIOS-ban is. UEFI-ben a legelején kiírta, hogy nincs boot-képes meghajtó, be fog lépni a setup-ba, ott visszaállítottam, és akkor ismét a fenti probléma ismétlődött.
Alapból(és 'load default' után) IDE módra van állítva a SATA, de ezt már az elején is(és a reset után is) átállítottam AHCI-re.
Az alaplap Gigabyte B75-D3V, és rosszul emlékeztem, idei, április 17-i verzió.
A telepítő eredeti, gyári, csak mint írtam elvileg upgrade licensz, Tisztaszoftver programos. Nemtom ez bekavarhat-e így a telepítés legelején. De legális, saját kulcsos. A lemezre az van nyomtatva: "Windows7 Professional, HUN x86" -
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld #44722 üzenetére
Vagyis a telepítő-dvd-n a telepítéshez használt "szokásos" driverek között, amiket a memóriába pakol, nincs olyan, ami az SSD-hez kell? Ez a w7-nél is így lehet? mert ott már e9, de az is I/O hiba.
Hogy tudom telepítőbe integrálni? és pontosan mit is? Mármint milyen driverre keressek?
Ha pendrive-on van a cucc, akkor azt csak beteszem,rebootreset, és mennie kell magától, vagy kell valamit mókolni még biosban is ehhez?(p.csba, hogy csak 2G-s pendrive van nálam...)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #44705 üzenetére
SSD már eleve 0-ban volt, de már raktam mindenhova. Használtam az alaplap adatkábeleit, próbáltam a régebbi adatkábeleimet is, semmi nincs rádugva, csak az SSD a 0-ban(sata3), meg a DVD az 1-ben(sata2).
Próbáltam az SSD-ben a táp mindhárom tápábelét is.
BIOS-ban nem nagyon van RAID-es dolog, ami érdekes lehet, az csak hogy az IDE helyett AHCI-t állítottam be az SSD miatt. De ez nem lehetne neki gond. Vannak még ott olyan Boot ROM opciók, hogy Legacy only, meg LEgacy first, meg Legacy és UEFI is. Azt is próbáltam minden lehetséges kombinációban is.
De akkor most nyomok egy reset-et... -
BlacKSouL
addikt
Teljesen új processzor, teljesen új szűz SSD, teljesen új DVD-ROM esetén mi okozhat ilyen hibaüzenetet W7 telepítésénél a legelején, és ilyet XP telepítésénél?
A w7 és az XP CD ill. DVD is legális, de elméletileg upgrade csak. Lehet az upgrade-ség miatt? Vagy egyértelmű hardverhiba? Sajnos kipróbálni nem tudom, mert nincs másik asztali gép itthon. Giga alaplap, dual-uefi bios..vagymi.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #44638 üzenetére
Épületüzemeltető kvázi nincs, a karbantartás istenigazából nem épületkarbantartást végez, hanem a termelő-gyártó gépek, berendezések szerelését, építését, javítását, szerelését, programozását, maximum fénycsőcserét, épületgépészeti javításokat.
Én már fontolgatom a specialista megkeresését, de a japánok még élvezik is hogy egerek rágják a cuccaikat, meg futkosnak a cipőjük körül. Fizetni az állatkert megszünetéséért... áááá. -
BlacKSouL
addikt
Az irodában elszaporodtak az egerek. Mivel lehetne eltávolítani, kiirtani, megszüntetni őket?
A következőkkel nem mentünk sokra: Egérragasztó, elektromos egérriasztó, egérméreg. Én javasoltam az egérfogót, de soha senki nem hallgat rám. Mindazonáltal a ragasztóhoz kitett ételre rá se b.szott, az elektromos riasztó előtt ott állt, ült, szaglászott, magyarul rá se b.szott, az egérmérget zárt csomagban kell kitenni, az a csomag úgy porosodik ahogy van, még csak bele se kóstolt. Viszont bárhol az irodában 2 percre magára hagynak bármit ami megrágható vagy ehető, arra azonnal ráveti magát. A fagyasztós hűtő tetején lévő mikróba is belemászott már, sőt, gyakorlatilag bármely tökéletesen sík, függőleges felületen is felmegy. Az iroda 16 x 14 méteres, plusz konyha, 14-en dolgozunk benne, plusz a csokrával szaporodó egércsaládok. Az emberektől alig félnek, a telefonkagyló alól ugrott ki kolléganőnél, az asztal közepén sétafikálnak munkaidőben, az iroda közepén rohangálnak szabadon. -
BlacKSouL
addikt
14 év alatt kb 40%-os megjátszásból 4db 2-es, 2db 3-as. A két hármas úgy 33k körül van, a kettesek max. 3k, tehát összesen 36k az elmúlt 14 év bevételi oldala. A kiadás meg...Ha átlag 165 Ft-al számolunk, akkor kb. 48k.
Vagyis úgy 12k mínuszban vagyok. Ha hamarosan jön egy 3-as, akkor nullszaldó, és közben adtam esélyt az 5-ösnek is. -
BlacKSouL
addikt
44444
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #44395 üzenetére
Nem a monitor nagy, a szoba kicsi...
Meg az asztal...ha a fejem fél méterre van a monitortól, akkor 22-23" fölött már nagy. Viszont mivel a mostani 17-es-t is használtam tv-nek, ekkora szobába tv-nek is elég. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Hujikolp #44387 üzenetére
Azt nem néztem, de rájöttem, hogy végülis csak a TV-tuner távirányítójához kell(ett), ami az XP-->7 csere miatt valószínűleg használhatatlanná fog válni, ergo a későbbi hozzászólásomban olvasható probléma merült fel helyette.
Plusz a negyedik még ahhoz: Van az előző 3-hoz hasonló, de 22" helyett 23"-os LG, ami tv-monitor is, IPS, FullHD is, PIP-t is tud elvileg a leírása szerint, csak épp 12k-val drágább.tope: az a baj, hogy ha jelenleg nem is, később simán elképzelhető, ezért veszem TV-nek is, meg monitornak is. Tehát jobb lenne ha tudná.
mod: a 15-os laptop monitoron elmegy a 1366x768 vagy mennyi, de 22-23"-ra már jobb egy nagyobb. -
BlacKSouL
addikt
A Samsung monitor TV amit kinéztem fasza, FullHD, ráadásul van PIP funkciója, ami nekem kell. Viszont csak TN paneles.
Az LG ugyanolyan méretű szintén monitor TV-je szintén fasza, FullHD, ráadásul IPS paneles, ugyanakkor nincs PIP funkciója.
A másik LG ami szintén akkora tv-monitor fasza, IPS paneles, van benne PIP funkció, viszont csak 1366x768-as felbontású.Hát megmondom őszintén a hímtag kivan ilyenkor...
-
BlacKSouL
addikt
Új alaplapokon már nincs O|O port?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #44068 üzenetére
Hát nekem mindkét vinyóm ilyen szép fényes ezüstös tetejű, ódalt mattfekete, alul meg olyan szép apró bizbaszok vannak rajta.
Ződ egy darab sincs rajta. De a házventik le vannak szabályozva. Elöl egy 1600-as fordulatú nóném van 5V-ra kötve (~700rpm), hátul Scythe S-Flex 1600-as Zalman potin 1000-re tekerve. Ki nem szívesen kapcsolnám őket, de persze fogom tesztelni a ventik nélkül is a rendszert.
Játszani nem kifejezetten akarok, nagy ritkán idegfeszkó oldásnak. Max a digitalizálás lenne nagyobb meló. A meg mondjuk pont a procit eszi.
AMD-t nem. Eladtam a lelkem anno 2000-ben a zintelnek, úgyhogy most már nem váltok.
Mondjuk speciel a vga-m AMD -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #44065 üzenetére
Hát van elől egy 12-es, a vinyók előtt, meg hátul egy másik, ami kihúzza az egészet bentről, mindkettő lassítva, szabályzón. Van a procin egy 9-es, szabályzón, hátrafelé fúj, van egy 8-as a tápban, kikötve szintén szabályzóra, elszeparálva a ház többi részétől, van egy kb. 6-os a VGA-n, az a sajátja, nem bántottam, meg van egy 5-ös az északi bordájára drótozva. Na ehhez képest sokkal halkabb, mint a kolléga gépe idebent, amiben van egy a tápban, meg egy a procin.
@: jóvan, hiszek neked, de ha kicsit is melegebb lesz odabent, amikor a cerka miatt elkezd szaggatni a Quake 3 aréna, akkor kapsz..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #44062 üzenetére
A P4-hez is volt gyári, de nagyon halovány volt, PWM-el is hangos, ráadásul lapra fújt, ami nekem nem volt szimpi. Ezek az új proci gyári ventik is lapra fújnak. Nyilván ha sokkal kisebb a hőtermelés, akkor sokkal kevesebb gond van a hűtéssel, de nekem valahogy a lappal párhuzamosan a hátsó ventire egy hőcsöves hűtővel kifújt meleg jobb a lelkemnek, mint a házban szétcsapatott. Még akkor is ha kicsi meleg
Másfelől az i3-at nem is ajánlottátok
Meg abból kiindulva, hogy a céges HP ProBook mi meleget szokott magából kifújni, mikor délben a víruskereső beindul egy fél órára... hát nem olyan kevés az a hő. (Kb. melegebb, mint ami a Prescottos gépből kijön..) És i3-2350M van benne. És kéthavonta átfújatom belül, hogy ne porosodjon.
Biztos azért állok ellen, mert pont a kazán korszakban építettem megboldogult gépem, de nekem még az északi hídon is ventilátor van, és a déli hídra is pattintottam egy 3 centis Zalman bordát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest