- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #53504 üzenetére
Az. Éppen setét van
Amúgy megvolt. Eredmény legkésőbb gyövő szerdán. Úgy összességében oké volt, szerintem inkább erősítettem a helyzetem, de nem bocsátkoznék találgatásba, voltak pozitívumok, és vannak fejleszthető területek, és mivel ez volt a megnevezés, nem pedig 'hiányosság', úgy gondolom hogy láthatnak bennem fantáziát. Most bizakodó vagyok, de nem szeretném addig beleélni magam, míg nem biztos az ami.
Holnap bemegyek melózni, így 1 hónap táppénz után. Valami majd lesz ott is.
(most értem csak haza a plusz bót-garázs kitérő után még, most tolom az ebédemet, ami elmaradt..)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
gaborbol #53462 üzenetére
"1 teaspoon kosher salt"
tengeri, vagy vákuum már nem is jó? mod: vagy csak teréfálnakegyébként jó lenne, de ennyire nem lételem a cucc, hogy pepecseljek vele. Csak mivel először 1994 áprilisában találkoztam a termékkel, de úgy, hogy addig csak a magyar kistégelyes csokis édes mogyorókrémet ettem kétpofára, és ezek után a kenyérre kent nem édes mogyoróvaj kegyetlen mellbevágó volt, pár hónapja megláttam, megkóstoltam, és megtetszett. Bár én nem kenem kenyérre, üvegből kiskanállal tolom arcba.
Vagyis már nem, mert elfogyott. De ha már nagyon megkívánom, lehet, hogy nekiállok kotyvasztani. Csak rendeződjenek a dolgaim, és egyensúlyozódjak ki kissé..
-
BlacKSouL
addikt
Azt nem tudja valaki, hogy Pesten lehet-e kapni valahol a McEnnedy mogyoróvajat? Jelenleg.
Én Lidl-ben vettem amerikai napok akció keretében, ami azóta is tart, minden vackot kapni, de ezt speciel nem. -
BlacKSouL
addikt
Köszi,
Az jó, mert a 45 napommal már eléggé megszívnám a munkanapot..
Tudom, tudom, amúgyis közössel... de ismerve a céget.. kisesélyes..Ja, holnap 2nd round.
-
BlacKSouL
addikt
A felmondási idő munkanap, vagy naptári nap?
-
BlacKSouL
addikt
"A Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerint a Túró Rudi tehéntúróból, esetleg vajból vagy tejszínből, cukorból stb., különböző ízesítőanyagok hozzáadásával, csokoládé- vagy kakaómassza bevonattal készített, közel hengeres alakú desszert jellegű sajtkészítmény. A túrótöltet tejeredetű termékhányadának legalább 50% (m/m) kell lennie.
Érzékszervi követelmények:
Alak: közel hengeres alakú, sima vagy enyhén bordázott felületű rudacska.
Külső: a csokoládé- vagy kakaómassza a túrókorpuszt egyenletes vastagságban és összefüggően vonja be, sötétbarna színű, jól tapad, nyomásra enyhén repedezik.
Szín: a túrómassza egyenletesen fehér vagy sárgásfehér, ízesítés esetén az ízesítőanyagra jellemző színű.
Szag: a túrókorpusz bevonatára és anyagára jellemző.
Íz: kellemesen édeskés-savanykás, a túrómasszára, annak ízesítésére és bevonatára jellemző, tiszta, harmonikus." -
BlacKSouL
addikt
a b itt mit rövidít? asznivaló?
vonatkozó smiley a fogalmazás hiányosságainak kiküszöbölésére, a mögöttes gondolat árnyalására:
-
BlacKSouL
addikt
Másnak is baszakodik a upc net, vagy csak engem tüntetnek ki, mert jövő vasárnap letelik a hűség, és felmondtuk velük a szerződést?
-
BlacKSouL
addikt
"..szélvédettnek szélvédett...De megmarad a büdös is.."
-
BlacKSouL
addikt
válasz
freaghill #53129 üzenetére
Az a baj, hogy ez a kb. 10 éves poén akkor még úgy ahogy jó volt. 5 éve már kicsit elcsépelt lett, és most a fészbukosok akiknek egyrészt minden új az elmúlt 10 évből, másrészt szeretik ugyanazt ismételgetni úgy 10-12 napon át, telekúrják vele az egészet, és a végén átszivárog máshova is, ahol már mindenki egy penészes szakállú ezeréves poénként tekint rá, vagy kurvára unja, mert napok óta ezt olvassa azon a szaron, ahonnan tényleg rengeteg ismerősömet kéne kibaszni, vagy nekem kirakni magam, csak sajnos vannak dolgok amik miatt nem tehetem.
No ez most kijött így vasárnap reggel, mint egy chillis babos fing.
További vidám vasárnapot mindenkinek. -
BlacKSouL
addikt
Amúgy kiqrt szar idő van és volt is egész nap.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #53037 üzenetére
Gondolod?
Na akkor hallgasd meg innentől ezt, és aztán vesd össze az idei teszteken rögzített hangokkal.
Aztán ebben meg van pár összehasonlítás mondjuk pl. a 2013-as verzióval. Na itt érezni igazán a különbségetÉs hogy mennyire inkább a régi turbósra hasonlít a mostani.
Nyilván eltelt azóta pár év, de hiába a technikai fejlődés, a motorhang akkor is megmutatja az eredetét.
Az utóbbi években visítós F1 hangot most felváltja a fütyülős F1 hang
Majd kíváncsi leszek mikor tesznek rá ilyet -
BlacKSouL
addikt
Azt figyeltétek, hogy az új F1-es motorok hangja kísértetiesen emlékeztet a 85-86 környéki 1500 Le-s motorok hangjára? Mondjuk azokkal vannak most legszorosabb rokonságban. Jövőre, vagy 2 év múlva jönnek majd a vízbefecskendezők, és így, 25 évvel az akkori állapotok után eljutunk ismét oda, hogy feltalálják a 40 évvel ezelőtti technikát
-
BlacKSouL
addikt
Ma reggeli zöldségköret:
Kissé megbetegedtem. A mézes HP-t nem fotóztam le. De az esti forralt bort még le tudom..
Pusztujjjanak a kórokozók.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #53019 üzenetére
Klasszikust okít, szerintem mutat és mond mindent, mondjuk igaz, hogy elektronyos...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #52910 üzenetére
Számlának érdeklődj utána, mert míg ÜFSZ-on melóztam, számtalanszor volt belőle probléma az előfizetőknek, és a cég hozzáállása az volt, hogy "..az előfizetőnek kötelessége a számla meg nem érkezését megreklamálni az ÜFSZ-on, hogy mi lehet az oka, ez esetben a szolgáltató újraküldi a számlát/csekket..."
Tehát aki nem fizetett, mert nem kapott számlát, csekket, és nem is szólt, annak nagyon nem nézhettük el az elmaradást, aki szólt, annak megnéztük, újraküldtük.Persze azért jó tudni, hogy kivételes esetben volt hatalmunk felülbírálni a dolgokat, szóval ha úgy ítéltük a dolgot (pláne a vége felé, mikor már kihúzták alólunk az ÜFSZ helyi irodáját) akkor az előfizető megelégedettségét néztük, és nem feltétlen a 100-200 Ft-nyi késedelmi kamatot, vagy a szolgáltatás korlátozás feloldási költségét, stb.
(Nyilván, ha ki sem ment a számla, akkor céges hiba volt, de ez 0,1%-ban fordult elő. Olyan viszont volt, hogy a postás kutyája megrágta, beleesett a vizeshordóba, stb, tehát kiküldve ki lett, meg viszont már kvázi nem kapta, vagy begyújtott vele, stb.)
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Azt tudtam, hogy az újabb procik képesek órajelet csökkenteni, de a monitorprogram szerint az idle 1,6GHz-ről ledobja néha 90-100MHz-ig is. Onnan meg lassan visszamegy 1600-ra.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #52721 üzenetére
Egyébként pártíz éve még nagyban működtek falun a jégvermek, energetikailag ma is jobb lenne, ha lennének és használnák. Szépen raktározták hosszú távra a hideget, kevés(viszonylag) kis erőfeszítéssel, energiabefektetéssel. Nyáron a hideg jönne jól, télen a meleg. Úgy a hideget egyszerű volt raktározni nyárig.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #52721 üzenetére
Évek óta az erkélyen tároljuk a kaját télen, mondjuk ami kifejezetten fagyérzékeny, az marad csak a hűtőben. Nem számoltam ki mennyit spórolunk rajta, de egyrészt nincs agyonpakolva a hűtő, másrészt azt a keveset viszonylag alacsony fokozaton, könnyedén hidegen tartja a kompresszor, plusz nem nyitogatjuk olyan sűrűn sem, vagyis nem engedjük bele a meleg levegőt, amit újra kéne hűtenie. A konyha maga nem fűtött, tehát a hőcsere is hatékonyabb, és a hátsó rács is jól szellőzik, nem reked meg a forró levegő.
Az erkély hőmérséklete pedig ha nem megy tartósan -5 alá, akkor 0- 5 körül szokott lenni, tehát ideális hűtőhőmérséklet. De van aminek a -15 sem árt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #52603 üzenetére
Vagy inkább belesz.rva a ventilátorba?
-
BlacKSouL
addikt
Akkormostakkor végülis mondhatjuk, hogy hőhidat képeztek az ablak beszerelésekor, vagy nem mondhatjuk?
-
BlacKSouL
addikt
Érdekes, hogy most egyszercsak kidobott a ph. Ráfrissítettem a topikra, és már kint is voltam.
Éjfélkor lejárt valami kuki? -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #52516 üzenetére
A langyos vízzel óvatosan, ha túl melegre sikerül, akkor elég egy kis feszültség és egy csinos roppanás keretében keresztbehasad az üveg. Láttam már ilyet sajnos.
És fordítva is igaz, nyáron a tűző napon 60-70 fokos ablakra sem jó a csaphideg slagot egyből ráveretni. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #52443 üzenetére
Ezt meg itten nem hosszabbították meg
Ez a tavalyi sztorinak az összes képe egyberakva. Érdemes a végén a térképet megnézni, honnan és hogy sodródott el a két roncs. A vonató csak kb. 30-40 km-t vontatta.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #52446 üzenetére
Nem, ezt külön a Readerben nyitom meg, asszem XI. 11.0.06 Nem találtam olyan beállítást. De várj, nem az automatikus fókusz a baj. Ha rákattintok a dokumentumra, és egérrel vonszolom le-föl, utána sem görget a tekerővel.
Egy egész, kb. 8 cm hosszú, átlag 2 cm átmérőjű friss zöld(nem pácolt konzerv) paprikát. ?
Az elég meredek, mert mi 8-an tudtunk kivégezni egy felet.
-
BlacKSouL
addikt
Az miért van, hogy megnyitok egy pdf fájlt, és hiába van egérdriver normálisan telepítve, a tekerőgomb mégsem működik alapértelmezetten? Tekerem, nem görget.Ha rákattintok a rejtett ikonok megjelenítése ikonra, akkor utána működik, de ha másik ablakra váltok, és visszaváltok, akkor ismét nem működik a görgetés a pdf-ben. Rejtély.
Az is érdekes, hogy az x64 mennyire másképp kezeli a memóriát. Sima 32bites 7-es 4GB-al céges laptopon általában 50-55%-os kihasználtságot mutat, itthon az 4G-al az x64 első néhány perc után beáll 22-30%-ra. Jó, cégesen van vagy 3-4 olyan alkalmazás, amit rendszergazda kezel, és ami az itthonihoz képest plusz, de nem ennyivel több.
Baráti társaság 2 tagja hozott Mexikóból jalapeňot. Egy 8 fős vacsora keretében kóstoltuk egyéb mexikói ételspecialitások mellé. Amikor 1-1 darabkát a szeletkéből bekóstolt mindenki, pár percig csak hápogás, tüsszögés, orrfújás, izzadás, vörösödés volt. De panasz nem
Biztos van erősebb, de 8 közül senki nem vágyott durvábbra.
-
BlacKSouL
addikt
Ez a kodak adémia nagyon jó, van canon adémia, meg nikon adémia is?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #52369 üzenetére
hasonlóképp, mint a gyön
-
BlacKSouL
addikt
Ugye, hogy az idő miatt se görcsölök annyit így, hogy valami felszabadulást látok a közelben.
Amúgy most átmentem vizsgadrukkba, ami igaz állásra is, sulira is. Rég éreztem ezt, de pénteken melóból hazafelé olyan volt, mint víz alól kiszabadulni. Pedig hol vagyok még a teljes szabadulástól.Köszi mindenkinek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #52358 üzenetére
Még nem. Majd ha lesz hova tovább. De a következő 2 hétben nem megyek be dolgozni. Szépen elküldetem magam kivizsgálásokra, egyébként jogosan, mert 6 éve nem voltam, viszont vannak gondjaim. Nyilván stressz generálta, de az most mindegy. Meg van még 4 vizsgám, azokat is meg kell csinálni, de mivel kategorikusan kijelentették, hogy nem engednek el, ezért az egyetlen megoldást kell hogy válasszam. Közben állásinterjúk, jelentkezések, önéletrajz hagyigálások, mindenmás. Turbó fokozatú állásvadászat. Az elmúlt 6 év el nem használt lendületét egyszerre betolom.
Szal holnap pl. 1-kor közvetítős interjú, Bpesten, 5-kor vizsga. Kedden reggel 8-tól szintén vizsga. Délután meg elmegyek a dokihoz.FH: köszi!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #52351 üzenetére
Ehh, nem láttam volt.
Szóval akkor aszondod, hogy a fűtés esetén csak akkor jön ki laboratóriumi körülmények között a 4,5, ha a kültéri egység is +16 fokban van, meg a beltéri is, és a beltéri egységet mondjuk hirtelen 18 fokra állítják turbo fokozatban?Nagyon nem köpdösök majd, mert a képemre fagy, aztán azt hiszik valami nyáladzó veszett állat vagyok.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #52348 üzenetére
Az biztos. Komolyan megijednének.
Most néztem pár webkamerát, eléggé száraznak tűnik arrafelé minden. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #52346 üzenetére
Eh, mindig abból indulok ki, hogy itt nálunk ami lehull, az meg is marad, meg el se takarítódik. Tehát itt letaposott hó van szinte mindenhol, de hálistennek, ha Pesten nem kell bokáig tocsognom meg csúszkálnom. Öltönyhöz vicces a szöges bakancs
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #52344 üzenetére
Köszi!
Nekem is gyanús volt, de hát az ember jóhiszemű, ha üzleti ügyről van szó. Pláne hogy arrafelé nemigen volna hely sem, pláne ingyen..
Második ötletem nekem is a Felvonulási volt, legfeljebb annyival előbb megyek, sétálok egyet. Jobb lett volna ha nem fagyban, hóban latyakban kell mászkálnom, de ez csak a szokásos: ha nekem nagyobb dolgom van, mennem kell valahova, akkor hó és fagy van
Na de ez most olyan mértékű ügy, hogy azt se bánom, ha szánhúzó kutyák rángatnak oda a bokámnál fogva egy szál alsógatyában. -
BlacKSouL
addikt
Tudja valaki, hogy amennyiben a Damjanich utcában nem tudok leparkolni (azt az infót kaptam hogy az ingyenes), akkor merre érdemes továbbmennem, hogy normális helyen le tudjam tenni a kocsit úgy 1-1,5 órára? Damjanich 38., elvileg Dózsa felől érkezem. 12:30-13:00 között.
-
BlacKSouL
addikt
-5°C-os kinti hőmérsékletnél +46°C-os levegőt fúj ki a légkondi. 790W-os pillanatnyi teljesítményfelvétel mellett.
Mivel 4.5-ös EER, COP, a 0,79 x 4,5 = 3,555 kW.
Mindez szellőztetés után, amikor a benti hőmérséklet 19,3°C-ra hűlt. Később persze ahogy megközelíti a beállított hőfokot, lelassul a kompresszor, lemegy 350-380W-ra, és kb. 34-35°C-os levegőt fúj ki.Semmi különös, csak úgy tetszik.
-
BlacKSouL
addikt
A miénkben is volt már cserélve sokminden, ékszíj, talán még motor is, de az lehet hogy csak szerelve. A centrifugáját nem használjuk 18 éve, de az utóbbi 10 évet bármilyen hiba és szerelés nélkül bírta.
Anyám egyszer belerakott egy szivacszúzalék párnát, ami szétnyílt, és az egész gép tele lett 2-50 mm-es apró szivacsdarabkákkal... Kb. 2 órai megfeszített munkával kimertem belőle, meg leeresztettem a leeresztőjén, meg vagy 5 csak öblítés móddal átszivattyúztam, onnantól tökéletesen megy. Egyszer meg valami szar öblítő eldugította az öblítőnyílást, azt is kipucoltam 1 óra alatt. De ezek nem meghibásodások, esek kvázi user errorok. -
BlacKSouL
addikt
Bpesten német érdekeltségű, vasúti járművekkel kapcsolatos gyártócégnél (fék) nem dolgozik valaki esetleg? 23.ker
-
BlacKSouL
addikt
Hogy a vérbe lehet a gmail-ben elérni, hogy miután kijelentkeztem, ne ugyanoda akarjon visszajelentkezni?
Kilépek, és nem tudok másik fiókba átlépni. Sütiket törlöm, de semmi. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #52098 üzenetére
Fejlődés?
A japán autókba úgy kb. 50 éve szerelnek digitális kvarcórát, mégis, a néhány éves autók egyikében késik, a másikban meg siet a beépített óra. 50 év alatt nem lett pontosabb semmivel.
Akkor végülis mi fejlődött?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #51987 üzenetére
Nem vagyok túl jó passzban. Ez lehet az oka.
Még nem döntöttem el, hogy bejárjak dolgozni, és lesz ami lesz, max kirúgnak(1 hónap felmondási) közben keresek melót persze, vagy menjek tartós betegállományba, és úgy keresgéljek melót? Ugyanis ha dolgozom, akkor egyfelől az iskola miatti kiesést, másfelől az interjúk miatti kiesést kompenzálnom kell, gyakrlatilag állandó 12 órázások. Ha viszont tartós bsz, akkor az alatt tudok menni iskolai elfoglaltságokra is, meg meló keresésre is több időm, energiám marad. Azonban ha lejár, akkor vagy így, vagy úgy de megszüntetődik a munkaviszony,.
Egy biztos, a tél eleji lökés után tegnap-ma eljött a pillanat, amikor az instant felmondás határán állok. De akkor inkább a fenti két verzió egyike. Az utóbbi pár hónapban olyan mértékűvé vált az idegeskedésem, a belső feszültségem, hogy ost kicsit kiborultam. Jelen pillanatban a regisztrált álláskeresői státusz is sokkal vonzóbb, mint akár egyetlen másodpervc a melóban. A decemberi szívritmuszavar is emiatt volt.
Holnap elvileg munkába kéne mennem, csütörtökön Vállalatgazdaságtan izsgát írok, pénteken anyagismeret szóbeli vizsga, hétfő EU ismeretek vizsga. Tudom, pusztuljak el hogy ezek a legnagyobb problémáim, de most sajnos pont ez van.Szóval 6 év azonos helyen lévő munkaviszony után ismét a teljes bizonytalanság felé fordul a kormányrudam. Régen ez volt az alapszituáció, de 6 év alatt el lehet kényelmesedni. Most fura. De
-
BlacKSouL
addikt
Béreltünk egyszer egy ilyen Sciroccot reprezentatív célokra, és volt szerencsém hátul utazni benne egy 120 km-t. 2.0 TSI volt benne, de amellett, hogy szűk volt belül, legalább hangos volt, de nem nagyon ment. Szóval menni ment, csak nem nagyon. Annyira nem, amennyire hangos volt. Ráadásul belül hullafekete volt, és mivel szűk, sötét is. Hátsó ülésen magam mellé szórt tárgyakat nem találtam.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #51860 üzenetére
Ez így van
valami 14 Ft/kWh asszem...majd megnézem ne mondjak hülyeséget.
De az új pcre való átállást is megérzi a rendszer. Az üresjárati fogyasztás kevesebb, mint a fele, a terhelt meg szerintem kb. harmada.
A fényforrások is ledesek lettek, csak a budiban van egyedül hagyományos, asszem 60W-os, meg az asztali lámpám halogénes 20W-os, de a többi mind 8-10 W-os.
Szóval így oszt tényleg van rezsicsökkentés, hogy az ember befektet kisebb fogyasztású eszközökbe, hőszigetel, odafigyel, meg az idő is kellemes. -
BlacKSouL
addikt
Az elmúlt 2-3 hónapban a napi átlag fűtésköltségünk a teljes lakásra 68 Ft volt, ha csak azokat a napokat számoljuk, amikor kellett fűteni. (A max 131, a min meg 38) Ezt onnan lehet tudni, hogy a légkondi fogyasztásmérőre van dugva, és az összes fogyasztás fel van írva minden napra. Így az adott szobában 25 fok van, a legtávolabbiban pedig 23. A konyhát és a budit nem fűtjük. Amikor a nap süt (elég ritka) akkor viszont egyáltalán nem kell fűteni, mert É-D fekvésű a lakás, tehát az erkély felől 2 szobát elég melegre fűt a nap.
Tavaly ugyanezen időszakra 160-180 Ft volt a napi költség, plusz ugye -10° alatt már nem nagyon fűt az A/C, olyankor bekapcsolt a radiátor is.
Hálistennek az áram minősége nem rosszabb, mint volt, és fel sem igen robban.
Szóval az idei télre nem lehet panaszom, kicsit azért süthetne többet a nap, ja. -
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #51853 üzenetére
Itt most is hideg van. Itt mindig hideg van.
Az meg nem érdekel, hogy Szeged belvárosában egy déli fekvésű panelház barnára festett fala előtt 10 centivel "akár 16 fokot is mérhetünk"Azt nem értem, hogy az epicentrumtól több 10 kilométerre, éjjel fél 3-kor emberek százai, ezrei érezték a földrengést. Mi a pékf.száért nem alszanak ezek az emberek hajnali fél 3-kor? Én pl. aludtam, mint a bunda. Pedig állítólag itt is érezték. Nekem a polcomon több tárgy is úgy van elhelyezve, teljesen véletlenül egyébként, hogy ha itt több centit kilengene az egészmindenség, akkor azok mint a kö zuhannának lefelé, vagy dőlnének elfelé. De egyik sem mozdult el egy millimétert sem.
-
BlacKSouL
addikt
Nálunk a régi korszak rakétáját, amivel amúgy semmi nagyobb probléma nem volt, azon kívül, hogy a papír porzsák még jobban visszafogta a teljesítményét, egy rendszerváltó takarítógép követte. Azonban a nedves szőnyegtisztítás hátránya miatt - hogy ti. egy napig nedves maradt a szőnyeg, és csak a kőpadlón lévő szőnyeget tudtuk vele takarítani, parkettásat nem - az előny, hogy tényleg nagyon jól kitisztította a szőnyeget, eléggé korlátozottá tette, csak a nyári időszakra, csak 1 szobára. Így egy idő után leszereltük a nedves részét, és miután a szivattyúját is 2x javítottuk házilag, megmaradt sima porszívónak. Kicsit hangos, kicsit melegszik, de még szív.
Aztán ugye jött nemrég a vizes megoldás, teljesen tökéletesen teszi a dolgát, a legtisztább mind közül. 4 fokozatú, és soft-start megoldással indul, amit sok gépnél nagyon hiányolok.Viszont ezen nagyon jót röhögtem:
"Kata - 2013-01-22
Körülbelül 3 éve használom már a porszívót, ma már inkább porfújónak nevezném. A motor felé eső legközelebbi szűrőjét (egy egyszerű szivacs) csak teljes csavarhúzós szétszereléssel lehet kitisztítani, enélkül lelkesen fújja a port a motor felé, majd ki a gépből. A tartály szigetelése egy idő múlva nem teljes, a gégecső belépésénél is engedi ki a port és a külső szűrőkön is. Összességében ennyi pénzért jobban is meg lehetne tervezve!"Az üfsz nem vette észre, hogy bizony a leírás alapján Kata szárazon használja a vízszűrős porszívóját
Vízzel töltve ugyanis nincs ami porozzon.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #51748 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #51743 üzenetére
Vegyészlyányok, lehúzós márkaszervizek, rúzsos sajt, exchange rate, o roszatom, Róma vs. Milánó, pina.
Ja, az nem volt.
Meg gyökérkezelés. Az volt.(Tescoban most(?) akciós Castello rúzsos egész bátran finom. Tegnap vettem egy 0,074 kg-os darabot, 4499 Ft/kg áron 333 Ft-ért. Ma meg vettem egy 0,052 kg-os darabot, 5499 Ft/kg áron 286 Ft-ért. 1 nap alatt 1000 Ft/kg-ot nőtt az ára. A csomagolás napja 2014.01.16 mindkettőn...Nincs infláció, mi?
)
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #51721 üzenetére
Az általuk kiadott írásbeli árajánlaton ez szerepel:
DSG szűrő: 8147 Ft
DSG olaj: 6l x 5500 Ft
Motorolaj: 4l x 6100 Ft1.9 PD TDI Touran esetében dettó ugyanez, kivéve
Motorolaj: 5l x 6100 Ft -
BlacKSouL
addikt
2009-es VW Passat CC 2.0 CR TDI motorba miért akarnak 4l x 6100 Ft-ért motorolajat tenni, és melyik olaj lehet az, amelyiket egy VW-Skoda-Seat-Fiat-Alfa vegyes "kvázi márkaszerviz" bele akar tenni ennyiért?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #51710 üzenetére
Nem leheeeet, hát tévészékházat felgyújtani, meg rombolni törni zúzni sem okés, mégis, mikor ezt elmondta valaki, akkor rendőrállam lettünk hirtelen.
-
BlacKSouL
addikt
Boltban (Tesco) kapható pálpusztai mennyire hozza az élvezeti értékét?
Most vettem valami francia rúzsos sajtot, elég penetráns, de büdösségben nem annyira kellemetlen, ízre viszont jó. Szokatlan, de jó. Pálpusztait még nem kóstoltam, de elvileg egy ívásúak. Csak sokkal kellemetlenebb jellegű a szaga. -
BlacKSouL
addikt
Már megint elkövettem a hibát, hogy néztem a kézimeccset, állandóan azt várom mikor kapok szívrohamot.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #51683 üzenetére
Nekem eddig 3-at kezeltek, a bal fölső 4-5, és a jobb alsó 6. A legelső alkalommal az injekció nagyon hasznos, én semmit nem éreztem, az égett szagon kívül a fúrásnál. A második alkalommal még kell az érzéstelenítő, de elrontottam, hogy a 3.-hoz is kértem. Mert nem a gyökér, meg az idegek fájtak, vagy gyulladtak be, hanem az ugyanoda beadott injekciók cseszték szét az állkapocs melletti idegeket, és majd felrobbant tőle a fél pofám. A második fognál már csak 2x kértem, de mivel mellette volt, már a másodiknál is gázosabb volt, mint a kezelés. Mondjuk a 3. alkalomnál toltam hátrafelé a széket rendesen, de az is csak kb. addig fájt, míg csinálta, meg még max. 30 percig lüktetett. A harmadik mondhatni rutin volt, ott viszont 3 gyökérből 2 csavart volt, így a kezelő tű nem nagyon tudott lemenni rendesen, volt hogy 5 percig kereste a doki a bemenetet.
És mivel egész odáig nekem mindössze 3 tejfogamat húzták, nem igazán volt a szívem csücske a fogászat. Azóta sem az, de legalább úgy megyek oda, hogy ami nem öl meg, az erősít. Sajnos a 2. fog már azóta letöredezett, így azt egy épített csappal kéne megcsináltatni, amire egyelőre se keret, se idő, se elhatározás. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #51634 üzenetére
Nekem Milánóról az az élményem, hogy mikor onnan 30 km-re északra volt egy üzleti tárgyalásunk, délután elterveztük, hogy bemegyünk a városba szétnézni. Megkérdeztük a partnert, hogy hova érdemes elmenni. Mondta, hogy a vasútállomáson van egy csomó túristainfó, ott lehet ilyen térképes nézelődős utazgatós programot estére tervezni. Mondtuk, hogy de nekünk van GPS, kocsival mennénk be. Erre úgy nézett, mint aki szellemet lát. Mondta, hogy ő itt lakik 40 éve, de autóval még sosem volt Milánóban. Csak vonattal. Mi meg erősködtünk, hogy de jó nekünk a kocsi is. Annyit mondott: Good Luck.
A 30 km alatt átmentünk 5 azaz öt db autópálya fizetőkapun, kifizettünk kb. 29 €-t egy irányban, beértünk a körgyűrűn belülre, és onnantól kezdve 1 órán keresztül sehol, de értsd úgy: SEHOL nem tudtunk megállni. Parkolni teljesen esélytelen volt, megállni meg maximum a lámpáknál. Egyszer féloldalasan megálltunk egy parkolóház bejáratánál, de 25 €-t nem akartunk kifizetni 1-2 órára. Az 1 óra keringés alatt (kb. 15 km eszetlen kolbászolás) semmiféle érdekeset nem láttunk, de mondjuk igazán be a belvárosba nem is jutottunk, mert egy belső körzet még külön fizetős, már csak behajtásra is. Szóval egy óvatlan pillanatban hátraarcot nyomtunk a GPS-nek, és kievickéltünk a városból, ugyanannyiért, 5 kapun keresztül, vissza a szállásra egy kis csendes alvóvárosba.
Hozzáteszem a beút kb. 25 perc volt, vonattal 1 óra lett volna, de nyilván nem véletlenül mondták, hogy vonattal kéne menni.Cserébe másnap átmentünk Comoba, meg Luganoba.
Meg előző nap azért lefelé érkezvén Velencébe is bementünk 2 órára. -
BlacKSouL
addikt
Ide is, annak aki nincs fent, vagy nem lát..
A Polgárjenő hivatal és környéke mostantól úgy világít, mint a San Siro vagy a Camp Nou BL meccs alatt. A stadionépítő hullám jegyében a fényvetők már ideértek.
Mondjuk a rezsicsökkentés jegyében a környéken lakóknak nem kell felkapcsolni a villanyt a keresztrejtvényfejtéshezEz kétségtelen...
Hogyismondjamcsak. Felújították a hivatalt, és az előtte álló múzeumot kívülről. Nem lett rossz. De nem értem minek oda ez a kb. 20 000 W-nyi dicsfény. Gyanítom, hogy nem fog ez egész évben égni, csak ünnepnapokon, és országjáró kampányok idején. Szépnek szép, bár kicsit inkább vicces, ugyanakkor a hasznosságát mérlegelem, hogy miszerint minden más már oké? Már más területen maximálisan teljesít a város?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #51515 üzenetére
És akkor ezt az ellentmondásnak tűnő délibábos látomást most mindenki tudomásul veszi, kb. egy napig szóbeszéd lesz, aztán megy minden úgy ahogy eddig.
És akkor kijön egy törvény, miszerint minden magyar állampolgárnak jó nagyra kell nyitnia a száját, hogy a politikusok már elég messziről beleszrhassanak, és akkor egy napig azon megy a szóbeszéd, és aztán minden megy tovább ugyanúgy.
Aztán az újabb törvénynél a hajunkba törlik a kezüket az ebédnél az asztal alatt, és így tovább.
Kétharmad az kétharmad, baszomannyát. A hithű nemzeti érzelmű állampolgár kussol, befogja a pofáját, és a nemleszünkgyarmaton végzi a rendes tisztességes rabszolga dolgát. Puffogni meg nem érdemes, megszavaztuk, akkor megszavaztuk. Azt kaptuk amit kértünk. Én nem is értem az embereknek mi bajuk. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #51500 üzenetére
Ettől mindenki jól lenyugodott
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #51464 üzenetére
Én egyszer majdnem idegbajt kaptam, mikor haverjaim nyaralás közben a Balatonnál készülődve a strand utáni zuhanytól az esti előmelegítésre, nézve a naplementét, stb. benyomták azt a szart. Szinte ugyanezek voltak, Gyakorlatilag a legdurvább kékfény, 16-os karikával. A tények már évek óta ezt csinálja. A hírigazgató egy idegbeteg pszichopata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Telekom mobilszolgáltatások
- OpenWRT topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1
- Opel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest