- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #5666 üzenetére
0:25-től 'csak' csíkos, de 0:59-től úgy tűnik, mintha a csíkozott rész a tőle jobbra lévő részt duplikálná..
..eleinte látszik bal oldalt alul a jobboldali kép folytatása, azaz a fák balra tűnnek ki a képből, de 1:05-nél már bal alul is csak a baloldali csíkos képhez tartozó rész látható.(segíteni nem segítettem, csak írom amit látok)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #5653 üzenetére
Kár vóna az Ipari parkból bemennem Pálfalvára, majd ismét elindulni vissza Pestország irányába
De a többi nagyjából stimmel. Ja, az utazási idő még nem, mert nem megyek pályára, azért fizetni kéne, a cég ezt sajna nem állja, csak a céges kocsikra, de még engem se fizet agyon.
Úgy viszont közelebb van a 2ó-hoz.
Valami hétvégi vagy ahhoz közelebbi időpont még jobb lenne.[közben ledőltem alvadni, mert reggel szokatlanul extrém korán kell kelnem, 4 óra alvás nem olyan sok..]
-
BlacKSouL
addikt
ha meleg van és süt a nap, akkor vajmi kevés hiányzik már hogy maradéktalanul élvezzem az életet. és akkor jobb lenne.
Az időjárás nem baj ha télen télies, csakhogy nincs ősz és tavasz. helyette nem nyár, hanem tél lett. nekem ez nem tetszik. és a télies időjárásnak azon kívül hogy szeretjük a havat, mert szeretjük és kész, szinte csak hátrányai vannak. és amíg nem szembesülök vele addig nem érdekel. onnantól hogy sokkal többet mint ami élvezhető, már igen.
ha igazán szereted a telet, akkor miért nem a sarkkör környékére költöztél? megjegyzem Anglia időjárása klasszisokkal élvezhetőbb 2 év óta, mint Magyarországé.macsek: az csütörtök? elvileg 15:45-kor ér véget a munkaidőm, azaz ha csengőszóra elhagyom a gyárat, akkor 5-kor(17:00) legideálisabb esetben valahol a 3-as főúton tudok létezni úgy Aszód és Kistarcsa között. megjegyezve, hogy péntek munkanap, és 5:40-kor kell kelnem, hogy 7:00-ra beérjek a japán vezér orra előtt az ajtó fölött függő óra szerint. az elszívó kész van, beszerelve, tökéletesen működve. más szerelnivaló jelenleg nincs. és nem is épp üzleti útról esek hazafelé, mint legutóbb
-
BlacKSouL
addikt
Én csak közvetítem. Nem én irányítom. Sajnos. Tényeket közlök egy kevés saját véleménnyel. Majd ha 25-30 fok lesz hónapokig(minimum 5 hónapig), akkor a folyamatos lelkendezésem lesz túlsúlyban. Nem rajtam múlik az arány. Sajnos.
Amúgy mondjuk a spanyol tengerpartról szemlélve, vagy a sivatagból nézve én is örülnék ha itt 5-6 hónapon keresztül fagypont alatt lenne a hőmérséklet, 2000 mm lenne a minimum csapadék, és évente alig 1-2 hét lenne a nyárias napok száma. És engem sem zavarna. Ahogy az sem zavar, hogy Szibériában -25 fok körül van a téli átlaghőmérséklet. Sőt, a Déli-sarkon meg kegyetlen hideg és 6 hónapig tartó éjszaka van. Juhéé. De ha a saját bőrömön érzem a sokkal rosszabbra fordult időjárást, meg a pénztárcámon persze, hisz napsütés nélkül manapság még kevés génkezeletlen növény terem bőségesen, pláne a millió hektárnyi belvizek alól kipislákolva. Meg nagyanyám 4-5 teherautónyi fát tüzel el a megnövekedett fűtésperiódus miatt a korábbi 15-20 év 1-2 teherautónyija helyett, (hogy csak példát mondjak), akkor miért érezzem úgy hogy valójában sokkal jobb mint korábban bármikor? A városvezetésünk impotens tehetetlensége már csak tejszínhab.
Tudom, én vagyok a béna, hogy nem látom meg mindezekben a rosszra fordult körülményekben a jót, de én már csak ilyen pesszimista vagyok. A sz.rról nem akarom azt képzelni hogy csoki, csak azért mert hasonlít rá.lapozz át ha nem bírod a valóságot. lehet ignorálni, átugrani. sosem vágytam rá hogy ignoráljanak, de ha muszáj.. alapelveket nagyon remélem nem sértek (ezzel legalábbis) örülj annak hogy Neked most nagyon fenékig tejfel van, és szard le a síránkozásomat.
-
BlacKSouL
addikt
Ááá, hát ez aztán...
CBA-csoportba tartozó élelmiszerboltban hamarosan lejáró szavatosság miatt 140 azaz száznegyven Ft a barna üveges Krusovice
Ráadásnak ez a cikk -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #5598 üzenetére
Úgy szokott lenni, garantált bérelt net sosem ócsó. Sosem kérdeztem, de szerintem jobban járnánk valami nem garantált jóárasított lakossági csomaggal.
Más: Az hogy van, hogy elmentünk Csehországba üzleti útra, este bementünk a 80 000 lakosú cseh város központjába, és nem találtunk 1 óra sétálgatással egy jó ízes, cseh tradícionális vendéglőt, ahol mindenféle cseh specialitásokat ehettünk volna, volt viszont sok café, meg étterem, üvegasztalokkal meg négyzet alakú tányérokkal, franciás "eleganciával". Nem tudtunk egy tisztességes cseh parasztvacsorát enni. Végül egy hibrid megoldást választottunk, ahol legalább az asztal fából volt.
A másik, hogy hiába kerestünk cseh sörözőt, csak café volt, meg bár. De akárhova mentünk be, mindenhol 1 vagy max. 2féle sör volt kapható. Én úgy képzeltem, hogy legalább egy olyan helyet találunk, ahol van vagy 6 sörcsap, 6 féle cseh sörrel, meg a többi hűtőben üveges. De nem. Starobrno-s pohárban, Staropramenes sörcsapból, kizárólag egyféle világos Krusovice volt ahova végül bementünk. Az étteremben meg 2féle Budweiser.
Jó, Tescoban van sok, eligazodni se könnyű, de én nem úgy képzelném hogy a csehek Tescoból söröznek. -
BlacKSouL
addikt
[link]
megveszekedett sebesség.. -
BlacKSouL
addikt
ötödik (5.) hónapja tart a tél (november-december-január-február-március). b@szott hideg van. k.rv.ra unom már a telet!! ez nem szibéria, nem is északi sark. 4x3 hónapig tartó évszakok vannak a földrajz tankönyvekben, amit vagy ideje lenne átírni, vagy jó lenne már ha eltakarodna a tél a p|csába!!
Ja: a cseh sörök még mindig kurvajók!
-
BlacKSouL
addikt
Remélem az idei év nem lesz ennyire irgalmatlan pocsék, de azt hiszik csak azért szidom az időjárást, mert utálom a hideget meg egy morgós vénember vagyok, csakhogy az hogy tavaly 1 hétig volt nyár, az nem normális...júliusig napsütést sem is láttam, állandóan szakadt az eső, hideg volt, mitől lett volna gyümölcs, zöldség, bármi...
Meg is látszik az árakon. Az 550 forintos napraforgó olaj biztos nem a forint árfolyama miatt van, ahogy a 400 Ft-os cukor sem, de a cukorgyárak megölése ahogyan a Torbán kormány mezőgazdasági irtóhadjárata anno már politikai kérdés, abba ne menjünk bele.A káposztára nem tudok megoldást, nekem anno nagyanyám tett el mindig de csak egy kis 50 literes kerámia hordóba. Ott nagyon figyeltek, hogy mindig lenyomja egy nagy kő a lé alá a káposztát, mindig legyen lé rajta, és a fedele mindig vízben legyen, hogy ne kapjon levegőt folyamatosan, erre volt egy kis perem is direkt. Emlékszem mindig én segítettem "taposni", persze kézzel, de hogy miket és milyen sorrendben tett bele nagyanyám, azt már nem tudom...egyedül a birsalma rémlik meg a só
Viszont isteni volt.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #5397 üzenetére
hát ezt én sem értem, de apuci-anyuci inkább ad hetente egy 10-est, 20-ast, csak ne kelljen addig se otthon látni a kölyköt. bár nemtom, még nem vagyok szülő, és mikor az leszek sem tudom mi lesz a trendi, de én azért nagyon igyekezni fogok, hogy az általam normálisabbnak mondott életstílust vegye magára.
mindenesetre azzal hogy mások füsttel tartósítják magukat, azzal semmi bajom, ha én ebből nem érzékelek semmit, de legyen már választási lehetőségem. a dohányosok meg önző érvekkel támasztanak alá. "ha nem tetszik a füst menj máshova" "Csakhogy a másik helyen is ott füstölsz te vagy a haverod, gyökérkém.." és visszakanyarodtunk a problémához, hogy minden egyes hely dohányzó. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #5389 üzenetére
Akkor vegyük Salgótarjánt, én a belvárosban lakom, gyakorlatilag a városhoz tartozó kocsmák és vendéglátóegységek 95%-a 1 km-en belül van.
Nincs igazán szórakozóhely. Ami van, az 3 hely: Saci bár, (Ex-Pécskő Café) Mojito club, Deja-Vu club.Saci az élőzene, és az elvált 40-es anyukák, valamint 40-es kiégett faszik gyűjtőhely, amúgy mi is ide járunk táncolni, de nem a törzsközönség miatt.
Mojitoban nem voltam csak még mikor Pécskő volt, az a nevével nem összefüggésben nem kávézó(volt) hanem egy diszkó(-szerű valami), pénteken mai modern, szombaton retró vagy karaoke.
Deja-Vu pedig szintén diszkó(-szerű valami) fentihez hasonló módon.
Utóbbi kettő törzsközönsége a 13-19 közötti korosztály, egy pár betévedő idősebbel (max 30)Saciban a szellőztetés az ha kinyitják az ajtót-ablakot. Télen nem nyitják ki.
Diszkókban van légkondi, de nem kapcsolják be, meg amúgyis, az levegőt nem cserél, csak hűt, meg minimálisan portalanít.
Mindhárom helyen a közönség 90%-a bagózik. Diszkókban mellé még mesterséges füstöt is nyomnak, Saciban magától is vágni lehet.
Mi a barátaimmal szeretjük a diszkót is, meg az élőzenés mulatóst is. Tehát zenében van, füstben nincs választási lehetőség.Éttermek közül kettő van ami említésre méltó, egyik nemdohányzó, másik meg szeparált, elválasztott légtérrel. Tehát étkezni tudok füstmentesen, noha ez félévente 1-2 alkalmat jelent csupán, plusz az üzleti ebédeink.
Egyéb jellegű hely a Café Frei. Ez sajnos színvonalasnak mondható, de minőségileg szerintem egyre kevésbé vonzó, ugyanakkor ha jól emlékszem nemdohányzó, és kávé mellett szendvicseket, bort, sört is lehet fogyasztani, valamint a diszkrét háttérzene miatt beszélgetni is lehet.
Minden más ezen kívül kocsma, ahol szól, vagy üvölt a zene, beszélgetni hangosan lehet vagy ordítva, inni lehet, meg vastag füst van. Minden kocsma dohányzó.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #5382 üzenetére
Hááát.. erősen szkeptikus vagyok..
Utálom azt, hogy itt nálunk pl. akárhova megyek péntek vagy szombat este, egész biztos hogy másnap bevérzett szemmel, köhögve fulladozva, berekedve ébredek, a ruhám olyan okádékszagú mintha abba öblítették volna, és kell egy fél nap mire regenerálódik a tüdőm, és fulladás nélkül tudok levegőt venni.
A kocsmák, diszkók, szórakozóhelyek tömve vannak emberekkel, és minden ember kezében ott a cigi, füstöl, és fújja bele a többi füstbe. Elszívó nincs, légcsere nincs(pláne télen), és az a kevés kisebbség aki nem bagózik, kénytelen elviselni annak a sokszáznak a hobbiját.A kisebbség semmire nem lesz képes. Tiltani pláne.
Régen a vendéglátó és szórakozóhelyeket ketté kellett (VOLNA) osztani dohányzó és nemdohányzó helységekre. Látszatként megvan, valójában nincs ilyen. A nemdohányzó területen is megfulladok.
Egyes helyeken akkora füst van, hogy 5 méterről már nem lehet látni a körvonalakat, legfeljebb fényeket. (És ebben nincs benne a mesterséges diszkós füstgép. Ez mind bagó.Szóval flém ide vagy oda, ez a helyzet.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #5371 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
14-be beletört a bicskám..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #5286 üzenetére
Az. Az.
Az.
van valami 4/4-es is, de az nem a netezésre, hanem talán a levelezésnek dedikált(mi értelme nemtom), de ezt már rég kérdeztem. Mindenesetre ez most a 0,95-ös átlagával hasít. Amikor 0,1 körül lábadozik, azt már erősen megérezni. És erre van kb 28 ember.
2011-ben.
És tervezik hogy minden de minden Japánba lesz áttéve, gyakorlatilag egyszerű terminálok előtt fogunk üldögélni. De okos ötlet..., remélem annak is 1/1-et hagynak majd meg. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
hétfő-kedd Csehország
-
BlacKSouL
addikt
.igs fájlt meg lehet nézni valahogy valamivel, ha nincs hozzá CAD programunk?
Mondjuk az is vicces hogy egy autóipari beszállító cégnél nincs 3D tervezőprogram, vagy legalább valami amivel meg tudjuk nézni hogy mit küldünk a beszállítóinknak. A tervező meg tudja nyitni, a beszállító meg tudja nyitni, mi meg csak postások meg üzenetközvetítők vagyunk, mert nem tudjuk miről beszélnek. Nem látjuk.kukac: aztatot nemtom, de kivételesen süt a nap. mondjuk -4 fok van, de mindent nem akarhatok egyszerre.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #5194 üzenetére
Na, teljesen azt hittem láthatatlan a hozzászólásom.
Persze ez senkit nem érint, bezzeg az hogy most már majd átlátszóbb lesz az aki a fizetésem több mint felével "gazdálkodik"... -
BlacKSouL
addikt
JÓ REGGELT!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #5105 üzenetére
Nana.
Engem anno sima diákmelós raktárosból úgy "léptettek elő" irodistává, hogy felfedeztem egy hibát az azonosítócímkén, amit évek óta használtak, és angolul volt rajta a szöveg. Kaptam érte privátban egy sört a magyar főnöktől, meg felajánlotta, hogy ne égessem magam a raktárban, menjek fel az irodára melózni. Persze ehhez kellett az hogy újító szellemű, és nagyon közvetlen, jó fej volt. Ki is rúgták érte. Mármint azért mert túl közvetlen volt, és állítólag nem tudta megoldani a feladatait. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
zoltanz #5017 üzenetére
Mindenképp..
húszmilliárdos sikkasztások, hűtlenkezelések, csalások úgysincsenek eljáratva. Valamit muszáj nekik csinálni, különben azt hinnénk nem dolgoznak a pénzé'.
Meg nem mindegy mennyi vesződség van. Én se lennék hülye sokat dolgozni, mikor kevés munkával járó feladatnak könnyebb látni az eredményét.
Ha lopsz, bűnös vagy. Ha rabolsz vagy ölsz akkor gyanúsított, ha sikkasztasz, csalsz vagy politikus vagy akkor csak gyanús. És van még egy ombuccmanók által agyonvédett megélhetési réteg, akikről jobb nem is beszélni.Ja, és vagy te, átlagos, bűnözésre, megélhetésre nem hajlamos átlagpolgár, aki abban a téves hitben él, hogy ha dolgozik tisztességesen, akkor ő jár jól.
Nos, nem, te akkor nem állampolgár vagy, hanem fejőstehén, aki eltartod a politikust, a gyanúst, a gyanúsítottat, a bűnözőt, az ügyvédet, az ügyészt, a bírót, a rendőrt, a megélhetésit. Nem magadnak keresed a pénzt, hanem ezeknek, akiknek dolgozni nem különösebben kell, hogy megkapjanak mindent. Hogy neked ez nem tetszik? Ja kérem, tetszett volna nem gerincet növeszteni, hanem b@szott vastag bőrt az arcra.Azonfelül reggel óta szakad az eső..
-
BlacKSouL
addikt
Kezet fel aki ismerte
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #4927 üzenetére
én is ezt mondom az időjárásnak, de itt sajnos november óta ez van.
ha véletlenül esetleg talán váratlanul nem várt módon meleg lesz, napsütés, szárazság és jó idő, (ami kizárt) akkor nem írok arról hogy esik, sár van, hó, mocsok, hideg, és undormány.nem én vagyok ilyen, az idő. én csak hűen tükrözöm. ha fos, nem engem kell szidni nem én alakítom őt, ő alakít engem.
amúgy meg pina
\ | /
- O -
/ | \ -
BlacKSouL
addikt
havazik...nahát hosszú ideje nem láttam ilyet..mióta is? ja. tegnap óta. csak ma reggeltől mostanáig folyamatosan szakad. már majdnem kétségbeestem, hogy mi lesz ha nem kell naponta söpörni vagy 8-10 centit, meg majd nem kell sál, sapka, télikabát. Szinte féltem
hány hónapig tart még a tél? 2-3?
Tényleg semmi értelme például lemosni a kocsit. A következő kocsit direkt fényezetlenül fogom kérni, valami irgalmatlan vastag saválló bevonattal lefújom, a szélvédőt mondjuk ígyisúgyis belepi a vastag salakos sár, de legalább a fényezés nem fog zavarni.
Komolyan nem úgy tűnik, hogy aszfaltutakon közlekedünk. Sokkal inkább tűnik úgy hogy földutakon járunk. -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #4839 üzenetére
Ez gondolkodás nélküli volt. "Ehencsak..Na lássuk." Szóval ez most nem a sokáig várás, agyalás esete. Ez a 'felteszem a kérdést, a válasz meg egy kellemesen udvarias nem' esete.
-
BlacKSouL
addikt
Egy újabb eset. Nna. Friss, érzelmeken alapuló kapcsolata van kialakulóban, ezért nem akar többet, de megismerni mindenképp meg szeretett volna. És az elején tisztázni akarta. Örülök neki, meg az őszinteségének. De tényleg. Nem ő tehet róla hogy mindig én vagyok a szar időpontban a ... jó helyen.
Most egy kicsit megint azt hiszem elvonulok a sarokba gondolkodni azon hogy ott fentebb miért baszik ki velem valaki folyamatosan. -
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #4799 üzenetére
Nem. De miért is tette volna. Én vagyok a hülye hogy egyáltalán. Pedig tisztában lehetnék már a modern kori szokásokkal.
-
BlacKSouL
addikt
Miért feltételeztem hogy válaszolni fog..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #4795 üzenetére
Két hete voltak kollégák tárgyaláson az Audinál. Nem Győr, Ingolstadt. Mivel kezdték a karikások: Mi nem a Volkswagen vagyunk, ami nekik jó, vagy elmegy, az nekünk egyáltalán nem biztos.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #4788 üzenetére
Számolgatja a pénzét..
-
BlacKSouL
addikt
Ez latinul van?
"Aenean suscipit. Sed a elit in arcu pellentesque malesuada. Ut eget mi eu sem vehicula volutpat. Quisque rhoncus aliquet mi. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. " [link]
-
BlacKSouL
addikt
Pedig még megint jön egy jó bő kéthetes roham, hajnali -10 -ekkel, hóval, reggeli hósöpréssel, latyakképződéssel, sóderkiszórással tonnaszámra, autót sárral salakkal és sóval telibeveréssel, folyamatos táv-, gáz-, fa- és egyéb fűtéssel, felhővel, stb..
Most meg reggeliszünet. -
BlacKSouL
addikt
Ki korán kel, ... az fáradt lesz napközben.
Márciustól 7-re járunk. Az kb 5:50-es kelést jelent. Vagy 5:45-öst. Akkor meg még nyáron is csak a has ad hajnalt. Majd jó korán kelek, így tudok a tikoknak is vetnyi kis magot meg tápot, oszt a republikk se énekeli, hogy a malacnak reggel, ki fog ennyi annyi. Még a moslékot is meg tom kevernyi. Havat seprenyi is lesz időm. Ahhoz már úgyis hozzászoktam. Ez a tipikus skandináv tajga éghajlat rákényszerít hogy a 6 hónapig tartó télhez alkalmazkodjunk.
Mire 4-re beérünk a városba meló után, már úgyis mindig bezár minden fontos hivatal, bank, meg egyéb, csak a bótok lesznek nyitva. Azok viszont eddig is nyitva vótak mire 5-re beértünk is. Tehát igazi előnye csak annyi, hogy télen még éppen sötétedésre érünk haza, nyáron meg az 5-ös hazaérés is amúgyis még bőven napközbe esett.
No mindegy, majd mellássuk.Spanyolországban voltunk, a 9 órai kezdés is kiélezetten korainak tűnt nekik. Mondtuk hogy mi 7:30-ra járunk, azt mondták akkor még az óra se csörög náluk. Ok, tipikus mediterrán mentalitás, de bent vannak 5-ig, 6-ig is.
Olaszoknál dettó.
Viszont voltunk Lengyellandban is. Ott annál a cégnél 8:30-ra járnak, de a többség 8:45-kor ér be, és csak 9-kor kezd. Viszont 6 körül ér haza.
Most akkor jó vagy nem jó? Én nem szeretek korán kelni, és korán lefeküdni. Állítólag meg lehet szokni. Eddig nem sikerült.
Na jóvan, kezdjünk neki a munkának, mer pofázással nem jutunk sehova. -
BlacKSouL
addikt
Én azt mondom szavazzunk a statáriális azonnali halálbüntetésre. Sokan. Mindenki.
Az ilyenek meg 1 éves kínszenvedés után pusztuljanak bele vérmérgezésbe.
vagy fuldokoljanak 3 évig segítség nélkül
vagy pattanjon ki a szemük a helyéről
stb -
BlacKSouL
addikt
Itt az az érdekes, hogy ő teljesen nyilvánvalóan úgy kezelt mint egy utast a 196-ból, hisz az is voltam. Arról nem tehet, hogy én tényleg a legszebb szőke nőt láttam benne. Ha nem az ablak mellett ültem volna, akkor a felszolgálások szünetében valamilyen ürüggyel biztos leszólítom. Egy képet akartam is róla csinálni leszálláskor, csak sajnos ő a hátsó felén volt ügyeletes, nem a kiszállásnál elöl. És aki szállt már le repülőről, az tudhatja, hogy a szárnytól, vagyis a gép felétől hátrajutni úgy, hogy 100 ember mögötte alig várja hogy előrerohanhasson, gyakorlatilag lehetetlen.
Persze, megvárhattam volna míg mindenki leszáll, de utána nekik is dolguk van, meg én is átszálláshoz rohantam, ráadásul főnökkel. Ennek ellenére egész biztos meg tudtam volna oldani, még arra se igazán foghatom, hogy egy 12 órás tárgyalás, majd egy kiadós vacsora, aztán egy másfél órás éjjeli séta után a barcelonai tengerparton hajnali 1-kor a szállóhoz érve még elsétálgattam 2 órát a Sagrada Familiáig meg vissza, majd 3:30-kor lefeküdve, 6:30-kor kelve nem voltam épp a legfrissebb.
Igen, egy nyilvánvalóan hétköznapi, egyszerű, egymás utáni történésekből álló, pörgős eseménysorozatban kellett volna megint megállítani a dolgokat egy pillanatra, amit nem tettem, most meg azt várom hogy ha ő az mégis, akkor a véletlen szerencse engem legalább ennyiben igazoljonAztán majd megkérem, hogy ha Pesten jár, akkor szóljon, én meg megyek a reptérre. Ilyen egyszerű. Is lehetne.
-
BlacKSouL
addikt
Azé' én se vagyok normális...
Találkozom a legszebb szőke nővel akit az elmúlt 30 év és 1 hónap alatt láttam, és nem kérek el tőle semmit, se nevet, se elérhetőséget, mindössze egy keresztnevet tudok homályosan. Mentségemre szóljon, hogy ő mint stewardess, én mint utas voltunk egy repülőn másfél órára, és 855 km-re összezárva. Ja, és ő svájci.
Erre hazajövök, és nekiállok megkeresni, opcionálisan fészbukkon, vagy bárhol máshol. És úgy 3-4 óra rászánt idő után most úgy tűnik akár meg is lehet. Ha az üzenetemre pozitív válasz jön, akkor megvan. Ha nem, akkor sosem lesz meg. És ha meglesz? Akkor mi lesz? Valószínűleg semmi.
Mondom én hogy nem vagyok normális... -
BlacKSouL
addikt
"Jó napot kívánok. blabla.. adatbázisban Ön úgy szerepel mint..blablabla, és ügyfelünk, egy nemzetközi cég magyar leányvállalata munkavállalót keres ebbe a pozícióba. Ha elküldi önéletrajzát, akkor megpályázhatja a munkakört."
"Ok, melyik ez a cég?"
"Ezt sajnos nem árulhatom el."
"Köszönöm, akkor találják ki mi lehet az önéletrajzomban, többet sajnos nem árulhatok el."
...Biztos megvan az oka miért elterjedt ez a módszer, de kissé negatív benyomás számomra. Mint amikor valaki letiltott számról hív. Ha ő inkognitó, akkor én meg nem akarok vele kapcsolatba kerülni. Ha valakit megszólítok, megkeresek, akkor köszönök és bemutatkozok. Ha a cég ezt nem teszi meg, akkor ő nem az a cég amelyikre szükségem van.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #4529 üzenetére
Neked egy túlmodernizált, elfajult, túlszocializálódott, ombuccmanizálódott, túlszabályozott, neoprimitív világképed van. (irónia)
Nem úgy a bangladesi természeti népeknek, akik kulturális és faji fejlettségüket és felsőbbrendűségüket az egyszerűségben és a túlbonyolítatlanságban, a természettel, ösztönökkel szoros szimbiózisban élve tudják csillogó kristályként mintegy örökkévalóságig fokozva érvényesíteni.Asszem érthetően megfogalmaztam.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #4464 üzenetére
..nem magyarországi fizetés
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #4390 üzenetére
..azon vigyorgok, hogy tudom má' mé' az apám az apám..
-
BlacKSouL
addikt
Én mindig szoktam szűk haveri körben mondogatni, és mindig röhögnek a hülyeségemen, de igazat adnak, hogy enni, inni, aludni, sz..ni, b.szni a legjobb dolgok a világon.
A hiányuktól meg rendesen ki tud készülni a magunkfajta.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #4338 üzenetére
..és hány szemet használnak fel hozzá..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #4325 üzenetére
Napsütés, felhőtlen kék ég, nappal 26, éjjel + (azaz plusz) 15 fok (°C-ban mindenképp), száraz, tehát nedvességtől teljesen mentes utak, járdák, amin nincs 5 centi vastag kőzúzalék és por és só, kellemes déli szél, és ezt minimum 2 hétre 100%-ban állandósító időjárás előrejelzés.
Ennyi lenne csupán a kérésem a teljes boldogsághoz. Addig csak a tél undorító dolgait látom, ami rajtam lecsapódik. Ha hó esik, és nem takarítja senki, akkor azért. Ha +5 fokban kiszórnak a semmire négyzetméterenként 2 tonna sódert, és aztán hónapokig ezen a sóderen kell közlekedni, akkor azért.
Ezt most csak azért mondom, mert pl. egy szélvédőcsere nem 100 Ft, és a sok mocsoktól amit egymásra szórnak a kocsik, nekem már látszik egy csomó csík, amit az ablaktörlő lapát a kavics meg porszemekkel vésett a szélvédőbe. Tehát 20x-os amortizációval számolhatok ebben a tetves országban, mert a soha meg nem csinált fótosgatya utak mellett még számos eszközzel lehetetlenítik el folyamatosan megállás nélkül az életet, amikkel összességében más helyeken ilyen mértékben még sehol nem szembesültem.
(Emigránsok és de-ma-gógok most mondják egyszerre: "..mé nem költözöl el..". Köszönöm.)
Igen, biztos vannak sokkal szarabb helyek is. Tudom. De ennek a kurvaországnak nem kéne ilyennek lennie, és mégis ilyen.
Hát ez van.
Hétfő. -
BlacKSouL
addikt
2 napja semmi nem esett, sőt, még a nap is sütött. Sőt, még fagypont fölé is felkínlódta magát a hőmérséklet. És az út, a járda, minden csurom víz, csatak, lucsok. Ezt most éppen pont nem értem.
Csak azt tudom, hogy holnap ismét több mázsa sódert, salakot, sarat fog minden autó a szélvédőmre frecsogtatni vastag sugárban. De hát ez van, a gyönyörű tél. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Most szívhatjátok, az sose zavart, meg még tudatmódosító hatások alatt vagyok.
Még a számban a paella íze -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #4254 üzenetére
Nem egy túl árvizes környéken lakom, így csak max a rokonság szempontjából érint a hirtelen olvadás, meg amiatt, hogy napokig mocsárszagot árasztanak utána a földek, de ha decemberig többé nem megy 0 fok alá a hőmérséklet, és legalább havonta 2-3 nap lesz amikor minimum 1-2 órára kisüt a nap, akkor máris jobban fogom érezni magam.
Azzal hogy leesik 20-25 centi hó, önmagában még nincs baj. Azzal van a bajom, mikor hosszú hetekig köd, felhő, pára van, meg a sok nedves lucsok, sár, salak, kavics amit felsoroltam. Mert érdekes módon létezik olyan hely a világon, ahol hideg van, hó is, de mégis képes a nap is sütni. És sokkal havasabb vidékeken is megoldják a síkosságmentesítést anélkül, hogy hegyoldalnyi zúzott követ meg saras salakot kellene kiszórniuk, mint itt nálunk teszik. A kocsi ablaktörlője állandóan megy, literszám fújom az ablakmosót rá, mégis összevissza csikargatja a sok mocsok amit az előttem haladó természetesen vastagon szór fel rá. Mindig nem tarthatok 200 m-es követési távolságot, mert akkor meg megelőznek és azok szórják fel.
Természetesen hó nélkül meg simán el tudom képzelni az életem. Nap nélkül már egyre kevésbé. Volt osztálytársam Angliában van. Azt mondja ott is esik olykor 1-2 napig, de pontosan tudják, hogy utána meg kisüt a nap, és egy ideig úgy is marad. Itt viszont a napos és felhős/ködös napok aránya fájdalmasan erősen az utóbbi felé billen. Télen horror, nyáron meg a sok eső miatt dettó.
Arról már nem ejtek szót, hogy a novembertől áprilisig tartó hosszú hidegekben a semmibe elfűtött pénz, amit a fűtésre költünk sokkal több, mint ha melegebb van. Én szeretem ha nem kell pénzt adni a fűtésre, ugyanakkor én sem fagyok meg, és nem vagyok állandóan megfázva.
Vannak akiket egyáltalán nem befolyásol, hogy a szervezetük megkapja-e a megfelelő mennyiségű napfényt, és az azzal együtt járó hatásokat, az én szervezetem igényli. A japánok képesek állandóan bezárva, csaknem oxigénmentes környezetben dolgozni, élni, nekem napfényre, oxigénre szükségem van.
Tudom azt is most már, hogy az ország 90%-ban nincs is hó, nincs hideg, rengeteget süt a nap, és 9 millió ember hóra, hidegre és napfénymentes időre vágyik, de én pont a szopóágas 10%-ban vagyok.No mindegy, én most még nézegetem a képeimet, megnézem milyen is az ha süt a nap, és megpróbálok nem kinézni az ablakon, élvezem a kapott élmények hatását, megpróbálom odaképzelni magam, remélve hogy holnap reggel nem 10 perc hólapátolással kell kezdeni a napot.
Ja, az említett +10, +12 fok az általában úgy értendő, hogy Szeged 14, Pécs 15, Budapest 10, Salgótarján 3. -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #4247 üzenetére
De.
Sokkal unalmasabb, mint ez a csodálatos 4-5 hónapig tartó állandó köd, felhő, 20-30 centis soha el nem olvadó hó, folyamatosan nedves, nyálkás, lucskos, saras, sóderes, sós utak, járdák, hónapokig tartó fagypont alatti hőmérséklet... -
BlacKSouL
addikt
Tegnap délután jöttem haza. Ma reggel máris 5-6 centi havat kellett elsöpörnöm. No comment.
fótosmacska: Azt nemtom hogy oda mentek-e, mert csak a BUD-ZRH gépen találkoztam hangos magyar újságírókkal, de velük oda-vissza is. ZRH-BCN gépen csak 120 japán volt egyrakáson(szintén odavissza), magyarok nem.
hangos magyar újságírók=>percenként fennhangon (hogy mindenki jól hallja) kell közölni egymással csak úgy mintegy töltelékszóként, hogy sajtó, újságírás, újságíró, újság, utazás
-
BlacKSouL
addikt
Rohadjak meg, de este 10-kor Jamon Serranot, némi tapast, füstölt halat, kagylót és gambast, és katalán szószos articsókát valamint paellát és cavát tolni a pálmafák alatt a barcelonai tengerparton 12 fokban egy pólóban és egy kigombolt széldzsekiben, majd pár korsó Estrella-t legurítani valahogy b@szottul jobb érzés, mint itt a szmogos ködben -7, -15 fokban bármit csinálni, megkockáztatom a dugást is beleértve.
Nem beszélve arról, hogy a zakó lekívánkozott a rövidujjú ingemről, mikor a 15 fokban mentünk a verőfényes napsütéses, felhőtlen kék ég alatt ebédelni némi karácsonyi katalán levest, grilezett sertéssztéket, és crema catalana-t magunkba lapátolni. -
BlacKSouL
addikt
Most akkor jól értem, hogy tipikus magyar mentalitás kimenni külföldre és tipikus magyarnak beállítani az itthonmaradt tipikus magyarokat, akik tipikus magyar szemellenzősként, emigrációs lehetőségeket tipikus magyar módra nem is keresve, jellemzően nem tudnak azonosulni azzal, hogy a külföldre emigrált tipikus magyarok az ottani nem tipikus magyar lehetőségek és szolgáltatások igénybevételének vegetációs szintre való leegyszerűsítését isteni magasságokba istenítik, és az emiatti "köz"-kritikát tipikus magyarként nem tudják elviselni a tipikus magyaroktól?
Vagy mostakkor miafaszvan ..
...így, hogy délben is -11 fok van odakint hiába süt a nap 4 órája folyamatosan???
-
BlacKSouL
addikt
2 és fél nap üzleti út Barcelonában. Ó de nagyon csodás. (Amúgy az)
Fél nap szabad program a belvárosban. Micsoda szerencse. (Tényleg.)
3 napos felhőszakadás napra pontosan akkorra előrejelezve. No comment...(Megszoktam hogy az időjárás bárhol bármikor szanaszéjjel szopat)
[link] -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #3839 üzenetére
Az elmúlt 2 hónapban 4 nőnek ajánlottam fel hogy megmasszírozom, ebből 2 egyedülálló...hát szerinted elfogadta bármelyik? Hát ezek után ajánlgat a halál olyasmit ahol nekem kéne dolgoznom, szívességet teszek és még el se fogadják...
Ha nem kért volna meg rá egy ötödik, hogy gyúrjam meg a hátát, egész negatívban lennék. -
BlacKSouL
addikt
-11 °C és ~ 30-32 centi.
Vihetitek, kell a f...nak
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #3732 üzenetére
belefulladt a hóba
még 10 centi
-
BlacKSouL
addikt
Lehet menni f..t verni a hóba bele...élvezkedni, fetrengeni...
Itt má b.szottul nem hiányzik ez a szar 30-40 centi ami mostanáig megint leszakadt. Menjen oda ahol szeretik meg élvezik. Itt utálják. 30 megkérdezett emberből 29. De az az egy nincs itthon. -
BlacKSouL
addikt
"Pénteken északon változóan felhős lesz az ég, főleg délután többfelé előbújhat a nap. Délen erősen felhős, vagy borult idő várható, főleg a déli és keleti határszélen havazással. Reggel már országos fagy lesz, délután kevéssel fagypont felett alakulhat a hőmérséklet.
Szombaton marad e kettősség időjárásunkban: északon napsütés is várható, míg délen a felhők lesznek túlsúlyban, egészen délen lehet havazás, hószállingózás. A reggeli -5 fok körüli értékekről délutánra 0 fok köré melegedhet a levegő.
Vasárnap friss, tiszta időjárásra van kilátás, sok-sok napsütéssel. Csak néha növekszik meg a felhőzet..."
Ha tényleg így lesz ezt még be is kereteztetem.
December 12 óta először látok ismét napot, napsütést, kék eget, és nem lesz köd, felhő, ónos ködszitálás, hó, havaseső, hószállingózás, felhőszakadás, zivatar, ónos eső, köd, felhő, köd, felhő, köd, felhő...... -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #1680 üzenetére
Csak legyen vagy 1 hónapig 35 fok...úgy fogom élvezni a forró levegőt, a simogató napsütést, a rövidnadrágot, papucsot, félmeztelen, a vízben pancsolást, a bikinis nőket, és hogy meleg van, meleg van, meleg van, és nem esik, nem esik, nem esik...És sajnálni fogom azokat akik nem tudják feltalálni magukat a kellemes nyári időjárásban.
Sajnos mostanában 70-80%ban van eső, hideg és hó, és néha nagy ritkán süt ki a nap és lesz meleg egy kicsit. Nem vicces hogy nyáron is 5-10 fokok vannak..
-
BlacKSouL
addikt
Miért is jó az hogy a téli "szünetben" mikor kicsit lehetne pihenni, mindenki havat lapátol meg seper??? Nem egyszer 2 centit egy nap, hanem naponta 10-15 centit kb 5-6x. Hogy én anyázok az egy dolog, de nagyanyám mit szóljon? Nem lakhatok nála napokig, nem járhatok hozzá naponta 5x, és a hó csak esik és nő.
Mindig azok élvezik a havat, akiknél lehull 1-2 mm, és jujjdejó az ha hó van. De mindig elfelejtem, hogy itt nálunk Lőrincitől északra más az éghajlat. Megszokott jelenség hogy aki Pestről buszozik ide, az pánikban száll le, hogy Pesten feketék az utak, nincs hó a járdán, meg nem is esett. Na olyankor van itt nálunk 20-25 centis megmaradt hó. Hidd el, csak szobából nézve olyan jajjdehúdegyönyörűségesennagyonszép. Közlekedés szar, cipőt, járművet, árvízzel, belvízzel elöntött területeket nem kímél. Nem éri meg a kevés úri huncutság ami a másfél órás szánkózással meg hógolyózással jár. Ki lehet belőle nőni gyorsan. -
BlacKSouL
addikt
Már 25 centi, és folyamatosan szakad..
Pfejjj..vén: na ugye?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #1665 üzenetére
Csak. Bár..
Lehet hogy nekem ártott meg a napok óta tartó ködös eső...ja nem, már havazik..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #1663 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Hogy lehet megoldani, hogy a FoxTab-et ne tiltsa le a FlashBlock?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #1639 üzenetére
De akkor viszont legyen a magyarból a teljes megnézhető [link]
-
BlacKSouL
addikt
Boldog Karácsonyt Mindenkinek aki egyedül van vagy magányos vagy egyedülálló...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pisztillus #1579 üzenetére
Nno. Hát én meg ezért adom a rangot
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pisztillus #1574 üzenetére
Jó, de azért Téged fizetgetnek ha valaki oda betér és kérdez és vásárol, nade azért hogy itt írogat meg olvasgat és még szakértő segítséget is kap..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pisztillus #1551 üzenetére
Akkor szavazzuk meg
Aztán majd csak meglásd..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pisztillus #1548 üzenetére
PH!atikus
Mintha már lett volna róla szó, de nem emlékszem mi lett a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest