- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
parandroid #56983 üzenetére
kóstolgatom ezeket az új, ízesített naturaquákat, és eszembe jutott az első ilyen jellegű próbálkozásuk, ami szürkés csomagolásban volt, aloe verával és barackos, meg talán citromos ízben lehetett kapni. ezt miért is állítottátok le anno? ennyire nem vitték? pedig én rohadtul szerettem, még csóró kollégista létemre is csak ezt ittam szinte.
-
válasz
EQMontoya #56909 üzenetére
nem kifejezetten
ahogy már írtam is, neki jó helye van, elvan ott, és olyan nagyon konkrét céljai sincsenek.
én mióta elkezdtem az egyetemet tudom, hogy hol akarok majd dolgozni egyszer. neked úgymond könnyebb dolgod van, mert mindegy, hogy egy budapesti vagy egy madridi irodában programozol, főleg, hogy itthon is jelen vannak komoly cégek, komoly lehetőségekkel.
nekem sajnos egy rezsidémon által megcsonkított iparág jutott, ahol szerencsésebb esetben a multik még küzdhetnek a fennmaradásukért, rosszabb esetben pedig már az eladásról tárgyalnak. és olyan tulajdonoshoz kerülnek, ahol nem feltétlenül érdek a hatékony működtetés és a fejlesztés. ami hosszú távon a karrierlehetőséget és a személyes fejlődést is megöli. a mostani helyemről szerintem nyugodtan nyugdíjba mehetnék, de ha nincs szerencsém, akkor ugyanezt csinálnám 40 évig, amit nyilván nem akarok. még ha jól megfizetik, akkor sem.
szóval sajnos nem nagyon van kompromisszum, max. az, ha kiderül, hogy sokszorosan túlértékeltem a képességeimet, és nem sikerül sehol sem elhelyezkedni külföldön
gaborbol:
az igaz, hogy ez komolyan próbára teheti a kapcsolatot, de akár nagyon meg is erősítheti. szerintem előny, de van igazság a te érveidben is. -
válasz
FehérHolló #56895 üzenetére
egy embernek. ha megyek (remélem igen), akkor minden valószínűség szerint egyedül. bár ez sok költségen nem változtat, laki ugyanúgy kell valahol.
de sajnos még nincs határozott csapásirány, csak azt tudom, hogy menni szeretnék, és angol nyelvterületre egyelőre, később meg vissza európába. irigylem azokat akik ezt a folyamatot végig tudják csinálni a párjukkal, úgy jóval könnyebb lehet a dolog.
többieknek is köszönöm az infókat
a hideggel egyébként nincsen bajom.
BS:
nem a pénz miatt akarok nekivágni. -
válasz
kraftxld #56888 üzenetére
köszi, ezt az oldalt nem ismertem. velük vettem fel egyelőre a kapcsolatot [link], hasznos infóval/segítséggel ők is tudnak szolgálni remélhetőleg.
pénzből meg nyilván minél több kell, de talán olyan 3M huf elegendő indulásnak. vagy nemahogyan néztem a tanuló vízummal sincs sokkal előrébb az ember, meglehetősen borsosak a tandíjak odakint. ahogyan bárhol máshol is.
szerk: egyébként még kanada is jó hely lehet, annak is utánaolvasok majd egy kicsit
-
válasz
concret_hp #56875 üzenetére
dehogynem, de egyetértek bobsys anno leírt érvelésével. angol nyelvterület, de uk-ben szar az idő, usa-ba meg nehezebb bejutni
-
nézegetem nagyon ausztráliát, de rá kellett jönnöm, hogy egy alapvető dologgal nem vagyok tisztában. még pedig, hogy hogyan is zajlanak ilyen esetben a kiválasztások, ha én itthonról próbálok munkát találni ott. van-e egyáltalán így esély? nem szívesen mennék ki sehova a vakvilágba, de gondolom magyarországról jóval nehezebb állást találni, főleg ilyen messzi tájon. a tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy hogyan működik ez?
-
válasz
concret_hp #56849 üzenetére
leginkább a bölcső bárt tudom ajánlani a lágymányosi utcában, a popcorner mellett. régebben nagyon jó volt a semmi extra is, de a legutóbbi alkalommal nem ízlett annyira a hús sem, illetve egy sima teszkós zsemlében jött a burger
ezt nem tudtuk mire vélni. jó még a magic burger is az alíz utcában, de az egy kicsit kiesik. én a bölcsőt javasolnám
ha nem zavarnak a kutyák, mert van ott egy agár.
-
válasz
szőröscica #56796 üzenetére
szerintem is erdemes vegiggondolnod, hogy akarsz-e s b4-nal dolgozni, ha ilyen nehezen megy a stressz kezelese.
nalunk az asszony ilyen, nagyon tud stresszelni a munkahelyi dolgokon, en meg semennyire. ami a munkahelyembol is fakad, de nem hiszem, hogy stresszesebb lennek akkor sem ha a b4-nal dolgoznek -
válasz
fokukac #56780 üzenetére
valamit valamiér'
én mostanában általában el tudok jönni munkaidő végén, de nálunk is jelentős átalakítások vannak folyamatban, így valszeg változni fognak a feladataim is. új az osztályvezetőnk is, ami nekem talán szintén kedvez, remélhetőleg így már a nemzetközibb dolgokba is bele tudok folyni mélyebben. ez hasznos tapasztalat lenne mielőtt lelépek innen. jah, és már hétvégén se kell majd dolgoznom. ezt kicsit sajnálom, mert a húsvéti munkárt is kaptam +40k-t, ezek jól tudnak jönni.
-
válasz
parandroid #56764 üzenetére
én sopronba e szerint. ami egyébként nem is olyan nagyon rossz ötlet.
-
válasz
concret_hp #56753 üzenetére
dehogy alszik. nezz korulitt a heven
mellettem a rakpart mar most be van dugulva majdnem az arpad hidig. de amugy tenyleg nem lenne rossz.
-
válasz
FehérHolló #56646 üzenetére
hol írtam, hogy achievment lenne ez?
pont, hogy semmi megerőltető nincs benne, úgy is, anélkül is ment, hogy az elmúlt x hónapban nem pörögtek előttem minden nap a trigonometriai azonosságok, sorok összegképletei, stb. ellenben az érettségizőkkel, akiknek meg (jó esetben) igen.
nem azért volt könnyű megoldani, mert mérnökit végeztem, vagy akkora ász lennék matekból (ami nem vagyok), hanem mert rohadt primitív az egész (most összehasonlítottam a saját érettségimmel is), és hogy azok, akik specifikusan erre készülnek nem tudják ezt megoldani, az elég elkeserítő.
-
bele-bele nézegettem az érettségis topikba, hát szomorú, hogy a ph-n is ennyire sötétek fiatal userek vannak
amiket összerinyálnak ekörül a matek érettségi körül, meg a pontszámok amiket említenek
egy 5öst még reggeli alatt is sikerült összehozni belőle, pedig régen foglalkoztam már cosinustétellel meg ilyenolyan sorozatokkal.
-
elmentem ma egy angol felsofoku vizsara a rigo utcaba, hat a legtobb ember lovari nyelvbol jott vizsgazni a diplomahoz
-
válasz
FehérHolló #56528 üzenetére
eddig egyszer fordult elő, hogy ne lett volna szabad hely, amikor oda mentünk, de nem tudom felidézni, hogy ez milyen napra esett. szerintem egy telefont megér, az a biztos.
-
válasz
FehérHolló #56526 üzenetére
igen.
-
válasz
parandroid #56513 üzenetére
nekünk az óra/rádió szerepét egy ilyen tölti be [link], csak két dokkolóval. lehet változtatni a fényerőt, éjjel egyáltalán nem zavaró, plusz marha szépen is szól
-
válasz
fokukac #56464 üzenetére
most én is az ágyból nyomom a lazulást, meg a munkát, és cserélgetem a probookomat meg az elitebookot (9470m) az ölemben. hát amikor visszaveszem a sajátot hatalmas nagy batárnak tűnik a kis könnyű ultrabook után. nekem ilyen szoftveres rsa tokenem van, külön meg kellett igényelni, de így már faszán elérem a benti hálózatot meg a levelezést is
-
válasz
Winner_hun #56455 üzenetére
az lehet necces, mert a hitelkártyánál szokás beállítani egy hitelkeretet, amit a fizud alapján, illetve a költéseid alapján határoznak meg. mondjuk ugye úgyis folyamatosan visszatöltöd, így elképzelhető, hogy egy 200-300k-s hitelkeret is elegendő. nekem pl 200k-ra van beállítva.
-
válasz
Winner_hun #56451 üzenetére
Atlagban mennyi penzt vasarolsz el havonta az ebayen?
-
válasz
FehérHolló #56428 üzenetére
így hogy lehet elveszíteni? lehet csak fáradt vagyok
mi voltunk a belvárosban, kávéztunk egyet a király utcában, meg sétálgattunk. aztán még elindultunk a vakvilágba és esztergomban kötöttünk ki. integra, lehet még útközben össze is futottunk
pilisszentkereszt felé mentünk, élvezetes útvonal, jók a kanyarok. hát még ha nem csak a nevében szerepelne a kocsinak a sport...
motorral tuti király arrafele.
-
ezek a rohadt emag hirdetések hogyan kerülik meg az adblockot? :/
-
válasz
BlacKSouL #56298 üzenetére
így nehéz nekikezdeni, hogy csökkented. a mennyit? úgy kb-ra nem ártan kiszámolni, hogy hány g ch-t ettél eddig naponta. én most olyan 250g ch körül eszek egy nap. ezzel, meg rendszeres edzéssel szépen megy le a hasacska, már alig várom a kockákat
és igyekezz az alacsonyabb glikémiás indexű ch források közül válogatni. ez nem is olyan nagy változás az étrendben, de a tested örülni fog neki.ha meg már izzadás: múltkor érdeklődtem a stiftek felől, hogy kinek mi vált be. azóta vagy 30k-t elköltöttem ezekre a szarokra mire végre megtaláltam a megfelelőt, ami nem hagy nyomot sem a ruhán és normálisan felszívódik.[link] ezt tudom ajánlani bárkinek
-
válasz
concret_hp #56084 üzenetére
nekem ilyen gondom sosem volt, tervezgetésben krvajó vagyok
a kitartásban és megvalósításban már kevésbé, de dolgozom az ügyön. nekem az viszonylag tiszta, hogy hol és mivel akarok foglalkozni a következő években, évtizedben. inkább azzal van bajom, hogy az ehhez szükséges skilleket hogyan, milyen sorrendben érdemes elsajátítani, illetve magával az elsajátításhoz szükséges időkeret előteremtésével is komoly gondjaim vannak
-
válasz
Winner_hun #56053 üzenetére
aha, ez lesz az.
-
válasz
FehérHolló #56033 üzenetére
ezek után meg sem próbálom, nem mintha érdekelt volna bármelyik cég
korábban említettél valami közös, budapesti sörfogyasztást az itteni emberkék között, abból lesz-e valami, engem érdekelne.
-
-
válasz
FehérHolló #55964 üzenetére
pontosan.
az elmúlt évben annak a költsége, hogy a megújuló erőművek nem az előzetesen meghatározott teljesítménnyel termeltek, 8 mrd ft körül volt. és igazából mindegy, hogy éppen milyen modell van érvényben és ki fizeti ezt meg, ez a pénz hiányozni fog a gazdaságból, attól függetlenül, hogy a termelőt terheli, vagy átruházzák a fogyasztókra. és ezt úgy, hogy 330 MW-nyi szélerőmű van a rendszerben (meg persze van más megújuló is, de a legnagyobb bizonytalanságot ez okozza). még dolgozni kell rajta, hogy a bejelentett termelési adatok mindinkább megfeleljenek a valóságnak.
volt egyébként kiírva pályázat még 2008-2009 környékén újabb 4xx MW szélerőmű kapacitásra, sőt, eredménye is volt a tendernek 2010-ben, de nem került kihirdetésre, az új kormány eltörölte. ha jól emlékszem a pályázók összességében vagy 1000 MW-nyi új kapacitást építettek volna, de ebből lehet érzékelni, hogy ez mekkora többletköltséggel járna a rendszer fenntartása és üzemeltetése szempontjából.
-
válasz
föccer #55961 üzenetére
elég sok mindent tudnék írni a témában, annak, hogy itt tartunk vannak műszaki és politikai okai is, de ezt a kijelentést nem tudom értelmezni és értelme sincsen, akárki is mondta azt.
"amíg szállítani kell az elektromos energiát, addig bármilyen technológiát is használunk annak előállítására, biztosan gazdaságtalan lesz"
a gazdaságosságnak viszonylag egyszerű definíciója van, ha többért tudom eladni mint amennyi az előállítás és szállítás költsége, akkor az gazdaságos. ezt a megfogalmazást használva a világon előállított áruk 99%-a nem gazdaságos, mert szállítani kell, vajon hogy van még mindig talpon a gazdaság? vagy az lenne a minimális költségű előállítási modell, hogy minden faluba tegyünk péket/konzervgyárat/autógyárat/varrodát/stb.?
tehát vagy te érthettél félre valamit, vagy neki kellene visszaadni a diplomáját.
azt tudom még elképzelni, hogy a hálózati veszteségekre próbált célozni, amelyek valóban megkerülhetetlenek, de ez is csak egy díjtétel a villamosenergia árában, ugyanígy - bár biztosan nem ennyire konkrétan - megjelenik a mosószer árában a szállítmányozónak fizetendő költség, amibe ők beleszámítják az autópálya díját is. ettől megszabadulnánk, ha decentralizáltabb lenne a termelői rendszer, de az is felvet egy csomó új műszaki/gazdasági kérdést és a végén egyszer sem biztos, hogy anyagilag jobban járnánk.
-
en barom megprobaltam kicserelni egy bontatlan par zoknit eggyel nagyobb meretre, blokk nelkul. de hat ilyet sem lehet
-
nem ertem a logikadat. miert kellene aranyszam? ha meg lehet csinalni, akkor meg lehet, miert erdekeljen az, hogy hany embernek sikerult, vagy hany startupnak? en csqk azzal foglalkozom, hogy en magam is elerjem ezt a szintet
NoLF: en madeirat mondanam. gyonyoru es neked messze sincsen
-
én írtam, mégpedig azért, és ez adalbert kérdésére is valamennyire válasz, mert abból azért itthon is kényelmesen meg lehet élni. azt nem írtam, hogy általános, viszont bármelyik top iparágban, jó szakember esetén szerintem 5-8 év tapasztalattal elérhető, főleg, ha ebben van tényleg releváns külföldi munkatapasztalat is.
ha a konkrét vagyont nézzük, szerintem annak elégnek kell lennie, hogy vegyél egy ingatlant, autót, meg maradjon 8 számjegyű megtakarításod. ez külföldön is jó pár év, de ezek után sokkal kényelmesebb az élet itthon.
szerk: persze amellett, hogy utána itthon dolgozol. ha nem, akkor nyilván több, inkább 9 számjegyhez közeli- 1M eurot én nem feltétlenül tartok szükségesnek, amit integra ír. persze minél több, annál jobb
-
emvy azért másról beszélt. szerintem aki már phd-vel rendelkezik és néhány év külföldi, releváns munkatapasztalattal, annak itthon is egyszerűbb boldogulni és simán talál olyan állást, ami 7 számjegyű összeget fizet havonta. és ahogy szerintem ő mondta korábban azt is, hogy a hazaköltözés az, amivel az életszínvonalad a leginkább maximalizálható.
-
kíváncsi lennék a véleményetekre. barátnőm volt a héten bankban ügyintézni és kapott pár érdekes megjegyzést az ügyintéző csajtól, mint például: milyen végzettsége van, mióta dolgozik a jelenlegi munkahelyén és úgy általában hogy lehet ennyit keresni ilyen idősen. merthogy ő már kétszer ennyi ideje van a banknál, és el se tudja képzelni, hogy ennyi fizetést kapjon. illetve, hogy szóljon már neki, ha van náluk üresedés...
velem még nem fordult elő ilyen, de marhára felhúztam magam a dolgon. az rendben van, hogy a banki ügyintéző látja a pénzforgalmat a számlámon, de ne tegyen már hű mennyi!/csak ennyi? megjegyzéseket nekem, akár sokat keresek, akár nem. én ezt biztosan szóvá tettem volna a fiókvezetőnél, de lehet, hogy csak túlreagálom. szerintetek?
-
válasz
Viszlát #55803 üzenetére
öltönyt még sosem csináltattam, de ez a másfél hét elég neccesnek tűnik. [link] róla jókat olvastam több helyről is, de nem hiszem, hogy az időkeretbe beleférne.
Tothgera:
én is dolgozom, de nem sajnálom túlzottan a dolgot, így legalább ki tudom húzni magam a kötelező húsvéti látogatások és pálinkák alól -
válasz
concret_hp #55796 üzenetére
ezeket az érveket felsorolhatnád, mert érdekelne, mit gondolsz.
-
válasz
FehérHolló #55786 üzenetére
áháá, hát akkor sok sikert, meg jó infószerzést
én is megtettem közben az első "lépést", jelentkeztem egy bevándorlási előadásra, május végére.
-
válasz
FehérHolló #55784 üzenetére
sírva vigad majd a magyar
sikerült megfelelő helyet találni a sörözéshez? gondolkoztam rajta reggel a héven, de nem jutott eszembe semmi. máris váltanál egyébként?
-
válasz
parandroid #55779 üzenetére
hihetetlen
legalábbis az itthoni viszonyokhoz képest. én is ezt akarom a gyerekeimnek, ha majd egyszer lesznek, nagyon jól tettétek, hogy még időben kimentetek.
-
válasz
FehérHolló #55715 üzenetére
annyit nyilván nem költök, de mivel bizonyos boltokban 4%-os visszatérítés van, így összejön. aki tankol annak is eléggé megéri szerintem.
-
-
válasz
fokukac #55695 üzenetére
ahogyan kraft is mondja, ez azért jó, mert nagyon sokan nem kezelik felelősen. az én esetemben van egy 45 napos türelmi idő, ami alatt a vásárlásaid ellenértékét kamatmentesen egyenlítheted ki a bankszámládról. ez után már pörög az éves 40 akárhány %-s kamat. plusz ha ezzel veszel fel kp-t, akkor pedig azonnal, ott nincs türelmi idő. tehát aki ezeket nem veszi figyelembe, akkor bizony sokat rá tud faragni. ez akkor is könnyen lehetséges, ha rosszul választja meg a hitelkeretét. nekem a jövedelmem és a feltételezett költségeim alapján (amit havi 50k-nak vettek, haha
) 400+ ezres hitelkeretet akartak beállítani, de azért mondtam, hogy maradjunk csak 200-nál, így ha valamiért elszállna az agyam, akkor sem okozna gondot a kiegyenlítése.
-
-
válasz
fokukac #55663 üzenetére
ezt jó hallani, úgy látszik vannak még normálisabb munkáltatók is itthon
nálunk a konyhákban van automata, de elég gagyi, ha lusta vagyok lemenni a büfébe, akkor viszont megteszi. tavaly hoztak 3 félét, lehetett szavazni, hogy melyik legyen ezek közül, de a mostanit azóta sem cserélték le
nekem a múlt héten cserélték le az asztali gépem notebookra, azt hittem nyögvenyelősebben fog menni a dolog, de az igénylés után nagyon hamar meghozták, azóta már a vpn hozzáférés is megvan, szóval nincs gond. max az, hogy itthon néha összekeverem az asszonyéval, de ezt még elviselem
-
ha nézelődnétek a google maps-en, akkor ajánlom a kassa, lunik ix keresőszavakat, elég brutális környék.
-
engem inkább az érdekelne, hogy manapság hogyan érdemes kezelni a jelszavakat, amikor az embernek már nem csak a freemail jelszavát kell tudnia, hanem be van regisztrálva mondjuk 40-50 különböző oldalra. biztonságos-e ha megjegyeztetjük a böngészővel? van-e valami program, ami a böngészővel kommunikálva külön rekordokba menti az egyes weboldalakhoz tartozó login adatokat, ha egyszer mondjuk ezek törlődnének (ez marha jó lenne). egy ideig használtam keepass-t, de egy bizonyos mennyiség felett már kényelmetlen a használata, és inkább a weboldalak legalább feléhez ugyanazt a jelszót használom.
-
megkérdeztem a szaktopikot is, de azért itt is felteszem a kérdést, kb. mennyit érhet egy jó állapotú elitebook 2530p, 2009-es kiadás. a specifikációkat nem sorolom fel, szerintem egy 5 éves gépnél tökmindegy
-
Van otlete valakinek, hogy miert kaphatok "Error executing program! (29) hibauzit, ha duplaklikkel megprobalok megnyitni barmilyen xls fajlt? Ha megnyitom az excelt es kitallozom, ugy minden megy, ikletve a duplaklikkes megnyitas is egyeb ms office falokkal. ez igy egyik pillanatrol a masikra tortent.
-
hm, az az igazság, hogy most nagyon hátrányát érzem annak, hogy mi semmi programozást nem tanultunk az egyetemen. bármit látok (legyen az egy egyszerű vba kód, matlab, R, szinte tényleg akármi), az nekem úgymond maga a csoda és egy ultimate tool mindenre
nem tudom megítélni a jóságát, hasznosságát, és így azt sem, hogy merre fele lenne érdemes elkezdeni haladni, mit tanuljak, stb. :/
-
neemár bazz
ne húzd le a lelkesedést, így holnap már be sem megyek a tanfolyamra
nekem jónak tűnik, az oktató mutatott pár etrm modellt, ami amúgy is leginkább érdekel és tényleg elég profinak tűnt. de akkor ezt sem árt - mint mindent - fenntartásokkal kezelni
biztos jók a kurzusok amiket említesz, én egyelőre még mindig csak alap statisztika meg data analysis kurzusokat csinálok, bőven van még mit tanulni ezen a területen.
illetve ez is megtetszett még: [link] valami ilyesmit szívesen elvégeznék.
-
marha érdekes ez a matlab tanfolyam amire most sikerült eljutnom. bár nagyon alap dolgok, de azért látni, hogy mennyire erős eszköz ez nagyon sok iparágban. ha esetleg valakinek akad ezzel kapcsolatosan valami jó anyaga/könyve és megosztaná, azért hálás lennék
nem tűnik túl meredeknek a learning curve, szóval viszonylag sok időt rá kell áldozni erre, meg is próbálok valami dedikált mennyiséget erre kialkudni a munkaidőmből
ez meg olyan first world problem, de 3-4 nap elitebook használat után olyan ormótlannak és fapadosnak érzem a probookomat
le is ülök magamtól.
-
válasz
FehérHolló #55495 üzenetére
tegnap meg ment
-
[link] - ez is valóban érdekes téma.
kérdés, hogy hol van az a félmillió üres lakás, mennyi van ebből bp-en, ahova a hajléktalanság főként koncentrálódik? ezek egy helyen találhatók meg (nyilván nem), vagy elszórva a városban? mennyire örülne neki egy társasház, ha a benne üresen álló 1-2 lakásba hirtelen beköltöztetnének x hajléktalant? azok miből fizetnék a rezsit? és mit tennének a felszámolt romatelepekkel? ezt egy politikus nem mondhatja ki, de aki élt valaha a drága kisebbség képviselői által sűrűbben lakott területen, az tudja, hogy ezeket az embereket nem lehet integrálni, még a jelenlegi társadalmunkba sem, nemhogy egy nyugat-európaiba, ami felé tartanunk kellene. tehát nem véletlen ez a hallgatás, ezzel a helyzettel egyszerűen nem lehet mit kezdeni.
viszont valami rendszer létre jöhetne, hogy önkormányzati/állami tulajdonú lakások kerüljenek bérbeadásra, akár viszonylag hosszú távú szerződésekkel is (5-10, vagy több év). egy ilyen rendszer segíthetne levenni az emberek válláról a saját tulajdonú lakások megszerzésének a kényszerét, nem ugranának az emberek erőn felüli hitelekbe, csak azért, hogy legyen saját (elég megnézni a lakásvásárlós topikot, néha ott is érthetetlen kérdések merülnek fel). Holló úr írt múltkor pár sort a németországi/ausztriai rendszerről, ami az alapján nekem nagyon szimpatikus volt
-
igen, a levelezéshez is kell vpn. ezt mondjuk közölhettél volna, hogy külön meg kell igényelni.
-
a kollégákat még sosem láttam, hogy bárhol a levelezés miatt használták volna ezt a vpn sticket, az e-mailekhez az asszonynak sem kell. gondoltam az itthoni hálóval lehet valami.
de akkor holnap felhívom a srácokat, hogy okozzanak valamit ezzel, mert ez így nem okés
így nem sok értelme van a gépnek.
-
ez mar telleg gyanus, ha lesz idom hetvegen vegigbujom a sajat szamlakat.
Mas:
kaptam a heten ceges notit, most hoztam haza eloszor es valamiert nem hajlando kapcsolidni az exchange fiokomhoz, pedig ez ugye elvileg megy vpn nelkul is. vmi beallitasi gebasz van, vagy az it-s sracok elfelejthettek engedelyezni vmit? biztos nem felteteleztek h egy laptop a helyi halon kivulrol is lenne hasznalva -
válasz
szőröscica #55286 üzenetére
ezt érdekesnek tartom, de szerintem elég összehasonlítanod a mostani és a tavalyi elszámolási számlát, hogy megtaláld a különbséget. ha érdekel segítek szívesen. ha hazaértem megnézem a saját statisztikámat is, kíváncsi vagyok az mit dob ki.
-
válasz
szőröscica #55284 üzenetére
ezeket eddig nem írtad le. de még azt sem, hogy milyen fűtési rendszered van.
-
lehet én vagyok értetlen, de a tavaly március óta ugyanúgy egy év, egy fűtési szezonnal, mint a tavalyelőttől tavalyig. én is megnézem majd otthon a statisztikámat, összehasonlításul.
joemilestoné: ez a 36k-s elszámoló számla semmiféle információtartalommal nem bír. milyen ház/lakás, milyen fűtési rendszer, stb, stb. biztosan megvan az oka, a számlákból ez is kideríthető.
-
ez egészen biztos, hogy nem így van. a földgáz minőségét (leegyszerűsítve a fűtőértékét) szabványban rögzítik, ami 34 MJ/m^3 +-5%-ot ír elő, de előfordulhatnak ettől eltérő értékek is. nyilván ez nem egy olyan dolog, ami mindig, folyamatosan beállítható 2 tizedesjegyre, viszont a szándékolt meváltoztatása se nem egyszerű, se nem olcsó és nem is áll érdekében senkinek.
a felhasználó pedig az elfogyasztott hőmennyiség után fizet, azaz nem ugyanannyit fogsz fizetni, ha elhasználsz 100 m^3 34 MJ/m^3 vagy 100 m^3 29 MJ/m^3 földgázt. tehát ha még változna is a fűtőértéke, az téged biztosan nem érint hátrányosan, max annyiban, hogy a kazánod nem ahhoz van beállítva, így mondjuk alacsonyabb hatásfokon üzemel, vagy ha nagyon jelentős a változás, akkor egyáltalán nem
-
válasz
Integra #55253 üzenetére
ez feldobta mar most a napom
masik kedvencem, az olcsobb lett a rezsi plakat. nem tudom, hogy a plakatot tervezok/irok nem ismerik az alacdonyabb/kevesebb/olcsobb helyes hasznalatat, vagy pedig azert kerult ez a plakatra, mert az atlag valasztopolgar csak ezt erti meg?
mind a ketto eleg elkeserito.
-
grat mindenkinek az új munkához
-
válasz
FehérHolló #55174 üzenetére
jájj mitművelsz azzal a drágaszép öltönnyel
-
a kelenfoldi metro vegallomasan vegigsetalva ugy erzem magam mintha europaban lennek
eleg kiraly lett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Synology NAS
- Autós topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Robogó, kismotor
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest