- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #28299 üzenetére
Ez Quiet üzemmódban olyan, hogy nem hittem el faternak hogy megy, csak mikor aláálltam és jött a hideg
Ez is lakótelep, de pont azért jön jól, mert hiába szeretem napközben nyáron a meleget, ha éjjel idebent 29-32 fokban izzadok alvás helyett, másnap meg meló. És mivel már 35 éve ez a saját lakásunk, inkább az a szomorú, hogy eddig nem lehetett ilyenünk. -
BlacKSouL
addikt
Ez a 3.5 kW-os, és 4.5/4.5-ös hatékonysági mutatójú verzió szereléssel együtt 280.
A hagyományos vagy régi modellek beltéri egységének ventilátora a beállításnak megfelelő sebességgel pörög, eközben a klímakompresszor vagy működik vagy nem. Ha működik, akkor teljes névleges hűtőteljesítményét leadja, hűti a beltéri egységben lévő hőcserélő rácsot, mint az istennyila, ha nem megy, akkor egyáltalán nem működik a kompresszor, csak a hűtőrendszerben lévő hideget fújja kifelé míg újból be nem kapcsol.
Mondjuk mint a hagyományos hűtőszekrény. Vagy megy a kompresszor (zúg) vagy nem megy (nem zúg) Csak ott a ventilátor nincs, hanem a hőcserélő a zárt hűtőtérben van, meg a hőérzékelő, és ha 7 fok fölé megy, akkor bekapcsol, ha 5 fok alá akkor ki. Autókban általában hasonló: van egy kímakompresszor szíjhajtással a motorról (főtengelyről) meghajtva. Ha a rendszer szerint mennie kell, akkor bekapcsol (a kompresszor kuplungja ráengedi a hajtást a kompresszor dugattyútengelyére, és elkezdi sűríteni a gázt. Mikor lekapcsol, akkor a kuplung old, megszűnik a gázsűrítés.Inverteresnél a kompresszor teljesítményét szabályozni lehet, vagyis nem ki-be kapcsolgat, hanem folyamatosan megy, de szabályozott teljesítménnyel (ezt egy elektronika vezérli) és tapasztalatok szerint ezzel kisebb az energiaigénye, mint ki-be kapcsolgatással.
(Céges kazettás mennyezeti On/Off klímánál bekapcsolt állapotban 3.1°C-os levegőt fúj ki, ez ami otthonink a kinti 26 és benti 25 foknál Turbo fokozatban is mindössze 11°C-ig hűtött levegőt fújt ki.)Mosógépnél nemtom mit jelent.
De az is tuti, hogy a Samsung megfelelő oldalán beregisztrálva és a Smart Appliance készülékeket felvéve bármit lehet neten keresztül vezérelni, ellenőrizni. Asszem mosógépet és szárítógépet lehetett épp most hozzáadni a klímák mellett. És felmegyek a honlapra, belépek, onnantól egy lapon tudom kezelni a klímámat és a mosógépemet. Meg tudom nézni bekapcsolva felejettem-e, ha igen, ki tudom kapcsolni. Ha meleg nyáron külföldi útról esek hazafelé, belövöm az appot, megnézem a lakásban is 35 fok van-e mint a buszon pl., ha igen, akkor rápöckölök a hűtésre mondjuk 26 fokra, és mire másfél óra múlva hazaérek, már kellemes a légkör. [link] -
BlacKSouL
addikt
Hát számomra ennek így nagyobb a hasznossága, mint egy 70k Ft-os Dung Sung Yuang szerkezetnek amit a Teszkóban lehet(ett régen) kapni.
Nem mondom, hogy nincs létjogosultsága a 2.5 kW-os hagyományos On/Off, vagy akár a minimális funkciókat nyújtó legolcsóbb inverteres cuccoknak, mert van akinek annyi kell, egy kis szobában hogy benyomom hűt, kinyomom, nem hűt. Na itt ennél egy picit árnyaltabb a kép. Mondjuk azért az botrányosan irritáló, hogy úgy nézem meg a nappaliban mennyi a hőmérséklet, hogy benyomom az appot a telefonomon, és kiírja
De azért milyen az idő. Várni akartunk tavaszig, csak még mindig rohadt melegek voltak. Feltették, azóta éjjel mindig 10 fok alá hűl.
De nem baj, lassan hideg lesz, távhő még sehol, akkor majd szépen befűtünk vele. -15-ig lehet használni.
-
BlacKSouL
addikt
Beirtam googleba hogy "magyarok kulfoldon" es kidobta az On topicot
-
BlacKSouL
addikt
Mik vannak..
Tegnap felugrott a falra egy Jungfrau Flagship.Ma meg kis szinkronizacio utan 30km-rol szepen bekapcsoltam a Galaxy Ace-el a Smart A/C app-al Android alol neten es az otthoni wifin keresztul ventilatorra, igy megtudtam hogy otthon 26 fok van a szobaban.Bekapcsoltam hutesre es fel ora mulva mar csak 24 fok volt. Eztan szepen kikapcsoltam.
Ha hazamegyek majd megkerdezem ez a helyszinen mennyire tunt felelmetesnek.
Mindenesetre nyakunkon a jovo... -
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #28164 üzenetére
A 13 éves mondhatni márkás Moulinex mikrónk a maga 800W-jával kb. feleannyi idő alatt melegíti fel kívül-belül a kaját, mint itt bent a cégnél a "noname" márkájú, vagy valami ismeretlen márkájú teszkógazdaságos vackok a ráírt 800W-al. Igaz, előbbi annakidején került 25k-ba, ezek meg 1-2 éve 9900 körül.
De amire otthon elég 2 perc melegítés, ahhoz idebent minimum 3-4 kell. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #28115 üzenetére
PH-n csak arra használok amire nagyon muszáj. Támogassuk a kapitalista fórumpiacgazdaságot. De az ilyen színvilágban a környezetétől nagyon elütő izékre rá kell izzítanom.
A munkám meg olyan amilyen. Csak most puffertúlcsordulás van, úgyhogy minden, azaz minden munka 2 azaz kettő napot fog csúszni. Minimum. A sürgősek még többet. Mert a sürgős addig sürgős míg meg nem csináljuk. Utána hetekig porosodik a téma. Amikor meg valóban sürgős, már ugyanúgy leszarjuk, akkor meg megy a fejetlen kapkodás. Na mindegy, ez a szervezetlenség kérdése, nem a beszerzésé. -
BlacKSouL
addikt
Egyrészt: 5 napig nem vagyok melóban, és 195 olvasatlan emailem rottyan össze. Kérdem én: mennyi ideig tart végigolvasni és megérteni mind, illetve fejben tartani, hogy az adott témában akkor most végülis mi a végső konklúzió, teendő, stb. Mondjuk legyen 30% amire válaszolni is kell. Mennyi ideig tart megírni akár csak egy 3 mondatos választ? És akkor ez az effektív munkának csak a 30-40%-a. A többit ezzel párhuzamosan kéne csinálni.
Másrészt: mi a lfsz ez a mozireklám körbe a kereten? Ez így krvra nem munkahely barát megjelenítési mód. Nem lehetne olyan keret/háttér, ahol nem ordít a képernyőről, hogy NEM DOLGOZOM!! ?? Így akkor napközben nem fogok PH-zni, és nem jelenítem meg a reklámokat, és akkor az bevételkiesést jelent, és ezzel pont ellentétes hatást váltanak ki. Na.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #27835 üzenetére
Vagy a p|na..
-
BlacKSouL
addikt
Kétféle cég van. Aki szakembert keres, és aki nem.
Az elsőt arról lehet felismerni, hogy beleírja a hirdetésbe a kifejezett szaktudást, szakmai gyakorlatot. A második csak adott szintű képzettséget, bármilyen munkatapasztalatot keres.
Utóbbi tipikus japán, akik kertészből vagy szakácsból gond nélkül csinálnak projektmenedzsert, vagy temrelési helyettest. Előbbi meg mondjuk egy Audi Hungária.
Tudnod kell, megpróbálod-e az első típust kiblöffölve, vagy maradsz az általánosabb igényűnél. Elsőben is lehet nyerni. Sőt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #27773 üzenetére
Ha azt írom: néhány külföldi árus összevitatkozott, van 4 sérült, akkor nincs hír.
Ha azt írom: arab és ázsiai árusok kardokkal és késekkel támadtak egymásra, 4 sérültet a kórházban ápolnak, akkor az egy gyenge említésre sem méltó, 1 soros MTI hírecske.
Ha azt írom: VÉRFÜRDŐ!!! Arab árusok vietnámi árusokat kaszaboltak és vagdostak össze súlyos, életveszélyes sérülést okozva. Tocsog minden a vértől, autók csúsztak egymásba a környéken a sok kiömlött, és messzire spriccelő vértől, kilométerekre hallatszottak a sikolyok, a szomszéd faluban is érezni lehetett a kiontott belek szagát, és a ropogó csontok recsegését. Átvágott, széttrancsírozott ínszalagok csattantak hangosan, és véreső hullott több szomszédos megyében, akkor ez egy teljesen átlagos, szimpla, hétköznapi hír a magyar médiából.De hogy nekem a f@szom kivan az ilyenektől, az is biztos.
Füreden egyszer néztünk híradót retekklubbbb: nem biztos, hogy sorrendben, de a következő hírek voltak egymás után: elraboltak, megöltek, megkéseltek, lelőttek, meggyilkoltak, megvertek valakit, valakik, valahol. Ez 6 db, egyenként 4 perces hír volt, amivel el is ment a műsoridő kb. 90%-a. Mondtam a többieknek, hogy kihajítom a tévét ha nem kapcsolnak el. -
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #27742 üzenetére
JA.
De most az aláírásom végére gondolok. Friss füredi sztoriHatalmasat nyerítettünk a benyögésen, hogy stílszerű legyek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #27740 üzenetére
Lóról jut eszembe..
-
BlacKSouL
addikt
Win7-ben és/vagy Office 2010-ben van bármilyen olyan progi ami mp4-et tud szerkeszteni/vágni?
-
BlacKSouL
addikt
Faszán megfázott a torkom a koktéloktól meg a sörtől, de hát ilyen a popszakma. Most tüsszögök meg taknyolok az allergia miatt, köhögök és fáj a torkom, reggel meg 7-től meló.
De akkor is, mindörökké: B.Füred, Cocomo, nyár, meleg, strand, fürdés, bulik, koktélok, lányok.... Ráérek odabent kipihenni. Remélem. Majd okosan csinálom.
Egyébiránt kulturális programot is nyomtunk a sörök között: felmásztunk a Jókai kilátóhoz. Szép. -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #27620 üzenetére
meg lujónak is:
Csak nem gondoltátok, hogy mire nagynehezen megírtam ezt a helyzetjelentést, majd ránehezedtem a barackpálinkára és a sörre mielőtt kihozták a vacsorát, még válaszolok is
Vagy költői volt?
Amúgy teljességgel hihetetlen és elképzelhetetlen módon egy csepp eső nem esett. Kétszer volt felhős, de inkább estefelé. a hétre ígért felmelegedés egy hetet késik, így a szombati utolsó fürdésre is csak 22°C-ig melegedett fel a víz. Olyat tettem amit már nagyon rég: fáztam a vízben.
Szél volt. Egyik este mikor felhő jött úgy felkavarta a vizet, onnantól tiszta mocsokban gázolt mindenki a parttól vagy 50 méterig. Akkortájt másodfokú volt a viharjelzés, de alapból nemigen volt, mert nyugodt idő volt.
Érdekes módonitt(vagyis sajnos már hazaértem úgyhogy) ott is kavicsozzák az utakat, de ezt nem most, hanem szilveszterkor tapasztaltam.Egyébiránt: Kurvajó volt végre lazulni haverokkal, magyar földön, vízparton, jó időben, sok emberrel. Az éttermi kaják jók voltak, a strand még mindig kitűnő, a víz kicsit alacsony, majdnem délipart érzés. 60 méter után kezd zacskó fölé mélyülni. A COCOMO még mindig a mi helyünk. Gigi (nem az, hanem egy másik) még mindig bolond a keverő mögött, a belépés még mindig ingyenes, a zenék még mindig jók, a lányok még mindig szépek. A Tescoban még mindig spórolnak a pénztárosokkal, a feltöltés nem zökkenőmentes.
Füred még mindig Füred...6 napot bulikkal, itallal, élettel, étellel, éttermekkel, élvezettel, koktélokkal, stranddal, apartmannal, autóval, mindennel megúsztam 40k-ból. Pedig 359 napot dolgozom ezért az egy hétért, tehát nagyon nem is fogtam vissza magam, de nem is vertem a pénzt.
Na ennyit mára röviden.
-
BlacKSouL
addikt
B.Füred,Borcsa étterem.Nyár.Élet.Élvezet.Köszöntem a figyelmet.
-
BlacKSouL
addikt
Ja.
Amúgy mittudomén...mozgalmas volt az egész nyár. Előbb foci egy hónapig, nem sokkal rá meg olimpia. Kicsit szerintem unalmasabb esték jönnek annak, aki szívesen követgette ezeket nyomon. Haverokkal, otthon, kocsmában, stb. Mint én is. Mert napközt meló, az eddig is, ezután is. De most úgy érzek egy kis ürességet, hogy reggel indulok 1 hétre Füredre. Most kéne felpörögnöm, de ilyenkor mindig azt érzem, hogy nem használtam ki az idei nyarat(ami sajnos minden évben igaz), és már lassan vége is...
Eh, érzelgős vén marha lettem. -
BlacKSouL
addikt
Mindenki nézi a záróünnepséget?
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
1) Önéletrajz írás
2) Munkahely keresés
3) Önéletrajz küldésMondd neki, hogy ezek közül maximum kettőt vállalsz.
Vagy mindhármat, és cserébe te csak egyet kérsz: a nettó fizetése 50%-át átutalva a bankszámládra.
Egyébként a nethiány nem indok a CV megírásához, sem a munkahelykereséshez. Én ennek függvényében csinálnám.
-
BlacKSouL
addikt
Én nemrég kerültem abba a helyzetbe, hogy kollégámmal interjúztattunk leendő kollégákat. Mivel olyasvalakit akartunk felvenni, aki a mi specifikus igényeinknek legjobban megfelel. Fura dolog. A másik oldalon állni. Nehéz az is ha nincs rutinod. Aztán kicsit egós, hogy te mennyivel többet tudsz adott témából. Meg látni magadon, hogy mennyire sokat számít az alap benyomás. Valakinek a tartalom/tudás nélküli nagyképűsége, fölényeskedő, magabiztosnak látszani akaró erőlködése, miközben nem igazán felel meg annak, amit elvársz. Más meg alapból szimpatikus, de a szakmai tudása nem elég jó. Kevés a jó/megfelelő jelentkező.
Izgulni lehet, de nem érdemes. Mi a legrosszabb ami történhet? Nem vesznek fel. Vagyis rosszabb nem lesz. Meg nem esz senki, senki nem fogja tudni hogy ki vagy, mit csináltál 2 perccel azelőtt. Tehát önbizalomhiány -20%. Aztán mit akar az interjúztató? Felvenni a legmegfelelőbbet. Ha tudod mire jelentkezel, akkor valószínűleg megfelelsz az alap követelményeknek. -30% Mint a többi jelentkező. Akik izgulnak. Vagy alap nélkül próbálnak fölényesen magabiztosnak látszani. Tehát rosszabb semmiképp nem vagy náluk. Ha ezen túllépsz, és részedről megvan a szakmai/gyakorlati/tapasztalati háttér, ami önmagában minimum 50%, de inkább 70%, akkor már csak beszélgetni kell tudni. Igazából egy kis rutin kell ahhoz, hogy felmérd 10-20 másodperc alatt az interjúztató lelkiállapotát, rutinját, célját, hatalmát, lehetőségeit. Nem lehet ennyi idő alatt kiismerni valakit, de a rövid idő alatt előtűnő személyiségjegyek felhasználhatók. Nem ellene, hanem melletted. Nem szabad túl feltűnően, de a válaszaidat meghatározhatják, így mondhatni befolyásolhatod őt.
A végső dolog pedig megpróbálni kitalálni hogy adott kérdésre milyen választ vár, esetleg milyen alternatívát tudsz, amire ő nem is számított. (Példa: Japán ügyvezető kérdése: ha van 3 japán kolléga, akik nem nagyon beszélnek angolul, csak japánul, akkor hogy fogsz velük kommunikálni a munkád során? Rossz válasz: nem tudom; majd kitalálom. Átlagos/elvárt válasz: kézzel-lábbal; mutogatva, írásban. Győztes válasz: meg kell tanulnom japánul..) -
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #27340 üzenetére
Ne politizáljá'! Ne politizáljá', mert jön megint egy hiperaktív neoávéhás, valaki moderációs kényszerbe kerül, és jajj neked. Gyengébbek kedvéért: Szarkazmus
bobsys: melyikre gondolsz? Mert az első kicsit a besavanyodott b@szatlan p.csa benyomását keltette számunkra 19 évesen. A második inkább érdekes és vicces volt. Sajátos stílusú, de megmosolyogtatóbb, nem úgy mint a másik. Ugyanakkor elsőnél nem volt sok érdekesség, míg volt aki színesen adta elő a mondandóját, és akaratlanul is megragadtak a dolgok.
Mint Bajnóczinál, aki azt mondta, hogy ha valaki szerez szenet, meg hidrogént, meg oxigént, és egy gépet amivel tud kutyulni, akkor szóljon neki, és ha már elkezdett kutyulni, akkor kutyuljon három dolgot. Felírt 1 képletet: H2O. Ezt mindenki ismeri elvileg. Felírt egy másikat: C2H5OH. Ezt is sokan ismerik, ahogy látja a többséget, de azért a hölgyek kedvéért megjegyzi, hogy ez az etil-alkohol. Felírt egy harmadik képletet, amire már nem emlékszem, de valami gyümölcsészter volt, és azt mondta ez a szilvaaroma. Aztán mondta, hogy aki a hármat összerakta, az ugyan pálinkát még nem kapott, de van aki a fentiek keverékét már megitta szilvapálinka helyett... Na ekkor jöttünk rá, hogy a kémia lehet érdekes is. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #27328 üzenetére
Ja..Rémálmaimban ma is kísértenek. Főleg KissKriszta aki a legelső előadásán kijelentette, hogy "..maguknak az 50%-a meg fog bukni. Ha mégsem az elvárásaim szerint alakulnának a dolgok, akkor majd úgy alakítom a pontozást, hogy nekem legyen igazam. Most nézzen mindenki a bal oldalán ülőre. Na ő meg fog bukni..." stb. Ekkor mi magunkban megjegyeztük, hogy neked meg a ....dat.
Ugyanilyen stílusban Házkötőtől viszont nem volt több, mint vicces a következő monológ a tanszék előtti folyosón:
"Jöjjenek közelebb, mintha ingyen sört osztogatnék. Namost. Mielőtt bárki bármit tesz, akik nem fizették be a különeljárási díjat, azok húzódjanak hátrébb, majd villámgyorsan forduljanak sarkon és rohanjanak el befizetni. De mielőtt megtennék, gondolkozzanak el azon, hogy miért jöttek ide pénz nélkül. Hogy mit csinálok én majd maguknak ingyen. Hát elmondom: semmit. Semmi nincs ingyen. Ha elmennek a Rákóczi térre a kurvázni, hát azoknak is fizetni kell. Itt sincs ez másképp. Nem tudom miért hitték másképp. Na most hogy kihullott a férgese, az ittmaradók gondolkozzanak el azon, hogy miért kell ezt nekem minden alkalommal előadnom évek óta..."Jajj, régi szép idők..
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #27320 üzenetére
Marad a hosszú, hideg tél, a hó, meg a pina. Azaz a hiánya. Vagyis remélem, hogy ezek miatt nem. Á, majdcsak találok valamit
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #27308 üzenetére
Úgy van az, hogy titokban esténként be szoktam szökni melóba, és ezzel simán át
baverem az időjárást.
Amúgy a vicces, hogy nem szerettem volna itthon ülni szabadság alatt, de csináltam valamit (jelentkeztem a felsőoktatásba) ami miatt hülye vén fejemre zúdítottam a dokumentumkezelés, nyomtatás, másolás, igénylés hosszú, végeláthatatlan folyamát, aminek a vége látható. Mert ma+holnap le kell zárnom ezeket, ugyanis jövő héten nem leszek elérhető (értsd: B.Füreden tartózkodás hosszabb időre), és mivel a beküldési határidő (tiszta mint egykibahülye nyereményjáték) aug. 15., ezért kapkodnom kell. Végülis az ocsmányirodába csak diákigazolvány-igénylésért, és a lejárt személyi igazolvány megújításáért kellett ma bemennem. Mikor romlott el az országos személyi igazolvány nyilvántartó központi számítógépes egységes nemzeti rendszer?? Mielőtt az adataimat elküldték volna benne... De szűk 20 perc és helyrejött. (Mennyi jó nőt láttam...eszem megáll)
Már csak 2 db 30x40-es fehér háttér előtt, szemből, sötét öltönyben, ingben, nyakkendőben készített igazolványképet kell csináltatnom lehetőleg még ma, meg kitölteni a maradék kitöltenivalót, lemásolni melóban a diákigazolvány igénylési adatlapot, mindezt valami bent szerzett borítékba betenni, és holnap postára adni. Mindezek mellett csoda, hogy tegnap el tudtunk menni a Tátrába kirándulni. Ennek ellenére hétfőn-kedden, és ma+holnap kénytelen voltam/leszek itthon lenni, tehát se strand(kissé hűvös szeles is ahhoz az idő), se egyéb kirándulás(olyanokkal, akik amúgy sincsenek szabadságon, tehát ááá). És lassan kifogyok az ötletekből. Hétvégére azért jó lenne valamit kitalálni, bár ahogy az időt nézem akkorra még jobban elromlik.Most meg megyek reggelizni
Ui2: Ja, és csak a sátorhoz: Tavaly hőszigetelt nyílászárókat kapott a lakás, jövőre meg kap egy légjavító berendezést. Jövő ilyenkor a 24 fokos lakásban, szabályozott páratartalom mellett fogok éjjelente aludni, allergénektől, káros szabadgyököktől, és vírusoktól, baktériumoktól mentes környezetben. Ettől függetlenül: éljen a nyár!!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
#56230144 #27278 üzenetére
Csak mert megszólítottál. Pár gondolat. A gondolatok ugyan sajátjaim, de csak a kezemet tessék figyelni, mert idézek:
"...mert magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más tegye, azt nem tűröm el." /1897/
"Érted haragszom én, nem ellened [...] erősítsen az én haragom, dehogy is bántson, kedves." /1926/
"Hogy szabad megengedni, hogy ilyesmivel viccöljenek? És ne viccöljenek ezzel [...] és akkó' se viccöljön." /1976/
"Egyébként ez a névtelen feljelentés ez nálunk népi hagyomány. Tudod?" /1982/
"Ha a bunkó elengedi magát, az úgy tud ártani..." /1977/
A fentiekből értelmes ember leszűrheti mit akarok mondani; hogy kitől idéztem, az legyen az olvasó multikulturális sokoldalúságára, érettségére, felkészültségére, vagy esetleges internetes keresőkben jártasságára bízva.
-
BlacKSouL
addikt
Hát akkor örülök, hogy 1) van azért aki hacsak kicsit is, de legalább valamennyire ismer már. 2) van azért aki hacsak kicsit is, de legalább valamennyire érti az irónia szó jelentését, felismeri, és dűlőre jut a valódi tartalmi mondanivaló ügyében. 3) van azért aki ha baja van valakivel/valamivel, megmondja az illető szemébe. 4) működik a moderáció
Nem örülök, hogy 1) ide bárkit beengednek. 2) egy nem kifejezetten politikai célzatú/tartalmú hozzászólás politikustól történő idézete, vagy ha úgy tetszik politikusi mondatokra történő idézőjelek nélküli utalása ekkora teljesen fölösleges port kavart. 3) pont azért igaz a hasonló hozzászólásaimban megfogalmazott éles, ha úgy tetszik szélsőséges vélemény, mert vannak akik nem képesek összetett gondolatokat elemezni.
Továbbá 1) nem tartok igényt egyéni avatarra, mert a jelenlegi hozzámnőtt. 2) igényt tartanék egy privát üzenetre amennyiben nem saját kérésre, hanem alapelvekbe ütköző tevékenység miatt moderálnak, különösen, ha az figyelmeztetéssel, esetleg szankciókkal is jár, ne egy véletlenül olvasott emailből tudjak róla hogy történt velem valami. 3) akinek baja van velem, tolja ide a pofáját elém. 4) amíg nem a diplomamunkámról, esetleg a kisdoktori disszertációmról(és itt most a bukottak kedvéért jegyzem meg hogy ez egy SZARKAZMUS) van szó, addig nekem senki, de tényleg senki ne szabja meg, hogy idézőjelekkel, vagy anélkül idézzek a hozzászólásaimban bárkit, mindaddig, amíg a fórum szabályzata elő nem írja az idézet/idézés formai követelményeit. 5) még mindig nem tudom minek túráztatom magam ezen az egészen a szabadságom alatt...
-
BlacKSouL
addikt
Azt valaki elmesélhetné, hogy 1) mé' lettem politikai okból figyelmeztetve, 2) ezt mé' nem közölte senki privátban úgy, mint régen, és 3) akkor viszont emailben mé' igen.
Mer' bazmegeztem, tán még pináztam is, ha jól visszaolvasok, sőt, saját kérésre töröltettem hsz-t is magamtól, de hogy ez politikai megnyilvánulás lenne/vóna'.. Vagy az ipari (nem)titkok fényképen közlése már felségsértésnek, netán hazaárulásnak számítanak?
Nem lenne/vóna' baj a rutinból kiküldött emailek helyett(vagy benne) elmesélni hogy mi is volt az (a)lapos indok amiért a rutinfigyelmeztetés kiküldésre került, privát értesítés nélkül. -
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #27117 üzenetére
Nyugaton akkor lehetett ilyen, mikor még nyugat kelet volt. Különben nem látom értelmét. Mert emlékeinkben a nyugat úgy él, mint akiknek fölösleges ez az egész cécó, ők úgyis visszatolják a kocsit a helyére. Persze vannak kivételek. Ennek ellenére pl. Szlovéniában meg Horvátország egy részén nem kell pénz a kocsikba, és mégsincsenek szanaszét. Mindazonáltal nem szégyellnek kifizetni egy itthoni átlagbérnek megfelelő összeget egy embernek, aki időnként kimegy és ha mégis esetleg találna kinthagyott kocsit, akkor helyretolja.
Ez teljesen hasonló dolog, mint a szanaszét dobott csikkek, papírok, zsebkendők, meg a többi minimális erőfeszítést, és az embert az állattól megkülönböztető, fura, sokak számára megemészthetetlen és elfogadhatatlan kulturális társadalmi norma. Millió dolog van amit azért kell szabályozni, irányítani, büntetni, mert az emberek olyanok amilyenek.
Továbbra sem értem miért kell a kocsiból kidobni az égő csikket. De a sok kulturbagós persze úgy érzi, és nagyon úgy is tűnik, hogy a dohányosoknak jogaik vannak, kötelezettségeik nincsenek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #27096 üzenetére
Nálunk ez a Teszkóparkoló világa. Hagytoljamvisszaakocsit a kedvencem. Meg a jól láthatóan mata részeg vagyok, kezemben szatyor, markomban 87 Ft, és csak egy 50-es kéne, hogy haza tudjak menni, de gyorsan, mert most délután fél 5-kor megy az utolsó buszom.
Kocsiban rendszeresen szar a százastartó, és már rutinból körbeforgatom a százast, kiesik-e (esett már ki) amikor kijön, akkor rendszeresen lelkesen keresem a visszatolósakat, jönnek oda, hagytojjammávisszaakocsit. Mondom mindjá kipakolok... Kipakolok, tessék, parancsolj kedves barátom, tojjad. Aztán különösebb rezzenés nélkül az arcomon nézem ahogy visszatolja és lesi bután a pénz üres helyét.
Egy időben volt hogy ha jó kedvem volt, volt akinek utcán, ittott adtam 1-1 százast, ötvenest. De már évek óta senkinek semmit.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #27052 üzenetére
A kitartás és rugalmasság nem az amikor én - a mai munkapiaci viszonyok és szokások között - már 5 éve dolgozom egy japán cégnek csak szigorúan lokálisan versenyképes fizetésért, néha túlóra, néha külföldi kiküldetés, néha 1 órán belül elindulás akárhova?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #27013 üzenetére
Is.
Meg Spanyolország is. Meg Görögország is. Meg Horvátország is. Meg Szlovénia is. Meg bárhol máshol is. Mindegy, csak amint átlépik az országhatárt, mehessen az üvöltés. Nem az olasz, vagy spanyol, vagy arab népek a leghangosabbak, hanem a dajcsok. Ez hosszú évek tapasztalata.
Ha egy strandon 1 km-ről elmebeteg üvöltést hallasz, akkor azok németek. Ha hangos beszédet, akkor olaszok, ha nem hallasz semmit, akkor általában magyarok vannak arrafelé. Ezek közé szúródnak be a többi népek.leopárduc: én már két éve is kinéztem magamnak, csak még mindig nem sikerül róla rendes normális képeket csinálniuk. Meg amennyivel nagyobb háta van mint nekem, annyival kissebb melle, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás
-
BlacKSouL
addikt
Helyes válaszok: 10 Olvasóink átlaga: 8,45
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #26999 üzenetére
A másik kedvencem az autó/bicikliző kisgyerek/babakocsis anyuka mellé/neki az árokból hirtelen kiugró és ugató fajta. Amelyik minden autónak nekiugrik amelyik 50-el elmegy mellette. Szerencsés esetben rajta. Gyerekkoromban két ilyen dög nekemugrott biciklin. Olyan szerencsésen, hogy az egyik keresztbelépett előttem, én meg áttekertem rajta. Mikor visszanéztem még feküdt, de délután már nem volt ott. Egy ideje meg kísértést érzek, hogy az ilyeneket enyhe kormányrántással kibillentsem egyensúlyukból, de padkára nem akarok menni, meg különbenis, csupa szőr meg vér lenne a kocsi alja.
Mindazonáltal látszik egy kutyán, hogy engedem-e hogy összenedvesítse a nadrágom, vagy egy bottal megszárítom inkább neki az orrát.
De ismerősöm palotapincsije is minden egyes alkalommal érkezéskor úgy megugat, mintha eddig csak rugdostam volna. Mikor meg már bent vagyok, mindig addig bökdösi a kezemet amíg nem dögönyözöm egy pár percig. Aztán hanyattveti magát mint egy rossz k.rva. -
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #26995 üzenetére
Faluban postás kapott pár sérülést kutyáktól, a fent említett fajtáktól. Meg arcbaugatták, meg nyálat fröcsköltek rá, meg egyebek. Mert ugye falun a levéltartó dobozt, csövet, bármit kizárólag a kutya harapási területére lehet felszerelni a kapun/kerítésen belül... Beszerzett ammóniás gázspray-t. A vele megkóstoltatott kutyák állítólag nyüszítve vonulnak befelé a házba azóta. Szóval tudnak ők tanulni/okulni ha akarnak.
Egyébként amikor megunja, akkor más eszközzel tovább fenntartani az éber figyelmét. Csakis a tudományt szolgálva. Hogy létezik-e olyan hogy egy kutya bereked mondjuk.
Amúgy ha nincs döghőség éjjel is, a hő és hangszigetelt ablak isteni találmány.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #26991 üzenetére
Nálunk is van egy kutya az utcában, amelyik képes félórákat ugatni a semmiért. És arra gondoltam, hogy egy kutya hány órán át lenne képes valakit ugatni? Mondjuk az a mindenkit a semmiért megugató fajta. A kerítésmellett rohangálós, idegbeteg habzószájú, pillanatramegállós egyből kerítéstetejéreugrálós. Nyálat fröcskölős, szemevérbenforgós. És akkor 3 órás váltásokkal valaki mindig ott lenne, és valami színes papírzacskóval mindig ott zörögne az orra előtt. Hogy úgy egy hét után berekedne-e, vagy addig ugat, míg szívrohamot nem kap.
Csak úgy kísérletképp kipróbálni. Kizárólag a tudomány szolgálatáért. -
BlacKSouL
addikt
Itt egy kicsit baszott nagy vihar volt...
..de ahogy látom máshol is..
-
BlacKSouL
addikt
Látom mindenkinek van valami gasztronómiai defektusa
Én szerencsére mindenevő vagyok, a szó disznó értelmében, azaz tényleg. És mégis van pár dolog amit nem szeretek. Mócsingos inas húsok, disznósajt és a fehérrépa.
De mióta nem a nagyszülők által nevelt állatokat eszem, azóta nem ettem rendes állathúst...Ennyit a tömegtermeléses vágóhídi állatszörnyekről. Na jó, külföldön tényleg hisznek még az állatokban, de itthon már csak a szteroidokkal hizlalt klónozott élőhús a lényeg. Olcsó, nehéz, vizes, ízetlen fehérjetömeg. Ez az ami eladható, és amit szeretnek eladni.
A csirkét meg felrakod grillre sülni, és a negyedére összemegy,m miközben másfél-két liter vizet kiereszt magából. Nem szteroidos csirketáp. Ááááááá, neeeeeem....!Akkor már inkább a pina
-
BlacKSouL
addikt
Spanyolországban pár napja töméntelen mennyiségben ettem tengeri bizbaszokat, szinte csak azt (a kötelező szállodai svédasztalos kontinentális reggeliken kívül) viszont egyetlen este a vacsora főfogásaként a Calamares romana után grillezett disznóhúst kértem, általában egy-két szelet comb minimális fűszerrel (só, bors,...) tényleg grillezve. Mellé sima sültkrumpli. Annyira finom volt.
Fura, hogy a disznóhús a legkevésbé "ízes". A bárány faggyúízű, a marha is speckó, nem tudnám megmondani miért, de a disznó ízét nem tudnám leírni. Mondjuk a csirke meg pulyka is kissé "üres" íz.Ha véletlenül valaki Blanesben jár, akkor szóljon, elárulom, hogy hol kapja a legfinomabb Calamares Romana-t, de a Paella tekintetében is expert vagyok már
Csak kedvcsinálónak. Felmásztam a várba is:
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #26904 üzenetére
szupertitkos ipari titkokat szivárogtattam ki, ami alapján a vetélytársaink percek alatt tönkretehetnek.
Valójában semmi érdekeset nem írtam, amit egy józan paraszti ésszel 3 perc logikával ki ne lehetne következtetni, de jogos voltak a megjegyzések, inkább előzzük meg a bajt. Aztán a logikai szemezgetés helyett inkább minden repült.Pináról valaki pár szót? Én már megyek feküdni, zuhany után, de gondoltam valami konstans témát addig deriválgathatnátok.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #26881 üzenetére
Ez nagyjából bárhol a világon normálisan van, kivéve ezt a magyar vagy milyen országot.
Barcelonában egy térképpel a kezemben bolyongtam a belvárosban és kerestem nagyjából egy környéket estefelé, hogy majd vacsorázok, és a találomra utcán séta közben leszólított 3 lányból mindhárom nagyon szép volt, valamennyire+kézzellábbal tudott angolul, mosolygott, segített, közvetlen volt, pedig csak azt kérdeztem hogy ez meg ez merre van. Romániában (Temesvár) dettó, Horvátországról is jó emlékeim vannak, de sorolhatnám szinte az összeset ahol jártam.Itthon meg a "Szia, ne haragudj, tudsz nekem segíteni egy kicsit?" kérdésre általában a "Bocs, nem", vagy a "Nem", vagy a szó nélkül elsétálás, vagy a látványosan fejet elfordítás a reakció. Az átlagos, vagy nem különösebben feltűnő szépségű lányoknál. Akik meg egy kicsit is jobban néznek ki, vagy akik annyira nem, de azt hiszik magukról, azok meg igyekeznek nem a pórnéppel vegyülni, egyáltalán fáj nekik, hogy nem egy külön emelt járdán közlekedhetnek. Buszon leüléskor bedugják a fülhallgatót, mint megtudtam azért, nehogy egy faszi (nem egy konkrét, akármelyik) megszólítsa őket, és beszélgetniük kelljen.
[Moderálva]
[ Módosította: #65675776 ]
-
BlacKSouL
addikt
Tényleg nagyon péntek van. Nem szag...
De a szagról én viszont tudok nyilatkozni, mert 11 ember van egy 15 x 16 x 2,2 méteres irodában, meg ugyanennyi gép, meg 1 fénymásoló.
Ehhez képest van 4 kivezetéses elszívó szellőztető, amit lezárattak a 'hölgyek', mert szerintük jött belőlük a hideg és a büdös (ismétlem, központi ELSZÍVÓ berendezés) van egy irodaajtó, amit legtöbbször be kell zárni, mivel a szomszéd ajtó az üzemé, ami mindig nyitva van, és a gépek zaja kissé elnyom mindent. És van 2 azaz kettő darab 10 centire billenthető ablak a 11-ből (a többi fix), ami ha a legnagyobb szélviharban nyitva vannak is, körülbelül tőlük 1 méterre még érezhető a fuvallat, beljebb már áll a levegő (15 x 16 méteres iroda)
A levegőt (értsd 21%-nyi oxigént) semmi nem juttatja be, se a széndioxidot ki, tehát kb. ilyenkorra (11-12 óra) elfogy minden ami belélegezhető, ráadásul a reggeliknek, meg a diákmunkásoknak rendszeresen szállított, irodában tárolt rántotthúsos szendvicseknek a szaga egész nap itt áll. Délután 2-3 körül, mikor a nap is besüt, már kellemes dögszag van, pedig minden irodista kulturált ami a tisztálkodást illeti. Ekkor, nagy félve, nehogy a japánok lebasszanak miatta, kb. 28-29 fokban bekapcsoljuk a légkondit 1-2 órára, ami oxigént és friss levegőt ugyan nem juttat be, de legalább a konstans izzadást megakadályozza.Na ilyen egy 21. századi, európai, japán cég adminisztrációs(központi) irodája. Büdös, meleg, oxigénhiányos. És mindenki üveges szemmel (vagy lehunyttal) mered maga elé, meg a monitorra.
Vagyis jobb, mint bármelyik nehézipari termelőüzem mint munkahely, de szarabb, mint az irodai nagyátlag. -
BlacKSouL
addikt
Megtöröm az átkot, mielőtt még a végén megint nem szól hozzá senki délig.
Akkor már inkább a sunaszaft -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #26850 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, olyan, mintha utamba akadozna hamarosan egy. De most nem alulról, hanem felülről közelítek. Fura, mert amúgy nem én kezdtem neki a dolognak. Lassú víz, de nem bánom. No majd szólok ha van valami érdekes
Az idő meg bolond. 27 fok és napsütés, 85%-os páratartalom. Kicsit később 22 fok, eső, és 96%-os páratartalom. Fülledt, trópusi izé.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pisztillus #26837 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #26782 üzenetére
A Salgótarjánban közlekedő autók 30-35%-ának miért szlovák a rendszáma, és ezek közül miért közlekedik kivétel nélkül 100%-uk minimum 20, maximum 40 km/h-val gyorsabban, mint a megengedett?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #26777 üzenetére
A hőmérőt is?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #26761 üzenetére
Csak utálom, hogy mindenki bele van buzulva a belga meg cseh meg ír sörökbe. Pedig ha megfelelő módon kóstolja az említetteket, és nem elvakultként, mint az Apple, AMD, BMW, Fidesz, ... stb. rajongók, akkor élvezni is tudja azokat.
De mondhattam volna Spanyolországban a Mahou-t, Romániában az említett Ciuc-ot, Lengyelországban a Zywiec-et, Horvátországban a Karlovacko-t, Szlovéniában az Union-t, Boszniában, de főleg Montenegróban a Nik-et vagy a Niksic-et.
Mahou-nak túl híg az íze. Ciuc szintén elég üres. Zywiec elsőre meglepően kellemes, de ha többet iszik az ember akkor átmegy amolyan Aranyászok-Kőbányai érzésbe. A Karlovacko elég jó, nekem kicsit "Gösser-es" ízű, annál sterilebb. Union szintén inkább tömegsör ízű, de teljesen más pl. az üveges, mint a dobozos, sajna nálunk csak dobozos van. A Nik és Niksic számomra inkább különleges volt, agresszív tonicos keserűsége, drabálissága, orrban jelentkező ólomszerű hatása különlegessé teszi ha valahol az albán határ mellett Ulcinjban a 12 km-es homokos tengerparton kóstolja valaki.
Ezeket mind kóstoltam, de ezek nekem sem ízlettek annyira, mint a tegnap elsőnek felsoroltak. Ezeken felül még minden országból tudnék mondani kb. még 1 márkát, vagy típust, amiket kóstoltam is. Nem mondom a világért sem, hogy nagy reprezentatív szaktudásom van, de míg más mondjuk 354 féle belga sört tud ízre megkülönböztetni egymástól vakteszten, addig én végigkóstolom Európát, és mindenhol megtalálom azt amit lehet is élvezni. És merném állítani, hogy a Sarajevsko-t én is kiszúrnám 100 közül is. Talán nem csak én.
Egyébként meg ez pont olyan, hogy van aki a jéghideg sört szereti, van aki meg nem. Én pl. utálom, mikor a 0-1 fok közötti csapolt sört kikapom, és ihatatlan, mert lefagy tőle a torkom, ízt meg semmit nem érzek. És a sör se fagyhidegen, se húgymelegen nem jó. Sajnos szűk a tartomány, de nekem a 7-9 fok körül kóstolva a legjobbak az ízek, afölött már a legtöbb átmegy kellemetlenbe. Alatta meg nincs íz. De ezt már elmondtam és vitatkozunk párszor. -
BlacKSouL
addikt
Mentek a fenébe.
Az Estrella Damm jó. Barcelonában legalábbis jó.
A Timisoreana jó. Temesváron.
A Tyskie jó. Tychyben.
Az Ozujsko jó. Pulában is.
A Lasko jó. Skofja Lokában.
A Sarajevsko jó. Szarajevóban.
A Bazant jó. Füleken jó.Ezeket mind próbáltam (mindenhol másféléket is) és ezek legalábbis mind jók voltak. Sokkal jobban ízlettek, mint a hazai kommerszek közül bármelyik.
Amúgy felvettek valakit?
-
BlacKSouL
addikt
De ki a fene az a szabi?
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/07/18/ritka_olajcsere_gyors_motorcsere/
No input file specified.
-
BlacKSouL
addikt
Az miért van, hogy nem játsza le FF-on keresztül a youtube hangját, míg explorerrel igen ?
indavideó hangját lejátsza, csak tecsőét nem..Óóóó, a f......mat beleteszem... Ctrl+F5. Be is teszem aláírásba, mert.... mért mért mért kell minden héten állandóan valami miatt a nem 3.6.x-eseket, de a 13-ast, 14-est, 135683-ast is....??? Mé' mé' mé'???
-
BlacKSouL
addikt
Hát, én egy El Masnou - Barcelona - El Masnou vitorlázással már úgy látom nem rúghatok bele a labdába. Pedig elég jó volt. 2-3 méteres hullámok, 15-16 csomós szél, 7 csomós sebesség egy 24-es kishajón. Azért élveztem. Ahogy utána a két napot is Blanesben...
Egyfelől tudom, nagy ügy, na és akkor mivan.. Másrészt meg tudom, rohadjak meg.Azért egy üzleti úttól nem rossz. Nem olyan gyakran esik meg, hogy az üzleti partner, az ügyvezető személyesen visz el a maga által vezetett vitorlásán, méghozzá a minőségügyi igazgatójukkal, aki szintén nem volt még vitorlázni.
Meg hát ilyen apróságok, hogy 1 méterre álltam a Creole-tól...
És párszázra a javítás alatt álló Eclipse-től...
Tavaly a Luna volt meg Rovinjban(csak a 3. legnagyobb), idén megvolt a világ legnagyobb motoros yachtja (mindkettő Abramovich..), meg a világ legnagyobb fából készült vitorlás yachtja...
Még várom mikor futok bele a Máltai Sólyomba... Talán jövőreNo mindegy, most kicsit nehezen tudok azonosulni a felhőkkel, meg mindennel ami a leszállás óta fogad/ér. Holnap meg reggel 7-kor már meló...
-
BlacKSouL
addikt
Köszi mindenkinek.
Bankkártya van, én vagyok a vevő, tehát ha pizsamában megyek akkor is ki kell hogy nyalják, de pizsamában nem mehetek, mert az sincs, úgyhogy farmerben pólóban leszek, miután elmondom hogy jártam.
Túl vagyunk a vacsorán, ami grillezett borjú lett volna jól, vagy közepesnél erősebben átsütve, de enyhénszólva is kemény volt, kívül meg kicsit égettes, de ettől eltekintve meg jó. Ahogy a Jamón Ibérico is előételnek.
Az Estrellát viszont megvédem. Szerintem elég jó, és 1,70-ért is megérte 0,33, de 1.00-ért a fél liter méginkább. Most már San Miguelt tolok, de már két Moritz után kezd kocsmahangulatom lenni.
Jaj, nem is mondom, eddig 28,5-30 fok volt alvás közben a szobában. Otthon. Most ha akarom 23 fok van. Nem arra fogok ébredni, hogy ömlik a nyakamon az izzadság, hanem a telefonra.. -
BlacKSouL
addikt
Na. Egyelőre megszoptam a f@szt. Hogy ne csak mindig a p|na legyen a téma.
Leszállt faszán a gép, enyhe keresztszélben, minden oké, mindenki elveszi a bőröndjét, csak ki nem, na ki? Hát én. Mert nem volt ott. A szalag leállt, én meg álltam ott mint aki ...
Jött egy faszi, aszondta: upsz, úgy néz ki hogy a csomagom elhagyott valahogy. Utánajárnak, blablabla, mikor jön megint gép, blablabla, majd kihozzák a hotelbe blablabla.
Na mivel 8:40-kor leszálltunk, és mostanáig nem hozták ki, kezdek kicsit ideges lenni. Van nálam 1 póló, egy farmer, egy zokni, egy cipő, egy gatya, egy laptop töltővel, egy fényképezőgép, meg némi ajró.
Annyira fel tudtam volna ezen húzni magam, hogy egy pillanatig sem lettem ideges. Szépen bebuszoztam a központba, onnan elmetróztam a hotelbe, becsekkoltam, megettem két szendvicset, aztán fogtam a napijegyemet, és bementem a városba. MEgnéztem végre napfényben a Sagradát, körbejártam a túristákkal, aztán elmetróztam a két Gaudi házig, onnan elmentem venni 2 0,33-as sört, azt meg is ittam helyben, 20 percre rá úgy megcsapott az Estrella Damm... Aztán lemetróztam a bícsre, és néztem ahogy a soksoksokezer ember fürdik meg napozik. Nekem meg mindenem, értsd a fürdőgatyám is a valahol a földgolyó körül keringő bőröndömben van. A sok mászkálástól úgy elfáradtam, muszáj volt visszajönnöm a hotelbe, de előbb még vettem gyorsan 2 rendes feles sört és itt betettem a hűtőminibárba. Lezuhanyoztam, ha már egy ruhám van csak feleannyira legyek büdös. Közben megjött a német kolléga, aki amúgy fekete. Neki a laptopján akadtak gondok, azzal küzdött, meg sajnált engem a csomag miatt. Most lent a portán is mondtam a dolgot, még nem hozták ki, majd hívogatják őket mi újság. De lehet hogy már ma nem is jön. Következő ilyen gép holnap 8:40-kor száll le, ha elhozzák vele, akkor kiér 10 körül, én meg 8-tól már tárgyaláson leszek 45 km-re innen...Persze visszajövök még ide, de farmerban meg pólóban büdösen se csináltam még végig auditot beszállítónál...Ez a full optimista verzió. De mi van ha holnap se jön meg...Ha elveszett végképp akkor az eléggé kurvanagy gáz, nem csak a ruháim meg a doksik miatt amit abba tettem, meg az apróságok miatt, bár az is mind szar ha hiányozni fog.., hanem a gondosan kettéosztott pénz másik fele miatt. Mert a zsebembe a tárcába tettem 480 ajrót, a bőröndbe meg egy 500-ast. Ha egyik veszik, a másik vésztartalék...De ebből ki kéne fizetnem 2 éjszakát itt, meg a 3 másikat a másik helyen ahova megyek. Ez 2x 105 € lesz itt, meg a másik mondjuk 3x80 €. ÉS akkor nem ártana ennem meg közlekednem ebben az 5 napban.
Szóval csak ott tartok, hogy jól megszoptam a f@szt. -
BlacKSouL
addikt
Asztakurva...buszról se fórumoztam még öltetővel.
Eddig. Csúcs hogy nem Nógrádvolán hanem Volánbusz.De a legkirályabb, hogy nem tudtam mitől mászkál magától a kurzor. Mint mikor hajas az egér alatt. Vagy nem ér le rendesen. Gondolkoztam hogy egy beépített tapipadot mi a frász zavarhat... Aztán 10 perc után leesett. A wezetéknélküli egeret bekapcsolva hagytam a táskában, és ahogy mozgott, birizgálta a kurzort
Na jóvan, kikaapcsolom, mert olyan fasza utak vannak erre, hogy néha majdnem átütöm a gombokat az aljáig.
Éljen a digitális világ, most már nem szexualizál meg az unalom a majd' két óra alatt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld #26322 üzenetére
Reggelire hagymás tojást, előző este meg rántott karfiolt...
Chilissel az a baj, hogy gyakran megrogyasztja az interiőrt, és kevésbé lazul el az ember 'szellőztetés' közben, mert félti a szárazanyagot. A másik kettő viszont általában gond nélkül akár kis túlnyomással is felszabadítható
A megfelelő félhangos mantra pedig action előtt: Release, release, release ... majd BAMM ... és: Relax, relax, relaxNemtom, jobb volt mikor a pináról beszélgettünk?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #26293 üzenetére
De ha úsznod kell, az egyetlen dolog ami nem ázik el az a lejed lesz
Szent Anna és/vagy Gyilkos tó átúszás után azonnal tudsz majd fizetni vele az illegális Havasigyopár árus román kisfiúknak és nagylányoknak.
-
BlacKSouL
addikt
No. Elmeroggyantak ezek a japánok. Ezt eddig is tudtuk, de most egyre jobban kristályosodik kifele. Az egy dolog, hogy most már van Menedzser míting, és lett Menedzsment review míting. De most már van TP menedzsment míting is. Utóbbi kettő kb. ugyanaz. És az egy dolog, hogy egy táblázatot kell tölteni, ami 167 oszlopból áll, amiből 92-t ki kell tölteni, de hogy ilyen képletek legyenek benne:
=HA($AN28="";"";HA($AO28=$AO$20;"0";HA($AO28=$AO$21;"0";HA($AO28=$AO$22;"0";HA($AO28=$AO$23;"0";HA(BP$27>=$AN28;$AF28;""))))))
Namost az OK, hogy ezt nekem elvileg nem kell értelmeznem, de ha mégis meg akarnám próbálni.....nekünk az idegrendszerünk nincs erre felkészítve.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #26285 üzenetére
Tehát akkor jobb, hogy i5+HDD+ODD helyett az i3+SSD+HDD-t választottam. Mondjuk az eddig megszokott tempók helyett kifejezetten suhanósat produkál.
A gép bekapcstól a bejelentkezésig a régi gépemnek kellett általában 55-65 sec(XP). Most ez 7 azaz hét(W7). Bejelentkezéstől az utolsó észlelhető autostart műveletig a korábbi 40-50 sec helyett most 10-11 telik el. Outlook 2010 indítás régin 2 perc, ezen 5 sec. Mondjuk a levelek letöltéséig még várni kell itt is, de az már teljes mértékben a szar hálózat hibája. Kikapcsolás 50-60 sec helyett 6-7.Kíváncsi vagyok idővel hogy nőnek ezek az idők. De most nagyon örülök annak, hogy ha kattintok, vagy nyomok valamit, akkor történik valami. Eddig mindig kattintottam, és nem történt semmi. Aztán várni kellett, és aztán úgy tűnt hogy történni fog valami, majd még mindig várni kellett, és akkor elkezdett történni valami. Picit idegtépő volt. Pláne mikor siettem.
-
BlacKSouL
addikt
Azt kipróbálták már valahol, hogy valós felhasználás esetén ugyanabba a gépbe egyszer egy erős procit és sima HDD-t tettek, majd egy gyengébb procihoz egy SSD-t. Hogy miben más.
Tudom, a processzorigényes feladatoknál az erősebb jobb, de hogy általános használatnál mi jön ki. -
BlacKSouL
addikt
Mi a jobb a notiakksiknak? Ha napközben végig töltőről megy a gép, és csak ha muszáj húzom le a köldökzsinegről, vagy ha néha azért engedem lemerülni, és csak akkor dugom fel mikor már 10-12% körül van?
Asztalomnál van konnektor, a töltőt is el tudom valahogy rakni az asztalon.Amúgy első hiba: hétvégén már sokadszorra ráhagyítottam töltőre, és egyszercsak hibernálta magát. Nézem, nem tölt...pár perc anyázás után kiméregettük, de a csatlakozón megvolt a 19V. Némi tanakodás után kivettem meg betettem az akksit, és utána már jó volt. Nem egy jó pont az egyébként eddig végig jól teljesítő géptől. Ennyire érzékeny az érintkezője bent?
És nem várt módon folyamatosan megy a hűtője. Ráadásul nem is olyan hideget lehel ki. Valami nem jól lehet beállítva, nohy prociterhelést nem mutat, és i3 van benne. Az mondjuk igaz, hogy HD 7470M van még, de az sem igényelné a folyamatos terhelést. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Ramius #26230 üzenetére
Akkor jó.
Mert már nagyon utáltam a telet..
Én lassan teljesen hozzászokom. Tegnap hazafelé sétáltam este, és fél 10 körül már csak 28 fok volt...rendesen szinte megborzongtam.. Hajnalban 24 volt, kimenni sem mertem. Most szerencsére stabil 36 fok van, és a szél se mozdul
Azért nem gondoltam volna, hogy tudok 0-24 órában izzadni, de szerencsére ezt is megéltem.Elmondom idén mikor lesz szar idő: augusztus első 3 hetében...csak mert valószínűleg 11 környékén megyünk le Füredre.
-
BlacKSouL
addikt
Aztán érzitek-e már a nyarat?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #26172 üzenetére
Nem. Azt elkerülte.
Kint 25, a szobában 29,8 fok van, az ablak nyitva..
-
BlacKSouL
addikt
Látott már valaki 18 emeletes ház tetején tetőantennát felrobbanni? Pár perce megvolt...
Épp azt néztem, hogy nagyon errefelé jön a villámlás meg a sündörgés, és épp azt néztem hogy a villámhárítók elhárítják a villámot, vagy levezetik. Amikor felnéztem hogy ott meg nincs is villámhárító, csak antenna, akkor pár másodperc kihagyás amit az agyam később rakott a helyére, és csak azt láttam, hogy az antenna teteje hiányzik, száll fel a szürkés-barnás füst, a csúcsán meg még izzik. Aztán töredezettségmentesítés után összeállt, hogy flashbang(vakság-süketség) és tüzijáték(szikraeső). Ez volt tőlem kb. 50-60 méterre, köztünk meg csak a főút meg egy 1 szintes üzletsor. Aztán ment tovább, a domboldalon van még 2 10 emeletes, na ott is rendet rakott az antennaerdőben. Tévében kurvajó nézni, de élőben kicsit összemegy tőle az ember...
Persze mindenki az erkélyeken, lesik az esőt jön-e már, a lentebbi városrészt konkrétan el is mosta, de itt csak 1-2 percig volt zápor, meg azóta olyan csendes esegetés, viszont nyugatról elborult, keleten látom a kék eget. Meg megállás nélkül dörög villog. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #26150 üzenetére
vagy gyűjtsünk valakinek..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- hibás WerMamba Phantom roller +ajándékkal! (kivehető akkus, tárcsafékes)
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest