Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #31502 üzenetére
Ja , hogy 120 mar rezsivel lett volna. Akkor nem szoltam. Rezsi nelkul talaltam huzosnak a 120-t.
Feherhollonak meg igaza van, hiaba gyonyoru elso blikkre , sokszor kesobb jossz ra, a hohidas peneszedesre (nalunk is van, uj epitesu epulet) , hogy szetvalik a gipszkarton (hogy a crossrail alagutfuras okozta-e nem tudom, de kb 300 meterre furnak, a lampakapcsolonal meg latszik a hajszalrepedes felfele) es meg lehetne sorolni. -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #31496 üzenetére
Teljes Budapestre neztem, nekem ez a logikus, azzal nem szamoltam, ha valaki csak 1 keruletet nez. Az m1-m7t ismerem, Orsrol jartam anno orsre. Marmint Ors Vezer tererol Budaorsre, tomegkozlekedessel, ceges busszal. kb 1 ora, 1 ora 15 perc.
En sokallom. Nem kicsit. Kicsivel tobb mint fele ennyiert is vannak mar uj epitesuek.
Bandus: hogy lett nekik ebbol a vegen 120. 95+10 nalunk 105, nem 120?!
95ert mondjuk nagyon teteje, de meg talan elfogadhato ar. Nekem legalabbis. De nem az en penzem, csak gondoltam szolok, az a 20-30 extra, ami a zsebben marad havonta , neha jol tud jonni.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #31485 üzenetére
Tenyleg? Nem hinnem.
Ezt az epuletet pl. azutan huztak fel, miutan vegeztem 2004-en a kandón.
70 ezer.
Ez a 11.kerben garazzsal (lehet azt pluszban fizetni kell) 65.
Sajnos valosagtartalmat nem tudok ellenorizni, de ez alapjan ugy latom 60-65 kozt is van normalis ,, ujepitesu egyszobas alberlet. A realis ar pedig kb ennyi egy 1-1.5 szobásra, max 80 korul. De nem 120. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #31449 üzenetére
Oke , uj epites, de nem draga poppet? Csak 150et (rezsivel) lakasra kiadni? Egy ember egyhavi fizetese. LEgalabbis nekem az lett volna.
Oke, mondjuk mindenki azt csinal amit akar, de 1.5 szobaert , amibol egyik nappalis-konyha ( ruhakat ott nem nagyon tarthatsz) , azt en poppet soknak tartom. -
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #31415 üzenetére
Nagyon durva kulonbsegek vannak. Nekunk kb 270 font-ra jon ki vegul a tévé (290-t fizettunk, de meg jon vissza cashback) , a 46"osok kb 500-tol kezdtek, egy normalisabb 50 folotti mar £1000. Sot amit 8000 -es szeriat esm kinezett, az meg 55" es 1700 font. Hat inkabb maradtunk a 270 fontosnal. A nyelvtanulasomra tobb, mint tokeletes.
Erdekes amugy, hogy itt dragabbak a tévék. Ugyanazt , amit faterom kapott a mutetje utan itt 600-700 font korul kapni, mikozben 1 honapja lattam az otthoni arat: 140 E forint most.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #31410 üzenetére
Nem tudom, de nalunk is van valamennyi utanhuzas a Samsungon, mig apumen, ami szinten samsung, csak nem 5000-es , hanem 6100, neki nincs.
Tv nezesnel nem eszreveheto, xboxnal viszont igen.Csak azert mondtam, plazmanal nem tudom, hogy megy ez, mert ezugyben nincs vele tapasztalatom.
Igencsak valoszinu, hogya samsungnak van egy gyengebb vezerlo tipusa, es azoknal jon ez elo.
-
tildy
nagyúr
-
-
tildy
nagyúr
Egyre erdekesebb lesz regi poltopikokba beleolvasgatni...
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #31098 üzenetére
jan 25-29, illetve marcius 10 kornyeke.
Tim82 - oda kellett adnom egyik munkatarsnak. Csak a gep kinezetet meg a pocokegeret tudnam feledniHa laposokat kell mondani, akkor eddig az elso gepem( amilo v1000 pro) meg egyik forumtars macbook airje lopta be a szivembe magat. Elobbi azert , mert kb 4-5 evig kiszolgalt. Utobbi meg azert, mert az volt az elso osx gep, ami bejott hasznalatra .
Amugy ram csak ne mutogasson senki, hogy en mondtam. Valamit. No way.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #31064 üzenetére
Ceges gepkent volt t61-em. Massziv , szoget is beversz vele, az igaz.
-
tildy
nagyúr
Szamold ki, dhl vagy a posta mennyiert hozna ki ugy, hogy ne torjon ossze... Egyetlen ertelmes szallitasi mod, ha van ismeros, aki kihozza.
En mondjuk hazipaleszt szoktam kihozni, most is van itthon vagy jo masfel liter.
Meg sajtot, meg hegyes eros paprikat, meg tejfolt.Sot , fogok venni kinn szaloncukrot is.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #31050 üzenetére
Oke, en macbookrol beszeltem. Iphone-om egyszer volt, eleg is volt. Mivel meg mindig fizetem a tanulopenzt erte ( ertsd a havi reszleteket az elofizetesre) , latom, hogy 34 font az iphone elofizetes, 29 font upfront costtal, a One X-em 35 font per ho, szinten 29 upfronttal. A csomagban ugyanazert az arert az iphone volt jobb, lehet tetheringelni is. Ettol fuggetlenul iphoneot tobbet nem, maradok android vonalon.
Viszont ha tobb evre vennek laptopot, nem gondolkodnek most mar apple-en kivul nagyon masban. Sot, a magsafe parszor mar mentett meg forrasztastol...
Mondom ezt ug, hogy =meg mindig tartom, az apple sok esetben tularazott, de kb ket-harom eve macbookot es egy eve IMacet hasznalva mar nagyon nem mennek vissza a korabbi gepeimre. PEdig anno milyen elegedett voltam a fujitsu siemenssel is. Egeszen addig, meg hugom utan ketszer nem Esmnek kellett forrasztani a csatlakozot. Kezreall na. Bejon az aluhaz, minosegerzetet ad, jo a tapipad, jo hogy villagit a bill, nem kell villanyt kapcsolni, jo a magsafe, joka gyorsbillek.
Szerencsere most egy ideig nem kell cserelni. PErsze ez sem tokeletes, mar "cseregepem" van, gari idon belul csereltek, vga gond miatt.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #31048 üzenetére
MAx Magyarorszagra igaz ez, ahol egy (amugy 100 ezer forintos 4 eves applet) lehurrognak, hogy kocsog sznob, gazdag picsa... Mikozben egy hatszazezres IBM noti nem verne ki a biztositekot.
Itt nem kunszt applet venned, arban kb egy vagy fel fizetesnyi. Mintha otthon mndjuk 100-150 ezerert vennel laptopot.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #31015 üzenetére
Igen, nagy valoszinuseg szerint igen. Naluk ugymond fogva vannak hetkozben, ilyenkor eresztik ki a gozt. De ugy durvan. Mi meg, ahol minden meg van engedve, csocsozunk ebed utan, meg ilyesmi, na mi meg emberhez melto modon tudtunk meg bulizni is. Csak lestunk , hogy a nagy oltonyosok hogy kivetkoztek magukbol. Nem ertettuk. Egyik csak , professional, ketten alig tudtak kivinni a levegore, ugy berugott.
Nem dolgoztam meg ilyen oltonyos helyen, de oszinte leszek, nem is szeretnek. Kepmutatas tobbnyire... Fole gmikor omlik roluk a viz, de a zakot nem vennek le, mert... Meg nem vennenek rovidujju inget, mert az etikett, meg blabla...
-
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #30989 üzenetére
A fonokom (sajnos megy haza kengurulandba
) kb egy fejjel alacsonyabb nalam, valami polo volt rajta mikor interjuztatott, nomeg vagy 5 piercing a fuleben
A penteki nap meg sokszor a "dress code " nap : azaz max ilyenkor van rajtunk oltony/kosztum, mar ha epp erre van kedvunkImadom ezt az officet
Claymorenak amugy valamennyire igaza van. Most, hogy volt a karacsonyi party, ahol jottek a nagy irodahazbol a nepek, vagy 30an, naluk kotelezo a dress code minden nap. Magyaran ugy bebasztak, szanaszet szortak az uvegeket, stb, mi csak lestunk munkatarsammal. Tessek, ezt hozza ki az, hogy egesz heten guzsba van kotve az ember. Programozoknak meg foleg kreativitasolo kornyezet lenne.
-
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #30931 üzenetére
Webfejleszto voltam. PHP, html, sql.
Nem a National gallery webshopjat keszitem mar. EBookokat arulunk, itt: http://beta.anobii.com.Mondjuk most mar van 5 ev php fejlesztoi tapasztalatom
-
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #30927 üzenetére
Tehat akkor 30%-al tobb? 270 korul a realis?
Allasnal meg irja ki, nem fogok talalgatni. Mindenkinek egyszerubb.
Blackie: a te peldad jol mutatja mennyire nem mobil a magyar. A fiatalok sem.
Nem tudom , te mennyire vagy onallo, vagy onallotlan, de azt latom, hogy szulokkel lako ferfit altalaban kiszolgalja az anyja, ugy kell kulon szolni, hogy bocs, mosni kene, takaritani , es egyebek, es a kaja sem csak ugy magatol teremtodik az asztalon.
-
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #30901 üzenetére
Mondjuk ez annak is a folyomanya, hogy otthon b.sznak kiirni , hogy mennyit fizetnenek. Hat bocs, nem fogoma kisujjambol kiszopni. Itt szinte ugy kell keresni, ahol nincs kiirva, hogy mennyit fizetnenek.
Faluhelyen otthon hazaknal is ez megy. Kiirja az a haz elado, de hogy mennyiert azt mar nem. Azt varna , majd bemegyek es megkerdezem. En ugyan nem fogom, gondolom o is ugy vasarol a boltban, hogy es ez mennyibe kerul, es ez es ez, mindent kerdezget. Nem pedig latja a kiirt arat , azt eldonti az neki megfelel-e.
most, hogy 3 eve kijottem, fogalmam sincs, otthon mennyit kereshetnek. Az utso ajanlatom 200 netto volt.
-
tildy
nagyúr
Itt meg kb haromnegyed oraig Ada Lovelace day
-
tildy
nagyúr
Boldog nevnapot a Ph! Miklosainak amugy
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #30747 üzenetére
Nem veletlen hivjak kotottsegeknek, bar inkabb csak fejben dol el. Most jott ki egy haromgyerekes ismerosom, gyerkocokkel egyutt, illetve korabban a volt projmanagerem ket gyerekkel. Utobbi esetben lakashitel is volt, csalad is, auto is , mitobb munkaviszony is. MEgis jottek.
Szoval sok esetben csak inkabb kifogasokat keres az ember, miert ne. En nem ertelek. Foelg teged nem kokac, miert vagy meg otthon. Eszed is van, angolul is tudsz, mi kell meg?Blacksoul: azt kihagytad, hogy jaszalsoszentgyorgyon meg pluszban az uj buszoblok kialakitasa miatt szlalomoznod is kellett ebben a rossz idoben.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #30714 üzenetére
Meg jo , hogy nekem sikerul teliszalamit, trappistat, tejfolt, hegyes eros paprikat, tv paprikat finomat talalni
Mindig hozok ki
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #30519 üzenetére
Koszonom.
Amugy hirtelen legalabb harom-negy embert tudnek a topikbol mondani, akit kb 2 even belul szerintem kulfoldon fogunk latni.
Egyik szerintem kukac , masik te, szerintem Mawyx is idovel.Nem is tudom mit mondjuk. Szomoru latni azt a fajta bizonytalansagot, ami otthon van. Azt, hogy nem tervezhetsz elore, es meg sorolhatnam.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #30512 üzenetére
Igy van, ezert igen
Vegre visszajon az a penz, amit 3 eve a kikoltozesre koltottem. Pakolom is elfele, mintha nem is lenne . Meg a vegen eltunne. Na jo, azert lehet veszek magamnak belole 1-2 uj nadragot, ha mar igy a regiek alig jonnek ram.
Meg mindig van diakhitelem, azt akarom vegre valahara kifizetni. Nem nekem talaltak ki a hiteleket amugy, mar reg kitudtam volna fizetni, de mindig voltak fontosabb dolgok.
-
tildy
nagyúr
Ma megkaptam a fizupapirt, holnap meg a fizut . Hat ilyen sok penzt meg eletemben nem lattam egyben. Az ehavi brutto utalasom 5 szamjegyu, igaz eppencsak...
Szep kis bonusz, rakom is el, kell majd a lakashitelre.... ( ugy 1-2 ev mulva). -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #30417 üzenetére
Ha ilyen gazdag vagy, tedd.
Velem nem szerencsétlenkedtek a wizzairrel jövet, ellenben a Kökis , még mindig a lépcső tetején ellenőrizzük a jegyet, rögtön a 200as busz leszállójánál, nem telepítve eladópultot oda tényleg szánalmas. Meg az is, hogy nincs IC-re jegy, mert péntek van.
tbs: kávé kedded?
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #30400 üzenetére
Nalunk is van, aki meg mindig a teknocevel alszik
-
tildy
nagyúr
Kedden szerintem meglesem a snapsz galeriat.
-
tildy
nagyúr
A wizzair nem sorsatrazik, most kuldtek 15-en a levelet:
Kedves Utasunk!
Az elmúlt héten a Budapest Airport gyalogos beszállítást vezetett be minden diszkont légitársaság utasai számára. A gépekbe történő beszállítás előtt az utazóknak kényelmetlen körülmények között, átmeneti sátrakban kellett várakozniuk.
Mivel hamarosan velünk utazik Budapestről ezúton is szeretnénk tájékoztatni a légitársaságunk által tett intézkedésekről.
A Wizz Air megerősíti, hogy visszatér a buszokkal történő szállításhoz, mivel a gyalogos beszállítás nem felel meg a Wizz Air biztonsági és szolgáltatási színvonalának. Amennyiben a folyamatok és a létesítmények kényelme a jövőben jelentősen javulnak, újra megvizsgáljuk a reptér által ajánlott lehetőséget.
Biztosítani szeretnénk Önt arról, hogy a Wizz Air mindig utasai igényeit és emellett az alacsony árak biztosítását tartja szem előtt és nem köt kompromisszumot a magas szolgáltatási elvárásai esetében.
Kellemes utat kívánunk!
Üdvözlettel:
WIZZ Team
-
tildy
nagyúr
Penteken hazaugrom, ha valakinek kell valami, vagy kuldene valamit, poke, poke.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #29835 üzenetére
Na tobbre is valaszolok: 400-600 euro csak a csomagert? Hany boronddel utaztok? Komolyan?
Meg ha atszallas is, 1 borond kb 25 euro , az egy teljes utra is 100 euro ( 1 atszallas oda, 1 vissza) . Egyebkent mi mentunk igy nyaralni gorogbe (sator is benne volt) egy feladott poggyasz kettonkre, meg a ket kis kezi. Eleg is volt.
1. filleres baszas? Nem muszaj veluk repulni. Nov 23an hazaugrom, odafele 20 font, vissza 5 font volt a jegy. Cakkompakk. Bemegyek a boltba mar akkor tobbet koltok itt.
2. Lehetetlen idopont? Szerintem korrek: munka utan indula gep, nem kell szabadsagot kivenni, vagy kora reggel indul a gep, akkor meg megtehetem azt, hogy a reggel 6os geppel eljovok, es beerek idore a munkahelyre! Ami neked lehetetlen, masnak lehet pont jo. ( Igy leszek most is otthon , szerda reggeli geppel jovok, majd irany a munkahelt)
3. Melyik masik legitarssagnal kapsz ket emberre 18 ezer forintert returjegyet , karacsonykor , europa ket fovarosa kozt ? Oke adjunk hozza 1 csomagot, ugy 27 ezerert?
Szoval szerintem semmi baj a fapadossal, csak tudni kell esszel hasznalni. Usaba mondjuk biztosnem mennek vele, de Europan belul siman jo.
PEter: a wizznel a kisebb csomagot sem vagy koteles lentre rakni. Nema fenti helyert fizetsz, hanem a nagyobb kezipoggyaszert. Mondjuka valtoztatas nekem sem tetszik, mert pont most vettem olyan turistahatizsakot, amia regi meretet hozta, ellenben ott meg az volt a gond, hogy bar 55 cm magas lehetett de csak 20cm vastag, meg egy sima hatizsak is tvastagabb tudott ennel lenni, konkretana gurulos jansportom hiaba volt 55cmnel alacsonyabb,a 20 cm miatt sosem tudtam hasznalni.
Amugy azt nem ertem,miert nem tudjak az emberek megerteni, hogy csak egy csomag viheto fel, es merethataron belul. Fura modon engem meg sosem cseszegettek miatta.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #29564 üzenetére
Dragallod? Itt is 30 fontos csomagok vannak, korlatlan nettel, 2000 perccel, stb.
Otthon ugyanez 16 -17 ezer forint. Ahhoz kepest olcso. Es ha jol latom, fejenkent nektek is kb 40-45 fontra jon ki kb.
ui: hat , tetszettek volna a "nagy pok vagyok, de nem bantok senkit" illetve a kiallok az ut kozepere kenguru, kerulj el ha tudsz orszagaban maradni
( Csak viccelek)
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #29517 üzenetére
Az azert nem rossz. Tiv Sr. pont minap csodalkozott amugy , hogy ideat milyen magasak a lakberek. Bar erdekes volt, hogy europa fovarosat ( mar ha finance-ben nezzuk) probalta osszehasonlitani egy amerikai kisvarossal. Realisan Washington D.C.-vel lehetne parba allitani, ha mar ....
Hat nem is tudom, en neki mernek-e vagni meg egy ujabb kulfoldre koltozesnek... Minden ilyen anyagilag visszaveti az ember lanyat... Raadasul az a vaj szivem, hogy probalok az embereknek segiteni. Na ez fog ember sirba tenni
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #29468 üzenetére
Lehet orulni, a kulfoldre szakadt ertelmiseg meg nem, hianyzik a francnak, hogy megint megkapjuk. MEgkaptam en is 2010ben, pedig meg haza adoztam....
Semmi gond, midnenki megeszi a maga fozeleket.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #29432 üzenetére
Valoban
Gondolj csak bele, Hyundaiok , htc-k, csak informatikusok, magic!
Valoban. Jo ez igy. Igaz, en a siras ( ala sotetlelek) helyett inkabb mentem oda , ami megfelel nekem. Legalabbis idojarasilag. Legalabbis tobbnyire
Ha mar a vilagot megvaltoztatni nem tudom
Amugy mondtam en , hogy nyaralni jovunk
Koszi mindenkinek
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #29386 üzenetére
Nodehatmar, mindenkinek bekotika fejet, vagy lebabazik? Nodehat?!
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Amugy csak azt huzom le, ami lehuzast erdemel.
Van jopar, ilyen peldaul, hogy a sajat szamlamhoz nem engednek hozzaferni , ha nem mutatok nekik lakcimkartyat. Lofutty.
Akkor a Forumban a telenornal a srac be akarta adni, rossz sim kartyat adtak el nekunk, total nem volt seigotkesz, bezzeg utana ott fogdosta a lumiankat meg magyar nyelv van benne, meg mennyi kinn, meg minden, de hihetetlen mod nem volt ugyfelkapcsolatra valo. Gaz volt na. Tudod , az a pofavagos.
De alapvetoen pozitiv tapasztalatokkal tavoztunk Debrecenbol... A telenoros csaj is abszolut segitokesz volt. Meg ugye altalaban mindenki.
-
tildy
nagyúr
Micsoda, rnedszeresen megjegyzem ha valami jo.
Tegnap amugy irtam debreceni elmenyeinkrol is egy par sort...
Debrecen
subway: tunder a csaj, mosolyog, segit , egy angyalno.1 bisztro: anno ittam itt kavet, ismet csak kavera szaladtunk be, jol keszitik meg mindig, a hely belul nyugati szinvonal , a pincerek korrektek, jo hely.
gara cukraszda: suti isteni, szemelyzet mogorva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest