- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
> emvy: mindig, mindig van jele. Az persze lehet, hogy "nem értenek hozzá".
Termeszetesen. En azt mondom, hogy egy atlag szulovel szemben nem elvaras, hogy szubtilis jeleket megfeleloen ertelmezzen. Ahogy minden mas betegsegnek van jele, es megsem elvaras, hogy az atlagember tudja, mibol mi kovetkezik.
-
De, van. Egyreszt kulserelmi nyomok nagyon sok esetben nincsenek (a szexualis eroszak nem feltetlen jelent fizikai bantalmazast), masreszt nem trivialis felismerni egy hozza nem ertonek a szindromakat.
Viszont az egesz durva sztori tud lenni, amikor egy pszichiaterhez elvisznek egy kislanyt a jomodu, koztiszteletnek orvendo szulok, mert ilyen-olyan problemaja van, es az elso beszelgetesnel, tiz perc utan rajon a pszichiater, hogy a kislanyt otthon zaklatja az apja, de errol persze nem akarnak hallani a szulok, feljelenteshez meg keves -- es nincs mit tenni.
-
válasz
parandroid #38368 üzenetére
Masodikra +1 szavazat.
-
válasz
Viszlát #38282 üzenetére
> Aki elhiszi magáról, hogy ő megteheti, hogy ilyen véleményt alkosson valakiről egy ilyen pitiáner ügy kapcsán, azzal sokkal komolyabb gondok vannak mint azzal, aki nem értesíti a lakóközösséget a várható kellemetlenségekről
vs.
> de sajnos ha eddig nem tanulta meg, hogy ezt így nem, akkor ezután már nagyon nehéz lesz.
Ennyit a gyors velemenyalkotasrol, meg a pitianer ugyekrol.
-
válasz
Viszlát #38276 üzenetére
> A német cég (ahol lehúztam egy évet) stuttgarti telephelye mellett fél évig építkeztek, hétfőtől-vasárnapig reggel 6 órakor kezdve a munkát. Igaz nem társasház volt, hanem kertes lakóövezet, bár a légkalapács, a daru, a betonkeverő, stb zajának teljesen mindegy az a pár méter ami a házak között volt.
Hat most mit mondjak, szar lehetett. A tudat, hogy ezt te atelted, engem nem nyugtatna meg.
-
válasz
Viszlát #38273 üzenetére
Teny, hogy a vilag boldogabbik felen hetkoznap 8-8 kozott es szombaton 10-6 kozott lehet zajos munkakat vegezni olyan helyeken, ahol az masokat nem zavar. Ha neked mindenkepp szukseged van a vasarnap reggel 8-10 kozotti 2 orara, akkor megbeszelheted esetleg a szomszedokkal (bar eleg fura, hogy miert pont az a ket ora kell). Altalaban a vasarnap nappali munkat elnezik az embernek.
Pelda: szomszed lakasban van egy kb. fel eves ikerpar. Jopofa dolog lenne reggel furasra ebreszteni oket, nem?
-
Oromkodes van: sikerult megszereznem a harmadik indiai rozsafa butort is 65%-os aron, ez igy eleg is lesz. (Agy, konyvespolc, TV-allvany.) Illetve meg csak az agy van meg, de a tobbi is majd erkezik.
-
válasz
venember83 #37992 üzenetére
A brit egeszsegugy jobban felszerelt, de sok esetben nehezebben kapsz draga ellatast, mint otthon. Orvost meg foleg sokkal nehezebben latsz, ha nincs magan-eu biztositasod. Pont a nem akut betegsegekkel, mint pl. egy terd- vagy hatfajas a nehez, mert MRI-t nem fogsz kapni honapokig az NHS-en belul. Legalabbis nekem ez volt a tapasztalatom.
(Bocs, privatban kuldtem el eloszor.)
Magan-eu meg mindenhol jo tud lenni, Magyarorszagon meg meg nem is draga (kulfoldi fizetesekkel). Pl. most neztem, hogy a nemet eu-biztositas siman kifizet egy komplett szulest egy magyar maganklinikan (merthogy olcsobb, mint egy nemet korhaz).
-
válasz
bobsys #37779 üzenetére
A sebesseg ugye itt nem a savszelt jelenti. A latency-meresek eleg jo tampontot adnak arra, hogy mit tudnak a repeaterek es az uvegszal. A 0.97 c-s ertek eleg irrelevans, mert hosszutavon nem hasznalnak rezet, csak uvegszalat. Az uvegszal refrakcios indexe 1.5 korul van, azaz a jel (nem a feny!) kb. 200e km/sec-kel terjed.
Legutobbi emlekeim szerint a LN-NY latency kb. 60 msec korul van (nagyfrekvencias kereskedoalgoritmusoknal kritikus a dolog), ez kb. 6000 km-es legvonalbeli tavolsaggal szamolva _durva becslest_ ad a brutto jelterjedesi sebessegre (incl. repeaterek, bar nincs tul sok menetkozben) - ez kozel 100k km/sec, azaz a fenysebesseg harmada.
Haha, tevedtem: a round trip latency 60 ms, szoval lenyegeben az elmeleti maximum, azaz 200k km/sec korul jarunk.
-
válasz
DeFranco #37713 üzenetére
Nekem ugyanez volt, miutan megszivattak valamivel a T-Mobile-nal. Rengeteg adminisztracioba es telefonalasba kerult valamit elintezni, aztan megint nem sikerult rendesen szamlazniuk valamit, ezutan bementem a boltba, es mondtam, hogy akkor lemondanam az elofizetesemet. 10 eve ugyfeluk voltam. Annyit mondott a srac, hogy jo.
-
válasz
FehérHolló #37494 üzenetére
Egyszeruen nem ertem, hogy miert nem tudjak kiadni ujra.
-
Ha valakinek megvan Simonyi:Elmeleti villamossagtan c. konyve, akkor nagyon szivesen megvasarolnam. Koszi.
-
válasz
bandus #37161 üzenetére
Oh, most olvasom, hogy nem versenyszfera. Ugy siman, foleg mivel EUs munkaknal nincs ado, igy tudsz nagyon magas nettot kapni Egyetem vege utan egy evvel nekem is belengettek egy brutto=netto kozel 5k euros lehetoseg az Europai Szabadalmi Hivatalban. Persze menjen oda, akinek hat anyja van, agyhalal.
-
válasz
parandroid #37103 üzenetére
Igen, igy meg lehet csinalni. Nekunk ez nem volt opcio sajnos, konkretan 3 nap alatt kellett lakast talalni. Ahhoz kepest eleg szerencsesek vagyunk. Az mondjuk segitett, hogy mindkettonknek volt munkaja, kaptunk referenciat helybol (ismert helyi emberektol marmint)
-
Ahol lakom, az tobbe-kevesben hasonlo arszinvonal, mint ahol Londonban laktam (kb. hasonlo meretu lakas ugyanannyiba kerul euroban, mint ott fontban). Berlin az mas teszta, az sokkal-sokkal olcsobb (ennek megfeleloen a fizetesek is alacsonyabbak).
Ami itt olcsobb talan, az a hazberles, mert joval tobb haz van (relative), mint Londonban.
-
válasz
FehérHolló #37091 üzenetére
Persze, en csaladostol vagyok. Nalunk se mosogep, se huto, se lampatestek nem voltak. Illetve egy rozzant hutot (meg egy tuzhelyet) itt hagytak ingyen.
Mi is agybol vettunk most egy rendeset, csak jopar het, amig megerkezik. De legalabb gyonyoru.
-
válasz
parandroid #37086 üzenetére
Az Ikeaban itt van 50 euroert hazhozszallitas, ami nagyon barati (foleg, a tenyleg majd' mindent megveszel egy menetben).
-
válasz
FehérHolló #37085 üzenetére
3600 euro kauciot fizettem masfel honapja a lakasert, ahol lakom. Csak hogy ne erezd szarul magad.
Ez meg oke is, mert ez a kaucio. De az ugynok dija (most figyelj) 2975 euro volt. Es azt nem kapod vissza. A lakasok 90%-a ugynokokon keresztul megy, szoval megvarhatod, hogy talalj lakast enelkul, csak ha epp mas kulfoldi orszagbol koltozol at (mint mi), akkor erre nincs lehetoseged. Ja, butorozatlan. Ja, es nem egy palota, hanem egy nappali+2 haloszobas lakas, mikrokerttel. Szoval Becs az egy olcso hely.
Johir viszont: sikerult 26 euroert alig hasznalt kanapet vennem az ebayen, az uj kedvenc lakberendezo-cegemtol (Kare Design). Mar csak el kene hozni valahogy.
-
válasz
concret_hp #36967 üzenetére
Nem tudom, hogy megvan-e egyaltalan magyarul.
-
válasz
Hujikolp #36841 üzenetére
Meglepo modon egyebkent nem annyira sok, mint amennyire az ember gondolna (vagy mint amennyire en gondoltam eloszor). Az atlag villam olyan 1 terawatt teljesitmenyu, de mindossze 30 mikroszekundumos, azaz kevesebb, mint 10 kWh egy villam. Ami a videon van, ott masodpercenkent jonehany villamcsapas latszik, de elkepzelesem szerint az 1800 MW-os paksi eromuvel lehetne hasonlot eloidezni (elmeletben). Aztan ott csak par uraniumrudbol jon a kraft.
-
Kaptam cegnel egy 27" Apple Thunderbolt Displayt az asztalomra.
Ma megjott a napos ido. Hat ez egy hasznalhatatlan fos. Ugy tukrozodik, hogy lenyegeben nem tudok rajta dolgozni. Most dobassam ki az 1000 euros monitort? Hulyek ezek az Apple-nel? Hulye vagyok en is persze, hogy ezt kertem.
-
Hogy en mennyire ruhellem az Apple Thunderbolt Display tukrozodo feluletet. Remes.
-
válasz
ClayMore #36302 üzenetére
En nagyon élveztem Londont, nappal mosogatás a Cityben, kiváló mosogatókollegák, esténként pubok, bárok, burger, homár, indiai, orosz kaják; olcsó repjegyek, pörgés...
És most elmondhatatlanul jó érzés újra Európában. Sok hely, reggel le tudok ülni a vonaton ; tágas lakás, madárcsicsergés; szemembe néznek a boltban (!!), elautózhatok bárhova anélkül, hogy előre kelllene tervezni a repjegy miatt...
Szal' London fantasztikus hely, amíg élvezed a pörgést, szakmailag és egyébként egyaránt ; illetve hajlandó vagy fizetni érte. Aztán nekem kissé szűkössé vált. De megértem, ha valakinek bejön. Amit egyértelműen látok az az, hogy családot alapítani és gyereket nevelni elég rossz hely.
-
Uj orszagba koltoztem, es az emailcimem sajat domain alatt van - Google Apps-et hasznalok emailre. Nyilvan igy a Google ID-m is 'nev@sajatdomain.com'.
Namost ingyenes GApps-nel nem lehet orszagot valtoztatni. Szoval nem tudom korrektul hasznalni a Play Store-t, meg ilyesmi. Szuper. En le is mondanam, de akkor meg elveszik a Google ID-m.Megoldas nincs, legfeljebb az, hogy atallsz fizetos GApps-re (50 dollar/ev).
-
válasz
bobsys #35752 üzenetére
Hasznalt dryer egyelore nem fer el. Itt a mosogep nem a lakasban van, hanem van egy kozos szoba, ahol szep sorban ott van mindenkinek a mosogepe - es ott egy hely van.
El nem tudom mondani egyebkent, hogy mekkora elmeny vegre sajat izles szerint berendezni egy lakast, illetve milyen jo, hogy vegre van kertunk, csinos kis kerti kavezoasztallal, viragcsereppel.
-
Kosz, akkor maradok a sima mosogepnel.
-
Vicces, a koltoztetoceg hetfon elvitte a cuccainkat, es most irtak egy emailt, hogy szerintuk tobb cuccunk van, mint amire ok szamitottak (ok becsultek meg a terfogatot, nem a mi dolgunk), es most azt akarjak, hogy fizessunk +500 fontot.
Gondolom arra szamitanak, hogy mivel szuksegunk van a cuccainkra, ezert kenyszerusegbol fizetunk majd nekik. Hat, nem. Az viszont biztos, hogy jogi procedura ele neznek, ha ezt folyatjak...
-
válasz
concret_hp #35727 üzenetére
Egyebkent ez - legalabbis par eve - meg bankkartyaknal is igy ment. Ergo ha a HUF-os Mastercard-oddal vettel fel mondjuk angol fontot, akkor az egy HUF->EUR->GBP konverzion ment keresztul, persze ezt nem irjak a havi szamlakivonaton, maximum annyit lathatsz, hogy szelesebb a spread.
-
Valaki kepben van moso+szaritogep kombokkal kapcsolatban? Kb. hasonlo aron lehet kapni oket (enyhen dragabban), mint a mosogepeket, es azokra a dolgokra, amiket nem szoktunk vasalni (foleg alsonemuk) esetleg hasznos lehet. Van valami jelentos hatranyuk?
-
A forum szakmai resze gyakorlatilag hasznalhatatlanna valt. Egyszeruen minden temanak megvan a maga ostoba okre, aki persze lelkesen tolja a hulyesegeit.
Szomoru.
-
válasz
FehérHolló #35271 üzenetére
Szoval nincs rola semmi a neten?
-
válasz
FehérHolló #35267 üzenetére
-
válasz
parandroid #34940 üzenetére
a)
-
válasz
bobsys #34934 üzenetére
Azert nincsenek egyebkent berendezve, mert az emberek jo resze hosszu idore veszi ki a lakast, es nyilvan ugy szeretne berendezni, ahogy az neki jo.
A szerzodesben pl. szerepel, hogy 7 evente ki kell festeni. Ha egy hutot a berlo 10 evig hasznal, az ugyis kb. kuka, tehat inkabb uresen adod a lakast, es megveszi maganak. -
válasz
concret_hp #34926 üzenetére
Az ugynoki dij 2 honap + AFA.
Szoval az egeszen ugy, ahogy van. Tehat osszesen kb. ot es fel honapnyi penz.
-
Ugyebar koltozunk.
Most utaltam at 3 honap kauciot, az elso havi lakasberlest es az ugynok dijat. Ugyanis ezen a videken az ugynokot a berlo fizeti ki (keresleti piac van).Pofam leszakad az osszegen.
-
válasz
parandroid #34891 üzenetére
Ejj, ez nagyon impressziv.
-
A napidij az altalaban csak kajara van, meg sztriptizbarokra
. A hotel, utazas, fizetes az kulon ugy.
-
válasz
concret_hp #34811 üzenetére
Ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással látnák el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra.
LOL, pont azoknak lesz szukseguk ilyesmikre, akik kint is elboldogultak.
Erkolcsi tamogatas, az. A magyar kormany lat majd el engem erkolcsi tamogatassal.
-
A kulfoldieknek:
beszeltem emberekkel, akik leadtak a szemelyit, lakcimkartyat, de van lakashiteluk. Semmi problemajuk nem volt a bankkal, amikor valami hivatalosat ki kellett tolteni, akkor azt javasoltak nekik, hogy kozjegyzo helyett menjenek be a konzulatusra, es annyi.
-
válasz
parandroid #34684 üzenetére
Te melyik orszagban...?
-
válasz
bobsys #34664 üzenetére
Viszont teny, hogy az USA-ban nem is kapsz eu. ellatast, ha nincs biztositasod. Magyarorszagon pedig ellatnak veszhelyzetben.
Mas a social contract, ennyi. Az USA-ban sem fenekig tejfel az eu. ellatas, ez azt hiszem koztudott.
A te esetedben nem kell igazolnod, hogy van-e mashol TB-d, hanem siman ki kell jelentkezned Magyarorszagrol.
-
Ide is beirom azt, amit az angol topicba:
A legutobbi kutakodasaink a kovetkezo a helyzet: ha nem jelentetted be, hogy nem otthon elsz, es nem fizettel TB-t otthon, akkor NEM gyulik otthon a tartozas, mert nem arrol van szo, hogy nem fizettel TB-t (hiszen az uj orszagodban biztositottak). Ez alapjan a NAV megbuntethet, mert szabalyt sertettel, de a visszafizetendo penz nem TB-tartozas, hanem az esetleges buntetes.
FYI: meg egyelore kutatom, hogy biztos ez-e a helyzet, tehat ne vegyetek keszpenzek egyelore, de jo esely van ra.
-
válasz
FehérHolló #34626 üzenetére
Jaja, a Matlab erre nem rossz, ha jol emlekszem siman kapsz egy matrixot a waveformbol. Mondjuk szinte garantalt, hogy van ra valami parancssori tool Linuxon, amit egy sh-szkripttel koritve gyorsabban vegzel
-
válasz
FehérHolló #34623 üzenetére
Figy, mivel asszony alapvetoen csak Matlabban tud programozni, abban irt szkriptet, ami a sorozatoknak es a mellette levo feliratoknak osszeparositja a cimet, es atnevezgeti oket ugy, hogy a VLC egybol felismerje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sweet.tv - internetes TV
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos autók - motorok
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest