- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Újabb hét, újabb Galaxy S26 képek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Malfroy
üzenetére
Én egy Philips OLED TV-t ismerek közelebbről, a szomszédnál van, azzal volt időm játszani - ez egy 65" 807-es. Kb 10 alkalommal tekergettem kb 1.5óra / alkalom a beállításait - nem sikerült beállítani

Ami nekem feltünt: teljesen egyedi módon ábrázolt (túltolt) színek. A bőrtónusokat csak-csak megtartja, de a többi színt alaposan túlszaturálja. Fényerőben nem volt túl combos - a C9-nél nem tud többet, cserébe rettentő csalós gammát használ pl DV tartalmak esetén, kontrasztra van optimalizálva ezért az alsó fényességi tartományokban sokkal sötétebb mint ami az anyagban van. Hasonlót úgy tudtam elérni a C9-en ha IRE 2.5 - 10-ig kb elvettem -8 értéket mindenből - ennyire be van terhelve az alja a transzfergörbének, ettől sokkal kontrasztosabb, ütősebb a képe, más kérdés, hogy a near black árnyalatok mennek a lecsóba, illetve nagyjából minden árnyalat IRE10 alatt near black a képén

Jó példa az Elena Holmes 2 - az elején a futásos jelenet, a csaj szoknyája olyan indigó kék, annyira teli színes, mintha egy tintapárna lenne, az utcai árusok zöldségei világítanak messziről, a sikátor vörös téglái haragosak stb...
Szóval eltúlzott, mesevilágot mutat, egyedül természetfilmre talán jó, ott olyan mint a szintén iszonyatosan túlzó régi színes diafilm: a Fuji Velvia50.
Teljesen más kávéház a két TV alapvető filozófiája. A Philips egy biztos: nem a puristák TV-je, de még csak nem is a letisztult látványt szerető átlag emberé, inkább azé aki úgy választ TV-t az áruházban, hogy melyik villog a legjobban és melyik a legszínesebb.
Egy LG mellette szinte élettelennek, kontraszttalannak tűnik - pedig az a helyes. Sajnos a Philips képe a szemet viszont rettenetesen fárasztja: a folyamatos szín kavalkádba bele lehet szédülni; erre jobb ha mindenki készül aki ilyen TV-t választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Jövedelem
- Formula-1
- LEGO klub
- További aktív témák...
- G.Skill Aegis 32GB (2 16GB) DDR4 3200MHz ÚJ, AZONNAL KÉSZLETRŐL
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor