- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrTwister
őstag
Sajnos én megszívtam, ezt a választ kaptam az ügyfélszolgálattól:
"Your request (110689) has been updated. To add additional comments, reply to this email.
Hello Zoltan,
Thanks for your response.
Most of our plugs are already upgraded and they no longer support flashing to Tasmota.
We are sorry to inform you that upon checking, your smart plug is an upgraded version. Therefore, the firmware cannot be updated to v1.0.8
We are hoping for your understanding.
Thank you
Regards,
Jeff
"
Kuka a cucc. Most, hogy rakjam be HA alá? -
SafE84
tag
Nálam 3 db van használatban már pár éve. Soha nem tapasztaltam ilyesmit. ZHA-t használok én is. Ha tippelnem kellene, akkor a környezettel van a probléma, ahogy írtad te is, nem az eszközzel. A 250VAC már jóval túl van az eszközök hivatalos tűréshatárán (általában 5% emlékeim szerint).
A kérdés csak az, hogy ha ez egy szoftveres védelem, akkor ki lehet-e kapcsolni ezt a funkciót valamelyik cluster/attribute-ban. -
-
dbius
veterán
Úgy tűnik megtaláltam a HA értesítéssel kapcsolatos probléma okát. A nextdns-t használom szűrésekre minden eszközön és az egyik blokklistában az alábbi:
firebaseinstallations.googleapis.com
url június 25-én bekerült a blokkolandóak közé:
Ezen keresztül történik a google általi értesítés küldés, így mivel ez blokkolva volt, ezért kaptam a korábbi üzenetben lévő hibaüzenetet.
Fehérlistára raktam a fenti url-t, így ismét ki tudtam kapcsolni a mobilappban az állandó (websocket) kapcsolat fenntartását, megkapom az értesítéseket (és nem eszi úgy az akkut sem).
Forrás: [link]
#nofity #Device not connected to local push notifications
-
spst
csendes tag
Sehol nincs rá hivatkozás, lealábbis én nem hoztam létre, legfeljebb automatikusan jött létre valami, de nem találok rá utalást sehol. Akkor egyenéőre marad, legfeljebb letiltom és frissítések után majd ránézek.
Viszont az automatizmus létrehozásával teljesen elakadtam, nincs varázsló a létrehozáshoz, csak a grafikus menü. Ebben teljesen járatlan vagyok, fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá. A HACS fenn van, de nem találom hol lehetne telepíteni a scheduler-t.
-
spst
csendes tag
A menüben hoztam létre, a yaml-ban ráadásul nem is jelenik meg.
Pontosan a linken jelzett üzenetet kapom én is, mikor az Entities (mert csak ott lenne lehetőség az ottani bejegyzés törlésére) alatt törölni akarom:
Only 0 selected entities can be removed.
You can only remove 0 of the selected 1 entities. Entities can only be removed when the integration is no longer providing the entities. Sometimes you have to restart Home Assistant before you can remove the entities of a removed integration. Are you sure you want to remove the removable entities?Így aztán nem távolítja el...
-
fo_di
őstag
elvileg van az esphome szenzoroknak egy
force_update
opciója, ami a leírás alapján pont erre van kitalálva: https://esphome.io/components/sensor/index.html
(egyébként tényleg feltétlen fontos az az egytized fok különbség?) -
daninet
veterán
Tudom, hogy van kalibráció, én is láttam, de nem teljesen értem hogyan működhet, ahhoz egy referencia fogyasztást kellene produkálni egy hitelesített eszközzel majd ahhoz igazítani a mért eredményt.
Ez a kalibráció amit csinál max valami interferenciákat szűrhet ki. Nincs ilyen mély ismeretem a mágneses terekről, csak tippelek. -
daninet
veterán
"Nekem a sima 3EM-hez van negyedik áramváltó mert vettem hozzá "
Én annó írtam a shellynek egy emailt ezzel kapcsolatban és azt válaszolták ne vegyek, mert ezeket a mérőket gyárilag kell kalibrálni az eszközhöz. Alant az email a support csapattól:
ez a shelly.cloud boltjából történő rendeléssel kapcsolatos volt
-
xrvman
őstag
Kezdetben....
naja mindenki kezdi valahogy.
Amit linkeltem, (beteszem újra) Home Assistant, ez megfelelő arra, hogy elkezdjem az okos otthon féleséget? Ezt fel tudom telepíteni a NAS-ra. Ha jól olvasom, akkor supervisorként nem tudom használni, meg addonokat nem tudok feltenni? Mennyire hátráltat?
Igazából nagy igényeim nem lesznek, max a redőnyök, lámpák, pár konnektor (ugyanis van egy régi telefon, melynek adaptere egymagában elcsen jó sokat a semmiért, ezt és a környezőeket kikapcsolnám, ha nem vagyunk otthon) esetleg mehet okosként, s persze a klíma, ha beruházok egy újra. -
HUNited
őstag
A leírás amit linkeltél amúgy totál egyszerű, ennél azért sokkal bonyolultabb dolgokat is csináltam már. A kérdés hogy megkapom e a frissítés elvégzésével, amit szeretnék, vagy tök felesleges lenne, mert nem lenne továbbra se részletes és kereshető statisztikám? Nincs egy demo dashboard, ahol meg lehetne nézni, hogy mit tud ez a szoftver?
Amúgy a Xiaomi RBG wifis izzóival is működik ez a Fw?
-
HUNited
őstag
A gosund app egy rakás végbélsár. Semmi mást nem mutat, csak a pillanatnyi feszültséget, teljesítményt, töltést, és hogy összesen mennyi teljesítmény ment át rajta eddig kWh-ban. Emellett van havi adat amit egy aránytalan elcseszett nem reszponzív charton (0-10 között, miközben a maximális napi érték 0,76 kWh volt) tudok megnézni. Se óránkénti, se napi statisztika nincs, de még csak feszültségingadozási adatok se. Semmi aminek jelentősebb hozzáadott értéke lenne.
Leegyszerűsítve van egy pillanatnyi nézet 3 adattal és egy elnagyolt napi adat. Ez mitől okos... Ez jóindulattal is csak egy távirányítható konnektor, de ez se igaz mert lokálisan nem is működik, csak interneten át.
Tudtommal - de cáfoljatok meg az okos eszköz az automatizáltságot és a pontos, részletes monitorozhatóságot jelenti. Nekem ebből monitorozás lenne fontos csak.
Persze ha más megoldás létezik, nem csak a Tasmota, akkor az is érdekes lehet.
-
xrvman
őstag
Egyelőre a Samsung féle SmartThings van, s ezért gondoltam pont hogy ne kelljen okos konnektor miatt más más gyártó apját használni. Ezért kérdeztem van e olyan okos konnektor ami megy SmartThingssel közvetlenül HUB nélkül.
Azt mondanám nem tervezek okos otthont, de külön appokat se szeretnék. Most a Samsung mosógép megy telefonról, a hálózatom wifijére csatlakozva. (Ez amolyan kezdetleges okos otthon féleség.)
Okos konnektortól azt vártam volna el, hogy mikor mennyi Wattot használtam, azt ne csak napra, de jó lenne, ha órára lebontva is mutassa.
Nézem, olvasom itt és akkor látom, a mobilomra is és a Austor NAS-ra is le tudok tölteni egy ilyen Home Assistantot.
Azt mondjátok HUB nélkül nem tudom majd megoldani az esetlegesen bővülő dolgokat? -
xrvman
őstag
Lehet tudni, hogy a 1.0.8 frissítés mit tartalmaz pluszban? Miként lehet feltenni azért fordulok hozzád, mert az angolom eléggé korlátolt. Nem értem miért nem adják ki globálisan, elérhetően?
Kérdezném a többieket is, amúgy melyik okos konnektort érdemes megvenni? Esetleg még, hogy melynek van a legjobb applikációja?
Ezen felül még olyat keresek amely HUB nélkül tud csatlakozni a SmartTingshez? Létezik ilyen? Aqarát kipróbáltam, ám HUB-ot kér.
Bocsi a sok kérdésért. -
v.attis
őstag
A saját gyári logban óránként van tárolt érték. Nekem nem jelez folyamatosan minden tizedes változásra, de azt tudom, hogy páratartalom, ha eléri a 70%-ot (így állítottam be), akkor folyton jelez.
A Xiaomi okos otthon topicban sűrűn megemlítik, hogy pl fűtés vezérlésre nem jó.
Az biztos, hogy a változást egész gyorsan leköveti, de ha stabil a hőmérséklet, akkor szerintem óránként. -
LouiS22
veterán
Szia!
Feltöltöttem a saját, 95%-os verzióm, itt találod: [link]
A config_reszlet.yaml-ban találod a esphome-os konfigot. Érteni fogod, hogy mi az, ami hiányzik, egyszerű copypaste-tel össze tudod boronálni őket. Nekem MQTT-vel kell használnom egyelőre, azért nem raktam fel a teljes konfigot, mert megtévesztő lenne a tisztán ESPHome-ot használónak. Elláttam kommentekkel is a konfigot. Elképzelhető, hogy néhány ad-vesz entitás hiányzik belőle, mert nekem nincs napelem - de a kódok bent vannak, szóval azokat az entitásokat is "csak" be kell másolni.
-
LouiS22
veterán
Tudom, pont azért küldtem a repót
Egyébként nem teljes, illetve nem pontos az a repo, az egyik obis kód pl. biztosan nem stimmel. Időhiány miatt lassan haladok én is, de van már egy 95%-os készültségű "saját" verzióm. Az utolsó havi értékes telegrammal küzdök még, mert az jóval hosszabb a többinél, de lehet, hogy elengedem.
-
ViZion
félisten
Az inverterhez nem csatlakozok, az AP-t hoz létre, HA alól nem érném el.
Dongle-hoz csatlakozok, fix IP van, 502 csak a nyitott port (scanner kihámozott egy halom adatot, tehát feltételezem, h a tűzfal, router, akármi nem akadály), slave ID 1, unrestricted természetesen. HA logban "Modbus client is not connected to the inverter." hibát ír, nincs sok infó erre.
Este proxmox vagy HA alól indítok port tesztet, de szvsz itt más a baj, esetleg "túl lett frissítve" vagy ilyesmi... -
ViZion
félisten
Szia! Nekem is elvben támogatott Huawei inverter van, meg a ding-ding-dongle dolog...
Az integráció neten nem megy, pedig a hálózaton látszik, fix IP-t kapott, stb. Gyanítom a beszerelőkkel kell beszélnem, mintha elutasítaná... mondjuk fél perceket karikázik. Tűzfalamnak nem kellene ezt blokkolnia, de majd lelövöm és próbálgatom még.
Ha jutsz vele valamire, akkor oszd meg kérlek.
A Shelly mérésről engem lebeszéltek, csak a villanyóra számít.
Huawei Kiosknál a weblapról tud kiszedni adatokat a HA? Mert nekem az is elég lenne, h mikor termel, mikor kapcsolják le. Ehhez szeretnék igazítani pár dolgot. -
4D4M
senior tag
Nekem ez a szekció a végére azt hiszem így nézett ki:
external_components:
- source: /config/esphome/.esphome/packages/a8cd7c84/components
components: [dsmr]
(docker supervisor telepítés – nem tudom, hogy számít-e)A
power_balance
scriptet sem érdemes kihagyni:script:
- id: update_power_balance
mode: single
then:
- lambda: |-
id(power_balance).publish_state(id(power_produced).state-id(power_consumed).state);
Ehhez nyilván a sensor is kell. -
LouiS22
veterán
Jó nyomon jársz
a source neve az a mappa lokálisan, ahol a slimmelezer-ed build fájlai vannak. Oda be kell tenned a lenti repoból a components mappából a dsmr mappát. Az abban talalható fields.h fájlban vannak a kódok definiálva és ott tudsz változtatni is, ha esetleg mások lennének a kódok (tippre nem lesz az, nem fogja az eon se szopatni magát ennyiféle firmware-rel).
Vagy meghivatkozod a repót, az is egy megoldás (esetleg csinálsz egy forkot magadnak és onnan hivatkozol). Jobban belegondolva ez talán a legegyszerűbb
Eml3kezetből írtam most meg, szóval lehet, hogy valahol hibáztam, de úgy érzem, hogy meg fogod fejteni így is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DUNE médialejátszók topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest