Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz lenox #86565 üzenetére

Mer' a rav4 kompakt suv, nem középkat, mint a Mazda 6. Ahogy amúgy a Corolla is kompakt. Valszeg épp ezért 'csak' olyan nehéz a hybrid kombi, mint egy rav4 akkupakk nélkül. Szóval hybridet hybriddel hasonlítsunk, benzinest meg benzinessel. Bár biztos van az az alternatív valóság, ahol a suv még áramvonalasabb is, mint egy kombi. És ha most felhozol egy 90-es évekbeli kocka volvót összehasonlítási alapnak, kiröhöglek.

Amúgy a fogyasztás is relatív, a malac suvja a saját bevallása szerint annyit eszik, mint a mazda 6-om, de utóbbiban nincs villanymotor. Nem tudom, az pontosan milyen verda, de gondolom középkategóriás suv. Szóval, ja, a dögnehéz suv nem eszik többet, csak hybriddel ugyanannyit, mint egy hasoló méretű benzines nem suv. Figyu, lehet itt hatékonyságról beszélni, de ami egy tonna plusz, azt mozgatni kell, abba pont annyira lesz elég a villanymotor, hogy a saját hajtás + akkupakk súlyát kompenzálja. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi energia megy el széltolásra.

Én tökre elhiszem, hogy neked, meg egy csomó embernek tetszik a suv, de maradjunk annyiban, hogy ez az ultimate érv, ami mellette szól, meg az, hogy fájós háttal is könnyebb ki-beszállni belőle, meg egyenes háttal tudod betenni a bevásárlószatyrot, minden másban alulmarad az autós kártyázásban egy ugyanolyan méretű/kategóriájú/motorizáltságú nem suvval szemben. Nincs ezzel baj, én is olyat veszek, ami tetszik, mert ha már ennyi pénzt elkölt az ember, akkor ne undorral közelítsem meg a parkolóban, tiszta sor, csak akkor ezt mondjuk, és ne akarjunk már téríteni.

p

Új hozzászólás Aktív témák