Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz BlacKSouL #52115 üzenetére

Értem, hát úgy látom vagy nagyon mély nyomokat hagyott, vagy nem járt még ott. :)

Nekem Szarajevó mindig is misztikus helynek tűnt, pusztán a történelemkönyvek, de tulajdonképp a 90-es események kapcsán is. És amikor ott jártam, de főleg miután hazaértünk és leülepedett az élmény, még misztikusabbnak tűnik. Egy olyan város, olyan környezet, olyan kulturális egység, amit olyan formában addig, de azóta sem találtam meg máshol. Tényleg, ahol a kelet és dél találkozik a nyugattal, ahol az ősi és a modern együtt van. Pedig azt mondják a háború után már szinte eltűnt ez a markáns keveredés, és eltolódott egy irányba a dolog.
    Nagyon bánom, hogy akkor nem sikerült elkészíteni életem fotóját, mert egy szempillantás idejére együtt sétált egymás mellett egy rabbi, egy csíkszemburnuszos muszlim nő, és egy feltételezhetően(ránézésre) katolikus férfi, mindez a Gazi Huszrev mecset mellett, úgy, hogy a háttérben a keresztény templom tornyai voltak láthatók. Ha kis szerencsém van, ezt egy képre össze tudtam volna hozni. Sajnos elmentem a helyzet mellett és csak utána ficergett a tudatalattimban.

Ez amúgy a tegnapi indexes cikk nyomán jött elő bennem.

Új hozzászólás Aktív témák